Analiza situacije

imamo proteste koji su mirni.
ne rade fakulteti, mozda nece ni skole ali u sustini 15 minuta blokada saobracaja tokom dana i to je to.

slavija se desila jednom i to je to..

ali recimo sta ako vlast odluci da ne uradi nista?
sta se onda desava?

narednih godinu dana studenti i deca ne idu u skole i fakultete?

da li ce onda unutar samih redova krenuti podela na one koji ne zele vise da gube od skole i na one koji zele da se nastave blokade?
da li ce se da do toga ne bi doslo krenuti u drasticnije mere? i ako hoce, koje?

sta msilite da je buducnost ovih protesta?
Protesti su pobacaj u zacetku vec bili.

Sledeće je srčka/aneurizma, ili nervni slom zločinca Aleksandra Vučića. 😊😊😊

1000014468.jpg

Koliko je tačno univerziteskih profesora podržalo studente?

Blizu 800 univerzitetskih profesora podržalo je danas javnim pismom studente u njihovim protestima i zahteve, a spisak potpisnika se neprestano širi."Poštovane građanke i građani Srbije, mi, nastavnici, saradnici i istraživači univerziteta širom Srbije odlučno stojimo uz svoje studente u zajedničkoj borbi za bolje društvo", poručili su profesori sa univerziteta u Srbiji.

Koliko je tačno univerziteskih profesora podržalo studente?

Blizu 800 univerzitetskih profesora podržalo je danas javnim pismom studente u njihovim protestima i zahteve, a spisak potpisnika se neprestano širi."Poštovane građanke i građani Srbije, mi, nastavnici, saradnici i istraživači univerziteta širom Srbije odlučno stojimo uz svoje studente u zajedničkoj borbi za bolje društvo", poručili su profesori sa univerziteta u Srbiji.
Што сами не направе то боље друштво, личним примером.

Opozicija ima problem sa sujetom. Svi oni znaju da moraju da se okupe. To je prosto činjenica. I onda svako izlazi sa istom retorikom "ajde da se okupimo, ali bez ovoga ili onoga". Pa na kraju dolazimo do bizarne situacije gde su svi za okupljanje ali gde međusobno svako nekog izostavi, i na kraju ne bude ništa. Ono, oksimoron situacija. Koliko je teško razumeti da SVI moraju da se okupe, bez tih "... ali bez ovoga ili onoga" uslova.
Hajde da je samo problem sa sujetom pa da neće da rade jedni sa drugima. Masa njih koji za sebe tvrde da su opozicija čeka svoj red da se domogne top pozicija u državi, pitanje je samo na koji način. Kontam da će ovi kojima čekanje dosadi preći na stranu vlasti ako im se prilika/ponuda ukažu.
Po meni bi neka osnova trebala da bude usaglašavanje puta kojim bi Srbija trebala da krene, pa ako postoji neki moguć konsenzus oko toga da krene okupljanje i pravljenje neke strukture utemeljene na samoj ideji.

ja prognoziram ovoj vlasti mnogo goru budućnost, ulazimo u sezonu ludila a ovo što se desilo je mala maca za ono što dolazi u godinama koje slede

možda će malo da utihnu a može da im se vrati u mnogo gorem obliku kao što i hoće

imamo proteste koji su mirni.
ne rade fakulteti, mozda nece ni skole ali u sustini 15 minuta blokada saobracaja tokom dana i to je to.
slavija se desila jednom i to je to..
Pasivna agresivnost...
ali recimo sta ako vlast odluci da ne uradi nista?
sta se onda desava?
Gubi se ta neka energija mase tj. uglavnom je to prvo okupljanje/sam start najjači pa posle toga krene osipanje ako se na neki način ne podgreva situacija.
narednih godinu dana studenti i deca ne idu u skole i fakultete?
da li ce onda unutar samih redova krenuti podela na one koji ne zele vise da gube od skole i na one koji zele da se nastave blokade?
Nastaće podele između ljudi tj. više će ovi što protestvuju zamerati ovima koji su odustali nego ovima protiv kojih protestvuju...
sta msilite da je buducnost ovih protesta?
Kontam da će se polako ili možda čak brzo ugasiti, jer ne vidim da se ta energija mase kanališe u nekom cilju.
Sve mi deluje kao protest radi protesta i prikupljanje ličnih poena, nije mi jasno kako je narod postao toliko pacifisan?
Mada može biti da ljudima samo fali neka vodeća ličnost koja će ih zapaliti da krenu u neku akciju.

Pasivna agresivnost...

Gubi se ta neka energija mase tj. uglavnom je to prvo okupljanje/sam start najjači pa posle toga krene osipanje ako se na neki način ne podgreva situacija.

Nastaće podele između ljudi tj. više će ovi što protestvuju zamerati ovima koji su odustali nego ovima protiv kojih protestvuju...

Kontam da će se polako ili možda čak brzo ugasiti, jer ne vidim da se ta energija mase kanališe u nekom cilju.
Sve mi deluje kao protest radi protesta i prikupljanje ličnih poena, nije mi jasno kako je narod postao toliko pacifisan?
Mada može biti da ljudima samo fali neka vodeća ličnost koja će ih zapaliti da krenu u neku akciju.
Koja to vodeca licnost? Da neces mozda opet vojskovodju sa balkona mozda?

Back