Plant
Veoma poznat
- Poruka
- 10.487
Po muslimanskoj, mislim da je zabranjen, a kako stoje stvari u drugim religijama ? Naravno, najviše me zanima pravoslavna (hrišćanska).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sve volim, ali najviše uživam u vinu. drugar pravi jako dobro, pa i ja krećem od jeseni,.. sa Burgundcem ali dosta,.. (oko 500 litara). A član sam i "Vesele braće" - udruženja vinogradara i vinara iz sela Orlovat,.. Donirao im kamion cveća, za neko njihovo okupljanje, pa me učlanio bivši cimer..Inače ne volim vino, pijem ga samo kada moram.
Није добро навући се на алкохол па постати овисник. Чашица ракије пре ручка или ликера после ручка, чаша црног вина пре спавања је добра за здравље. Све у границама.Ja sve volim, ali najviše uživam u vinu. drugar pravi jako dobro, pa i ja krećem od jeseni,.. sa Burgundcem ali dosta,.. (oko 500 litara). A član sam i udruženja "Vesela braća" - udruženja vinogradara i vinara iz sela Orlovat,.. Donirao im kamion cveća, pa me učlanio bivši cimer..
Ali eto ne bih da budem grešan Bogu,.. pa da pitam.
Ovde mi kažu da se može naći Hilandarsko vino (i rakija),.. pa me je to inspirisalo, jer većina manastira po Srbiji (a i po Grčkoj) pravi svoje vino i rakiju, ali ga naši hodočasnici "uništavaju" obilato,..
a, opet sećam se mekih propovedi da nije dozvoljeno,..
To su granice po Bibliji ?Није добро навући се на алкохол па постати овисник. Чашица ракије пре ручка или ликера после ручка, чаша црног вина пре спавања је добра за здравље. Све у границама.
Из живота. Па знаш ваљда шта је добро и без Библије. Како су живели наши стари некада кад је већина била неписмена!? Па су опет знали шта ваља, шта не ваља, у паре ...To su granice po Bibliji ?
Уопште добар рецепт за све у животу.Дозвољен је, али свако претеривање је штетно. Иначе је православље религија царске средине, умерености. Нема крајности.
Није дјете него дијете. Пио а не пијо. Итд. И ти ниси видео ни школу ни правопис.Уопште добар рецепт за све у животу.
Након два ђеда тешка алкохоличара нико од њихове дјеце (и касније нас) није пијо. Мени је било чудно кад сам био дјете моји ћаћа, стричеви, нико или ни да лицне алкохол или ситну чашицу а сви око нас пију и прегоне. Касније сам чуо и приче зашто и сва зла алкохола. Дакле, увијек само имали алкохол у кући и моји су правили и вино и ракију али више за друге него за нас.
Deder da vidimo i tebe..Није дјете него дијете. Пио а не пијо. Итд. И ти ниси видео ни школу ни правопис.
Nema venčanja bez vina.Pa i u pričešćima treba vino - krv Isusova. Ili nisam u pravu ?
Тако је. Али, вино се за причешће разблажује са млаком водом. У литургијским црквама, а код суботара и осталих користе ширу, сокове...Pa i u pričešćima treba vino - krv Isusova. Ili nisam u pravu ?
To je greh.Тако је. Али, вино се за причешће разблажује са млаком водом. У литургијским црквама, а код суботара и осталих користе ширу, сокове...
Па да постиш пет дана на води, морао би и ти суботом и недељом уз пост на уљу да попијеш мало вина. Освежава.To su granice po Bibliji ?
То је обично вино за разлику од других обреда.Nema venčanja bez vina.
Prava i Slavna Pravoslavna.Pa koja je religija u pravu?
a preterivanje u molitvama je isto stetno?Дозвољен је, али свако претеривање је штетно. Иначе је православље религија царске средине, умерености. Нема крајности.
Držim se jezičnog standarda koji sam usvojio još za vreme SFRJ i dok je bio srpskohrvatski jezik. A te vaše seoske dijalekte ne priznajem.Deder da vidimo i tebe..
djete i dijete - ?
Šta je tu, po tebi nepravilno i po kom dijalektu ? Kad već glumiš prosvetara.
Iste smo škole završili prijatelju, samo sam ja bio bolji učenik.Držim se jezičnog standarda koji sam usvojio još za vreme SFRJ i dok je bio srpskohrvatski jezik. A te vaše seoske dijalekte ne priznajem.
sigurno si bio predsednik skolskog odbora mladih pioniraIste smo škole završili prijatelju, samo sam ja bio bolji učenik.
Djete je pravilno na jekavskom, dijete na ijekavskom, a dite na ikavskom dijalektu .
A, ni seoskog (svog) se ne stidim i odlično ga razumem,...
Sve ti je dozvoljeno al tako nije ni sve na koristPo muslimanskoj, mislim da je zabranjen, a kako stoje stvari u drugim religijama ? Naravno, najviše me zanima pravoslavna (hrišćanska).