Pomoć!!!

Čitam zadnja dva dana ovaj forum, svi manje više vodimo iste muke, ali nisam našla priču sličnu mojoj! Treba mi pametan savet i mišljenje...
Naime, pre tri meseca sam konkurisala za au pair program (babysitting, ali život u američkoj porodici na godinu dana, usput plaćeno ti je i učenje tj. usavršavanje engleskog jezika) sve u svemu viza J1! Skupila sam sve papire, imala kao i pismo podrške od porodice u koju idem, otac bebe koju bih čuvala je bio pre 3 nedelje u Beogradu da upozna mene i moju porodicu, što sam takodje navela u intervjuu! Plaćena mi je avionska karta, trebala sam da putujem u junu! Imam dečka u NY koji je ostao ilegalno, i zeznuo se sad ne bi ni tamo ni nazad, ja sam planirala da odem tamo, radila bih i živela bih sa tom porodicom, a on bi mi takodje bio tamo, problem je što naravno nikome nisam navodila da tj. porodici za dečka, pošto bi ispalo da njih koristim da bih otišla za male pare do Amerike i dečka! U petak sam imala zakazan intervju u ambasadi, zapao mi je neki odvratni mladi crnac, tj. šta više i nije bio odvratan do jednog momenta, konverzacija je tekla normalno, pitao me je zašto taj program, kako sam sigurna da sam izabrala pravu porodicu, čime se bavim u srbiji, ja sve lepo, opušteno i samouvereno ispričala, da bi me na kraju pitao, da li imam nekog od rodbine u USA? ja reko ne, da li imam možda dečka u USA? Ja odgovorih sa ne, kao imam ovde. Nakon toga mi je saopštio da mi viza nije odobrena? Ja u šoku onako, a što? Da bi mi on odgovorio da nisam bila 100% iskrena u odgovorima i da moram da dajem 100% tačne odgovore na postavljena pitanja! Sada kada vraćam film, jedina stvar koju jesam slagala je dečko, i iz priče nekih ljudi koji mi pričaju sada da se fb mreže proveravaju, takodje i ostale socijalne mreže, kao i whatsapp aplikacija sve sve! Da li je moguće? I da li se stvarno bave vršljanjem u moju privatnost, ja se trudim da ne verujem u to, pa ako ima neko neke pouzdane informacije, molila bih da podele sa mnom? I da, da li je sad tamo negde zavedeno da sam lagala na razgovoru, i da li ću imati problem za neki drugi tip vize nekada kada se odlučim za nešto? Jer od j1 i od ovog programa mogu da se oprostim, pošto mi je rekao da mi ne preporučuje da apliciram opet za taj tip vize...

Plus, kao i ta porodica je u šoku, ljudi su imali toliko troškova zbog mene da bi sad jednostavno sve palo u vodu, i rešili da ulože žalbu, što mislim da neće imati nikakvog uticaja na moju situaciju, nisam jedina odbijena...