Američka viza

pozdrav svima ,imao bih par pitanja za Miku posto vidim da odlicno barata imformacija i zna detaljno da objasni,naime,uskoro cu da se upisem sa mojom zarucnicom inace drzavljankom Sad-a,pa me zanima malo ta procedura koja ce trajati oko 1 godinu koliko sma uspeo da saznam,ali nije to problem,nego me zanima malo vise detalja.Znaci ona kada se vrati tamo salje peticiju ili taj i-110,nako sto to odobre,mene zanima daljnja procedura,kada pocnu da traze dokumente,da li ce meni to stizati na kucnu adresu da li to saljem za ameriku,ili preko amabsada u sarajevo ide za ameriku,nesto vise o ovome me zanima,i kako saljem postom ili mailom itd?

Malo je sve konfuzno. Da li ces ti prvo da se vencas pa trazis vizu ili ces da trazis vizu pa se vencas u USA? Koliko sam shvatio, tebe interesuje K-1 viza. Ne znam sta znaci I-110, verovatno si mislio na I-129. Bilo kako bilo, viza koju ti trebas je najdetaljnije opisana od svih na netu, cak postoje celi forumi na srpskom jeziku vezani iskljucivo za K-1. Sto se tice procedure, evo link sa kompletno objasnjenim koracima koji ti moze posluziti kao osnova za dalju pretragu.

http://www.visajourney.com/content/k1flow

Pozdrav svima
Treba mi pomoc, tacnije savet!
Hteo bih da apliciram za Americku turisticku vizu, imam 30 godina, imam zenu i dete od 11 meseci, nisam zaposlen, na mene se vodi kuca i plac , automobil , nemam nikakakav racun u banci, nisam osudjivan itd...
Da li bi uopste imao ikakve sanse da dobijem vizu?
Inace hteo bih da idem u Majami kod drugara, on je tamo ilegalno , i naravno hteo bih da se vratim nakon par meseci.
Hvala unapred!

Pozdrav svima
Hteo bih da apliciram za Americku turisticku vizu, imam 30 godina, imam zenu i dete od 11 meseci, nisam zaposlen, na mene se vodi kuca i plac , automobil , nemam nikakakav racun u banci, nisam osudjivan itd...
Inace hteo bih da idem u Majami kod drugara, on je tamo ilegalno , i naravno hteo bih da se vratim nakon par meseci.
Hvala unapred!

Treba ti zaposlenje (racun u banci ti nije bitan). Samo zaposlenje tipa da radis godinu dana. Ovo za osudjivanost isto nije bitno jer ne proveravaju za turisticku vizu. Samo za vize koje omogucavaju emigraciju. Naravno ako te trazi interpol onda ces na aerodromu 'pasti' ;-)
Zena i dete ti nece biti dovoljan dokaz jer oni nece znati da li ste u svadji ili ne. Takodje tog 'drugara' ako pomenes ili bilo kog drugog 'drugara' ako pomenes nista od vize.

Najveca sansa ti je da ti i zena zajedno trazite vizu i da idete u neki turisticki aranzman na Floridu. Naravno treba ti zaposlenje svakako i potvrda o odmoru, radna knjizica ili tako neki ozbiljan dokaz da stvarno radis. Plus treba ti pasos sa vizama/pecatima da se vidi da si proputovo vec koje-kuda pa sad hoces da obidjes i Floridu. To kad im prikazes (zaposlenje + pasos sa vizama ti i zena zajedno) nema sanse da te odbiju i da hoces.

Pozdrav svima
Hvala unapred!

Čekaj, od čega vi živite, a imate još i bepca od 11 meseci? I još da ostaviš ženu sa bebom kući, a ti na Floridu... Dobar plan ;)

Pozdrav svima! Treba mi pomoc!
Hteo bih da apliciram za Americku vizu. Imam 30 god. , imam zenu i dete od 11 meseci, posedujem kucu na selu na svoje ime, kao i automobil! Nisam zaposlen i nemam racun u banci. Da li bi mogao neko da me posavetuje kakve su mi sanse da dobijem vizu, i sta bi morao da uradim da dobijem istu! Hvala unapred!

Pozdrav svima! Treba mi pomoc!
Hteo bih da apliciram za Americku vizu. Imam 30 god. , imam zenu i dete od 11 meseci, posedujem kucu na selu na svoje ime, kao i automobil! Nisam zaposlen i nemam racun u banci. Da li bi mogao neko da me posavetuje kakve su mi sanse da dobijem vizu, i sta bi morao da uradim da dobijem istu! Hvala unapred!

Treba ti zaposlenje (racun u banci ti nije bitan). Samo zaposlenje tipa da radis godinu dana. Ovo za osudjivanost isto nije bitno jer ne proveravaju za turisticku vizu. Samo za vize koje omogucavaju emigraciju. Naravno ako te trazi interpol onda ces na aerodromu 'pasti' ;-)
Zena i dete ti nece biti dovoljan dokaz jer oni nece znati da li ste u svadji ili ne. Takodje tog 'drugara' ako pomenes ili bilo kog drugog 'drugara' ako pomenes nista od vize.

Najveca sansa ti je da ti i zena zajedno trazite vizu i da idete u neki turisticki aranzman na Floridu. Naravno treba ti zaposlenje svakako i potvrda o odmoru, radna knjizica ili tako neki ozbiljan dokaz da stvarno radis za neku bolju platu tipa 80k dinara ili tako nesto. Plus treba ti pasos sa vizama/pecatima da se vidi da si proputovo vec koje-kuda pa sad hoces da obidjes i Floridu. To kad im prikazes (zaposlenje + pasos sa vizama ti i zena zajedno) nema sanse da te odbiju i da hoces.

Zdravo svima. Nadam se da ce neko biti raspolozen da mi da neki savet vezano za moju situaciju. Naime, ja sam zivela u Americi 2 godine preko au-pair programa od 2008 do 2010. Tamo sam bila u vezi sa amerikancem ali sam ipak odlucila da se vratim u Srbiju i zavrsim fakultet posto mi je to tamo delovalo nemoguce. Od tada je proslo 4 godine. I on i ja smo bili u vezama ali smo ostali u skoro svakodnevnom kontaktu i pre nekoliko meseci smo resili da zapravo zelimo da pokusamo jos jednom. Ja sam juce imala intervju za turisticku vizu i odbili su me. Zelela sam da odem kao turista i provedem neko vreme tamo i, naravno vidim da li je to sa njim to jer nam vencavanje svakako ne gine ako zelimo da budemo zajedno. Sada vec razmisljam o tome da on podnese zahtev za verenicku vizu ali sam citala negde da je uslov da smo se videli u protekle 2 godine, sto mi nismo. Imate li neki savet kako da se sto pre sastanemo a da on ne mora da dolazi jer mu zbog prirode posla to bas i nije lako. Meni je daleko lakse da odem tamo, a i zelim jer mi je ovde dosta svega :)

Pozdrav tebi! Vidim da ovde nisi dobila nikakav odgovor pa me zanima da li si iz nekih drugih izvora saznala nesto vise?
Imam slican problem, s tim da nisam nikad bila u Americi ali mi je pasos pun pecata iz EU. Moj momak moze da dodje u avgustu i to mi se trenutno cini kao vecnost, pogotovo sto bi i posle vencanja, koje planiramo tada, morali da cekamo do godinu dana da ja dobijem papire. Nezaposlena sam i nemam nikakvu imovinu na svoje ime, tako da, citajuci iskustva drugih, vidim da nemam nikakve sanse za dobijanje turisticke vize.
Da li si saznala nesto o verenickoj vizi i da li si mozda cula za varijantu vencanja preko interneta, da li je to moguce?
Hvala unapred i puno srece!! :)

Hvala! Dal postoji bilo koj drugi nacin bez zaposlenja da dobijem vizu, posto i na zalost u ovoj raspaloj drzavi radim kao ne prijavljen! Dal bi mi proslo da bar imam na svom racunu 5000-6000 eura? To sa pasosem punim viza mi mislim ne ide u prilog jer sam samo video Tursku, Grcku i Madjarsku.....

Da li je pasos EU ikakva olaksica za stalni boravak?

Ne. Cak iskreno bolje je dobiti b1/b2 vizu sa nasim pasosem nego ici na Waiver program (ulaz bez vize u USA) sa nekim EU pasosem. Sa nasom vizom na 10 godina se dobija 6 meseci boravka a sa EU pasosem samo 3 meseca.

- - - - - - - - - -

Hvala! Dal postoji bilo koj drugi nacin bez zaposlenja da dobijem vizu, posto i na zalost u ovoj raspaloj drzavi radim kao ne prijavljen! Dal bi mi proslo da bar imam na svom racunu 5000-6000 eura? To sa pasosem punim viza mi mislim ne ide u prilog jer sam samo video Tursku, Grcku i Madjarsku.....

Dobro pazi to sto si proputovao je ok. Ako ih imas 5+ to je vec dobro. Ako ima i stari pasos da pokazes da si jos nekada pre putovao jos bolje.
Pare na racunu ti nisu 'veza sa Srbijom'. Treba ti zaposlenje, potvrda o odmoru i kopija radne knjizice. Ako imas jos nesto da pokazes kao vezu sa Srbijom tipa pasose roditelja, nekretninu, auto....ili tako nesto..bilo bi dobro.

- - - - - - - - - -

Dobro pazi to sto si proputovao je ok. Ako ih imas 5+ to je vec dobro. Ako ima i stari pasos da pokazes da si jos nekada pre putovao jos bolje.
Pare na racunu ti nisu 'veza sa Srbijom'. Treba ti zaposlenje, potvrda o odmoru i kopija radne knjizice. Ako imas jos nesto da pokazes kao vezu sa Srbijom tipa pasose roditelja, nekretninu, auto....ili tako nesto..bilo bi dobro.[/QUOTE]

Kao sto ranije rekoh veza sa Srbijom su mi Zena idete, nekretnina i auto. Zaposlenje nemam, pa zato pitam dal da ista pokusavam?

- - - - - - - - - -
Pare na racunu ti nisu 'veza sa Srbijom'. Treba ti zaposlenje, potvrda o odmoru i kopija radne knjizice. Ako imas jos nesto da pokazes kao vezu sa Srbijom tipa pasose roditelja, nekretninu, auto....ili tako nesto..bilo bi dobro.

Kao sto ranije rekoh veza sa Srbijom su mi Zena idete, nekretnina i auto. Zaposlenje nemam, pa zato pitam dal da ista pokusavam?[/QUOTE]

iskreno ne.

Bez zaposlenja ce svako da pomisli da ides u USA da bi privremeno zaradio neki $$. Jedino ako mozes da demonstriras da si neki okoreli burzuj koji tipa ima 3-4 lokala da rentira u Srbiji pa prodjes bez zaposlenja. Veruj mi nema potrebe da gubis sansu jer ce te zabeleziti u sistemu. Uzmi zaposli se cekaj godinu - godinu ipo dana uzmi potvrdu o odmoru i visini primanja kao i radnu knjizicu donesi im i dace ti vizu.

Ako zelis da emigriras onda igraj lutriju za zelenu kartu.

Cao svima,
Zamolila bih vas da mi odgovorite koji je najbolji nacin da dodjem do turisticke vize za USA
Imam 26god, student sam na zavrsnoj godini (ostala u mi jos 7 ispita do kraja), rodjak mi je poslao garantno pismo, najveci problem je sto je moj rodjeni brat ilegalno u americi od 2009god. Da li da ga pominjem ili da jednostavno kazem istinu ? Isla bih na 3 nedelje
Hvala unapred!

Po meni najbolji nacin ti je preko work and travel programa da pokusas da dobijes vizu ako hoces i ti da ostanes u USA .
A ako se odlucis da trazis turisticku onda ti garantno pismo ne treba jer to vise ne traze u ambasadi. Brata ne pominji osim ako te oni ne pitaju za njega , i ne smes ih slagati u vezi brata jer oni imaju sve podatke o njemu.
Smisli dobru pricu i pomoli se Bogu :)
I samo opusteno , dok ne probas neces znati .

Postovani,
tek sam se ukljucila na forum i molila bih ako neko ima vremena i zna da mi napise na koji nacin mogu otic tj iseliti se u SAD
Situacija je sledeca:Imam muza i dvoje maloletne dece,nas dvoje imamo vise od 35g tako da te neke studentske vize nebi,u SAD imamo dalje rodjake koji su voljni da nam pomognu da odemo,
nebi da idemo i vracamo se nego bi za stalno da odemo i ostanemo,naravne legalno
koje su nam varijante i sta ti rodjeci treba da urade a sta mi

Hvala svima unapred

Postovani,
tek sam se ukljucila na forum i molila bih ako neko ima vremena i zna da mi napise na koji nacin mogu otic tj iseliti se u SAD
Situacija je sledeca:Imam muza i dvoje maloletne dece,nas dvoje imamo vise od 35g tako da te neke studentske vize nebi,u SAD imamo dalje rodjake koji su voljni da nam pomognu da odemo,
nebi da idemo i vracamo se nego bi za stalno da odemo i ostanemo,naravne legalno
koje su nam varijante i sta ti rodjeci treba da urade a sta mi

Hvala svima unapred
je li realno da vec dve godine pokusavate da emigrirate, a i dalje postavljate ista pitanja. na ovo pitanje ste vec jednom dobili odgovor. jel vi uopste zelite da emigrirate ili vam je malo dosadno?

Citat Original postavio bumbaric
Postovani forumasi
izvinjavam se sto skrecem malo sa teme,nemam vremena da iscitam sve sto ste pisali a nemam vremena ni da citam sve sto pise na sajtovima raznim pa bih vas molila da mi napisete ukratko sta sve treba za iseljenicku vizu za ameriku,kakva je procedura,jeli ima vise nacin da se dodje do iseljenicke vize i koji su?
Udata sam imam dvoje male dece,i suprug i ja imamo zavrsen fax,suprug govori engleski ja slabo.

Hvala unapred!

Postoji imigraciona viza i (ne)imigraciona viza za US. Imigraciona viza omogucava da se nastanite u US ali to moze da se izvede samo po nekoliko osnova.
Imigracija preko porodice
imigracija preko lutrije
Imigracija preko investicija
imigracija preko specijalnih radnih spobnosti
Postoji slucaj i H2B radna viza koja je dual intent koja omogucava i da emigrirate a i ne morate.

Tek tako da odete i da emigrirate u US ne mozete morate da imate neki osnov za to.

Moj savet je igrajte lutriju pa ako Vas izvuku to Vam je najlaksi nacin da emigrirate.

Zdravo svima. E ovako...ne znam ni ja odakle da pocnem. Uglavnom, interesuje me kakav je postupak za dobijanje radne vize? Koliko mogu da pomognu te agencije, koliko to kosta i ako neko zna neku agenciju moze li da mi kaze naziv iste? Imam skoro 26god, zavrsila sam marketing i trgovinu, posao nemam tj.nisam prijavljena ali to je isto kao da nemam, nisam udata, nemam decu. Znam da su mi sanse male i da ne obecava moja situacija ali ja bih ipak da pokusam. E da, 2011.su me odbili za turisticku vizu i ako sam bila student tada. Imam rodjake tamo koji su voljni da mi pomognu.
Hvala svima unapred!!!

Zdravo svima. E ovako...ne znam ni ja odakle da pocnem. Uglavnom, interesuje me kakav je postupak za dobijanje radne vize? Koliko mogu da pomognu te agencije, koliko to kosta i ako neko zna neku agenciju moze li da mi kaze naziv iste? Imam skoro 26god, zavrsila sam marketing i trgovinu, posao nemam tj.nisam prijavljena ali to je isto kao da nemam, nisam udata, nemam decu. Znam da su mi sanse male i da ne obecava moja situacija ali ja bih ipak da pokusam. E da, 2011.su me odbili za turisticku vizu i ako sam bila student tada. Imam rodjake tamo koji su voljni da mi pomognu.
Hvala svima unapred!!!

Radnu vizu je prilicno tesko dobiti. Treba ti poslodavac koji ce za tebe da plati oko 5000$ i da dokaze zasto bas ti a ne neko iz Amerike. U principu ako znas nekoga (veca firma) ko bi te zaposlio i ko bi hteo da ide da se 'cima' za tebe moguce je izvesti ali u principu nije lako. Nisam cuo jos nekoga da je preko agencije otisao na H1B radnu vizu. Jedino sezonske.

Radnu vizu je prilicno tesko dobiti. Treba ti poslodavac koji ce za tebe da plati oko 5000$ i da dokaze zasto bas ti a ne neko iz Amerike. U principu ako znas nekoga (veca firma) ko bi te zaposlio i ko bi hteo da ide da se 'cima' za tebe moguce je izvesti ali u principu nije lako. Nisam cuo jos nekoga da je preko agencije otisao na H1B radnu vizu. Jedino sezonske.

Ja imam uslove za ovo ali posto sam odbijen za turisticku pre 6 meseci ne znam da li je pametno podnosti za radnu ?
imam ko ce da me trazi kao radnika i da uplati sve al koje su sanse da cu dobiti vizu? ako ne dobijem novac se ne vraca ?

Hvala ti puno na informaciji.

Po meni najbolji nacin ti je preko work and travel programa da pokusas da dobijes vizu ako hoces i ti da ostanes u USA .
A ako se odlucis da trazis turisticku onda ti garantno pismo ne treba jer to vise ne traze u ambasadi. Brata ne pominji osim ako te oni ne pitaju za njega , i ne smes ih slagati u vezi brata jer oni imaju sve podatke o njemu.
Smisli dobru pricu i pomoli se Bogu :)
I samo opusteno , dok ne probas neces znati .

Tesko ce kao apsolvent dobiti work&travel. Brata mora spomenuti jer je to pitanje sadrzano u aplikaciji za vizu.

Ja imam uslove za ovo ali posto sam odbijen za turisticku pre 6 meseci ne znam da li je pametno podnosti za radnu ?
imam ko ce da me trazi kao radnika i da uplati sve al koje su sanse da cu dobiti vizu? ako ne dobijem novac se ne vraca ?

Nema veze to sto su te odbili za turisticku vizu. H1B (Radna viza) je "dual intent viza" sto znaci da mozes imati emigracione namere i ne moras. Tako da ti nece traziti "dokaze" oko 'cvrstih veza sa Srbijom'. Imaj na umu da ti je H1B za 'kvalifikovane radnike' sa fakultetom i da ima maksimalan broj koji odobravaju godisnje.

prepar dana sam vracen sa aerodroma u cikagu nazad u srbiju.. sa VISA CANCELLED WITH PREJUDICE pursuant to 22 cfr 41.122(h)(3)/(4) of the INA
visa koju sam imao je radna R P3
pretrazio sam i saznao da je ova sifra uprincipu znacila da su pomislili da zelim da emigriram i na netu nasao da ona ne utice na dalje aplikacije za K1 visu mene interesuje sledece
postoje je li bilo kakve smetnje za sledeceu aplikaciju za P3 vizu(radnu)
i postoji li uopste moguicnost da obnovim ovu ili dobijem postojecu
visa sa kojom sam otisao je vazila do 13. oktobra 2015. godine
svaki savet je dobrodosao..
hvala unapred

prepar dana sam vracen sa aerodroma u cikagu nazad u srbiju.. sa VISA CANCELLED WITH PREJUDICE pursuant to 22 cfr 41.122(h)(3)/(4) of the INA
visa koju sam imao je radna R P3
pretrazio sam i saznao da je ova sifra uprincipu znacila da su pomislili da zelim da emigriram i na netu nasao da ona ne utice na dalje aplikacije za K1 visu mene interesuje sledece
postoje je li bilo kakve smetnje za sledeceu aplikaciju za P3 vizu(radnu)
i postoji li uopste moguicnost da obnovim ovu ili dobijem postojecu
visa sa kojom sam otisao je vazila do 13. oktobra 2015. godine
svaki savet je dobrodosao..
hvala unapred

A cekaj jel ti imas nekoga u USA ko bi mogao da ti pomogne da ostanes? Moguce je da te vrate samo u slucaju da si ti rekao tipa da ja imam verenicu ili tako neki fazon. Ne vracaju tek tako.

naravno da imam...
problem je nastao u tome sto sam dobio vizu zajedno sa jos dvojicom i kao tim smo trebali da odemo i radimo do oktobra
medjutim ..otisao sam ranije tj pre njih sa likom koji tamo zivi i radi...
problem je nastao tako sto su pomislili da sam dosao sa namerom da kod njega ostanem i radim kod njega..
a sa tim veze nemam
pre par dana su nam svoj troici poslali mail da nam je viza otkazana..
sta sad...???

Back