Američka viza

Pozdrav svima..
Mene zanima sledece,pa ako mozete da mi date neke potrebne inf...Ja sam u novembru 2011 aplicirala za turisticku vizu i odbijena sam..posle toga vise nisam pokusavala..student sam,apsolvent..Kazu da su me odbili prosli put jer nisam redovno davala ispite..pa me zanima sta mi savetujete..Ja sam mislila da vidim da upisem neki Community college jezika u New Jersey jer imam neke poznanike tamo,to je f1 viza,pa me zanima koliko je to dobra opcija,i da li ce puno odbijenica da utice na to...
Izvinite ako su mi pitanja malo banalna,ali nova sam u ovome...:)

momak ima brata koji je vec 7 godina u americi,mi bi da idemo kod njega na sto duzi period.sta trebam uraditi?mozete li mi pojasniti malo.oboje smo nezaposleni.kako sta i gdje da se obratim.hvala vam puno...

Sto se tice brata, on moze pomoci, ali tek za 12 godina (toliko se trenutno ceka za F-4 kategoriju porodicnih viza). Posto ste nezaposleni, sansa za dobijaanje turisticke vize je samo teoretska. Preostaje vam da igrrate lutriju i da se nadate.

Pozdrav svima..
Mene zanima sledece,pa ako mozete da mi date neke potrebne inf...Ja sam u novembru 2011 aplicirala za turisticku vizu i odbijena sam..posle toga vise nisam pokusavala..student sam,apsolvent..Kazu da su me odbili prosli put jer nisam redovno davala ispite..pa me zanima sta mi savetujete..Ja sam mislila da vidim da upisem neki Community college jezika u New Jersey jer imam neke poznanike tamo,to je f1 viza,pa me zanima koliko je to dobra opcija,i da li ce puno odbijenica da utice na to...
Izvinite ako su mi pitanja malo banalna,ali nova sam u ovome...:)

Za turisticku i F1 studentsku vizu su potrebne cvrste veze sa Srbijom tj da imas nesto zbog cega ces se vratiti u Srbiju. Za b1/b2 turisticku vizu ti je najbolje da imas stalo zaposlenje
barem godinu dana a za F1 vizu treba ti razlog zasto hoces da studiras bas engleski jezik i zasto bas New Jersey itd kao i sta je to zbog cega ces se ti 100% vratiti u zemlju tipa neke nekretnine ili nesto.

Pozdrav. Imam jedno pitanje. Razlikuju mi se adrese u pasosu i licnoj karti, pa me zanima koju da navedem u obrascu DS160? Da li da navedem onu iz pasosa iako ne stanujem na njoj vise?
Usao sam vec jedanput u popunjavanje i dobio kod. Sada kada udjem drugi put dobicu novi. Da li je to problem, i da uplatim novac na ovaj drugi?

Ja i kada sam prvi put aplicirala za vizu,htela sam da odem na mesec dana da vidim kako to izgleda,kakav je zivot tamo,i tada sam imala zelju da upisem community college,ali sam htela prvo malo da upoznam kako je tamo...Od tada se se malo promenila situacija,dobila sam stan na svoje ime,auto,i dala sam dosta sam jos ispita,svela sam na par...Ne znam da li je to dovoljno za aplikaciju...Hvala na brzom odgovoru..:)
Za turisticku i F1 studentsku vizu su potrebne cvrste veze sa Srbijom tj da imas nesto zbog cega ces se vratiti u Srbiju. Za b1/b2 turisticku vizu ti je najbolje da imas stalo zaposlenje
barem godinu dana a za F1 vizu treba ti razlog zasto hoces da studiras bas engleski jezik i zasto bas New Jersey itd kao i sta je to zbog cega ces se ti 100% vratiti u zemlju tipa neke nekretnine ili nesto.

Pozdrav!
Pre par dana sam isao na razgovor za F-1 vizu, i odobrena mi je. Moje pitanje je da li u ambasadi zadrzavaju I-20, pa ga salju uz pasos? Ne mogu da se setim da li su mi ga vratili, a ne mogu ni da ga nadjem u dokumentaciji koju sam spremio.
Hvala u napred!

Infinity , izvini sto ti odgovaram pitanjem,ali videla sam da si bio na razgovoru za f1 vizu ,pa me zanima kako je bilo ,jer ja planiram da apliciram ,odnosno da probam da upisem community college..?
Pozdrav!
Pre par dana sam isao na razgovor za F-1 vizu, i odobrena mi je. Moje pitanje je da li u ambasadi zadrzavaju I-20, pa ga salju uz pasos? Ne mogu da se setim da li su mi ga vratili, a ne mogu ni da ga nadjem u dokumentaciji koju sam spremio.
Hvala u napred!

Pozdrav. Imam jedno pitanje. Razlikuju mi se adrese u pasosu i licnoj karti, pa me zanima koju da navedem u obrascu DS160? Da li da navedem onu iz pasosa iako ne stanujem na njoj vise?
Usao sam vec jedanput u popunjavanje i dobio kod. Sada kada udjem drugi put dobicu novi. Da li je to problem, i da uplatim novac na ovaj drugi?

Moze li neko da mi odgovori ako zna sta da uradim povodom ovog pitanja pošto mi je hitno. Hvala vam unapred.

Navedi ovu iz pasosa.To je validan dokument za njih.I meni je razlicita,uvek navedem iz pasosa.

Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Navedi ovu iz pasosa.To je validan dokument za njih.I meni je razlicita,uvek navedem iz pasosa.

Pozdrav.
Ok, hvala ti. Tamo mi ne treba licna karta?

A nisam skontao ono sa kodom. skinuo sam dva. sta da radim? Uplatim na bilo koji?

Zamolila bih nekog sa ove teme da mi pomogne i posavetuje me.Imam brata po ocu u Americi,ne bih vas sada opterecavala sa svojom vrlo zamrsenom porodicnom situacijom,ali ono sto je cinjenica je da se mi nikada nismo videli i nismo bili u kontaktu,sada smo taj kontakt ostvarili i on bi zeleo da ja ovog leta dodjem kod njega u posetu,da se vidimo i upoznamo.On je Americki drzavljanin,rodjen je tamo,ima tamo svoju firmu.Kakve su moje sanse za dobijanje turisticke vize i sta je sve potrebno od dokumenata?Ja sam udata,imam porodicu,muz i dvoje dece,muz je zaposlen,ali ja nisam,deca pohadjaju srednju skolu.Isla bih u posetu i moj boravak ne bi bio duzi od 6 nedelja.Sva dokumenta koja treba da prilozim,nasla sam na sajtu Ambasade,ali ono sto mene interesuje su neka dodatna dokumenta,a koja mogu dobro da dodju,jer znam da je pravilo sto vise dokumenata to je i sansa za dobijanje vize veca.Svako iskustvo je dobro doslo,nadam se da ce se naci neko da me posavetuje iz licnog iskustva.Hvala unapred i srdacan pozz.

Tvoja najveca garancija za vizu su deca. Znaci, nemoj pokusavati da vodis decu, trazi vizu samo za sebe. Drugo, nemoj da lazes, zapetljaces se i upropastiti sansu. Ako su otac ili brat nekad podneli I-130 za tebe, obavezno napisi, nemoj da precutis jer su takve stvari eliminatorne.

Pomoć!!! :worth:
Čitam zadnja dva dana ovaj forum, svi manje više vodimo iste muke, ali nisam našla priču sličnu mojoj! Treba mi pametan savet i mišljenje...
Naime, pre tri meseca sam konkurisala za au pair program (babysitting, ali život u američkoj porodici na godinu dana, usput plaćeno ti je i učenje tj. usavršavanje engleskog jezika) sve u svemu viza J1! Skupila sam sve papire, imala kao i pismo podrške od porodice u koju idem, otac bebe koju bih čuvala je bio pre 3 nedelje u Beogradu da upozna mene i moju porodicu, što sam takodje navela u intervjuu! Plaćena mi je avionska karta, trebala sam da putujem u junu! Imam dečka u NY koji je ostao ilegalno, i zeznuo se sad ne bi ni tamo ni nazad, ja sam planirala da odem tamo, radila bih i živela bih sa tom porodicom, a on bi mi takodje bio tamo, problem je što naravno nikome nisam navodila da tj. porodici za dečka, pošto bi ispalo da njih koristim da bih otišla za male pare do Amerike i dečka! U petak sam imala zakazan intervju u ambasadi, zapao mi je neki odvratni mladi crnac, tj. šta više i nije bio odvratan do jednog momenta, konverzacija je tekla normalno, pitao me je zašto taj program, kako sam sigurna da sam izabrala pravu porodicu, čime se bavim u srbiji, ja sve lepo, opušteno i samouvereno ispričala, da bi me na kraju pitao, da li imam nekog od rodbine u USA? ja reko ne, da li imam možda dečka u USA? Ja odgovorih sa ne, kao imam ovde. Nakon toga mi je saopštio da mi viza nije odobrena? Ja u šoku onako, a što? Da bi mi on odgovorio da nisam bila 100% iskrena u odgovorima i da moram da dajem 100% tačne odgovore na postavljena pitanja! Sada kada vraćam film, jedina stvar koju jesam slagala je dečko, i iz priče nekih ljudi koji mi pričaju sada da se fb mreže proveravaju, takodje i ostale socijalne mreže, kao i whatsapp aplikacija sve sve! Da li je moguće? I da li se stvarno bave vršljanjem u moju privatnost, ja se trudim da ne verujem u to, pa ako ima neko neke pouzdane informacije, molila bih da podele sa mnom? I da, da li je sad tamo negde zavedeno da sam lagala na razgovoru, i da li ću imati problem za neki drugi tip vize nekada kada se odlučim za nešto? Jer od j1 i od ovog programa mogu da se oprostim, pošto mi je rekao da mi ne preporučuje da apliciram opet za taj tip vize... :neutral: Plus, kao i ta porodica je u šoku, ljudi su imali toliko troškova zbog mene da bi sad jednostavno sve palo u vodu, i rešili da ulože žalbu, što mislim da neće imati nikakvog uticaja na moju situaciju, nisam jedina odbijena...

Pomoć!!! :worth:
Čitam zadnja dva dana ovaj forum, svi manje više vodimo iste muke, ali nisam našla priču sličnu mojoj! Treba mi pametan savet i mišljenje...
Naime, pre tri meseca sam konkurisala za au pair program (babysitting, ali život u američkoj porodici na godinu dana, usput plaćeno ti je i učenje tj. usavršavanje engleskog jezika) sve u svemu viza J1! Skupila sam sve papire, imala kao i pismo podrške od porodice u koju idem, otac bebe koju bih čuvala je bio pre 3 nedelje u Beogradu da upozna mene i moju porodicu, što sam takodje navela u intervjuu! Plaćena mi je avionska karta, trebala sam da putujem u junu! Imam dečka u NY koji je ostao ilegalno, i zeznuo se sad ne bi ni tamo ni nazad, ja sam planirala da odem tamo, radila bih i živela bih sa tom porodicom, a on bi mi takodje bio tamo, problem je što naravno nikome nisam navodila da tj. porodici za dečka, pošto bi ispalo da njih koristim da bih otišla za male pare do Amerike i dečka! U petak sam imala zakazan intervju u ambasadi, zapao mi je neki odvratni mladi crnac, tj. šta više i nije bio odvratan do jednog momenta, konverzacija je tekla normalno, pitao me je zašto taj program, kako sam sigurna da sam izabrala pravu porodicu, čime se bavim u srbiji, ja sve lepo, opušteno i samouvereno ispričala, da bi me na kraju pitao, da li imam nekog od rodbine u USA? ja reko ne, da li imam možda dečka u USA? Ja odgovorih sa ne, kao imam ovde. Nakon toga mi je saopštio da mi viza nije odobrena? Ja u šoku onako, a što? Da bi mi on odgovorio da nisam bila 100% iskrena u odgovorima i da moram da dajem 100% tačne odgovore na postavljena pitanja! Sada kada vraćam film, jedina stvar koju jesam slagala je dečko, i iz priče nekih ljudi koji mi pričaju sada da se fb mreže proveravaju, takodje i ostale socijalne mreže, kao i whatsapp aplikacija sve sve! Da li je moguće? I da li se stvarno bave vršljanjem u moju privatnost, ja se trudim da ne verujem u to, pa ako ima neko neke pouzdane informacije, molila bih da podele sa mnom? I da, da li je sad tamo negde zavedeno da sam lagala na razgovoru, i da li ću imati problem za neki drugi tip vize nekada kada se odlučim za nešto? Jer od j1 i od ovog programa mogu da se oprostim, pošto mi je rekao da mi ne preporučuje da apliciram opet za taj tip vize... :neutral: Plus, kao i ta porodica je u šoku, ljudi su imali toliko troškova zbog mene da bi sad jednostavno sve palo u vodu, i rešili da ulože žalbu, što mislim da neće imati nikakvog uticaja na moju situaciju, nisam jedina odbijena...

Iskreno, ne verujem da se bakcu time, ali ako je tako nema ni meni vize :) Moju drugaricu su odbili isto za taj program, a imala je cak i avionsku kartu.... sve od porodice...Sto ih nisi pitala sta sam slagala??

Iskreno, ne verujem da se bakcu time, ali ako je tako nema ni meni vize :) Moju drugaricu su odbili isto za taj program, a imala je cak i avionsku kartu.... sve od porodice...Sto ih nisi pitala sta sam slagala??

Pa i ja imam avionsku kartu... a kada mi je rekao da sam odbijena, ja sam pitala što? on je rekao niste bili sto posto iskreni, ja opet, ali u čemu, šta? on meni, Sanja kada dodjete na razgovor u ambasadu morate davati 100% tačne odgovore na postavljena pitanja, i onako značajno drmnuo glavom, u fazonu šta ti nije jasno, briši sa šaltera! Pa i ja sve se mislim, ko to ima da gleda, ali svi me uveravaju u suprotno, da je njih zanimao moj emotivni status, pitanje bi glasilo jel imate dečka, a ne jel imate dečka u USA? drugo, papiri su mi stvarno čisti, sve mi je bilo pod konac, potvrda sa posla, pismo podrške od porodice, agencija mi je sve ostalo pripremila od potrebnih dokumenata, nema šta da je drugo, jer nisam slagala ništa...

Pa i ja imam avionsku kartu... a kada mi je rekao da sam odbijena, ja sam pitala što? on je rekao niste bili sto posto iskreni, ja opet, ali u čemu, šta? on meni, Sanja kada dodjete na razgovor u ambasadu morate davati 100% tačne odgovore na postavljena pitanja, i onako značajno drmnuo glavom, u fazonu šta ti nije jasno, briši sa šaltera! Pa i ja sve se mislim, ko to ima da gleda, ali svi me uveravaju u suprotno, da je njih zanimao moj emotivni status, pitanje bi glasilo jel imate dečka, a ne jel imate dečka u USA? drugo, papiri su mi stvarno čisti, sve mi je bilo pod konac, potvrda sa posla, pismo podrške od porodice, agencija mi je sve ostalo pripremila od potrebnih dokumenata, nema šta da je drugo, jer nisam slagala ništa...

Isti slucaj i sa mojom drugaricom, pitali je da li imas decka i ona je rekla da, vec dve godine, i odbiju je, a nije slagala....:dash: Mozda je samo dobar psiholog, mozda si se zbunila kad si to rekla ili si nesvesno napravila neki pokret, ne znam....

Treba mi pomoc. Pre mesec dana sam odbijen za studentsku J-1 vizu sa nasim pasosem.. E sada za mesec dana dobijam madjarski pasos pa me zanima da li ce mi praviti problem prilikom ulaska u Usa i da li mogu da me vrate nazad? Da li ce oni znati kad me budu ispitivali da sam ja nedavno bio odbijen za J-1 vizu? Ako neko moze da mi pomogne bio bih jako zahvala.

Prijavila sam se za GC lutriju Dv-14, nisam izvučena, a u međuvremenu sam dobila stipendiju za PhD studije u USA. Brinem se da ne budem odbijena za studentsku vizu zato što sam učestvovala u lutriji, ima li neko slično iskustvo? U GC lutriji sam učestvovala zbog dečka sa kojim sam tada bila u vezi i koji je takođe učestvovao, inače nisam ni sigurna da li bih želela tamo da živim, ali mnogo želim da završim ove studije i stvarno bih bila očajna da me odbiju zbog gluposti.

Prijavila sam se za GC lutriju Dv-14, nisam izvučena, a u međuvremenu sam dobila stipendiju za PhD studije u USA. Brinem se da ne budem odbijena za studentsku vizu zato što sam učestvovala u lutriji, ima li neko slično iskustvo? U GC lutriji sam učestvovala zbog dečka sa kojim sam tada bila u vezi i koji je takođe učestvovao, inače nisam ni sigurna da li bih želela tamo da živim, ali mnogo želim da završim ove studije i stvarno bih bila očajna da me odbiju zbog gluposti.

iskreno da ti kazem, mi smo produzavali turisticke vize u Kanadi u konzulatu gde zivimo
na razgovoru su nas ispitivali o zelenoj lutriji, zasto smo igrali, da li zaista zelimo turisticku vizu ili zelimo da emigriramo u USA

ja nisam znao to ranije, ali oni ocigledno imaju kompletnu bazu svih ljudi koji su igrali/igraju zelenu lutriju

I šta ste rekli, jesu li vam produžili vize?

to je bilo juce....uzeli nam pasose i dobicemo pasose za 4-5 radnih dana...ali ne znam da li ce dati vize ili ne
inace nije ih interesovalo nista drugo, samo minut pitali gde radimo, sta radimo, ceo ostali razgovor je bio fokusiran zasto igramo zelenu lutriju i da li zelimo da se se preselimo u USA

Iz licnog iskustva, lutrija nece biti problem. Ja sam kao aplikant za useljenicku vizu, bez problema dobijao B1/B2 u nekoliko navrata. Znaci, ako je sve ostalo OK, nemoj da brines zbog lutrije.

ja sam tako nesto konkuriso za tu neku lutriju i dobio al traze neke pare pa sam odusto prevara neka

Cao svima! Molim vas vi koji imate iskustva sa vizama pomozite mi:confused:
Naime, zelim da apliciram za turisticku vizu! U Americi sam vec bila preko J1 vize. Godinu dana radila kao Au pair, potom izasla iz programa i ostala regularno jos godinu dana. Vratila sam se prije isteka vize, 2008god! Trenutno zivim sa majkom,32 god. imam trecinu kuce na sebi, i prije dve godine sam zavrsila fakultet, zaposlila se na odredjeno u skoli( kao profesorica) odradila pripravnicki godinu dana i sada trenutno ne radim. U septembru treba da polazem drzavni ispit i imam prijavu za to. Dakle isla bih samo na kratko vrijeme kod drugarica , da ih obidjem u Bostonu. Dakle, ne znam da li da uopste spominjem sve te prijatelje tamo, kao i porodice s kojima sam u kontaktu i dan danas. Btw. uspjela sam negdje da zaturim svoj stari pasos, gdje mi je udarena ta viza..ali oni to svakako sve imaju u komp.
Imam li sanse???
Hvala

Back