Američka viza

A što si hteo da se praviš pametan? Ako si već dobio vizu kao deo tima, onda si trebao da otputuješ zajedno sa ostalima. Ovako si zasro stvar, i to ne samo sebi nego i toj dvojici.
Sad verovatno ni jedan od vas neće dobiti nikakvu vizu.

nisam se ja izmuljao ili sakrio od od drugih .. otisao sam par dana ranije turisticki....
nakon bitke svi generali.. necu pricati o tome sad..
moje pitanje je postavljeno,nadao sam se da ce mi odgovoriti neko ko ima konstruktivan odgovor.

"postoje je li bilo kakve smetnje za sledeceu aplikaciju za P3 vizu(radnu)
i postoji li uopste moguicnost da obnovim ovu ili dobijem postojecu "

Pozdrav svima imam pitanje, odnosno treba mi misljenje o mojoj situaciji...skupila sam papire i planiram da predam ovih dana za USA turisticku vizu zelim da posetim drugaricu i da se vratim naravno. U radnom odnosu sam (zaposlena sam 3meseca u porodicnoj firmi, gde radim), imam auto na svom imenu, imam zivotno osiguranje, imam novac na racunu...kakve su mi sanse? da li mi treba garantno pismo? hvala vam na odgovoru.

Ja planiram sledece nedelje da odem do ambasade da se raspitam sta mi je potrebno za turisticku vizu, imam C1D vizu jos uvek aktivnu, pasos mi je ispecatiran, imam 3 ulaza u Ameriku za godinu i po dana, radio sam na kruzeru kao konobar, planiram da posetim tetku to cu im i reci, zadnji put kad sam se video sa tetkom to je bilo u Majamiju, imao sam luku tamo dosli su da me posete iz Njujorka, dobio sam i slobodan dan tad, proveo sam ceo dan u Majamiju sa tetkom i bratom, i to cu im reci, moj najveci adut je sto sam bio u americi i pasos mi je ispecatiran, ali naravno moras spreman da odes na intervju, ja imam pricu da sam na duzoj pazui, i da se spremam za povratak na brod, za drugu kompaniju, a da bi u medjuvremenu hteo da posetim tetku, a imam resenje ako mi budu trazili potvrdu o zaposlenju, ne mogu da ih lazem da nemam nikog jer sam vec pisao da imam nekog kad sam vadio c1d vizu, dobre su sanse da ce me odbiti, ali mozda mi se i posreci, videcemo, neophodno je biti i ubedljiv, ubediti ih da veruju u ono sto pricas, jer nisu ni glupi ni naivni, nece nikog tek tako pustiti.

Po meni je sigurnije da navede rezervaciju, to nije teško i uvek moze da je otkaze...ako navede drugaricu,pa zna se šta oni odmah pomisle...aha ona ce joj pomoći da ostane...iako zvuči suludo da baš svako zeli da ostane u USA tako ispada...uostalom piše i u uputstvu na Am.ambasadi da je slizbenik duzan po zakonu da svakog posmatra kao potencijalnog useljenika...zašto mu ubacivati crv sumnje?

Po meni je sigurnije da navede rezervaciju, to nije teško i uvek moze da je otkaze...ako navede drugaricu,pa zna se šta oni odmah pomisle...aha ona ce joj pomoći da ostane...iako zvuči suludo da baš svako zeli da ostane u USA tako ispada...uostalom piše i u uputstvu na Am.ambasadi da je slizbenik duzan po zakonu da svakog posmatra kao potencijalnog useljenika...zašto mu ubacivati crv sumnje?
kako god, meni je lakse da ne lazem nego da razmisljam o tome sta treba da kazem, pa da se /nedajboze/ ispalim. onda nije crv nego onaj peščani crv iz dine :D a moze da se desi da joj traze rezervaciju i kad stigne u usa. ne znam, meni je to nepotrebno komplikovanje sasvim obicne situacije.

...e sad ti i ja raspredamo a postavljaca teme nigde nema:lol:pa ok,u principu se slazem...msm to drugarica, rodjaci i tome slično uvek izazove sumnju...mada sam lično stekla utisak da vizu dobiješ ako tog jutra nisu ustali na levu nogu,msm moze im se:evil:

:D ima i toga, valjda. ja cu za koji mesec aplicirati pa cemo videti, prosli put su mi dali za dva minuta, a iskreno, nisam bila bas neki kandidat. nisam radila, fakultet pauzirala, samo sam imala pare na racunu. videcemo sad sta ce biti, ja sumnjam, ali mozda mi se posreci :D

Pozdrav, aplicirala bi za turisticku vizu, da li mi neko moze reci sta je najbolje reci kod koga ides u USA? i da li moze biti problem ako sam bila zaposlena 4god, pa godinu dana nisam bila prijavljena ali sam radila, i od pre 4meseca jesam opet (u istoj firmi)

Da li iko pouzdano zna koliko treba da prođe od povratka iz amerike do ponovnog odlaska? Negde sam cula da je maksimu 6 meseci koji se moze ostati godišnje, da li se to odnosi na kalendarsku godinu ili ne?
Molim Vas za sto hitniji odgovor. Hvala.

Pozdrav ljudi. Ajde pomozite sad meni nekim konstruktivnim savetima u vezi dobijanja USA vize.
Planirao sam da sa majkom u aprilu apliciramo za turističku vizu. Imamo neke prijatelje u Americi ali to nismo ni planirali da pominjemo na razgovoru u ambasadi. Ja radim na benzinskoj pumpi 5 god i stalno sam zaposlen od prvog dana sa prosekom plate od 30000. Uzeo bih rešenje o godišnjem odmoru,i imam oko 2500e na računu,nemam ispunjen pasoš. 4-5 puta do Grčke,malo Mađarska i Austrija. Majkin pasoš je prazan ali zato na računu ima mnoooogo više od mene. Ona je nezaposlena,fale joj 2-3 god do penzije i uplaćuje sebi doprinose redovno. Glavni izvor prihoda je očeva plata,radi u Alžiru kao prevodilac. Sta vi mislite kakve su mi šanse?

Pozdrav ljudi. Ajde pomozite sad meni nekim konstruktivnim savetima u vezi dobijanja USA vize.
Planirao sam da sa majkom u aprilu apliciramo za turističku vizu. Imamo neke prijatelje u Americi ali to nismo ni planirali da pominjemo na razgovoru u ambasadi. Ja radim na benzinskoj pumpi 5 god i stalno sam zaposlen od prvog dana sa prosekom plate od 30000. Uzeo bih rešenje o godišnjem odmoru,i imam oko 2500e na računu,nemam ispunjen pasoš. 4-5 puta do Grčke,malo Mađarska i Austrija. Majkin pasoš je prazan ali zato na računu ima mnoooogo više od mene. Ona je nezaposlena,fale joj 2-3 god do penzije i uplaćuje sebi doprinose redovno. Glavni izvor prihoda je očeva plata,radi u Alžiru kao prevodilac. Sta vi mislite kakve su mi šanse?
ovde svako misli šta hoce...licitiranje ti ne pomaze,nego lepo prikazeš sve što imaš i probaš,tvoja majka je vec u godinama cim je pred penzijom tako da je to plus i pare na racunu...turista mora da ima pare a i ti imaš sve potrebno...jedino je mozfa problem aplikacija gde ces navesti da majka ne radi ali svakako navesti gde je pre radila...a ako nije pa onda priloziti te uplate za pio fond...msm ja bih tako:)

majka je radila 30 god u firmi i sad joj fali 2 god do penzije. Mi se cimamo zbog tog razgovora, ja solidno govorim engleski,majka ni da bekne sto se kaze :) mozda ce da im bode oci to sto ja radim na pumpi a hocemo u Vasington da idemo na 2-3 nedelje. Bas mi nije svejedno kako se blizi prolece polako..

Pomoc ljudi!! :) pa da krenem od pocetka... Imam rodjaka u Cikagu koji ima svoju firmu zove me par godina da dodjem kod njega i odradim sezonski posao i da bih pokupio neki kes... Poslace mi sve moguce papire koje mi trebaju... Sad na koju vizu da idem? Turisticku ili Radnu? Koju je lakse dobiti? Sada imam stalan posao u Srbiji,nisam ozenjen,nemam nista od imovine na sebi (mada jedinac sam, a na caletu je kuca) i da spomenem da pasos mi je sav izlupan od pecata, radio sam na brodu tako da bio sam bio u dosta stranih zemalja al ni jednom u USA...

majka je radila 30 god u firmi i sad joj fali 2 god do penzije. Mi se cimamo zbog tog razgovora, ja solidno govorim engleski,majka ni da bekne sto se kaze :) mozda ce da im bode oci to sto ja radim na pumpi a hocemo u Vasington da idemo na 2-3 nedelje. Bas mi nije svejedno kako se blizi prolece polako..
Nema veze,radiš,uzeo si odmor jer ideš da vidiš Vašington...nadji na guglu znamenitosti, pripremi se...rezervacija hotela obavezno, prijatekje ne pominješ...ideš sa majkom a ko pitaju a hoce i u aplikaciji,ona svakako zakazuje intervju kao i ti,svako posebno a tako se i placa...to što nona ne govori jezik nebitno,znaju tamo srpski...i u njenoj aplikaciji moraš da navedeš da ide sa tobom...kako cete se pojaviti zajedno na aerodromu,msm moraš i nju da pripremiš sa odgovorom, ne mozete zajedno na intervju koliko ja znam:)

Back