American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2sbv87t.jpg

2ymu35f.jpg

Hvala @evocati , bas se popravio i to rapidno sto me toliko cini srecnim ... :heart:
A za usi... pa sta ja znam... posto su citajuci mnoge literature misljenja podeljenja ja nekoko nisam za to... nemam pojma.
Svaka opcija ima neke svoje argumente... a i cuo sam da je u nekim zemljama (a kao to ce biti i kod nas) kupiranje zabranjeno.
Opet kazem, sa tim nisam na cisto.

Hvala @evocati , bas se popravio i to rapidno sto me toliko cini srecnim ... :heart:
A za usi... pa sta ja znam... posto su citajuci mnoge literature misljenja podeljenja ja nekoko nisam za to... nemam pojma.
Svaka opcija ima neke svoje argumente... a i cuo sam da je u nekim zemljama (a kao to ce biti i kod nas) kupiranje zabranjeno.
Opet kazem, sa tim nisam na cisto.

Ako je uvo pravilno ruzino, onda mi je jos ok ako ostanu, ali ovakve dambo usi, nemoj da ti
bude zao da mu seces, jer bi mnogo dobio na izrazu, uopsteno sa dambo usima pas gubi tip samim tim meni i ne lici na AST...
Ja se nadam da kod nas nikad nece doci taj zakon o zabrani kupiranja i na tome zavidim amerima, jer se oni ne prave pametni po tom pitanju. A i ako dodje zabrana kupiranja, a bude dozvoljeno na izlozbama da se izlazu kupirani psi, onda i nije frka, uvek ima dobrih ljudi koji bi to uradili na crno z:)

Ja nikad do sada nisam videla staffa da mu usi tako stoje uspravno. Mislim da je kod nas kupiranje zabranjeno.
Ja Loli necu da kupiram usi, a Bakiju i nisu...ono sto ja mogu da kazem iz iskustva je da Bak ima problema, ne nekih velikih ali ih ima. Odavno je navikao posto ne moze najbolje sam da dodje da mu cesemo uvo i vetrimo. Ako se pogorsa moramo po nekoliko dana da mu sipamo kapi. Vidi sa veterinarom.

Meni se jutros desio show, zaledila se kapija i decko kad je krenuo na posao mislio je da je zakljucao. I ja bzvz pustim Lolu napolje na par min, i kao da sklonim zavesu da je drzim na oku, vidim kapija otvorena. Nigde Baka i Chupka. Jao zivot od mene otisao, zbog Baka najvise, ako bi otisao malo dalje u neki deo komsilika gde neznaju da je nas,(mada nikad to nije radio) mogao bi neko da ga ubije iz straha. Izletela sam napolje poluluda, nisam ujednom trenutku znala jesam li se obukla ili imam samo carape na sebi. Kao indijanac sam im pratila tragove po snegu. Baka vidim kod komsije kako ceka ispred kuce u nadi da ce da ga pusti, cim je video dotrcao je i odmah u dvoriste. A Chupko, e to je bio problem. Po tragovim sam videla da je otisao u sumu, reko rastgnuce ga nesto... I derem se i vristim... kad cujem piskavi lavez u daljini, prepoznala bih ga medju 1000 kerova. Ja otrcah kao bez duse, a malo govance uslo u tudje dvoriste stoji pola metra ispred vezanog kera i provocira. Mislila sam da ce kera srcka da strefi. I umesto sveza da odem na fax, ja sva oznojena i razmrljana u shoku morala odmah da krenem. Nisam ih kaznjavala, bila sam mnogo srecna sto sam im tako brzo u trag usla, pogotovo kad sam videla kod tih komsija u cije je dvoriste Chupko usao da su prestravljeni mislju da je Bak pobegao.

Ja nikad do sada nisam videla staffa da mu usi tako stoje uspravno. Mislim da je kod nas kupiranje zabranjeno.
Ja Loli necu da kupiram usi, a Bakiju i nisu...ono sto ja mogu da kazem iz iskustva je da Bak ima problema, ne nekih velikih ali ih ima. Odavno je navikao posto ne moze najbolje sam da dodje da mu cesemo uvo i vetrimo. Ako se pogorsa moramo po nekoliko dana da mu sipamo kapi. Vidi sa veterinarom.

Kupiranje nije zabranjeno, a ovakve usi nisu tako retke, cak sta vise veoma su ceste kod danasnjeg stafa, jer se decenijama u uzgoju nije obracala paznja na velicinu i drzanje usiju!

@slayer - verujem da si se preparirala od straha z:p ali hvala Bogu ispalo je sve OK. z:lol: Malo si potrosila zivaca i mozda otisla na fax u carapama z:lol:z:lol: ali prica ima happy_end z:lol:

Danas sam pricao sa jednim iskusnim stafford expertom koji mi je kada ga je video takodje kao i vi rekao da ga kupiram. Moram da priznam da bi sada i pristao na to... ne znam jos se lomim a nisam prelomio u sebi z:lol:

Ja sam mislila da im ljudi kupiraju usi zato sto se otrombolje na dole. Bila sam ubedjena da su Dzingijeve slike slikane dok je on skakutao pa mu se usi podigle. Ako nije zabranjeno, mislim da bi trebao da mu kupiras, sa usima na gore bi nekako izgubio svoj oblik... Mada na tebi je da odlucis.

Negi ljudi ja imam problem. Prvi mi je sto je Loli na pisici izlaze kao neke bradavice ali nisam sigurna da su bradavice. Sada ima tri, ja nju dole cistim posto ima obicaj da se umoci dok piski, sa razmucenom sodom bikarbonom. Kad sam je cistila u subotu raskrvavile su se (malo), a briskala sam je vatom. Pa posle se smanje.Ona se ponasa normalno, nista je ne boli itd. I to kad joj pipkam i cistim ona spava kao medved u zimskom snu. Veterinar koji nam je dolazio kuci, nece da dodje kaze u guzvi je, a trenutno nam je skoro nemoguce da odemo jer nemamo kola jos 2-3 dana. Jel neko bar moze da predpostavi o cemu bi tu moglo da se radi? Meni kazu da panicim, i da to nije nista. Kako be nije nista izlazi samo na pisici. Svi su vakcinisani, ako neko misli da to ima neke veze.

Drugi mi je problem sto su ova dvojica poceli lagano da naskacu na nju a ona jos ni 4 meseca nema. Sve sam mislila da toga nece biti bar do proleca, gde da mi padne na pamet da bi na stene zaskocili. Kontam ako ih kaznjavam za to da nece biti neke vajde, kao nagon ne mogu da kontrolisu?

Drugi mi je problem sto su ova dvojica poceli lagano da naskacu na nju a ona jos ni 4 meseca nema. Sve sam mislila da toga nece biti bar do proleca, gde da mi padne na pamet da bi na stene zaskocili. Kontam ako ih kaznjavam za to da nece biti neke vajde, kao nagon ne mogu da kontrolisu?

Ovo je manje vise normalno, pogotovo ako ti muzjaci nisu parili! Trebalo bi da se smire posle kraceg vremena, dok ne osete da nema svrhe stalno naskakivati... Meni je najsmesnije kad mlade zenke misle da je to neka igra pa one pocnu da naskacu muzjake :) Imam jednu koja je toliko spretna i okretna da ih redovno naskoci i ja pucam od smeha, a muzjaci polude z:lol: Posle kad ukapiraju da to nije igra, onda se ponasaju uvredjeno kao prave dame i ne rade to vise...

Naskakivanje pasa je i gest dominacije. Psi nakon 3 meseca starosti prestaju da budu male bebe i vise im se ne tolerisu gluposti. Tako da ja mislim da njihovo naskakivanje ima vise veze sa tim da zele da joj stave do znanja da je ona ispod njih po rangu nego sa seksualnim nagonom jer ona u tom uzrastu jos nema miris zenke.

E vidis to mi nije palo na pamet... Vrlo moguce jer joj inace bas popustaju. Ali joj njuskaju pisicu po nekoliko minuta...pa sam mislila da ima neke veze.

Vodila sam je sinoc kod veterinara, zvanicno je debeljuca :( 12 ipo kg sa 3 ipo meseca, zgranuo se veterinar, a i mi zajedno sa njim. Ja mislila ima 6 hahaha, a moji poslednji izdisaji duse dok je nosim, pripisala sam mojoj slaboj kondiciji lol. Pita me cime je hranite, a ja kazem "pa znate, malo granulice, malo sunkice, malo supice...." I kaze meni ona "nema vise malo sunkice, malo supice....":(
Samo granule i to po propisanoj kolicini za pse do 10 kg :( Ja joj dala sinoc, da ste videlu tu razocaranu facu... A ono na pisici su papilomi, ili je predispozicija iz legla ili je virusno usled pada imuniteta, nista ozbiljno, rekla mi je da sacekam mesec dana. A veterinarka je za kraj dobila vlazan poljubac po sred usta, zbunila se zena....a mi se slatko nasmejali

2alpp1.jpg

Chilli Minor Evocati 9,5 meseci, Conanova sestra iz legla.z:)

I ona je mamina cerka, vidim ja! Lepo izgleda sa fronta, koliko vidim sa slike i uglovi i stavovi su ok, jos ako su i ledja kako treba, bice fina kuja. Jedino ta glava nije po mom ukusu, verovatno i te usi imaju udela u mom vidjenju glave!
Ovih dana vodim zenkicu od Raidera na frizuricu, iako ima perfektne ruzine usi, ali nemam hrabrosti da je ne kupiram z:lol: (vecina nema hrabrosti da kupira psa, a ja obrnuto), ali sta cu uvek me je strah da ih kasnije moze podici, ili dobiti ono visece uvo, sto je po meni mozda i najgore...

Meni je bas bas super sto joj nisi kupirala usi... Mnogo mi je to lepo.

Ma nije jos se povuklo , rekao mi je veterinar da sacekam mesec dana, bitno je samo da se ne siri. Cula sam se sa deckom koji mi je prodao, kaze da majka nije nikad imala to. Ali doduse Lola je ista cale predpostavljam, majka joj se crno-bela. Svi kazu da ce biti veca od Baka, sto doduse i nije nesto tesko jer Bak nije cist staff, majka mu je polu-pit.
E a sad imam jedno pitanje za iskusne ljude ovde. Jel istina da prvi okot nista ne valja? Mislim stenci... Kao svi su bolesni i sl?

Pozdrav svima
Opet moram da se pohvalim… z:)
Danas je Dzingiju 3. meseca + od utorka smo poceli ici u setnje. URAAAAA
Poceo sam socijalizaciju onako u punom obimu hahaha
Dzingi odlicno podnosi ogrlicu ali kada mu zakacim povodac sav se ukoci i negoduje al` hvala Bogu pa ne divlja. Znam da ce to trajati par dana i gotovo...
Vani mu je sve zanimljivo... samo njusi,njusi i njusi z:lol:.
E sad` ja imam problem u svojoj glavi:
Njemu je sada bukvalno sve zanimljivo (lisce,papiri,pikavci,lokvice vode,trava i sve sto ljudi bacaju po ulici ili travnjacima) a meni glupo da stalno vicem FUJ TO... itd. Da li da se JA opustim i da ne brinem ilida mu neke stvari branim? Naravno sve sto ima “miris hrane” cu mu braniti je mislim da je to izvor “problema”. Ajde posavetujte me malo ! Posto se navikao na sve uzraste ljudi i polove (osim na malu decu) prilazi svakom zivom onako radosno masuci repom.
Cak je prosla podalje od nas jedna crna kraljevska pudla ali nisu se ni odsmekali hahaha. Ako vam nije tesko posavetujte me malo kako da se ponasam kad pridju drugi psi jer ipak je Dzingi jos mali i nema pojma o zivotu a glupo mi da ga drzim pod “staklenim zvonom”.
Hvala i pozdrav svima
z:hi:

Ja bi non stop vikala FUJ TO! ako bas nece, klep po guzi. Sto se pasa tice, ipak ne bih prilazila velikim rasama muzijaka iz moje ciste paranoje.

Tako je Slayer i ja bi stalno vikao fuj i NE ali opet sigurno ne treba preterivati. Bas je to ono pitanje koliko zaista treba braniti a koliko to radimo radi nas tj. samih sebe. Nama neke stvari nisu zanimljive ni pod razno ali njima sigurno jeste. Pa sada tu treba naci meru... hahaha ali kako to , nemam pojma.
Znaci da ga sklonim od muzjaka npr. pitova, velikih vucjaka + velikih pasa... ???

Back