Android

Idi u podesavanja > menader aplikacija > tri cetri puta prevuci sa desna na levo. Prikazace ti se sve aplikacije vrti polako na dole i nadji google play prodavnicu . Kad kliknes na to otvorice ti se neki meni za podesavanja aplikacije. Da prinudno zaustavis,onemogucis ili obrises podatke.

Klikni na onemoguci. Prikazace ti obavestenje da ako onemogucis moze dovesti do gresaka. Klikni slobodno OK. I to je to. Nije sklonjen problem.
I da napomenem ako ne pise onemoguci nego deinstaliraj dopune onda klik na to pa onda na onemoguci.

Objasnjeno za svakoga ko barem moze u podesavanja da udje :)
 
...kad udjem na google play prodavnicu...stoji mi prinudno zaustavi i deinstaliraj azuriranja....

..sve sam skidala sa google play...nista mimo toga nisam radila...

..ako ovo deinstaliram, zar necu imati problem posle da azuriram ostale aplikacije?
 
...kad udjem na google play prodavnicu...stoji mi prinudno zaustavi i deinstaliraj azuriranja....

..sve sam skidala sa google play...nista mimo toga nisam radila...

..ako ovo deinstaliram, zar necu imati problem posle da azuriram ostale aplikacije?

Google Play nemožeš deinstalirati ili poništiti, možeš aktualizaciju da deinstaliraš,
posle će sam app da se aktualizira, što ti preporučujem, mislim da bi tvoj problem odna stime rešila...

google-play-dienste-wurde-angehalten.jpg


google-play-dienste-wurde-angehalten-2-rcm450x0.png
 
E ovako: ja od pre par dana imam problem sa baterijom na Android - u, pa ako neko ima neku ideju šta bi moglo biti i kako da ga rešim...

Naime, pre par dana sam root - ovala svoj telefon i update - ovala software (sada više nije Android 2.3.4 nego 4.0.3). Posle toga je krenuo da se dešava dotični problem sa baterijom, odnosno, kada ga stavim da se puni, puni se jako sporo i čitav telefon se greje, a nekada se dešava i da se prazni, čak i ako stoji priključen na punjač. A prazni se još brže, čak i kada napunim skroz i legnem da spavam, odnosno, ne koristim ga, on je do ujutru već ugašen. I da, kada ga vratim na fabrička podešavanja puni normalno dok ne instaliram bilo koju aplikaciju (nebitno da li je to Viber, Facebook itd.).

Inače, model telefona je Samsung GT - I9100.

Ako neko ima bilo kakvo rešenje za navedeni problem, bila bih Vam jako zahvalna na pomoći, jer mi je jako žao da bacam pare na servis, jer je baterija relativno nova (svega par meseci je stara), a i ja nisam neko ko aka telefon svaki čas, odnosno, ne skidam ga sa punjača svaki čas i ne punim ga dok se skroz ne isprazni.

Napomena: gore navedeni problem se ne dešava kada je telefon ugašen i puni se, odnosno puni se sasvim normalno. A probala sam i ono sa kalibracijom baterije i nije ni to pomoglo.

Ja se izvinjavam na malo podužem post - u, samo sam htela da što preciznije opišem sve, i unapred hvala svima na pomoći.
 
Meni nece da skida nista sto nije sa googl playa. Pocelo je sinoc...kad sam htela da.skinem.apdejt za pokemon go. Sad sam proverila sa popcorntime i isto. Ukljuceno mi je ono u setingsu za skidanje sa nepoznatih izvora. Sta bi jos moglo da bude?
 
Ponovo ja :kez:
Ono sa baterijom se rešilo, valjda uz pomoć hard reset - a. nisam baš sasvim sigurna, ali bitno je da jeste :klap:

Al' eto mene sa još jednim ''problemom'' (možda baš i nije problem, nego sam ja samo glupava :cepanje:).
Dakle, ja sam svoj telefon root - ovala da bih mogla da instaliram one aplikacije koje nisu kompatibilne sa mojom verzijom Android - a, al' gle' čuda, ipak neće da ih instalira :ljutko:
Probala sam da ih skinem i preko nekog drugog marketa i da ih skinem kao apk fajlove (skine ih, al' neće da instalira, iskoči ono: Parse error - There is a problem parsing the package) :rida:

Zaštoooo? :think:
 
Kad smo već kod Pokemon GO, baš danas čitam da je prošao granicu od 100 milijuna instaliranja na Andorid uređaje.

PS Sorry, ne znam odgovor na tvoj error. Mnogi imaju taj problem prema onome što sam vidio guglajući error.
 
Stalno imam probleme sa prostor na kartici, kartica telefona stalno puna a SD stalno prazna. Sve programe, koji dozvoljavaju, prebacujem na SD, pa opet nista. Vecina programa izgleda da ne dozvoljava da budu prebaceni na SD. Ima li neko resenje za to?
Inace, model je LG-D320n.
 
vidim da se u poslednje vreme marshmallow relativno cesto apdejtuje (u ovoj godini misim da je bilo jedno 3 ili 4) i da sa svakim updateom drasticno pada opterecenost rama.
dobro ga tvikuju :)
 
Stalno imam probleme sa prostor na kartici, kartica telefona stalno puna a SD stalno prazna. Sve programe, koji dozvoljavaju, prebacujem na SD, pa opet nista. Vecina programa izgleda da ne dozvoljava da budu prebaceni na SD. Ima li neko resenje za to?
Inace, model je LG-D320n.

Ево овако, детету је жена купила телефон, Huawei Y600, и појавио се исти проблем. Тај телефон има 4 Gb интерне меморије, и дете ко дете, инсталирало разне апликације, и врло брзо препунило интерну меморију. Ништа, ја онако неинформисан, одем купим SD картицу, 16Gb, убацим је, али не иде, врло мали број апликација се може пребацити на картицу, картица служи за ствари попут слика, филмова, музике итд.
И тако сам имао ситуацију коју ти имаш кад сам решио да се позабавим тиме.

Елем, решење постоји, али треба одрадити пар ствари.

1. Root-овање телефона, ради се врло једноставно уз помоћ апликација које томе служе, за телеофн који има android 4.2.2, као тај huawei одлично је послужила апликација kingroot, скинута са интернета уз помоћ рачунара као .apk фајл, па онда инсталирана на телефон.
Иначе, root-овање телефона служи да се уклони заштита системских апликација и уопште система од интервенција, брисања или инсталација програма коју могу да чачкају по систему. Ово је аналогно давању администраторских права на рачунарима.

2. Кад се одради root, следећа ствар јесте прављење партиција на SD картици. Наиме, SD картица је тако форматирана да је на њу могуће уписивати углавном податке типа слике, и сл, то је формат fat32. Да би се део SD картице користио за апликације и системске фајлове неопходно је на њој формирати партицију типа .ext, ext2 или ext4 најчешће, коју ће систем видети као део интерне меморије и ту смештати фајлове и апликације.

Формирање партиција на SD картици се може урадити на више начина, кажу да је најбоље скинути на рачунар програм pwfree91, инсталирати га, повезати SD картицу на рчунар преко неког медијума (нпр. USB у који може да се уметне SD), и онда креирати партиције.

Ја сам међутим то радио директно на телефону, уз помоћ android апликације Aparted, па сам још то и проверио уз помоћ апликације Apps2sd, окја иначе има и много других могућности.

Картицу величине 16Gb сам поделио на два партиције, прва партиција је била fat32, доделио сам јој величину 6Gb, за чување слика и осталог, а остатак од неких 8Gb (16Gb је уствари 14 и нешто у стварности) сам креирао као .ext4 партицију.
Овај посао брише све податке на картици. После овога потребно је урадити reboot система, а пожељан је и хардверски ресет.

Сада је телефон спреман за инсталацију апликација које се могу смештати на SD картицу.

3. Неће вам се међутим апликације аутоматски смештати на SD картицу, бар не већина. Када инсталирате апликације, да бисте их пребацили на SD картицу, потребан вам је програм link2sd.
Наиме, како сма ја разумео, већина апликација има системске фајлове који морају бити у интерној меморији, и чим је тако, онда се цела апликација мора налазити у интерној меморији. Програм link2sd ради тако што све фајлове који нису системски премешта на SD картицу, и повезује их са фајловима које је оставио на SD картици. Тако се у већини случајева преко 90% меморије коју заузимају апликације налази на SD картици.
Такође, овај програм ће вам понудити које апликације можете комплетно пренети на SD картицу када кликнете ту опцију.

За све ове ове програме потребан је root приступ, тј. телефон мора бити root-ован.

Ето, то би онако без залажења у превише детаља било то, све ово што сам писао се може наћи на нету, сви описи, решавање проблема ако негде запне итд.

Све у свему, телефон сам после накрцао којекаквим апликацијама, испремештао све што сам могао на Sd картицу, тако да интерна меморија није заузета ни до пола..
 
savetujes mu da rootuje telefon?
i sta ako mu se zabode tokom rootovanja?
a desava se.
a na stranu sto se gubi garancija ako odradi root.

jeste da ce rootivanjem moci da izbaci programe koji ga ne zanimaju i da ce osloboditi dobar deo interne memorije ali nisam siguran koliko je pametno da to radi osoba koja nije vicna.
bolje neka plati nekome da mu to odradi.
ali opet, gubi garanciju na telefon.
 
savetujes mu da rootuje telefon?
i sta ako mu se zabode tokom rootovanja?
a desava se.
a na stranu sto se gubi garancija ako odradi root.

jeste da ce rootivanjem moci da izbaci programe koji ga ne zanimaju i da ce osloboditi dobar deo interne memorije ali nisam siguran koliko je pametno da to radi osoba koja nije vicna.
bolje neka plati nekome da mu to odradi.
ali opet, gubi garanciju na telefon.

Гаранција се губи, а данас имаш апликације уз које је root-овање постало оно што му име каже, root-ина. А постоји и опција unroot, у свако доба можеш да да је одрадиш ако не желиш да ризикујеш да избришеш неку системску апликацију и зезнеш ствар. Са unroot-ом губиш и све оно што си одрадио уз помоћ апликација које захтевају root приступ, а не знам да ли се после unroot-а може провалити да је телефон био root-ован, па да ти не признају гаранцију.

Иначе, кад прошири меморију на начин који сам описао, неће уопште бити потребе да брише постојеће апликације, само стави нпр. 16 или 32Gb, SD картицу, одвоји рецимо 10Gb за проширење интерне меморије, и то је то.
Ако планира да има више слика и којечега купиће SD oд 32Gb, па ће му остати 22 за то, ако не планира купиће 16 па ће му остати 6 и ето....

Ја сам одрадио овај поступак на пар телефона, ето пре неки дан ми дунуло да одрадим и на свом старом LG-у (android 2.2.2), иако немам бог зна шта од апликација у плану да стављам ту (између осталог јер не подржава гомилу нових ствари), и успело ми је.

Иначе, пошто ми је, како већ рекох, телефон стар, онда на google play-у не могу да нађем ствари које ми требају (нпр. не можеш оданде да скинеш viber), oнда копам по сајтовима, тражим старије верзије које подржава android 2.2.2.

Исто је рецимо са апликацијама које коштају или ти не дају гомилу ствари ако узмеш бесплатну верзију, нпр. навигација за кола sygic, нађеш на нету крековану верзију (код мене и старију која одговара мом телефону), скинеш .apk file, одрадиш инсталацију и crack.
И ето чуда, на старом телефону са 2Gb SD картицом (кад сам га купио и кад сам купио картицу то је био врх, моћна машина) имам sygic навигацију са гомилом мапа у Европи, имам viber, имам неке програме за GPS, за прерачунавање координата, и још гомилу ствари које ми требају.

А произвођачи гледају само како да продају што више својих производа, зато и раде те цаке, интерна меморија која се стално препуњава, апликације све захтевније, SD картица на коју могу само слике и не знам музика, филмови, и онда обичан човек само купи нови телефон са више ресурса..
 
Uradi ono što neki zovu semi root - skini King ili Kingo ili bilo koji drugi root. Lako ćeš ih naći na internetu, a posle King roota instaliraj SuperSU ( meni je to bilo nepotrebno, ali mnogo likova na yt je imalo tu app pored King roota ) . Zašto se ovaj način zove semi root - pa kao, root možeš izbrisati. Nisam toliko upoznat sa rootovanjem androida, ali znam da je način rutovanja preko kompa kao ,opasniji', šta god to znaćilo. Na stranu garancija, jer kad ti budu menjali ekran ili mikrofon ako se pokvari, neće te pitati imaš li rut. A ako uspeš sistem da središ, pa, uspela si :D . I da, skini taj link2sd ili bilo koju drugu app, pogledaj na yt, ima hiljade tutorijala.
 
Jel stvarno ne postoji mogućnost da se na ovakvim telefonima podesi da tastatura izgleda jednostavno ovako

IMG_20100101_010147_BURST001_COVER.jpg



i kako da iznad tastature ne iskaču one sugestije kad kucaš ?

P230617_23.33_[02].jpg
 

Back
Top