Anđeli i demoni

a jel ti palo na pamet da misliš malo svojoj glavom koju ti je dao tvorac
a da ne misliš nekom knjigom koju su pisali jevreji (isti ti koji su smislili kamatu koja uništi ovaj svet?)
Мени се чини да ти немаш представу шта ту пише. Библија није јеврејска књига, ко те слагао ?

jevreji a prihvatili grci i proširilo se po rimskom carstvu.
jedino jevanđelista luka za koga se smatra da je bio grk.
hvala sale,
nisuli ti isti skrljali one dve zgrade u sad? pa zar nisu to bankari poštenjačine?

čuo sam dobar vic:
policajac uhvati kulturno obučenog čoveka sa pištoljem kako je hteo da pljačka banku.
pita ga: "tako kulturno obučen i obrazovan, što pljačkaš banku?"
a on će: "banka je prva počela!"

nego da se vratimo na temu,
ako su jevreji napisali bibliju što je nisu onda uzeli za svoju vodilju nego je dali drugima? - to mi malo smrdi...
Сигуран си да си прочитао Нови Завет ?
nisam i neću - već koristim svoju glavu.

šta me pitaš, zar te ja nisam pitao "ko je pisao bibliju"?.. ako ne znaš lepo reci, pa da pređemo na sledeće pitanje da ti dokažem da je biblija prevara najveća nametnuta ljudskom rodu.
Писало их је више људи, не само једна особа. Чекај, то што се ти у то не разумеш, зашто ти је други крив ?
Значи знаш да је Нови Завет лош а никада га ниси ни отворио ?

Ako meditaciju shvatiš kao mentalnu vežbu, može...
Не може, медитација у хришћанству не постоји. Постоји молитва, медитација је испражњење, молитва није.
Стога медитација не иде уз пост и сл, тј. није саставни део хришћанства.

Значи знаш да је Нови Завет лош а никада га ниси ни отворио ?
Не може, медитација у хришћанству не постоји. Постоји молитва, медитација је испражњење, молитва није.
znači znaš da je meditacija loša a nikad je nisi probao?

Ja nisam pominjao Hrišćanstvo.... meditacija može biti i brojanje ovaca, ako ćemo...

Molitva je isto meditacija ČP

Постоји нешто још боље од медитације а то је молитва.
2000 година постоји хришћанска молитва, ко хоће нешто друго нека тражи.
Мени друго не треба.
Зато и не тражим ништа друго.
Медитација је везана за будизам и друге источњачке религије и нема додирних тачака са хришћанством.

Ja nisam pominjao Hrišćanstvo.... meditacija može biti i brojanje ovaca, ako ćemo...
Одосмо ми у потпуно другу страну, ништа боље да се вратимо на тему.

hvala sale,
nisuli ti isti skrljali one dve zgrade u sad? pa zar nisu to bankari poštenjačine?

čuo sam dobar vic:
policajac uhvati kulturno obučenog čoveka sa pištoljem kako je hteo da pljačka banku.
pita ga: "tako kulturno obučen i obrazovan, što pljačkaš banku?"
a on će: "banka je prva počela!"

nego da se vratimo na temu,
ako su jevreji napisali bibliju što je nisu onda uzeli za svoju vodilju nego je dali drugima? - to mi malo smrdi...

Čekaj, ti nisi ni pročitao novi zavet a sudiš o ljudima koji jesu. Slabo ti koristiš svoju glavu.
To je ono što stalno pričam kako intelekt zavodi ljude da veruju u stvari koje nisu preispitali, samo na osnovu nekih predrasuda.
Da podsetim; predrasude su uverenja koja nisu prošla proces rasuđivanja.
A kako da prođu proces rasuđivanja kad 99% ne zna šta je to rasuđivanje
I takav jedan koji nikada u životu nije rasuđivao komentariše stvari s uverenjem da vrlo dobro zna šta se tu dešava.
Jos sebi uzme za nik openbox, kao on je otvorenog uma....Brateeee ludilo

Православље нема никаквих додирних тачака са реинкарнацијом нити је реинкарнација икада постојала макар као јерес.
У току историје нико никада од светих отаца ни од њихових противника није веровао у реинкарнацију.
Дакле реинкарнација се није појављивала ни као дилема ни могући проблем који се требао решити јер су сви веровали исто.

http://mail.rastko.rs/bogoslovlje/vartemije-reinkarnacija.htm

Poslednja izmena:
Православље нема никаквих додирних тачака са реинкарнацијом нити је реинкарнација икада постојала макар као јерес.
У току историје нико никада од светих отаца ни од њихових противника није веровао у реинкарнацију.
Дакле реинкарнација се није појављивала ни као дилема ни могући проблем који се требао решити јер су сви веровали исто.

http://mail.rastko.rs/bogoslovlje/vartemije-reinkarnacija.htm
Ne govorim o reinkarnaciji već o istočnim tehnikama. Pa monasticizam je pokupljen iz budizma...

Буда не постоји на фресци, распитај се мало ко су Свети Варлам и Јоасаф. Очигледно да се у Студеницу не разумеш баш најбоље.
Едукуј се мало пре него кренеш да пишеш бесмислице.
https://svetosavlje.org/zitija-svetih-12/20/
Значи кад немаш ништа да кажеш о медитацији, онда прелазиш на Студеницу ? Промашај за промашајем. Вечерас ти нешто баш не иде.

sa tačke objektivnosti pitanje je legitimno.
iako sam čitao celu bibliju (skoro) uvek mi lebdi to pitanje zašto jevreji nisu prihvatili tu priču a konkretno mi kakve veze imamo sa bliskoistočnim poimanjem vere.
tamo ima dosta propisa koji su i drugi narodi to već znali.
recimo zlatno pravilo (ne čini drugima što ne želiš sebi)

Буда не постоји на фресци, распитај се мало ко су Свети Варлам и Јоасаф. Очигледно да се у Студеницу не разумеш баш најбоље.
Едукуј се мало пре него кренеш да пишеш бесмислице.
Значи кад немаш ништа да кажеш о медитацији, онда прелазиш на Студеницу ? Промашај за промашајем. Вечерас ти нешто баш не иде.
The story of Barlaam and Josaphat or Joasaph is a Christianized and later version of the story of Siddhartha Gautama, who became the Buddha.[3] The tale derives from a second to fourth century Sanskrit Mahayana Buddhist text, via a Manichaean version,[4] then the Arabic Kitāb Bilawhar wa-Būd̠āsaf (Book of Bilawhar and Budhasaf), current in Baghdad in the eighth century, from where it entered into Middle Eastern Christian circles before appearing in European versions.

The story of Barlaam and Josaphat or Joasaph is a Christianized and later version of the story of Siddhartha Gautama, who became the Buddha.[3] The tale derives from a second to fourth century Sanskrit Mahayana Buddhist text, via a Manichaean version,[4] then the Arabic Kitāb Bilawhar wa-Būd̠āsaf (Book of Bilawhar and Budhasaf), current in Baghdad in the eighth century, from where it entered into Middle Eastern Christian circles before appearing in European versions.
Прво си написао да је Буда на фресци, а онда да је нечији живот инспирисан Будом ?
На фресци су Свети Варлаам и Јоасаф.
Kaкве везе Свети Варлаам и Јоасаф имају са медитацијом ? Никакве.

Back