Američka viza

Cao svima;).
Planiram da apliciram uskoro za turisticku vizu,isla bih u posetu prijatelju Amerikancu.na mesec dana.
Imam 28 godina i radno iskustvo ali sam se pre mesec dana prebacila da radim kod oca u privatnoj firmi cisto fiktivno zbog osiguranja itd,ne radim stvarno tamo,Da li da pokusavam uopste za vizu ili ce me pitati "kako posle samo mesec.dva planiras godisnji odmor'? Sa posla mogu dobiti sve papire naravno.Napominjem da nemam nameru da ostajem niti bilo sta slicno,samo privatna poseta.Vidim da se pominje ovde prosek zadnje 3 plate,da li umesto toga mogu da pokazem devizni racun a da kazem da izvode plata nemam jer je primam u kesu... Kakve su mi sanse za vizu??Pomagajte plz i hvala unapred :):):)

Hvala na odgovoru Dejan _011:).
Ne zanm zasto svi pominju da nije pozeljno govoriti da se ide u posetu prijatelju,ja ne zelim da lazem nista nego cu reci onako kako jeste.Ako mi je namera da se udam,mogu da imam i rezervacije hotela i sve pa opet da uradim to isto:).Ne umem najbolje da lazem tako da ako krenu da me resetaju sa pitanjima mogu da se pozdravim od vize hehe.
Ja cu reci onako kako jeste pa sta mi Bog da :sad2::);)

Pozdrav forumasima,
Udata sam za Americkog drzavljanina (drzava Ohajo), pocetkom god smo se vencali u Bgdu i vec u januaru podneli papire za zelenu kartu.Interesuje nas koliko se ceka i kakva je procedura?Posto radim u drzavnoj firmi, imam stalan posao kao i godisnji odmor, a i turisticku vizu za Ameriku, multi koja mi vazi do 2021,ovaj period cekanja bih iskoristila da godisnji odmor provedem tamo, nedostaje mi muz :heart: .Da li bi to bio problem, i da li bi to uticalo na proces dobijanja regularne vize?Inace viza mi je u starom pasosu, ali sad imam novi , sa novim prezimenom :).Nadam se da to nece biti problem?Da li neko ima slicno iskustvo
Hvala unapred
Pozdrav

Postoji mogućnost odlaska u Ameriku bez vize sa madjarskim pasošem s obzirom da madjarskim državljanima nije potrebna viza za ulazak.
Madjarsko državljanstvo je relativno lako dobiti pošto po njihovom zakonu ispunjavate uslove ukoliko imate nekog pretka rodjenog do 26.07.1921. na teritoriji koju obuhvata ova mapa :
http://upload.wikimedia.org/wikiped...map_of_the_Kingdom_of_Hungary_before_1919.jpg

Ili pretka rodjenog u Bačkoj izmedju 11.04.1941. i 20.01.1945.

Državljanstvo možete dobiti čak i ako nemate madjarsko poreklo. Dovoljno je da vam je neki predak živeo na teritoriji kraljevine Ugarske. Ako uzmemo u obzir istorijske okolnosti na ovim prostorima, mnogi mogu ispuniti ove uslove. Pored predačkog porekla, još je potrebno neko osnovno poznavanje madjarskog jezika kako bi se moglo komunicirati sa službenikom koji uzima dokumenta. Ukoliko neko na sve načine pokušava otići u Ameriku, a ne može zbog toga što ga odbijaju za turističku vizu, ovo je definitivno prilika za njega.

Poslednja izmena:
jel to za madjarski pasos zapravo funkcionise u praksi kod onih koji nisu madjari al ispunjavaju uslove? :lol: znam da je pre moglo i bez da rec madjarskog znas al kontam da ce se to pre ili kasnije zavrsiti :))))

marrijacv, procedura nije duga ukoliko ste sve spremili papire kako su i trazili, mozes ocekivati negde vec krajem leta da se to finalizira.
Sto se tice tvog putovanja, u sustini se dobija odbijenica za istu kada si u procesu iseljenja upravo zato sto imas ''immigrant intent'', a s obzirom da ti vec imas turisticku vizu u starom pasosu, po pravilu mozes putovati s tim da ti niko ne garantuje hoces li imati problem na ulazu u USA s obzirom da si ti u sistemu americkom i nema veze sto imas razlicita prezimena. Nadju te Ameri u racunaru za cas.

Bez obzira na to, nema uticaja na proces bracne vize i po tom pitanju mozes biti mirna.

Pozdrav :)

Poslednja izmena:
jel to za madjarski pasos zapravo funkcionise u praksi kod onih koji nisu madjari al ispunjavaju uslove? :lol: znam da je pre moglo i bez da rec madjarskog znas al kontam da ce se to pre ili kasnije zavrsiti :))))
Ja znam jednoga koji je čist Srbin i nikakve veze sa Madjarima nema, a dobio je državljanstvo. To je neki njihov novi zakon stupio na snagu pre 2 godine

Pozdrav svima,
da li mi neko moze malo pojasniti oko toga kako bih mogao dobiti radnu vizu u USA na duzi period (tipa 10-12 meseci)?? :eek:
Naime, imam 30 godina, ozenjen sam i imam dvoje dece. Od nekretnina nemam nista da se vodi na moje ime, sem automobila. Trenutno radim kao PROFESIONALAC u VS, ne planiram da produzujem ugovor koji mi (inace) istice u aprilu ove godine. :(

Hvala unapred!

Kakve su mi sanse za vizu??Pomagajte plz i hvala unapred :):):)

Hej ćao.
Ja ti mogu prenijeti moje iskustvo, pa ti radi kako želiš :)

U novembru prošle godine sam aplicirala za turističku vizu, trebala sam da idem kod rođaka u Las Vegas. Odnijela sam potvrde sa fakulteta da sam redovan student. Tražila sam 20 dana (mada oni u suštini odobravaju na 3 mjeseca i više), da tamo slavim NG i Božić. Imala sam izvod iz banke sa dovoljno novca da pokrijem putne troškove. Imam neku imovinu (nasleđenu) na sebi, u pitanju su nepokretnosti i još zilion dokumenata. U pasošu imam puno pečata sa raznih putovanja. Nisam imala garantno pismo (kasnije se ispostavilo kao kobna greška), mislila sam da mi ne treba jer na zvaničnom sajtu američke ambasade stoji da GP nema nikakvo značenje za njih i da su potrebni dokazi o čvrstim vezama u zemlji iz koje si. Sranje! GP ima i te kakvu važnost, samo što oni namjerno ne žele da ti daju puno korisnih informacija, jer smo svi mi pomtencijalni imigranti za njih. E sad, dalje. Konzul mi je uzeo samo pasoš i indeks. Prebrojao ispite, gleda, gledao, gledaoooooo.... Onda me pitao zašto idem, koliko se planiram zadržati, koga imam tamo. Ok. Odgovorim na sve. citiram Konzula: " Rođak plaća put?!" Ja odgovorim, ne (KOBNA GREŠKA BR: 2) i ponudim mu izvode iz banke i potvrde o imovini, kućnu listu itd. Ne, nije htio ni da pogleda. Počeo je: Otkd studentu pare da sam snosi troškove puta? Ja: Ušteđevina. On: Od čega, kada ste student? Ja: Primala sam stipendiju državnu, radila honorarno itd. On: Žao mi je. i vrati mi sve papire i dade unaprijed odštampanu odbijenicu.

Kasnije mi rođak pošalje GP! Ispostavi se da je to jedan obični papirić A4 formata popunjen rukom, potpisan i ovjeren kod advokata (ne mora biti ovjeren), ali u prilogu je još, vjerovali ili ne 30 stranica dokumenata, šta rođak posjeduje, čime se bavi, izvodi iz banke za njega i ženu o mjesečnim primanjima, izjava da će snositi putne troškove i da će mi davati 1000$ mjesečno dok sam tamo, bla, bla, bla! Ne idi bez GP pred konzula, moj savjet. Mislim da ćeš baciti 160$. Mada, generalno i onako ćeš vjerovatno dobiti odbijenicu jer je turističku vizu, procentualno, najteže dobiti! Uglavnom, ja se ono baš stavila da odem u tu jbnu ameriku da je vidim. Prijavim se na W&T program i glatko sve prođem! Eto šta su ameri. Ne daju čovjeku turističku vizu, iako uz nju generalno ne možeš da radiš jer nemaš SSN i neće te niko zaposliti garantovano! A onda ti daju J1 vizu sa kojom legalno radiš i boraviš i još imaš šansu da produžiš boravak turističkom vizom, a ostaje ti SSN i opet nastavljaš da radiš, mada ilegalno, al' slabo kontrolišu, samo probleme da ne praviš :D
Uglavnom, ja batalila taj turistički, džaba rođak GP slao :)
Opet čula sam svakakva iskustva... Neki su dobili turističku vizu, a nisu ni studenti ni zaposleni niti imaju ikakvu imovinu na sebi. Zavisi vjerovatno kakv je dan imao konzulčić. Moj bio neki nadrk. ujutru rano, nije me ni pogledao, mada ne možeš čovjeka ni kriviti, odlično me procijenio hahahahahaaha da mi nije stalo ovoliko da odem, vjerovatno bih im uputila neko pismo i pohvalila ga kako dobro obavlja svoj posao :D

Cao svima...imam pitanje za Florry,pošto vidim da se bas razume a i ostali su dobrodosli...moj sin studira u Americi i sad je zadnja godina...otisao je u januaru pre tri godine kao sportski stipendista...elem u decembru mu je istekla viza i sve bi bilo ok jer je trebalo da diplomira u maju a da pre toga obezbedi master...znachi koliko sam shvatila prilikom dolaska u Srbiju imao bi na osnovu chega da je produzi...u medjuvremenu je izasao iz Amerike i sad su mu ladno rekli da mora da dodje u Beograd da produzi vizu jer je vec jednom izashao...inace ima I 20 koji mu vazi do avgusta...da li je za produzenje vize potrebna posebna potvrda faxa ili su dovoljni papiri koe ima gde se vidi da je josh njihov student? Hvala

Molim vas da budete strpljivi jer niste jedini kome odgovaram i tek sam videla temu :)
Odgovor: Istekla mu je viza i treba je produziti. Ne znam zasto to nije na vreme obavio, znao je pravila.
Hvala na odgovoru Florre...nije mogao ni da je obnovi,s obzirom da je na studijama do maja a i povratna karta mu je u maju...koliko sam shvatila nije SMEO da izlazi van Amerike...da je redovna situacija znachi po dolasku kuci u maju zakaze intervju i obnove mu vizu na godinu dana mislim...sada cemo videti...stize vec sutra i morace navrat-nanos da izvadi i nov pasosh jer mu se na ovom odlepila prva stranicai da zakaze urgentni intervju zbopg pšroduzenja vize...kako mi je rekao.msm da nece biti problema poshto je na redovnim studijama koje pokriva fakultet...e sad gubi od predavanja,pa toliki put...msm Ameri su zaista chudni...recheno mu je da mora da obnovi vizu u bgd.da to ne moze iz Amerike:roll:

Da, pogresio je sto je izasao iz USA. Ukoliko istekne viza a jos uvek ima validan I-20 i ne planira izlaziti iz USA, ne krsi zakon. A vas sin je to ucinio i sada treba da se obrati u Beograd kako su mu vec i rekli, sa urednim papirima da bi mu se ponovo izdala viza. Takodje treba imati potpisan I-20 od strane internacionalne sluzbe njegovog Univerziteta.
Resice on to sve i nece biti problema, nemojte brinuti :)

Jao Hvala puno na odgovoru tanjo022 :))
Imam sutra ujutro zakazani intervju pa cemo videti!Malo si me sad upanicila ali dobro kako bude bude hehe.Ne mogu da se opterecujem vise sa tim papirima a nekako me se cini da je to vise kako te procene nego sta imas od papira.Nemam nikakvo garantno pismo ali sam u DS 160 form napisala sve podatke od mog prijatelja.Uh...videcemo sutra sve :))))

Jutros sam odbijena za turisticku vizu- razlog Section 214-b.Predpostavljam da im je sumnjivo bilo jer je moj prijatelj neozenjeni Americki drzavljanin,ja sam neudata a on je imao nekih manjih problema sa zakonom u Evropi,nije nista ozbiljno bilo ali verujem da su imali te informacije o njemu kada su proveravali moju prijavu tako da im je sve zajedno gledano verovatno sumnjivo...
Gospodjica sa saltera je bila korektna i svi moji papiri su bili ok a onda su pocela pitanja o njemu uz nekoliko puta ponovljeno "Da li ste sigurni da vam je on samo prijatelj???" i onda je dugo nesto citala na kompjuteru,verovatno o njemu nesto nemam pojma!!?
Postavila je par pitanja o njemu i potom mi urucila odbijencu na papiru bez ikakvog objasnjenja.
Da li da pokusavam opet sa istom pricom za par meseci ili sledeci out njega da ne pominjem uopste??

Jaoooo pa sta sad da radim??Ja sta god da kazem ubuduce cak iako ne planiram da idem kod njega mislice da lazem???
I da smo cak u vezi stvarno i da sam to rekla sigurna sam da tek tad ne bih dobila vizu.Nisam pametna,sta im reci uopste?
ccc Boze koje uzasno iskustvo....

Ljudi, pomagajte ako znate, molim vas - zvao sam i ambasadu, i slao mejlove, niko od nadležnih ne zna da mi lepo i jasno odgovori!

Elem, sestra mi je trenutno u Americi, otišla preko J-1 vize maja prošle godine. Krajem septembra, pre nego što joj je istekla viza, podnela je zahtev za promenu statusa u B-2 USCISu (preko obrasca I-539). Februara joj je i odobren zahtev, na profilu piše Approved, sve u redu, sve po propisu. Međutim - sad u subotu ima let nazad za Srbiju, kao što je i navela u zahtevu za promenu vize, ali joj na kućnu adresu u Americi još uvek nije stigao novi I-94 broj i approval notice. Znamo da može da napusti zemlju bez većih problema, ali nas brine da li će moći da se vrati kasnije, ukoliko bude želela. Dakle - da li će imati problema prilikom narednog intervjua za vizu, ukoliko im objasni situaciju i pokaže sačuvanu stranicu profila gde piše da joj je USCIS odobrio promenu statusa u B-2?

Zdravorazumski gledano, oni sve to imaju u bazi podataka da je odobreno i da je regulisano, ali, ipak se brinemo zbog tog okasnelog pisanog noticea i te druge I-94 kartice. Da napomenem i da smo probali da zakažemo intervju preko INFOPASS sistema, ali nema slobodnih termina, a ljudi na onom američkom servisu su još gluplji no ovi naši i ništa ne znaju da objasne.

Hvala vam unapred, valjda će neko znati da pomogne.

Ne bih da budem bezobrazna ali svakako ce imati problema sledeci put kad bude htela da ide jer je prelazila sa vize na vizu. To je prosto tako i moze da kaze ko sta hoce.. Nazalost...
Mozete otstampati tu stranicu kao potvrdu a mozda moze i da promeni adresu na koju to da joj posalju, ili tamo zamoli nekog da joj kad stigne posalje to u Srbiju? Svejedno mislim da oni to sve imaju u sistemu (ne mislim, znam) tako da joj sam papir nista nece znaciti generalno... A i ne vidim drugi resenje, avion ima pa ima, nece zbog papira krsiti odobrenje (ako je odobreno do oko dana kad ima let) i gubiti let...

Hvala na informaciji - to i planira da uradi, jer su nam razni advokati preko interneta i rekli da je tako najbolje, sigurno nece da ostaje preko dozvoljenog datuma ili da menja let zbog jednog papira.

Da li to znaci da ce postoji velika sansa da je odbiju zato sto je menjala status? Ja sam zvao servisni centar za americke vize u Beogradu i objasnio situaciju, oni su mi rekli da ne bi trebalo da bude problema - ako nista drugo, njen boravak tamo se vodi kao legalan po svim imigracionim zakonima. Pretpostavljam da nece bas biti lagodna situacija (ako do nje dodje, ako uopste bude ponovo nekada zelela da ide), ali, ako se sve uklopi (jake veze sa zemljom, npr. posao, itd.), ne vidim sta bi sa pravne strane bio problem... Osim, naravno, trenutnog raspolozenja ljudi koji obavljaju intervjue, sto je ionako uvek faktor :)

mnogo dave sa vizom...bio sin, sve predao u utorak i sluzbenica mu je rekla usmeno da mui je viza odobrena...evo ga chetvrtak, a paspsha josh nema...oni to shalju dhl, pa smo mi njih davili ovih dana...avaj,dok pasosh fizichki ne izadje iz ambasade nishta,,,ne mogu da verujem da je toliko komplikovano produzenje vize...da nije mozda ozbiljnije to shto je izlazio i SAD,msm nije mogao da se vrati,cak ni tranzit nije odobren...zapravo samo mom sinu je hitno jer ga sa faxa pritiskaju da se vrati shto pre...drushtvu u ambasadi nije...moram da napomenem da do sada nije imao nikakav prekrshaj osim pogreshnog parkiranja i to je uredno platio...bash sam se zabrinula :sad2:

Epilog...viza uradjena josh u utorak,znachi odma po razgovoru...sin je dobio josh na intervju list sa informac.za pracenje uz obaveshtenje da ce biti poslat pasosh dhl...dobio je isti tek u petak tako shto smo sa trange frange kombinacijom iskopali nekog lika koji radi u ambasadi i chovek je lepo proverio i uastanovio da je pasosh u ambasadi uradjena viza...zahvaljujuci dobroj volji(hvala bogu josh ima takvih ljudi) saznadosmo gde je pasosh i dobismo ga tako shto je sin otishao u ambasadu i preuzeo ga lichno...znachi nishta dhl kako je izrichito naglasheno na sajtu,a i sluzbenica podvukla...msm da je njoj ipak ushlo u ushi da je sin molio da licno dodje iako to nije praksa poshto mu je hitno da se vrati na fax,a ona mu je shablonski dali onaj informator o pracenju...i tako je izgubio ravno tri dana sa mnogo nerviranja i stresa...a pasosh je sve vreme bio u fioci na prijemnom delu...ne znam dali ovo neko chita,ali moze da posluzi kao iskustvo,i shta sve moze da se desi iako neko preduzme ama bash sve,ostane uvek neki procenat za Marfijev zakon:evil:

Back