- Poruka
- 50.363
Hm, ok. nije isto... oko toga smo se složili... ali ipak imaju nešto zajedničko... Šta?![]()
Zajednicki je cika bogi koji menja maske zavisno od potrebe i slucaja...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hm, ok. nije isto... oko toga smo se složili... ali ipak imaju nešto zajedničko... Šta?![]()
Namerno to nisam htela da kažem jer to ne znači mnogo ... I ne govori mnogo ni o jednima ni o drugima. Bitnije su razlike među njima.Hm, ma jok...Gde bih ja... to... i tako...
Vera im je zajednička... Svi u nešto ili nekog a uglavnom nekog... veruju...
Hm, to je pod dva...![]()
Zajednicki je cika bogi koji menja maske zavisno od potrebe i slucaja...![]()
Namerno to nisam htela da kažem jer to ne znači mnogo ... I ne govori mnogo ni o jednima ni o drugima. Bitnije su razlike među njima.

Za tebe je to tako jer ti na svakog "vernika" gledaš isto, i opet mi nije jasno zašto smatraš da je vera toliko loša da se o njoj mora pisati i pričati sa potcenjivanjem.Zajednicki je cika bogi koji menja maske zavisno od potrebe i slucaja...![]()
Ok, Šakal, izvini, glupa sam, pa ne znam, ali znam da se vadim. :-DHm, daa... namerno...
Greška, to znači mnogo... obzirom da su sve religije u početku bile sekte...
Za tebe je to tako jer ti na svakog "vernika" gledaš isto, i opet mi nije jasno zašto smatraš da je vera toliko loša da se o njoj mora pisati i pričati sa potcenjivanjem.
Pravi, iskreni vernici su za poštovanje i primer, najmanje za podsmeh.

Za tebe je to tako jer ti na svakog "vernika" gledaš isto, i opet mi nije jasno zašto smatraš da je vera toliko loša da se o njoj mora pisati i pričati sa potcenjivanjem.
Pravi, iskreni vernici su za poštovanje i primer, najmanje za podsmeh.
Ok, Šakal, izvini, glupa sam, pa ne znam, ali znam da se vadim. :-D
Jel sad Ok ? :wink:
Rekla sam šta je bitnije, po meni.
Verski fanatici ... ako ih ne razlikuješ od gore navedene kategorije ljudi, imamo ozbiljan problem u komunikaciji ...Hm, šta su bile one dijabole što se spucaše wtc jedanaestog...![]()
Tako deluje, ne znam da li sam u pravu. Ne znam ni kako bih utvrdila kad ti samo postavljaš pitanja. :-DNa osnovu cega si to zakljucila...8-)
Verski fanatici ... ako ih ne razlikuješ od gore navedene kategorije ljudi, imamo ozbiljan problem u komunikaciji ...
Tačka.... to naravno ne znači da su svi vernici istovremeno i fanatici ...

:razz:
Zabluda o Bogu je svetski bestseler oksfordskog zoologa i filozofa Ricarda Dokinsa, knjiga koja je odmah po objavljivanju prozvana ateistickom biblijom. Polazeći od stanovišta da nema nedodirljivih tema, Dokins se prilicno hrabro suprotstavlja bilo kakvom verovanju koje nije potkrepljeno dokazima, pokazujući da religija ne samo da nije učinila svet boljim, već je stalni izvor netrpeljivosti, sukoba, nerazumnog i pogrešnog pogleda na svet. Uteha koju pruža vera je lažna, kaže Dokins, nauka i njena dostignuća mnogo su lepša i veličanstvenija od svih čuda religije, a poreklo morala i vrline ne dolazi od Boga, već je proizvod biološke evolucije. U izlaganju koje se čita bez daha, Dokins tvrdi da Boga gotovo sigurno nema, i da to saznanje ne podriva smisao života savremenog čoveka, već da čini svaki dan i svaki trenutak života dragocenijim i vrednijim življenja.
Ovo stoji u opisu knjige , a sta vi mislite...da li se ovakvim analitickim razmisljanjem moze stici na ciljno mesto , uzmimo da nam je cilj da vernike preobratimo u ateiste...uostalom sto da ne 8-)

OK, onda je za tebe isto tamo neki muslimanski ekstremista, i Vladeta Jerotić, primera radi (on mi je prvi pao na pamet kao pozitivan primer) ?Hm, to jesu vernici... a vernika nema pravih ili krivih... ili jesi ili nisi... veoma prosto... ili veruješ ili ne veruješ... sad, ako veruješ... veruješ na različite načine... ali si i dalje vernik... A vera meni nikada nije bila povod za pljuvanje po religiji...
Crow, o čemu ti pričaš ?kad su sloveni doshli na balkan
i smeshali se sa starosedeocima
oni nisu imali ni jedan besmisleni rat
sve do 1941
kad je postalo bitno
kako se ko krsti
i dal se neko klanja....
pre toga, i ako je bilo trvenja
bilo je iz normalnih raloga 8)
resursa i tako toga...
tek sa otkrivanjem "istina"
mi imamo mrznju i genocide![]()