To što ti ne razmišljaš o nekim stvarima ne mora biti kvalitet..... neko razmišlja o njima eto... i ti onda ne razumeš zašto to nekome smeta? Tebi ne smeta, a da li su ovo objektivni razlozi da se ovakvo ponašanje rulje smatra ružnim i uvredljivim po mladu? Objektivno... I to baš na taj dan.....
Ne bih da živim u takvom svetu..... a sama ga ne mogu promeniti, svakako.
Pffff, kanda nisi razumela jednu reč koju sam napisala..... ako ti nešto ne valja - evo ti Forum, piši do mile volje :shock: gde ćeš ako ne ovde

ako ***** smrdi, to je ta priča.....
Nije poenta u razlozima.
Ono sam napisala jer očekujem da neko (sa mozgom, naravno) izjavi "ja sam srećna što je običaj da se uzima baš njegovo, a ne moje, prezime iz tog i tog razloga" i da to misli.
I, Harmony, ovo nije tema o tvojim razlozima da zadržiš prezime. Mene oni ne zanimaju. Ni kao oda srećnom braku ni kao opravdanje, ma šta da su od ovoga. Ovo je tema, verujem, opšteg karaktera. I kada pišem ovde, pišem uopšteno.
Dakle, uopšteno, ponašanje rodbine je uvredljivo. A to koliko i kako će mlada da meditira pre venčanja, koliko izreka tipa "ako ne možeš druge, promeni sebe

" je napisala na salveti i gde je našla unutrašnji mir je subjektivna priča jedne individue koja je našla način da se izbori sa jednom od mnogih gluposti koje su joj nametnute. Ovde govorim o reakciji rodbine, ne o odluci da menja prezime, da ne bude zabune.
Vidiš, ovo je uporedivo sa onim iznad citatom..... podsvesno doživljavaš moje pisanje kao ličnu uvredu, iako se objektivno ona aman baš nigde ne nalazi. ***** nije tvoja odluka. ***** je kroj sveta gde sam ja qrva šovinistička što bih da zadržim svoje prezime. To nije pitanje zakona već mentaliteta i zdravog razuma. Da li se praviš da ne razumeš?
Čemu iznova i iznova moram prisustvovati toj priči o mojim frustracijama, ja stvarno nemam udaju ni u najavi..... ne pišem ni o tebi ni o sebi, pišem o slici sveta i stanju stvari. Izvini, stvarno izvini ako te to direktno pogađa (evo, sad to i ja radim, ali providno je) meni stvarno ne moraš da se pravdaš što si "želela" da uzmeš njegovo prezime, meni samo možeš reći zašto to i ja treba sutra da uradim? I Jelena i Gordana..... UOPŠTENO.