Američka viza

Moze li neko da mi kaze sta se desava kada sa isteklom vizom boravite u US i planirate da se vratite u srbiju a pogranicna policija ustanovi da vam je viza istekla? Da li se dobija zabrana ulaska u US ili i neka kazna?

@hertzrider Koliko ja znam, pravilo je da ako ostaneš duže od 180 dana od datuma isteka vize (tj. datuma naznačenog na I-94 obrascu), dobijaš zvaničnu zabranu ulaska od 3 godine; ukoliko ostaneš duže od godinu dana od tog istog datuma, zabrana je u trajanju od 10 godina. Ipak, koliko sam čitao po ostalim forumima, male su šanse da dobiješ vizu sledeći put čak i ako budeš čekao da istekne taj period zabrane... Ipak, nisam siguran - valjda će ti odgovoriti neko sa više iskustva.

Moze li neko da mi kaze sta se desava kada sa isteklom vizom boravite u US i planirate da se vratite u srbiju a pogranicna policija ustanovi da vam je viza istekla? Da li se dobija zabrana ulaska u US ili i neka kazna?
Ne znam za zabranu, ali nikakvu kaznu nećeš dobiti. Imaj u vidu da možeš nakon toga da se pozdraviš sa bilo kakvom američkom vizom do kraja života

Ne znam za zabranu, ali nikakvu kaznu nećeš dobiti. Imaj u vidu da možeš nakon toga da se pozdraviš sa bilo kakvom američkom vizom do kraja života

Zabrana je kazna, i to gora od novcane kazne. puppetmaasterkain je dobro rekao, zabrane ulaska su do 10 godina, u zavisnosti od duzine overstay-a. Zabrana sleduje ako imigraciono utvrdi da I-94 nije uredno vracen na izlasku.

molila bih nekog za savet i neku smernicu u vezi turisticke vize za LA,tj. tamo mi radi brat ima njihove radne papire na 10 god.a sad bi roditelji isli sa mojoj cerkom da ga posete na 1 mesec,oni su u radnom odnosu ,a dete ide u 1.razred osnovne skole,kolika je mogucnost dobijanja vize i sta je potrebno od dokumentacije da oni prikazu ,a sta treba brat da im posalje od svije za garanciju?hvala ....

Pozdrav svima! Izvinite ako postavljam pitanje koje je vec bilo, ali stvarno sam se trudila da nadjem slicno u ovoj temi.
Prijavila sam se za Work&Travel i svu papirologiju sam sredila. Ostala mi je jos ambasada. E, sad, imam jedan mali problem; naime, prva sam godina, redovan student, ali sam dala samo dva ispita u prvom semestru. Drugi rok mi je u aprilu, a razgovor je pocetkom aprila. Da li postoji sansa da mi odobre vizu sa samo ta dva ispita? Ne bih volela da odlazem razgovor posto su mi u agenciji rekli da sto ga dalje odlazem to su mi manje sanse da prodjem?

Pozdrav svima! Forum je odličan i ima dosta korisnih informacija.
Zamolio bih nekoga ko je upućen da mi savetom pomogne vezano za dobijanje vize.
Ja sam 2 puta bio na work and travel programima,2007 i 2011 godine.Nisam napravio ni jedan prekršaj
niti sam prekoračio dozvoljeni boravak u USA.
U medjuvremenu sam završio fakultet i zaposlio se.
U decembru prošle godine pokušao sam da dobijem turističku vizu da posetim prijatelja ali sam nažalost odbijen.
Imao sam potvrdu da sam zaposlen i stan na svom imenu.
Pošto imam veliku želju da ponovo odem koja bi bila najbolja opcija
u mom slučaju? Turistička viza ponovo? H2B?
Bio bih puno zahvalan na nekom savetu

Pozdrav svim forumašima.Evo ukratko da vas pitam/objasnim.

Postao sam punoljetan,završavam srednju školu za 2 mjeseca.Stan se vodi 1/3,znači na moje ime je trećina stana,ako to išta znači.Imam rodbinu u Bristolu,Rhode Island. Želeo bi da odem tamo kod njih preko bare.Kakve su šanse da to uspijem?Kakvu vizu mogu da dobijem?Da li mogu da odem i da se nekako legalno zaposlim,bilo šta,pa i na makar par mjeseci?Da odem sada turistički,pa da nakon par meseci dobijem nešto više?Ako možete da odgovorite što brže,bio bih veoma zahvalan. Cilj mi je samo da se maknem odavde,pa me zato interesuje sve ovo. Hvala unapred

Postao sam punoljetan,završavam srednju školu za 2 mjeseca.Stan se vodi 1/3,znači na moje ime je trećina stana,ako to išta znači.Imam rodbinu u Bristolu,Rhode Island. Želeo bi da odem tamo kod njih preko bare.Kakve su šanse da to uspijem?Kakvu vizu mogu da dobijem?Da li mogu da odem i da se nekako legalno zaposlim,bilo šta,pa i na makar par mjeseci?Da odem sada turistički,pa da nakon par meseci dobijem nešto više?Ako možete da odgovorite što brže,bio bih veoma zahvalan. Cilj mi je samo da se maknem odavde,pa me zato interesuje sve ovo. Hvala unapred

Za pocetak sedni i citaj o vizama i statusima sledeca 3-4 meseca.
http://www.basepic.com/upload/images/OYEU.jpg
Nije ni malo jednostavno i potrebno je jako puno truda i rada na tome. Za tebe bi mozda najbolje bilo da upises ili colledge ili post-diplomske

ma ili ovako da odes kod njih na garantno pismo ili neka agencija koja ti da posao u hotelu ili parkingu na 6 meseci sve sredjeno nisi lud da se cimas sam mada za to si mlad

Zdravo svima. Evo i ja imam jedno pitanje. Nedavno su me odbili za turisticku vizu, jer sam apsolvent i nemam stalan posao (bez obzira sto imam firmu na svoje ime), sada bih pokusala sa H2B, pa me zanima da li bi ovo odbijanje uticalo na dobijanje radne vize? I da li jje tesko dobiti tu H2B vizu?

zdravo svima. Evo imam i ja jedno pitanje. Posto sam odbijena za turiticku vizu pre nedelju dana, jer sam apsolvent i nemam stalan posao (bez obzira sto imam firmu na svoje ime), da li vredi pokusati sada sa H2B vizom, da li ce uticati na dobijanje ove vize to sto su me odbili za turisticku.

zdravo svima. Evo imam i ja jedno pitanje. Posto sam odbijena za turiticku vizu pre nedelju dana, jer sam apsolvent i nemam stalan posao (bez obzira sto imam firmu na svoje ime), da li vredi pokusati sada sa H2B vizom, da li ce uticati na dobijanje ove vize to sto su me odbili za turisticku.

Neće uticati. Ti si odbijena za jednu vrstu vize (B1/B2). To te ne sprečava da podneseš zahtev za drugu vrstu vize.

Hoce uticati. Ne bi uticalo jedino da je u pitanju neka vrsta useljenicke vize jer tada i imas nameru useliti i ziveti zivot u USA pa druge stvari ne uticu i ne treba se dokazivati povratak, a kada su neuseljenicke (turisticke, radne itd) vize onda utice jer i sada treba dokazivati cvrste veze sa rodnom zemljom i da ce se vratiti nakon isteka, a videce da je vec jednom pokusala i bila odbijena tako da ima veze.
Naravno moze aplicirati i pokusati, ali ce uticati posebno jer je tek odbijena pre nedelju dana i sumnjam da je neke promene napravila koje bi joj isle u prilog da ovaj put je odobre.

Hoce uticati. Ne bi uticalo jedino da je u pitanju neka vrsta useljenicke vize jer tada i imas nameru useliti i ziveti zivot u USA pa druge stvari ne uticu i ne treba se dokazivati povratak, a kada su neuseljenicke (turisticke, radne itd) vize onda utice jer i sada treba dokazivati cvrste veze sa rodnom zemljom i da ce se vratiti nakon isteka, a videce da je vec jednom pokusala i bila odbijena tako da ima veze.
Naravno moze aplicirati i pokusati, ali ce uticati posebno jer je tek odbijena pre nedelju dana i sumnjam da je neke promene napravila koje bi joj isle u prilog da ovaj put je odobre.

obicno ne raspravlajam o razlicitim vidjenjima ali, da bi se tvrdilo da ce uticati prvo treba znati:
1. zasto je odbijena za turisticku vizu, mozda razlog nije bio u nedostatku cvrstih veza sa otadzbinom, mozda je nesto trece u pitanju
2. kakve kvalifikacije ima i ko bi bio poslodavac za H2B

Te dve vize nemaju nista zajednicko i NE postoji pravilo koje bi apriori onemogucilo nekoga ko je odbijen za B1/B2 da dobije H2 (gospodjo, odbijeni ste za ovu vizu jer ste prethodno odbijeni za turisticku). E sad, ako osoba trazi radnu vizu a ne ispunjava uslove koji su potrebni za tu vrstu vize, naravno da ce biti odbijena. To sto je trazila turisticku vizu pre toga samo ce biti dodatni argument za odbijenicu ali nikako razlog.

Odbijena sam jer sam apsolvent i nemam posao, ali kao sto sam vec rekla suvlasnik sam firme ovde. A papire za H2B vizu bi mi poslali ljudi iz restorana, koji je na jednom ostrvu i inace svi zaposleni im rade na H2B vize, radi se o sezonskom poslu samo preko leta, ali ne znam kako bi oni to mogli proveriti. Ne znal da li da uopste pokusavam sa ovom vizom?

pa ne znam,ako apliciras tako brzo nakon odbijenice, moze biti sumnjivo da si ocajna da ides tamo...i osim toga menjas tip vize sa jednog na drugi, mislim da im moze izgledati kao da po svaku cenu hoces da udjes tamo (a mozda i hoces nisam pratila :lol: )

sanse da dobijes zeljenu vizu su male. Malo je neobicno da, kao suvlasnik jedne firme, zelis da ides prati sudje u neki restoran. Da izostavis taj podatak je jos gore jer te vec imaju u evidenciji kad si trazila turisticku vizu i sigurno postoji evidentiran. A cinjenica da si u skorije vreme odbijena za vizu je samo dodatni teg u tvom slucaju.

Posto sam ja radila tamo prosle godina, isla na onaj program work and travel, mogu im reci da su me iznenada pozvali da opet radim za njih? Da li bi to mozda upalilo? Mozda bih sacekala neke dve tri nedelje pa onda aplicirala? I kao hocu da zaradim za master studije da platim kad se vratim, tako nesto... Ako me pitaju uopste :) Da, jaaako mi je vazno da odem :((((

Postovani,

Molim vas za odgovor o zelenim kartonima. Moja supruga ima zeleni karton koji je dobila na lutriji jos davno. Zeleni karton je istekao prosle godine. Da li postoji mogucnost da se produzi i koja je procedura. Ona od 2003 nije ulazila u US. Video sam da je Vrhunski poprilicno obavesten o tome pa bih ga zamolio za kometar.

Pozdrav, Ivan

Postovani,

Molim vas za odgovor o zelenim kartonima. Moja supruga ima zeleni karton koji je dobila na lutriji jos davno. Zeleni karton je istekao prosle godine. Da li postoji mogucnost da se produzi i koja je procedura. Ona od 2003 nije ulazila u US. Video sam da je Vrhunski poprilicno obavesten o tome pa bih ga zamolio za kometar.

Pozdrav, Ivan

Pozdrav,

Tvoja supruga je zelenu kartu izgubila jos odavno ostao joj je samo SSN koji je trajan.

Da bi neko 'zadrzao' zelenu kartu mora da:
Ne napusti US na duze od 6 meseci u periodu od 5 godina.
Moras da budes u US najmanje 30 meseci od 60 meseci u period u 5 godina
Moras obavezno da fajlujes takse za svaku od tih 5 godina kao resident bez obzira da li su ti primanja u Srbiji ili US. Inace ovo za porez je bila duzna da fajluje bez obzira na sve i gde god da je bila i sta god da je radila posto se sva primanja iz Srbije oporezuju u Americi ako je imala zelenu kartu.
Da nije osudjivana u tih 5 godina
Sve sto je trebala jeste da zadrzi zelenu kartu 4 godine i 9 meseci i da zatrazi drzavljanstvo tj koje je trajno tj da dobije Americki pasos.

Postovani evo i ja nesto da pitam ,prosle godine sam amplicirala za turisticku vizu i odbili su me ,medjutim sada cekam da me pozovu jer je verenik amplicirao za verenicku vizu da li neko ima iskustva i da li mogu da me odbiju na tu vizu !!!Hvala unapred

Pozdrav svim clanovima foruma,imam jedan problem,pa ako bilo ko moze da me posavjetuje neka se javi. Moja situacija je sledeca. Bio sam u USA proslog ljeta preko Karavan travel programa i sve sam odlicno odradio i vratio se na vrijeme. Sto se tice fakulteta,u roku sam zavrsio 3 godine i sad sam na cetvrtoj. Medjutim na tu cetvrtu godinu sam prenio 2 ispita koja nisam uzimao na osnovnim studijama i upisao sam je "uslovno" ako vam je poznat pojam. U prvom semestru sam dao svih 5 ispita,ali problem je u tome sto ovi sa fakulteta ne mogu da mi izdaju potvrdu o polozenim ispitima sa cetvrte,vec samo za onaj jedan ispit sa trece godine. Tako da bih prakticno isao u ambasadu sa jednim polozenim ispitom iz januara. I isto tako je problem sto mi na potvrdi o studiranju pise "nema status redovnog studenta". Inace cu izvaditi potvrdu da imam kucu,kola,1500 na racunu i sve ostalo,ali me te potvrde zezaju,ne znam kako da im dokazem da sam na cetvrtoj kad nemam potvrdu na papiru. Bio bih vam zahvalan na procjeni kakve su mi sanse za dobijanje J1 vize.

Back