Старо Браничево
Ističe se
- Poruka
- 2.188
Ово је ново?!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ово је ново?!
Od pre par sati.Ово је ново?!
Konstantin VII to nije napisaoČek, ček, ako je Makedonska dinastija srpska, zašto onda Konstantin VII, sam "makedonac" podmeće sebi da su Srbi došli 7. veku![]()
Konstantin VII to nije napisao
Vasilija su njegovi savremenici nazivali Slovenom i to je cinjenica. Kome se to ne svidja, sta da radimo, zalim slucaj.....Konstantin VII to nije napisao
Kome se to ne svidja, sta da radimo, zalim slucaj.....![]()
Vasilija su njegovi savremenici nazivali Slovenom i to je cinjenica.
Zaboravi si opet, danas postoji internet, to je svetska biblioteka na jednom mestu. To znaci da mnoge stvari mogu da se provere. Recimo moze da se proveri na klik da li neko Vasilija zvao Slovenom.Gle ko kaže.Vrlo, vrlo ironično. Šta sam ti rekao za postavljanje pitanja? Opet zaboravio?
Je li to znači da ne znaš uopšte ko je od savremenika Vasilija nazvao Slovenom?
Па вероватно зато што није ни писао?!Ček, ček, ako je Makedonska dinastija srpska, zašto onda Konstantin VII, sam "makedonac" podmeće sebi da su Srbi došli 7. veku![]()
Zaboravi si opet, danas postoji internet, to je svetska biblioteka na jednom mestu. To znaci da mnoge stvari mogu da se provere. Recimo moze da se proveri na klik da li neko Vasilija zvao Slovenom.
Znam da te dusa boli ali prihvati realnost podigni glavu i kreni dalje.....![]()
Зато се у поштеној историографији то дело зове Псеудо-Порфирогенит!Neko ko? Oto Vaso Kraso Pipo Ozro iz jezuitskog reda Prečiste krajine drugog stepena?
Зато се у поштеној историографији то дело зове Псеудо-Порфирогенит!
је заиста савременик цара Василија, који у свом рукопису (овдје) пишеKoji savremenici Vasilija nazivaju Slovenom?
Кроз ова излагања се било шта нити доказује нити демантује, ствари поодавно итекако знане, наведени наводи би били корисни у документарцу посвећеном животу цара Василија, овако ће само бити злоупотребљени у погрешне сврхе и као "доказ" лоботомисаној циљној групи како прихваћена историографија "скрива" податке који су узгред мање више итекако и познати и доступни свима на нету.Ове године Василије, један од владара, који је био познат као Словен (Склавен, al-Saqlabi) јер му је мајка била Словенка (Saqlabi) је напао и убио Михаила, Теофиловог сина, цара Византије. Михаило је владао сам двадесет четири године, а послије њега је Словен (Saqlabi) постао владарем Византије
Погледао сам видео прилог о Митићевим "открићима" кроз која је примјетна тежња сензационализму, за "дежурног кривца" је изабран неки Бјури који је ето као креатор наопаког наратива са којим Аца бој бојује. Међутим, Митић кроз своје излагање није буквално ништа ново рекао што и до данас није поприлично добро знано. Василије, први свог имена, знан и као Македонац бјеше вјероватно скромнијег поријекла, самим тим се испредало неколико верзија о његовом наводном поријеклу, превладала је да је јерменског поријекла а присутна је и да је словенског (склавенског односно "Saqlabi" на арапском) поријекла. И то су ствари знане које можемо наћи у било којој енциклопедији.
Е сад, Митић се ухватио у погрешно коло са друштвом којем не припада (прије свега за разлику од тих шарлатана и љигаваца барем је подоста материјала прочитао) па у тој грозничавој потрази за неким новим "открићима" којим ће нешто као демантовати све више клизи у површност, што води у грешке па тако назва Хамзу ал-Исфаханија арапским писцем који ипак бјеше персијски историчар али и велики персијски националиста са снажним анимозитетом према Арапима (тако да му то дође као да назовете Милета Будака српским писцем) што и не чуди за X вијек.
Истина је да су и ал-Исфахани и ал-Масуди, савременици Константина VII Порфирогенита, указивали на словенско поријекло Василија, међутим они само слиједе сазнања (Митић га заиста јесте поменуо) једног другог чувеног персијског историчара, ал-Табарија који је битисао раније и који
је заиста савременик цара Василија, који у свом рукопису (овдје) пише
Pogledajte prilog 1303034
Превод на српски
Кроз ова излагања се било шта нити доказује нити демантује, ствари поодавно итекако знане, наведени наводи би били корисни у документарцу посвећеном животу цара Василија, овако ће само бити злоупотребљени у погрешне сврхе и као "доказ" лоботомисаној циљној групи како прихваћена историографија "скрива" податке који су узгред мање више итекако и познати и доступни свима на нету.
Nećeš sam da proveriš već veruješ Teofanovim nastavljačima na reč? Jeste da ti je jedini sledbenik ali je malo glupo da mu daješ toliko na značaju kada znaš da nije u stanju osnovne informacije da proveri o bilo čemu.Aha. Koliko ja to vidim tu se kaže da je tu reč samo o majčinskom poreklu?
Ваљда му тако дође. То су извјештаји персијских писаца из времена Василија и Константина Порфирогенита. Можда није лоше поменути да је након преврата у Цариграду, "нова гарнитура" на двору тежила оцрнити претходног владара Михаила назвавши га и пијаницом (оно, јес волио попит ал да је био баш пијаница) и срајнути рђав глас о ниском поријеклу новог цара па се брже боље учинио и племенитији родослов по којем Василије вуче поријекло од арсакидских (а и Арсакиди су по једном чувеном историчару такође Срби, тако да му дође исти клинац) краљева Јерменије.Koliko ja to vidim tu se kaže da je tu reč samo o majčinskom poreklu?
Za tebe učenoga sve radnje radim....Je li to što izbegavaš odgovor znači da ne znaš uopšte ko je od savremenika Vasilija nazvao Slovenom?
Za tebe učenoga sve radnje radim....
Prvi izvor koji Vasilija Makedonca naziva Slovenom je Hamza al-Isfahani (893 -961) u svojim analima
Pogledajte prilog 1303235
U prevodu Vasilijeva
Pogledajte prilog 1303237
Imperija je prešla iz ruku dinastije Amorijaca u slovensku dinastiju. Vasilije Sloven je primio tron........
Kada završiš sa trolovanjem i povraćenjem po Hamzi al Isfahaniju onda idemo dalje sa izvorima, obrazujemo se, učimo istoriju.....![]()
A koji bi bio osnov za odbacivanje persijskih izvora moliću tebe učenog za komentar?Znači, izvori o slovenskom poreklu cara Vasilija su isključivo u islamskim (persijskim) izvorima?
Taj što ti viri iz dupeta je citirao nešto drugo.
Истина је да су и ал-Исфахани и ал-Масуди, савременици Константина VII Порфирогенита, указивали на словенско поријекло Василија, међутим они само слиједе сазнања (Митић га заиста јесте поменуо) једног другог чувеног персијског историчара, ал-Табарија који је битисао раније и који
је заиста савременик цара Василија, који у свом рукопису (овдје) пише
Pogledajte prilog 1303034
Превод на српски
Кроз ова излагања се било шта нити доказује нити демантује, ствари поодавно итекако знане, наведени наводи би били корисни у документарцу посвећеном животу цара Василија, овако ће само бити злоупотребљени у погрешне сврхе и као "доказ" лоботомисаној циљној групи како прихваћена историографија "скрива" податке који су узгред мање више итекако и познати и доступни свима на нету.
tvoj isprdak je citirao Tabarija, nesrećo jedna....![]()
ali ja čitam knjige, ozbiljne autore.
A koji bi bio osnov za odbacivanje persijskih izvora moliću tebe učenog za komentar?
Термин Saqlabi (или Saqaliba) код арапских и персијских писаца а то је напоменуо и приређивач који је обрађивао ал-Табарија на страници коју сам приложио у претходној објави (овдје)arapski putopisac iz X stoleća Ahmad ibn Fadlan vladara Bugara na Volgi naziva kraljem Slovena.