American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel ti to veterinar rekao? Ako jeste ta bolest to se leci brzo i lako kada se primeti na vreme. Mada mi je malo neobicno, simptomi te bolesti se ne slazu sa time sto si naveo - sepanjem i zatvorenim okom, obicno pas ima temperaturu, urin mu je izuzetno tamne boje, kunja i nece da jede.

pa dobro nisam naveo sve, juce je jako slabo jeo nisam obracao paznju dodje to njemu ponekad da strajkuje, ne veseo to sam rekao. evo jutros sam primetio da mu je mokraca boje coca-cole, danas nece da izadje iz kucice nikako, nije jeo, ne pije vodu, oci su mu na pola zatvorene, levo malo vise od desnog! mislim da je to to! A veterinar mi je rekao kao ajde dovedi ga veceras iako covek valjda nije planirao da radi... koliko traje lecenje, kako to inace ide? Juce je sepao na levu nogu ne razumem zasto!!! da mu se nije zabo krpelj bas u nogu...?

A-ha, pa onda jeste to. Trebalo bi da prima terapiju, ja ne znam kako to tacno ide, redovno, ne sme da je sada propusti zbog toga sto vet ne radi subotom i nedeljom. Sto se duze ceka manja je sansa da se pas spasi. Mojoj drugarici je kerusa uginula od zarazenog krpelja jer su kasno primetili. Znam samo da treba da prima infuzije, i verovatno inekcije ali ne znam tacno da ti kazem cega. U svakom slucaju ako ti vet ne radi sutra obavezno idi kog drugog, nemoj da cekas.

pa dobro nisam naveo sve, juce je jako slabo jeo nisam obracao paznju dodje to njemu ponekad da strajkuje, ne veseo to sam rekao. evo jutros sam primetio da mu je mokraca boje coca-cole, danas nece da izadje iz kucice nikako, nije jeo, ne pije vodu, oci su mu na pola zatvorene, levo malo vise od desnog! mislim da je to to! A veterinar mi je rekao kao ajde dovedi ga veceras iako covek valjda nije planirao da radi... koliko traje lecenje, kako to inace ide? Juce je sepao na levu nogu ne razumem zasto!!! da mu se nije zabo krpelj bas u nogu...?

Au, menjaj veta pod hitno! Piroplazma ili babezija je krvni parazit (živi u eritrocitima i jede hemoglobin) čiji su prelazni domaćini krpelji, uglavnom iz roda Ixodes. Terapija deluje samo ako se da na vreme, u protivnom može samo da ubrza proces, da pas ugine u narednih nekolliko sati u najgorim mukama. Pronađi temu Buve, kpelji i ostala gamad, detaljno je pisano o tome.

A-ha, pa onda jeste to. Trebalo bi da prima terapiju, ja ne znam kako to tacno ide, redovno, ne sme da je sada propusti zbog toga sto vet ne radi subotom i nedeljom. Sto se duze ceka manja je sansa da se pas spasi. Mojoj drugarici je kerusa uginula od zarazenog krpelja jer su kasno primetili. Znam samo da treba da prima infuzije, i verovatno inekcije ali ne znam tacno da ti kazem cega. U svakom slucaju ako ti vet ne radi sutra obavezno idi kog drugog, nemoj da cekas.

Daje se jednokratno Imizol koji se dozira prema kilaži a osim toga se daje simptomatska terapija-gvožđe (zbog razgradnje eritrocita), B kompleks (za oporavak jetre) i infuzija da bi se nadoknadila izgubljena tečnost.

Mukica mala... moj jedini izvor gamadi su dva macora, i oni ponekada prenesu krpelja mom Baku, ali snimim to odma....Imao je dva ove godine...Ne znam, opsednuta sam kad je on u pitanju... samo da mu se nesto ne desi...svaki dan ga kroz mazenje prelazim po celom telu... i kad je leto ne moze da ide u veliku travu pa sve da cucne i da me moli i kuka...
A jel ti vet rekao kako je dobio zuticu? Meni se Bak prehladio oko avgusta zbog lubenice...

Slayer mislim da je dobio krpelja kad sam ga vodio u atare [njive :)]. Tamo ga vodim da se bas bas istrci, ima puno prostora, nema pasa, nema ljudi znaci skroz je slobodan, ali eto ima krpelja. Ali gde god da krenem moze ga zakaciti, na dunavu suma, zbunje, teren je vlazan [koliko sam cuo na vlaznim mestima ima krpelja] znaci samo po urbanom delu... Ali to nije to kad je na povodcu, kad ne moze da se istrci. Nisam siguran u te zastite front line vise... neznam moracu se jos konsultovati sa veterinarom.

Hihi mrvica:) Meni moja danas stize...do tada evo praseta koje grabi fotelju kada nema nikog (za to sam ja kriva i bas me briga, ako mogu macke i maltezer moze i on i jos je i cistiji od njih) A druge su kako nam gosti zavrse:) doduse podrazumeva se da ga doticni gosti vole..... a on to uzvraca ili iskoriscava na ovaj nacin....

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    92,1 KB · Pregleda: 17
  • 2.JPG
    2.JPG
    83 KB · Pregleda: 19
  • 4.jpg
    4.jpg
    52,9 KB · Pregleda: 23
Hehe, ma ludi su skroz, da te pitam jel tvoj mali hrce kao krme neko?
Ja sam sinoc uzela Lolu, mala je kao mrav...Kumove sam povela da sa mnom neko bude u kolima... bila je dobra... Dodjemo kuci, i moj decko krene da se ponasa kao kuce:) da je opusti, pa sam i ja odmah cetveronoske je njuskala, cak sam je i polizala, sta cu:) Tako da plakanja i kukanja nije bilo, jedino jos malo ima frku oko prostora....mada ni sa piskenje i kakenje nije problem neki jer se po njoj odmah vidi sta ce... E posle jedno dva sata smo pustili maltezera da se upoznaju, ne znate kako ga je svetski iskulirala....Pola sata od toga pustamo Baka u kucu, ljudi moji sto mu se obradovala:) On je malo izljubio i posle toga poceo da bezi od nje ... nista mi nije jasno.. Kad su se nesto njuskali ona kao bzvz isputi neki cijuk , on skoci nazad kao da kobra sikce na njega... Pravi je mali staford, dokrajcila je jednu igracku, pokusala je sve da ugrize i ponese sa sobom i tako... ALi imamo samo jedan mali problem, HRCE kao KRME! Ja nisam znala da nesto tako malo moze toliko da hrce... Ja se spremam za spavanje, ona me gleda, ja je stavim kod sebe, za manje od sekundu je pocela da hrce... U jednom trenutku je toliko glasno hrkala, da je probudila mog decka, a cak je cula njegova mama u drugoj sobi... Jedva sam oka sklopila...

Hehe, ma ludi su skroz, da te pitam jel tvoj mali hrce kao krme neko?
Ja sam sinoc uzela Lolu, mala je kao mrav...Kumove sam povela da sa mnom neko bude u kolima... bila je dobra... Dodjemo kuci, i moj decko krene da se ponasa kao kuce:) da je opusti, pa sam i ja odmah cetveronoske je njuskala, cak sam je i polizala, sta cu:) Tako da plakanja i kukanja nije bilo, jedino jos malo ima frku oko prostora....mada ni sa piskenje i kakenje nije problem neki jer se po njoj odmah vidi sta ce... E posle jedno dva sata smo pustili maltezera da se upoznaju, ne znate kako ga je svetski iskulirala....Pola sata od toga pustamo Baka u kucu, ljudi moji sto mu se obradovala:) On je malo izljubio i posle toga poceo da bezi od nje ... nista mi nije jasno.. Kad su se nesto njuskali ona kao bzvz isputi neki cijuk , on skoci nazad kao da kobra sikce na njega... Pravi je mali staford, dokrajcila je jednu igracku, pokusala je sve da ugrize i ponese sa sobom i tako... ALi imamo samo jedan mali problem, HRCE kao KRME! Ja nisam znala da nesto tako malo moze toliko da hrce... Ja se spremam za spavanje, ona me gleda, ja je stavim kod sebe, za manje od sekundu je pocela da hrce... U jednom trenutku je toliko glasno hrkala, da je probudila mog decka, a cak je cula njegova mama u drugoj sobi... Jedva sam oka sklopila...

Cica mala!
:cmok:

Back