Android

U imeniku sam odabrao da se prikazuju samo kontakti sa SIM-a, ali kada kucam da nađem određeni broj, telefon izbacuje i WhatsApp kontakte, e-mail, kao i od Skype-a, kako da i tokom pretrage traži samo SIM kontakte?

Sestrin telefon se sinoć sam od sebe ugasio odjednom. U pitanju je Huawei Ascend G620s-L01. Pokušavao sam da ga upalim, i uvek je samo stajao ovako http://prntscr.com/8rk5ps . Sinoć sam uspeo 2 puta da ga pokrenem u bezbednom modu i to je to. Danas sam primetio da oće da se upali samo dok je na punjaču, ali ne može da se uđe u neke aplikacije, npr. fb čim uđem izbaci a ne prođe ni sekund, kontakti isto. Sada ne uspevam ni da ga upalim, a stvarno ne znam kako sam ušao u safe mod, pa ako bi neko mogao da mi kaže kako da uđem u safe mode, ali dok se telefon uključuje, ili kada bi neko znao kako da rešim problem uopšte?

Restartujes ceo sistem preko kompjutera 1 prikljucis tel sa komp preko usb kabla 2 valjda drzis zajedno dugme za paljenje telefona i volume up i ono dugme da te prebaci na pocetni ekran (u sredini skroz dole gde su ti oni dugmicj nazad i opcije) i on ce ti izbacit jedan meni i ti preko vol up za gore i vol down trazis (full) reset
I onda ima tamo jos tih nekih podmenija za to lako je ostalo se snaci javi ako nerazumes ili ako nemas taj meni

Moj prvi susret sa droidom je bio pre nekih 4 meseca kada sam za dinar kupio Utok351d.Ebiga,Rumun ali je dosta dobro radio.Dual core,dual sim,verzija 4.4.2 ali desi mi se velika glupost,tj napravim istu.Pošto imam debele prste a tastatura je sa malim oznakama za karaktere ja sam kupio olovku metak,misleći ide zima pa ću u rukavicam lagano da ga koristim za nešto hitno,da se javim ili pak pošaljem sms.Elem,padne meni taj droid sa olovkom koja je bila udenuta u prostor za slušalice,pa kanapče na kojoj je visila olovka.I ta plastika se polomi!Ostane zaglavljena u njemu.Da stvar bude još gora,uzmem ja čačkalicu,kanem malkice super lepka i čačkalicom probam da ga zalepim i razvučem.Međutim,onaj super lepak jednostavno rastopi tu plastiku i ona nije mogla više gde.
Otrčim u servis,serviser mi kaže da je zamena tog dela 1400 din pod uslovom da ga nađe jer Utok je retka marka na našim prostorima.Srećom,imao sam na drugom fonu(Nokia Asha 302,odlično očuvana i sa slušanjem muzike baterija traje po pet dana)pa sam imao za međuprostor.Odem ja na zemunsku pijacu kod onih prevaranata koji uvaljuju krševe i dogovorim se sa prevarantom da mi da Nokiu Asha 300 ili 301 nisam siguran i da mu dam 500 din.I ne gledavši u prostor za sluške misleći da me je zezno on prebaci kartice,dam mu 500din i odem u vidu lastinog repa.
Ali sad ja navučen na droid a prihodi niski.Odem u Handy i uzmem Lenovo a369i najjeftiniju varijantu 590din mesečno.Fon je solidan,jedino me nervira što je droid Jelly Bean 4,2,2 a Utok je bio 4,4,2 al nema veze.Rutujem fon,što sa Utokom nisam mogao,isprebacujem i učitam neke programe i igrice na sd card(8gb),instaliram mu Apus launcher koji mi duplo produži vek trajanja baterije i čak mi i ubrza rom koji je 512mb.
Preporuka za kraj:skinite Apus Launcher ako imate slabiji droid,Droid Optimizer ili Clean Master i to sve besplatno preko plej stora.Nokiu sam dao kumu,moju Asha koristim da slušam muziku,Lenovo radi ko sat i u principu sam jako zadovoljan.I ljudi,nemojte se plašiti,rutujte telefon,jeste da gubite garanciju ali ako se nešto desi anrutujte ga i u servis.
Otpade mi ruka.Nadam se da vam nisam bio dosadan.Pozdrav!

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Vec dva puta mi se dogadja u toku noci kada spavam i nista ne radim na fonu da mi se telefon sam ugasui i ne mogu da ga upalim dok ne izvadim bateriju.telefon koristim normalna nikakvog baga nema,samo mi se desi da se preko noci ugasi sam od swbe kada ga ne koristim.sta moze da bude u pitanju?

Trebala bi mi mala pomoc. Uzeo sam sony M4 aqua. I posle 3 dana primetio da tokom koriscenja posle nekog vremena telefon se bas dobro zagreje. Pa sam guglao malo i uglavnom se svi na to zale. Pa me zanima, jel moguce da kad bi azurirao softver da bi to nestalo, ili postoji neko drugo resenje? I jos jedna stvar. Na telefonu mi ne pusta snimke na youtube aplikaciji. Al mi zato pusta na sajtu kad odem. Dal je u pitanju neki plejer koji treba da instaliram ili je u pitanju konflikt izmedju microsofta i google-a kako sam citao pa zbog toga ne radi na tom telefonu. Jel neko zna nesto? Hvala

Ne mogu pokrenuti većinu igrica koje instaliram,krenu da se otvore i nakon 2-3 s dođe do prekida i na displeju se pokaže obavijest da je bt prepoznavanje moguće za 120s? Nisu u pitanje neke velike...Molim vas može li neko pomoći?

ne mogu nikako da izadjem iz safe moda
u medjuvremenu sam otkrila kako sam usla u safe mod
ali nikako da izadjem iz prokletinje
restart .i posle restartovanja pali se u safe modu
vadjenje baterije,,takodje
sta daa radim

Ja cu kratko i detaljno
Model LG e400
problem: network lock sa bilo kojom SIM card
ne javlja gresku kad nema sim card
fabricki resetovan preko njegovog regularnog nacina
nije rootovan nije nista radjeno
aspiracija: da radi gsm i net.
OS 2,3 ne znam da li to moze da se upgrade

Ne znam baš puno o Android telefonima , praktično sam i ja novajlija z:) Inače sad sam kupio Tesla Smartphone 6 , odnosno kupio sam ga još u avgustu , oko 3 dana pošto je izašao :) Odličan telefon za relativno male pare , 25.000 din . Isto ume malo da se pregreje , a baterija traje oko jedan dan , bez obzira kako ga koristio , a koristim ga te za igrice , dopisivanje , te nešto skidam i brišem.... Potražiću i druge teme , ali evo i ovde da postavim pitanje : šta je to root ? Žao mi je što vam ne mogu pomoći , ali razmišljam se šta dobijem ako rootujem telefon , da li je vredno gubitka garancije ?

Ne znam baš puno o Android telefonima , praktično sam i ja novajlija z:) Inače sad sam kupio Tesla Smartphone 6 , odnosno kupio sam ga još u avgustu , oko 3 dana pošto je izašao :) Odličan telefon za relativno male pare , 25.000 din . Isto ume malo da se pregreje , a baterija traje oko jedan dan , bez obzira kako ga koristio , a koristim ga te za igrice , dopisivanje , te nešto skidam i brišem.... Potražiću i druge teme , ali evo i ovde da postavim pitanje : šta je to root ? Žao mi je što vam ne mogu pomoći , ali razmišljam se šta dobijem ako rootujem telefon , da li je vredno gubitka garancije ?

Za tebe kao novajliju root ne znaci bas NISTA. Ali za onog koji oce da poboljsa,ubrza ...
Kad uradis root mozes da :flesujes ( instaliras) novi ROM , trenutni ROM koji koristis je sistematski ROM ako stavis CyanogenMod onda moze da ti ide i 20 % brze. A uz taj novi ROM mozes da overklokujes procesor. Umesto 1 GHz max sa novim ROM-om mozes 1,3 GHz npr. Naravno ako preteras onda ce pregorit procesor. Mozes da skines XPosed Framework sto je najbolja stvar za rutovane telefone. Uz taj XPosed mozes da menjas telefon i da ga podesavas ali da nista ne menjas u sistemu. To je najbolje za testiranje npr. Jer ako se desi neki bag samo resetujes skroz i vratice se sve u normalu (ali ce i dalje XPosed biti tu instaliran) skraceno mozes da ga modifikujes kako zelis da mu izmenjas i ono sto se nije moglo izmenjat. Mozes da mu stavis najnoviji android marshalow i sve ce ti biti kao sto je na marshalow-u . A ako oces da vratis u non-root stanje samo mu flesujes fabricki ROM.

jedino mozes podesavanja staviti da stede bateriju,smanjiti svetlo uopsteno savere neke i to je sve
Nemoguce da ti je crko ekran to je novi telefon. ( 3 god star otprilike) sighrno je sistematski bag jesi probao da restartujes/izvadis bateriju. A mozda on prikazuje sliku nego nema spoljasnjeg osvetljenja (mozes jedino na suncu nekako da vidis)

Prvi susret sa Androidom beše ne tako davno, u avgustu 2015 godine . Pre toga sam 4 godine imao neki Samsung Monte slider, koji me je odlično služio . I dalje imam Nokiu 3310, koja naravno još uvek radi :) . Kupio sam neku novu marku, Tesla Smartphone 6. Čuo sam za njihove tablete, čak mislim da proizvode i televizore, a najviše me začudilo to što je Tesla automobilska marka . Garancija mi nije još istekla, ali ipak moram da pitam : šta je to root, za šta ćemi, zašto gubim garanciju, da li bi mi ipak uradili servis.... Molim vas , gledao sam na mnogo sajtova, ali je ipak razgovor sa živim ljudima bolji . :)

Kada rutujes telefon ti pristupas "korenu" sto znaci da imas neogranicene mogucnosti mozes da menjas i ono sto si mislio da ne moze da se menja npr. Novi ROM ( to je bolje od launchera jer launcher je samo za home) npr. Skinio si android marshalow 6.0 i novom ROM -u imas isto sto ima i onaj originalni ( kao sto je s6 edge).
I tada gubis garanciju, iako je to potpuno legalno nego operater nece da odgovara ako se nesto desi telefonu.
Ali naravno ti mozes da vratis u non root stanje tako sto ces skinuti taj fabricki ROM ( a pre nego menjas ROM-ovepreporucuje se da napravis zip. Od originalnog)
I ako sve prodje glatko onda operater nezna za nista .

Kada rutujes telefon ti pristupas "korenu" sto znaci da imas neogranicene mogucnosti mozes da menjas i ono sto si mislio da ne moze da se menja npr. Novi ROM ( to je bolje od launchera jer launcher je samo za home) npr. Skinio si android marshalow 6.0 i novom ROM -u imas isto sto ima i onaj originalni ( kao sto je s6 edge).
I tada gubis garanciju, iako je to potpuno legalno nego operater nece da odgovara ako se nesto desi telefonu.
Ali naravno ti mozes da vratis u non root stanje tako sto ces skinuti taj fabricki ROM ( a pre nego menjas ROM-ovepreporucuje se da napravis zip. Od originalnog)
I ako sve prodje glatko onda operater nezna za nista .
Hvala ti za odgovor! Ipak, priznaću ti, ja sam prosečan korisnik. Pitao sam čisto, hvala ti za takav odgovor koji me je uverio da je root sh*t koji meni ne treba . Niti želim da ubrzam telefon,a imam drugara koji koristi Lucky Patcher i još neke stvari, ali koje su daleko od onoga što si ti rekao . Možda i pokušam , ali samo ako budem siguran i ako pored mene bude neki lik kao što si ti ! :) Ne bih te terao da mi pišeš odakle da skinem Marshmallow, niti kako da sačuvam ROM, kako da instaliram novi.... CPU ne bih ni dirao . Zaista sam prosečan korisnik, ali eto, imam želju da saznam više o mogućnostima mog Tesla Smartphone 6. Kažem ti, taj drugar je rutovao, i koristi tako neke bezvezne aplikacije, pa je i mene zapalio.... :)

Ja sam isprobao i Iphone i Android i nekako moram priznat da su mu Andoid mobiteli postali puno draži :) Kažu da je Iphone puno sigurniji za rad, posebice ako se nalazite u ulozi poslodavca kojemu je potrebna zaštita podataka, jer je Iphone navodno sigurniji za korisnike... Ja imam Samsung Galaxy i jako sam zadovoljan i toplo ga preporučujem svima...

Back