Andy Roddick-cudo iz Amerike!

Kakav majstor! Veliki Endi Rodik!:D

Opet je pokazao da je cudo!:heart:

Dosao je u finale nezvanicnog prvenstva svijeta u tenisu i to po treci put!

Izbacio je nekadasnjeg sampiona Hjuita - covjeka koji je imao najbucniju podrsku na Vimbldonu! Kakav je to bio mec - 5 setova i nevjerovatni Endi!

Zatim je dosao u polufinale i tamo ga je cekao toliko favorizovani igrac + domaci takmicar - Endi Marej...i njega je pregazio i nije znao za umor...

I sada u finalu iz mojih snova...koje sam vec gledao 2 puta...imacu priliku da gledam i po treci put Endija...u jos jednoj nemogucoj misiji...

Samo jedan covjek je uspio da pobijedi Rodzera u finalu Vimbldona...to je bio Nadal...i uspio je to tek iz treceg puta...za takvu pobjedu trebalo mu je skoro pet sati igre...

Endi ce sjutra imati takodje trecu sansu...
Nista nije na njegovoj strani...nije bio ni zrijeb...ni protivnici...ni umor...ni tradicija(medjusobni dueli sa Rodzerom)...

Nece mi biti zao ni da Endi izgubi sjutra...jer izgubio bi od najboljeg tenisera u istoriji...ali svim srcem cu biti uz njega...da napravi potpuno cudo...i zacudi cijeli svijet! :heart:

Naprijed Endi!:heart: :gace:

Urose,
Da je Rafa na turniru i da Novak ima malo vise srece .
Kako bi izgledako ajd da kazem polufinale?
Inace Rodika sam uvijek zvala "covjek na struju",i bila blago receno ravnodusna kad je on u pitanju.Ciji sam ja fan vec je ocigledno,zato sam navijala za Rodika i mogu Vam priznati nije mi bilo tesko ,cak mi je bilo zabavno.;)

Kakav majstor! Veliki Endi Rodik!:D

Opet je pokazao da je cudo
!:heart:

Naprijed Endi!:heart: :gace:

Haha daj Grizzly malo objektivnosti, uostalom ti sam na tome insistiras!
Rodik "cudo", smesno zaista... Rodik je solidan teniser sa fenomenalnim servisom, ne omalovazava ga, skidam kapu, covek je vec dugo medju 10 najboljih na svetu, sto nije mala stvar, ali bez njegovog servisa bio bi prosecan teniser...

@Majat.
Trenutno postoje samo 2 aktivna a bolja tenisera od njega...to su Federer i Nadal...i to je potpuno objektivno...

Ako kazes da Rodik ima samo servis...kako mu uspijeva da pobijedi sve najbolje tenisere danasnjice a i jucasnjice...?!(izmedju ostalog Samprasa, Federera...)

Ako je dovoljan samo servis...onda su ostali stvarno losi i nemaju cak ni servis...i to je poenta price...

P.S. Brejkovi se ne mogu uzimati servisom koliko ja znam...a Rodik ne pobjedjuje samo u taj-brejkovima...naprotiv...
Npr. 2004 je vodio u finalu Vimbldona protiv Rodzera sa 1-0 i taj set nije pobijedio u taj-brejku...

P.P.S. U top 10 se ne moze biti 10 godina samo sa servisom...

P.P.P.S. Ti ocigledno ne pratis Rodika...i zato nemoj da se pozivas na objektivnost...

@Majat.
Trenutno postoje samo 2 aktivna a bolja tenisera od njega...to su Federer i Nadal...i to je potpuno objektivno...

Ako kazes da Rodik ima samo servis...kako mu uspijeva da pobijedi sve najbolje tenisere danasnjice a i jucasnjice...?!(izmedju ostalog Samprasa, Federera...)

Ako je dovoljan samo servis...onda su ostali stvarno losi i nemaju cak ni servis...i to je poenta price...

P.S. Brejkovi se ne mogu uzimati servisom koliko ja znam...a Rodik ne pobjedjuje samo u taj-brejkovima...naprotiv...
Npr. 2004 je vodio u finalu Vimbldona protiv Rodzera sa 1-0 i taj set nije pobijedio u taj-brejku...

P.P.P.S. Ti ocigledno ne pratis Rodika...i zato nemoj da se pozivas na objektivnost...

Ne znaci ako je pobedio feda 2 puta, i dobio Samprasa, da ga mozes staviti u kalibar sa Rafom i Fedom, sve je to lepo koliko je on dugo u top 10, ali on nije za velika dela i nikad nece biti. Serva mu je definitivno najace oruzije, ali bekend mu je pa ispod proseka, forhend je super. A takodje to sto tvrdis da su samo Rafa i Fed bolji od njega, je netacno, jer je Novak 1000 puta bolji teniser od Rodika, a ni Marej nije daleko.

@Majat.

.

Za 9 godina koliko je profesionalac, osvojio je 1 Gren-slem titulu, i 4 Mastersa (ostale necu nabrajati, racunaju se samo velike). Pa Novak ima vise vecih titula, a 5 godina je mladji.
Pri tom jeste pobedio Federera 2x ali to je zaista smesno naspram, ako se ne varam, 18 Rodzerovih pobeda.

Tacno je, ne moze se sevisom pobedjivati, ali osim servisa i forhenda (koji raspali iz sve snage pa sta uradi, uradi) koji udarac ima Rodik? Bekhend mu je prosecan.

Poslednja izmena:
Za 9 godina koliko je profesionalac, osvojio je 1 Gren-slem titulu, i 4 Mastersa (ostale necu nabrajati, racunaju se samo velike). Pa Novak ima vise vecih titula, a 5 godina je mladji.
Pri tom jeste pobedio Federera 2x ali to je zaista smesno naspram, ako se ne varam, 18 Rodzerovih pobeda.

Tacno je, ne moze se sevisom pobedjivati, ali osim servisa i forhenda (koji raspali iz sve snage pa sta uradi, uradi) koji udarac ima Rodik? Bekhend mu je prosecan.

Tacno tako to novak sad sve ima + masters kup i mnogo bolji skor sa Rafom i Fedom, i ima sve udarce, ma smesno ih uopste porediti.

@Majat.

Sto Djokovic ostavio tenis :confused:
Pobedio ga dva puta, Federer njega 18 :)
Rodik je prosecan igrac sa dobrim servisom, ali to mu nista ne znaci kad igra protiv Federera ili Djokovica, jer oni znaju kako da mu vrate servis, tako da njegovo najjace oruzije mu postaje najveca slabost.

@Majat.
Kako je divno biti neznalica...a biti u finalu Vimbldona...
A nasuprot tome...biti znalac...i kritikovati neznalicu na tastaturi...

Tenisko znanje Rodika...
1. Ima najbolji servis na svijetu...
2. Ima jedan od najboljih riterna na svijetu...
3. Ima sjajan izlazak na mrezu tj. serve & volley igru...
4. Ima odlican drop shot...
5. Ima solidan bekhend sa kojim cesto umiruje igru...danas se po bekhendu izdvaja samo 3-4 igraca a medju njima nije Djokovic...
6. Ima sjajnu taktiku za svaki mec(od trazenja peskira do tajminga za uzimanje brejka)...
7. Ima sjajnu taktiku za cijelu sezonu...

@Jankovic Fan
Moja prva recenica je bila da postoje dva aktivna a bolja tenisera od Rodika i to su Federer i Nadal...kada opet pogledamo sa druge strane, sva trojica su bila ili jesu broj 1...

Za pocetak...igraci se ne uporedjuju po medjusobnim duelima...vec po onome sto su napravili u karijeri(kada bismo izvrsili usporedbu h2h, opet bi Rodik bio bolji od Djokovica)...
Primjer...Dodje ispred moje zgrade na kos NBA igrac i ja ga dobijem u basketu...jesam li ja bolji igrac od njega?!:roll:

Ne moze opravdanje nekome da bude da ima manje godina u profesionalnom sportu...jer je npr. Majkl Felps sa 24 godine napravio vise od 20 solidnih plivaca...jer je npr. Nadal napravio vise od svih njegovih sadasnjih generacijskih i mladjih igraca zajedno...

Zatim...kada kazes da neko nije za velika djela...treba da uzmes u obzir...da je u konkurenciji najveceg tenisera ikada Rodik bio prvi na svijetu...a Djokovic je svakog dana sve dalji od istog cilja, umjesto da je blizi...

Onda treba da krenes od bilo kojeg zbira titula zakljucno sa zbirom finala...u svemu je bolji Rodik...

@Mr.Freak
Djokovic nije ostavio tenis...vec igra najbolje sto moze...i opet nije bolji...

Igrao je Rodik najvise puta sa Federerom...a njihovi mecevi su se desavali kada je Federer igrao najbolji tenis karijere, kada je imao najvecu motivaciju, kada je obarao sve rekorde...i pricamo o najboljem teniseru ikada, od kojeg nije sramota izgubiti ni 50 puta...

Rodik mozda jeste prosjecan igrac...ali onda se moras sukobiti sa tuznom istinom...da je Djokovic igrac ispod prosjeka...

Jao Grizzly kako izvrces reci kako tebi odgovara, uopste nisam rekla da je neznalica, vec jedan dobar teniser, ali daleko od toga da je vanserijski...Na Vimbldonu je uvek dobar zahvaljujuci sevisu, ritern mu je daleko of fenomenalnog, kako ti to kazes 2. Ima jedan od najboljih riterna na svijetu..., sa takvim servisom logicno je da igra servis-volej, al sve ostalo mu je daleko od savrsenog...

Uostalom sta je Rodik uradio na sporijim podlogama, kada kazes da mu je svaki udarac sjajan? NISTA !

@Majat.
Meni je apsolutno svejedno...nemam nijedan razlog da izvrcem tvoje rijeci...samo sam htio da podijelim sa tobom moje misljenje jer si ti podijelila tvoje sa mnom...

Nijesam rekao da mu je svaki udarac sjajan...ali se moglo zakljuciti iz moje price da je Rodik kompletan teniser a ne teniser koji ima samo servis...

A ako cemo tvojom logikom...je li zalosno za ovog prvog kada neko ``ima sve`` a ne moze nista da uradi a neko ``ima samo servis`` a moze mnogo da uradi?!

Kako se god okrene - Rodik je sjajan teniser...

P.S. Ritern mu jeste jedan od najboljih na svijetu...ako tako ne mislis, definitivno ne gledas Rodika...

P.P.S. Moja majka npr. ne prati tenis... Rodika je prvi put vidjela protiv Hjuita i to u zadnjem setu...
Znas koji je njen komentar bio - ``sa njim ne moze da se igra``...
Simpatije su joj bile na strani Hjuita...

@Majat.
Ma nema frke:) Ponekad i ja znam da budem naporan...
Ali se trudim da ne pravim greske...procitaj moja 2-3 zadnja posta...pa pogledaj danasnje finale i onda sumiraj koliko sam pristrasan i koliko grijesim(ako vec nijesi gledala polufinale ili cetvrtfinale)...

:cmok:

Back