American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bilo je 22 steneta..prirodnom putem a sve je trajalo oko 20 sati...

Aaaa... cula sam za tvoj slucaj, tj. videla novinama, mene ovde zezaju da je i Chili cula i da ide na obaranje rekorda! Svaka cast mami!!!
I ja se nadam da nece biti....i sa mnogo manje ja se ne naspavamz:D

Mackic --> Broj stenaca ce se znati kad dodju na svet, na UZ se ne vidi nikad cela materica da bi se stenci mogli prebrojati.
Inace do porodjaja je ostalo jos oko 22 dana ( termin je 21.02)

Ma samo neka su zivi i zdravi.z:)z:)

Inace ako se neko seca one price o zenki stafa koju sam setala, danas sam videla njenu vlasnicu preko ulice, vec je uspela da nabavi dogo argentino, odraslog muzjaka, koji napada ljude, na moje oci je zalajao i povukao je ka nekom coveku na ulici koji je samo prolazio pored njih, a ova je psa jedva zaustavila. Devojka definitivno nije normalna, jedva da je proslo mesec dana od kako joj je uginuo pas ona je vec nabavila novog i ovog puta zaista opasnog psa, koji ce najverovatnije zavrsiti prerano kao i nesrecna kerusa pre njega, koju sam izgleda samo ja zalila sto je tako surovo i prerano uginula.z:hm:z:((
Izvinjavam se za offtopic, bila sam pod utiskom...

Joj bre nemam komentar...Samo da nju ne ujede, a tek sto ce bude problem ako ne bude mogla da nadje nekog da ga seta.

@Evocati
a jel mi ti ne preporucujes sterilizaciju sa 6 meseci da se jos malo razvije ili nesto drugo?

Mi poceli da cuvamo kucu i da lajemo.I odvedem je u setnju, samo nas dve (ova dvojica su kukali ceo kraj ih je cuo) i vracam se ispred kapije kad dvoje setaju dva pita i ja na pristojnoj razdaljini, kad je mala krenula da se breca, rezi, laje.....Ja kao krecem da pricam tepajucim glasom, "Lolice vidi lepe kuce itd..." kao mozda ce iskulira...medjutim....nista.... I sad se ja pitam jel to nesto stenece tipa da se pravi vazna ili mi je znak da treba neki podobar am da kupim kad poodraste?

Ja zastupam teoriju da treba pustiti jedno teranje da prodje pre sterilizacije, tako da vreme teranja nije vezano za odredjeni uzrast vremenski nego za hormonsko stanje. Znaci sterilizacija u uzrastu 2-3 meseca nakon prvog teranja. Mislim da je za organizam psa to bolja varijanta.
Druga teorija je da se sterilizacija odradi pre prvog teranja, u uzrastu u kojem je tvoj pas sada.
I veterinari su podeljeni po tom pitanju.
A na tebi je da odlucis kojoj struji ces se priklonis:)

Za lajanje - sve je to normalno.

Vesnici proleca :heart:

prolece-1.jpg

Juce mi jave na poslu da je Bak na Lolu, videli krv na njoj i njemu. Polu luda sam bila, htela da ga ubijem,nije normalan na stene naskace, nju htela da vodim danas kod veterinara da proveri da li je sve ok. Ispostavi se da Lola ima teranje, dobila je ciklus, zgranula sam se jutros. Napunila je 4 meseca pre 10-ak dana. Kako je to moguce?

Nije obilno krvarenje...bas je malkice. A one papilome ili sta vec sto je imala to se povuklo kako mi je i veterinar rekao. Ja sam zvala veta, kad sam mislila da je bak imao odnos sa njom jer su mi tako rekli, a meni je ona rekla da to nije nista. Ja sam se vise plasila kako ce ona to psihicki da prezivi. Dok jutros nisam videla crvene tackice opet, pa male flekice na carsafu i shvatila da ima ciklus. Ona se ponasa najnormalnije, zivahna i sve ostalo...Meni ciklus nije bio na pameti, kakvo crno teranje, ali Bak se prema njoj skroz ponasa drugacije. Nista nije pomagalo da ga odvojimo od nje. Bas se pogubi. Lola je ovako inace bila malo krupnija, skoro je sada stigla Baka i po visini i po duzini. Mozda postiji varijanta da je malo naprednija u uzrastu kao npr kada devojcice od 10 god dobiju ciklus? A jel nesto govori cinjenica da i ona sada stalno njuska Baka?

E drugari ja sam kupio svog AST-a....konacno...:)))
Hehehe.....tacnije kaparisao sam ga,i stize kad jos malo poraste krajem februara pocetkom marta....
Hvala svima koji su mi pomogli,i odgovarali na pitanja koima sam mozda smarao....:)
Posebno hvala Evocati....:)

Imam jednu sliku,ali ne znam da je postavim...:)

Back