AMERICKI FUDBAL

• Začetnik teme Začetnik teme huge
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čuo sam da se prošlo kolo jedna utakmica(ne mogu da se setim koja, Baltimor - Majami, možda)završila 3:0. Šta je to bilo pa su tako malo dali poena. Su igrali normalan, evropski fudbal za promenu?

Posto je bio WWE Wrestling tu vece, gledao sam tu utakmicu samo kad su bile reklame na WWE. Nisam mogao verovati, Miami 0-11 u sezoni i odlicno su se drzali. Baltimore je pobedio sa field goal 17 sekundi pre kraja.

Je li Marauder,da te pitam nesto...Nazalost,nisam u situaciji da pratim NFL,ali daj mi reci sta se desava sa Clevelandom...Oni su mi omiljena ekipa,pre svega zbog Lewisa,da nije bio u corci ubedjen sam da bi imao jos par utakmica sa preko 250 jardi,ali nebitno...Kaze mi ortak da igraju lose,da imaju "najnetalentovanijeg" kvoterbeka u ligi,nekog Andersena ili kako vec,da su busni i ocigledno neiskusni i neuigrani,ali da ponovo guraju dobro ako ne i odlicno,skor im je oko 7-4...Takav skor nisu imali vec nekoliko godina,u stvari,da se sad zavrsi sezona,igrali bi play-off...Cuo sam i da Brady Quin samo sedi na klupi i gricka nokte,kao i da je onaj iz ofanzivne linije jos jedan lose podignut top 5 pick od strane Brownsa.Znaci,ako bi mogao da mi kazes kakva je situacija,bilo bi lepo

Slabo ja pratim ostale timove. Utakmice Green Bay-a gledam na prekide posto je NASCAR uglavnom u isto vreme, a od timova jos volim i New England. Za Cleveland ti stvarno nista ne mogu reci jer ih nijednom ove sezone nisam gledao.

Није ми јасно постијање ове теме на овом под-форуму,кад АФ нема бас никакве веѕе са овом темом.Ок,је да постоји ова тема али на остлим спортовима.

New England sve slabije igra. Veceras su pobedili Baltimore, ali jedva, 27:24 sa touchdown u samom finisu. I dalje su neporazeni.

Mnogi su ih uveliko stavljali kao nove sampione, ali ja vec dugo pricam da ne mogu igrati na ovakvom nivou celu sezonu i da ce poceti igrati slabije pre ili kasnije. Kao sto sam predpostavljao, to se desava sada kada se regularni deo sezone blizi kraju.

koliko ja kapiram, u americkom fudbalu dozvoljeno je samo jedno dodavanje tokom napada, koji se odvija po etapama (4 sanse za 10 jardi). u evropskom fudbalu je cini mi se sve sirovije. guraj napred, dodaj koliko god zelis dok god lopta ne ide ispred igraca koji dodaje... i to je valjda to (najosnovnije)...

U americkom fudbalu mozes da se dobacujes koliko hoces,ali samo jedan pas sme ici unapred...Inace,meni je zanimljiviji americki fudbal nego ragbi,i nasa drzava je vec nekoliko igraca posala na koledz,ali me nervira sto se i dalje ovom sportu prilazi sa odredjenom distancom,posebno me iritira kad neko kaze sto bi to igrali,to je americko,zar moramo u svemu da kopiramo amerikance...

U NFL nista novo. New England, Dallas, Green Bay i Indianapolis nastavljaju sa pobedama dok Miami nastavlja sa porazima (trenutno su 0-13).

Buffalo Bills - Miami Dolphins 38:17
Cincinnati Bengals - St. Louis Rams 19:10
Detroit Lions - Dallas Cowboys 27:28
Green Bay Packers - Oakland Raiders 38:7
Tennessee Titans - San Diego Chargers 17:23
Philadelphia Eagles - New York Giants 13:16
Jacksonville Jaguars - Carolina Panthers 37:6
Houston Texans - Tampa Bay Buccaneers 28:14
San Francisco 49ers - Minnesota Vikings 7:27
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 42:21
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 41:7
New England Patriots - Pittsburgh Steelers 34:13
New York Jets - Cleveland Browns 18:24
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts 20:44
Washington Redskins - Chicago Bears 24:16

Nekoliko iznenadjenja danas. Dallas je izgubio kod kuce dok je Miami zabelezio 1. pobedu u sezoni. New England, Green Bay i Indianapolis nastavljaju sa pobedama.

Danasnji rezultati:
Cleveland Browns - Buffalo Bills 8:0
Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 17:26
St. Louis Rams - Green Bay Packers 14:33
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 22:16
New England Patriots - New York Jets 20:10
New Orleans Saints - Arizona Cardinals 31:24
Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars 22:29
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 37:3
Carolina Panthers - Seattle Seahawks 13:10
Oakland Raiders - Indianapolis Colts 14:21
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 6:10
San Diego Chargers - Detroit Lions 51:14
New York Giants - Washington Redskins 10:22
Houston Texans - Denver Broncos 31:13
San Francisco 49ers - Cincinnati Bengals 20:13

U americkom fudbalu mozes da se dobacujes koliko hoces,ali samo jedan pas sme ici unapred...Inace,meni je zanimljiviji americki fudbal nego ragbi,i nasa drzava je vec nekoliko igraca posala na koledz,ali me nervira sto se i dalje ovom sportu prilazi sa odredjenom distancom,posebno me iritira kad neko kaze sto bi to igrali,to je americko,zar moramo u svemu da kopiramo amerikance...

Pa, ja od srede, tj. sutra počinjem da treniram u Djuksima u NSu...i sport mi je odavno zanimljiv!

Ja bio prošle nedelje na testiranju u Djuksima i rekli da je sutra prvi trening, a napolju ledeno...ja bi voleo da igram na poziciji krilnog hvatača, odnosno wide receiver...a trkači su runnig backs, samo to ne bi voleo da igram...treba se probiti kroz te igrače trčanjem... :)

koja je razlika izmedju americkog fudbala i ragbija?
osim u opremi :)

Разлика је у томе што су једни жене и играју у хулахопкама,а други практично без икакве заштите.И наравно једни имају срце,а други не:-DКо је ко сам процени:-D

koliko ja kapiram, u americkom fudbalu dozvoljeno je samo jedno dodavanje tokom napada, koji se odvija po etapama (4 sanse za 10 jardi). u evropskom fudbalu je cini mi se sve sirovije. guraj napred, dodaj koliko god zelis dok god lopta ne ide ispred igraca koji dodaje... i to je valjda to (najosnovnije)...[/QUOTE

Постоје различите врсте рагбија.Рагби 15,Рагби 13....по мени је од ова два атрактивнији
Рагби 13.Иначе рагби је по мени физички много захтевнији спорт,јел практично нема одмора сем у полувремену,а игра се практично без икаквих прекида,2 пута по 40 минута.Јаких дуела...па ево једног линка

Разлика је у томе што су једни жене и играју у хулахопкама,а други практично без икакве заштите.И наравно једни имају срце,а други не:-DКо је ко сам процени:-D

Da, ima zaštite zbog povreda i ostalog...misliš da prija kada gomila masivnih likova skoči preko tebe? Samo ne znam kako mogu da budu žene, nemoj lupetati...treba i trčati sa tom opremom na sebi teškoj nekoliko kg...

Ја као играч рагбија ти кажем да је по мени илузорно користити заштиту,ако си већ толики мушкарац сигурно повреде не смеју да те уплаше,а ви се изгледа плашите повреда.То је моје мишљење.Далеко од тога да не поштујем АФ,само сматрам да је рагби много,много физички захтевнији од АФ-а.Највише ме нервирају паузе у АФ-у,отпрлике у време сваке могу добрано да се наједем и да погледам пола неког филма и да се вратим на утакмицу,мислим и да је то поента уопште спорта у Америци.
Да се добро наједеш и напијеш.Зато мислим да АФ не одговара нашем поднебљу и менталитету.

Back