Hvala Vam Nikola na dodatnim informacijama . I meni se cini da minociklin ne pomaze, odnosno nisam videla da je progres sporiji nego pre. On koristi i rilutek i ovaj minociklin. Sada jos cemo probati to ulje kanabisa pa cemo videti. Lekar je takodje rekao da treba probati. ali ne ocekivati mnogo.
@poveznica da li mi mozete malo objasniti koju dozu ulja uzimati na pocetku? I na koji nacin. Mnogo bih Vam bila zahvalna.
poštovana ninanu,
on uzima ulje od studenog, počeo je tako što je uzimao po pola rižina zrna oko 11 sati i prije spavanja,onda je povecavao dozu i sad pije ujutro po pola zrna i poslije ručka po pola i skoro dva pirje spavanja. idealno je, kažu korisnici, doći do tri puta po zrno u danu, ali on kaže da mu bolje odgovara ovako jer se dobro naspava , a da mu dnevno djelovanje ne paše baš.
BITNO je da ne krenete naglo; ako vam se to kojim slučajem dogodi, uvjerite oboljelog da se ništa neće dogoditi (i neće), i da će to proći; on/a će dobiti blagi napadaj panike i stalno će joj biti usta suha, to traje nekih 1-2 sata i onda bude ok (to je dakle, ako se (pre)naglo počne s uzimanjem).
kod nas ima jedan dečko iz istre koji boluje od multiple, i uhićen je ove godine jer je sadio marihuanu i radio si ulje (Huanito Luksetić, možete vidjeti na webu), i nevjerojatno poboljšanje mu se stvorilo od toga, ne psjeća vivše bol, moze neke radnje raditi koje nije prije mogao (praktički je bio u kolicima), znam osobno slučaj žene sa MSom koja je bila u krevetu i usllijed uzimanja ulja sad može spremiti ručak, malo po kući i tako, što je velika stvar
E, sad, ulje i ALS, ima par primjera u Americi, neka žena ima ALS već 30 godina i otkad ga ima počela je koristiit ulje, i u ZG znam jednu osobu koja koristi ulje, i to iz razloga jer tvrdi da joj pročišćava grlo na način da kad ujutro povuče par dimova (ta osoba puši ulje, može se normalno smotati u duhan i popušiti , ili nabaviti onu e.cigaretu pa se tu ispari samo to ulje, to je kao manje štetno) i onda joj se ''pročisti '' grlo i može normalno disati , kao napravi se neki čep, a tvari u ulju ga razgrađuju (tako mi je pričala majka te osobe). moj otac ne puši, iako primjećujem da mu je ujutro teže, pa sam mu već par puta predložila, ali ima neku averziju prema tome.
Dakle, kako uopće znam malo ljudi s ALSom da koriste ulje, tako ne mogu ni pričati o efektima, ali sam pričala sa doktorom, koji je rekao da su ALS i MS na neki način ipak slične bolesti, i da iako nije imao s ALSom i uljem iskustva, da ne može škoditi.
Sad, najbolje je ulje rađeno po metodi nekog Ricka Simpsona (tako kažu), i bitno je da nađete pravo, ja sam nekim kanalima uspjela naći osobu kojoj vjerujem da pravi kvalitetno (recimo, sad ga uopće nema jer mi je dotična osoba rekla da nema ni zaliha, jer tek najesen dolaze nove doze, dok to nešto dozrije-ja inače nisam nikad imala nikakva posla s bilo kakvom vrstom droge, i sve mi je to jedan skroz drugi svijet pa samo prenosim što čujem)
ima i par znanestvenih članaka o ALSu i ulju:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20439484
ovo je općenito o als i kanabisu, i utjecaju vitamina D (htjela sam dodati i ovaj znanstveni članak, ali je prevelik, upišit samo naslov članka u google i sigurno će se otovriti stranica gdje se može besplatno skinuti -tako sam i ja)
Pogledajte prilog cannabis als.pdfPogledajte prilog vitamin D.pdf
Eto, ako još nešto trebate, slobodno me kontaktirajte.
Slažm se s hipo-om i g. Nikolom , da vitamini nemaju direktan utjecaj ali utječu na apetit i btino je da osoba ima apetit dok može jesti. Za rilutek sam nažalost čula da nema previše dobrih rezultata , tj ovo što se piše da usporava za 2 mj progresiju. 2 mj. prođe dok izgovorite Popocatepetl. Tako da i nije neka utjeha. Neke od osoba koja znam ga uopće ne piju i potpuno su okrenute alternativnim metodama liječenja.
G./gdjo nadalnada, ja isto mislim da j najbolji lijek ćelije i to na način kako amerikanci u jednoj svojoj studiji tvrde, ne znam da li sam to ovdje pisala, uglavnom, s fetusa se uzimaju direkt matične iz ležne moždine iz živaca i transplatiraju na oboljelog. To je toliko komplicirana operacija, jer čovjek se miče, a kad mu je otvorena kičma, to je splet raznoraznih živaca i potrebna je velika preciznost. (sad više ne znam koja je to točno studija, znam da je u Americi).
Poštovani g. Nikola, zanimalo me Vaše mišljenje o ovome, teškim metalima, eventualnoj izloženosti tijekom vojske ili rata, malo mi je čudno ako smijem primijetiti da ignorirate moje postove, ovdje sam kao član obitelji oboljeloga, i bilo kakve vrste obojenosti (nacionalne npr) mi uopće ovdje nisu bitne, vjerujem da je takovo razmišljanje svih koji ovdje pišu.
Lijep pozdrav svima oboljelima i članovima njihovih obitelji..