Američka viza

Kredit moze da pokazuje i da se neces vise vracati za Srbiju haha lol :hahaha:
Sta ces vece veze u Srbiji od deteta i zene... svako moze da ostavi nekretninu, posao, pare, pa cak i kredit haha ali zenu i dete ne mozes... razmisljaj logicki. Ne mogu ni da se ozenim radi drzavljanstva posto sam vec u braku.

To mozda ti tako gledas ali oni ce gledati na to ovako. On hoce da ode u USA da odradi x vremena na crno. Nije nigde putovao turisticki i sad bas hoce da ide u USA? Mozda se razvodi sa zenom i sad mu je puko film i hoce da ide u USA. Nema dokaza da ima cvrste veze sa Srbijom.

Vrlo je ocigledno da ce te odbiti.

Treba ti dobar posao i da doneses pasos sa pecatima da se vidi da si turista koji je dosta toga obisao i sad prosirujes to i na USA. Takodje pomoglo bi da ides sa zenom i decom i naravno turisticki da idete tipa Florida, Havaji ili tako nesto.

Ako ti je baš stalo a ti spremi uplati 160$ i probaj...stari pasoš bi pomogao ako ima pečata u njemu...zena i deca su ok. kao garancija ali treba još...ko što reče ipod potvrda da radiš makar god.dana,god odmor za to vreme,prosek plate.,..sve to moze da se pribavi,potrebna je dobra volja tvog poslodavca(ako si kod jednog)...kuca.kola,zemlja na tvoje ime ma skupiš sve što imaš i pomoliš se Bogu:lol: mada...ko ce ti dati potvrdu za odmor na tri meseca osim ako ne radiš u prosveti :think:

Posedujem Americku C1/D vizu i zanima me da li je ona validna za tranzit na Americkim aerodromima iako ne putujem da bih se ukrcao na brod? Naime imam let za Karibe preko Washingtona i nisam siguran da li je viza vazeca i uslucaju privatnog putovanja...

Tako je. Zasto jednostavno ne nadjes nekog prijatelja, poznanika, bilo koga da te prijavi na dva meseca i ti mu plati doprinose? Kad te prijavi i da ti potvrdu, ti reci da ces da putujes za 6 meseci jer ti je tad odmor i resena stvar!

Zdravo svima. Nadam se da ce neko biti raspolozen da mi da neki savet vezano za moju situaciju. Naime, ja sam zivela u Americi 2 godine preko au-pair programa od 2008 do 2010. Tamo sam bila u vezi sa amerikancem ali sam ipak odlucila da se vratim u Srbiju i zavrsim fakultet posto mi je to tamo delovalo nemoguce. Od tada je proslo 4 godine. I on i ja smo bili u vezama ali smo ostali u skoro svakodnevnom kontaktu i pre nekoliko meseci smo resili da zapravo zelimo da pokusamo jos jednom. Ja sam juce imala intervju za turisticku vizu i odbili su me. Zelela sam da odem kao turista i provedem neko vreme tamo i, naravno vidim da li je to sa njim to jer nam vencavanje svakako ne gine ako zelimo da budemo zajedno. Sada vec razmisljam o tome da on podnese zahtev za verenicku vizu ali sam citala negde da je uslov da smo se videli u protekle 2 godine, sto mi nismo. Imate li neki savet kako da se sto pre sastanemo a da on ne mora da dolazi jer mu zbog prirode posla to bas i nije lako. Meni je daleko lakse da odem tamo, a i zelim jer mi je ovde dosta svega :)

Zdravo svima. Nadam se da ce neko biti raspolozen da mi da neki savet vezano za moju situaciju. Naime, ja sam zivela u Americi 2 godine preko au-pair programa od 2008 do 2010. Tamo sam bila u vezi sa amerikancem ali sam ipak odlucila da se vratim u Srbiju i zavrsim fakultet posto mi je to tamo delovalo nemoguce. Od tada je proslo 4 godine. I on i ja smo bili u vezama ali smo ostali u skoro svakodnevnom kontaktu i pre nekoliko meseci smo resili da zapravo zelimo da pokusamo jos jednom. Ja sam juce imala intervju za turisticku vizu i odbili su me. Zelela sam da odem kao turista i provedem neko vreme tamo i, naravno vidim da li je to sa njim to jer nam vencavanje svakako ne gine ako zelimo da budemo zajedno. Sada vec razmisljam o tome da on podnese zahtev za verenicku vizu ali sam citala negde da je uslov da smo se videli u protekle 2 godine, sto mi nismo. Imate li neki savet kako da se sto pre sastanemo a da on ne mora da dolazi jer mu zbog prirode posla to bas i nije lako. Meni je daleko lakse da odem tamo, a i zelim jer mi je ovde dosta svega :)

Mexico

Pozdrav svima :)
Trebaju mi misljenja o mojoj situaciji.Planiram da konkurisem za USA turisticku vizu.sad me muci,posto sam student 2. godine,nisam na budzetu,ostao mi je 1 ispit iz prve god..imam burazera tamo koji je ostao ilegalno ali nema njihovo drzavljanstvo..
Da li postoje,i kakve su mi sanse da dobijem vizu,samo sto bih se ja vratio.imam i nekoga ko ce garantovati za mene,tj ko ce mi poslati garanciju.
da vas cujem :)

Poslednja izmena:
Trebaju mi misljenja o mojoj situaciji.Planiram da konkurisem za USA turisticku vizu.sad me muci,posto sam student 2. godine,nisam na budzetu,ostao mi je 1 ispit iz prve god..imam burazera tamo koji je ostao ilegalno ali nema njihovo drzavljanstvo..
Da li postoje,i kakve su mi sanse da dobijem vizu,samo sto bih se ja vratio.imam i nekoga ko ce garantovati za mene,tj ko ce mi poslati garanciju.

kako to mislis ilegalno, a nema njihovo drzavljanstvo? pa ne moze ga ni imati ako je ilegalac, osim ako se ti nisi zeznuo pa pogresno napisao.
ako je on, kao sto si rekao, tamo ilegalno, onda mislim da tebi sanse nisu bog zna kakve.

kako to mislis ilegalno, a nema njihovo drzavljanstvo? pa ne moze ga ni imati ako je ilegalac, osim ako se ti nisi zeznuo pa pogresno napisao.
ako je on, kao sto si rekao, tamo ilegalno, onda mislim da tebi sanse nisu bog zna kakve.

Zeznuo sam se.. :)
a ostalo,ono sa faxom i ispitima,jel to od pomoci?
i,jel bih ja mogao nekako da ga iskljucim iz te price,tj da ga ne pomenem?

Poslednja izmena:

Kada sam bila druga godina studija i konkurisala za americku turisticku vizu, donela sam isto te potvrde o polozenim ispitima i redovnom studiranju, s moje strane najbolje sto sam mogla tada. Takodje sam ponela i stari pasos gde se videlo da sam putovala pre, doduse, ne van Evrope. Citiracu visa officera, posto sam dobro zapamtila te reci: "Vi ste mladi i tesko cete dobiti vizu, smatramo da biste ostali tamo." Da li je nesto moglo bolje ne znam, da li sam spadala u neku losu statistiku tog dana takodje ne znam, jedino znam da sam stvarno htela da se vratim kuci za jesenji semestar jer me USA apsolutno za zivot nije zanimala. I sad me privlaci samo turisticki da odem, sto naravno planiram iz Kanade :) Mozda da nabavis neku potvrdu da i radis negde, mozda bi to utvrdilo tvoj boravak ovde. Takodje, to sto brat nema sredjene papire ti definitivno nije plus, moze samo da ti odmogne ako se upletes u tu pricu, tipa kako je brat otisao, kako je ostao itd.

necu dobiti vizu,vidim ja,posto ce sigurno i meni to isto reci :) al dobro..a jel moram da ga pomenem kao rodbinu?
a laura,ti si u kanadi sada ili?

Selim se za koji mesec u Kanadu.
Pa ti ne moras da ga pomenes, ali ima onaj detalj koji se zove "oni mrze da lazes", tako da stvarno ne znam sta je pametno. Mozda da ga svakako ne pomenes i plus zamolis da te neko prijavi da i radis kod njega pored toga sto studiras.

Selim se za koji mesec u Kanadu.
Pa ti ne moras da ga pomenes, ali ima onaj detalj koji se zove "oni mrze da lazes", tako da stvarno ne znam sta je pametno. Mozda da ga svakako ne pomenes i plus zamolis da te neko prijavi da i radis kod njega pored toga sto studiras.

moracu nesto da uradim,ali mislim da ce biti lose ako izostavim burazera.a za posao cu morati da vidim sto pre onda.
a isto bi me i kanadjani,sigurno zezali kao i ameri :)
hvala ti u svakom slucaju,nemam nikakvih sansi,burazer je kriv :D

E,da a buraz je u prvoj godini faxa dobio vizu,na 3 godine.tako da mislim da je problem sto je on ostao ilegalno tamo.ali cu svejedno konkurisati,pa sta bude.

Poslednja izmena:
moracu nesto da uradim,ali mislim da ce biti lose ako izostavim burazera.a za posao cu morati da vidim sto pre onda.
a isto bi me i kanadjani,sigurno zezali kao i ameri :)
hvala ti u svakom slucaju,nemam nikakvih sansi,burazer je kriv :D

E,da a buraz je u prvoj godini faxa dobio vizu,na 3 godine.tako da mislim da je problem sto je on ostao ilegalno tamo.ali cu svejedno konkurisati,pa sta bude.

Pa kazem ti, svako ima svoju pricu, mozda ti se javi ovde jos neko sa svojim iskustvom.

Zeznuo sam se.. :)
a ostalo,ono sa faxom i ispitima,jel to od pomoci?
i,jel bih ja mogao nekako da ga iskljucim iz te price,tj da ga ne pomenem?

faks ti je plus, to sto nisi na budzetu mislim da nema veze, ni taj jedan ispit. bitno im je da si redovan u smislu - poslednji ispit si dao ove godine, upisan si u ovaj semestar, a ne da im doneses indeks iz 2005. godine :D brata ne smes da ne pomenes ako te pitaju, oni ce to ionako znati, a ako ih slazes, oprosti se sa vizom za duzi period. javi nam kako je bilo, u svakom slucaju

faks ti je plus, to sto nisi na budzetu mislim da nema veze, ni taj jedan ispit. bitno im je da si redovan u smislu - poslednji ispit si dao ove godine, upisan si u ovaj semestar, a ne da im doneses indeks iz 2005. godine :D brata ne smes da ne pomenes ako te pitaju, oni ce to ionako znati, a ako ih slazes, oprosti se sa vizom za duzi period. javi nam kako je bilo, u svakom slucaju

mhm..ok,hvala Lin :)

Tacno, za brata ce im trebati cele 4 sekunde da provale. Brat je u bazi sto znaci da ce se mecovati prezime, ime oca i ime majke. Cak i Homeru Simpsonu bi bilo jasno.

Zdravo svima!
Elem,moj problem je sledeci...ZElela bih da odem turisticki za Ameriku.RAdim na kruzeru i vec imam C1D vizu i naravno zelela bih da posetim i unutrasnjost amerike.Mene interesuje ako bilo ko zna koje su moje sanse za dobijanje B1 vize s obzirom da imam 29 godina,nista na svoje ime u srbiji,i da kao sto sam vec rekla radim na brodu.U prethodnim postovima sam citala da mi trebaju dokazi o jakoj vezi sa srbijom kojih ja nemam.
seum ugovora sa broda i cinjenice da sam 2002 godine posetila ameriku i vratila se.Ako neko ima bilo kakav savet molim vas pomagajte. Hvala puno u napred :)

pozdrav svima ,imao bih par pitanja za Miku posto vidim da odlicno barata imformacija i zna detaljno da objasni,naime,uskoro cu da se upisem sa mojom zarucnicom inace drzavljankom Sad-a,pa me zanima malo ta procedura koja ce trajati oko 1 godinu koliko sma uspeo da saznam,ali nije to problem,nego me zanima malo vise detalja.Znaci ona kada se vrati tamo salje peticiju ili taj i-110,nako sto to odobre,mene zanima daljnja procedura,kada pocnu da traze dokumente,da li ce meni to stizati na kucnu adresu da li to saljem za ameriku,ili preko amabsada u sarajevo ide za ameriku,nesto vise o ovome me zanima,i kako saljem postom ili mailom itd?

Back