Anđeli i demoni

Јел ти то озбиљно? Библија тврди сасвим другачије, а ти се позиваш на Библију па ми није јасно. Јеси ли ти икад уопште прочитала Библију или читаш само исјечке по неким часописима?
Ево види шта нам каже овај цитат, а има их још доста у Библији и сви говоре оно што ти негираш:

Господе, помилуј сина мојега, јер је мјесечар и мучи се љуто; јер много пута пада у ватру, и много пута у воду.

16. И доведох га ученицима твојим и не могоше га исцијелити.

17. А Исус одговарајући рече: О роде невјерни и покварени! Докле ћу бити с вама? Докле ћу вас трпљети? Доведите ми га амо.

18. И запријети му Исус; и демон изиђе из њега; и оздрави момче од онога часа.

19. Тада приступише ученици Исусу и насамо му рекоше: Зашто га ми не могосмо изгнати?

Дакле сасвим јасно и недвосмислено нам се говори да је дјечак био опседнут и да је Исус истјерао демона из њега, што значи да је боравио у њему зар не?
Znam celu Bibliju i Biblija se ne tumaci bukvalno.
Nije bukvalno demon u osobi nego demon opseda ljude

Pa ako obuzmu um sam zakljuci
Um se ne može obuzeti... može se obuzeti samo telo...imao sam slučaj mesečarenja kako je opisano u Bibliji, tj onog lika koji je mesečario
iz koga je Isus isterao, ali svaki put kad sam se probudio, opet sam imao kontrolu i nisam pokazivao znake obuzimanja.
Samo jednom kad sam se probudio zatekao sam duha u svom telu i tad sam doživeo vantelesno iskustvo.
No uspostavio sam kontrolu nad telom, čim je duh napustio... ni u jednoj varijanti mi um nije bio obuzet, nego telo...

Um se ne može obuzeti... može se obuzeti samo telo...imao sam slučaj mesečarenja kako je opisano u Bibliji, tj onog lika koji je mesečario
iz koga je Isus isterao, ali svaki put kad sam se probudio, opet sam imao kontrolu i nisam pokazivao znake obuzimanja.
Samo jednom kad sam se probudio zatekao sam duha u svom telu i tad sam doživeo vantelesno iskustvo.
No uspostavio sam kontrolu nad telom, čim je duh napustio... ni u jednoj varijanti mi um nije bio obuzet, nego telo...
Mozda ti nemas to iskustvo ali Demoni deluju na razne nacine.

Imam, i tačno znam kad kreće obuzimanje, u snu. Imao sam tad lucidne snove gde je pokušavalo da mi uđe u telo, nisam mogao
da se pomerim... tu sam saznao da duša napušta telo dok spavamo, i da dva duha nemogu istovremeno u telo...
toliko je to bilo interesantno, da me žena snimala ČP

Ko, maxa nema takvo iskustvo? pa zar ne vidiš da demon stalno deluje kroz njega?
Ova njegova pitanja i podpitanja nisu odraz njegove želje da nauči već da ti se naruga.
A ti vidi kakav ga duh nagoni na to
A on je jadan uveren da nije demonizovan jer ima pogrešne predstave kako bi to trebalo da izgleda
A Svi smo demonizovani; svako ko se lluti, besni, gnevi, pije drogira kocka, ide po vračarama,
Samo što se to ne prepoznaje kao dejstvo demona pa ljudi veruju da nisu demonizovani.
A kada smo milostivi, zahvalni, puni ljubavi prema bližnjima onda kroz nas deluju Sveti duhovi
I to nam se svima dešava a ne prepoznajemo u njima dejstvo svetog duha, jer imamo pogrešne predstave šta su duhovi i kako se ispoljavaju u našem ponašanju

Ko, maxa nema takvo iskustvo? pa zar ne vidiš da demon stalno deluje kroz njega?
Ova njegova pitanja i podpitanja nisu odraz njegove želje da nauči već da ti se naruga.
A ti vidi kakav ga duh nagoni na to

Aon je jadan uveren da nije dmonizovan jer ima pogrešne predstave kako bi to trebalo da izgleda
A Svi smo demonizovani; svako ko se lluti, besni, gnevi, pije drogira kocka, ide po vračarama,
Samo što se to ne prepoznaje kao dejstvo demona pa ljudi veruju da nisu demonizovani.
A kada smo milostivi, zahvalni, puni ljubavi pema bliđnjima onda kroz nas deluju Sveti duhovi
I to nam se svima dešava a ne prepoznajemo u njima dejstvo svetog duha, jer imamo pogrešne predstave šta su duhovi i kako se ispoljavaju u našem ponašanju
Vidim ali ovde te banuju kada vidis nesto.
Tako je duh ruganja je Demonski.
Takodje ko klevece je pod uticajem Demona.
Ko se izruguje bilo cemu...

Da covek uvek kada da mesta gnevu daje prostora dejstvu demona, takodje ko poje ko se drogira
to je dobro polje za dejstvo demona.
Zato i cesto ljudi pod uticajme droge ili alkohola se ubijaju ili ubijaju ili zlostavljaju nekoga

Kada smo Kod Boga i pod dejstvom svetog duha imamo mir ljubav razumevanje.
Da
sve se slazem

Nisam rekla ti nego ljudi pod uticajem droiga imaju ta iskustva
Droga može da promeni stanje svesti svakako. Ako neko hoće prečicu, uzima ajahuasku, dmt u bilo kom obliku, psilocibe i tako.
To uglavnom koriste primitivna plemena Južne Amerike i po svetu... no ne znam, jedan lik mi je pričao da je gledao malu
sirenu na pečurkama, ali ako ideš regularnim putem iskustvo je potpuno drugačije... dakle molitva, gladovanje, meditacija i to
postižeš mnogo bolje iskustvo...

Znam celu Bibliju i Biblija se ne tumaci bukvalno.
a jel ti palo na pamet da misliš malo svojoj glavom koju ti je dao tvorac
a da ne misliš nekom knjigom koju su pisali jevreji (isti ti koji su smislili kamatu koja uništi ovaj svet?)

dakle molitva, gladovanje, meditacija i to
dodao bi još faradejev kavez ))

Droga može da promeni stanje svesti svakako. Ako neko hoće prečicu, uzima ajahuasku, dmt u bilo kom obliku, psilocibe i tako.
To uglavnom koriste primitivna plemena Južne Amerike i po svetu... no ne znam, jedan lik mi je pričao da je gledao malu
sirenu na pečurkama, ali ako ideš regularnim putem iskustvo je potpuno drugačije... dakle molitva, gladovanje, meditacija i to
Медитација не постоји уз молитву, гладовање и сл.
Постоји исихастичка молитва ако си то хтео да кажеш ?

Back