Старо Браничево
Ističe se
- Poruka
- 2.188
Да, али који се позива и зна за садржај Хиландарске хрисовуље. Језуита је био хиландарски монах, па се одметнуо.Iz 1617. godine?
Znači, jezuitski falsifikat?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да, али који се позива и зна за садржај Хиландарске хрисовуље. Језуита је био хиландарски монах, па се одметнуо.Iz 1617. godine?
Ма када сам ја теби замерао било штаŠalim se malo (iz dobro poznatih razloga); ne zameri.![]()
Немој да мислиш да у Србија глобал емисијама, нема неких непрецизности, али у суштини тамо сам сазнао много ствари. Додуше, ухватим их пар пита у неким контрадикторностима. Тако да далеко од тога да су савршени.Iz 1617. godine?
Тему је отворио Мркаљ, али је јако занимљиво. Свети Сава се позива на Хиландарску хрисовуљу, али није све подударно. Свети Сава каже пошто је обновио пропалу очеву дедовину, подиже своју пропалу дедовину. А у хрисовуљи два пута стоји своју дедовину. Пропала очева дедовина је Немањина прадедовина, коју је он најпре обновио, па је подигао своју пропалу дедовину. Ја у шали волим да кажем да још од Немање имамо две Србије. Као и код житија Првовенчаног било је много метежа на овој страни српске земље (што значи да постоји и она друга страна). Опет две Србије! О томе је пуно писао професор Реља Новаковић.Šalim se malo (iz dobro poznatih razloga); ne zameri.![]()
Супер је Аца Митић, барем је поштен истраживач и патриота је!
Ово су јако интересантни подаци.
Супер је Аца Митић, барем је поштен истраживач и патриота је!
Да није клишеизиран и Ресавац, већ да воли да копа као твој аватар. Не задржава се у шаблонима задатих теза постојеће историографије.Šta je tvoja definicija poštenog istraživača?
Да није клишеизиран и Ресавац, већ да воли да копа као твој аватар. Не задржава се у шаблонима задатих теза постојеће историографије.
Где да изађе на РТС? Или да узме мегафон као Симо Спасић?Zašto onda kaže da izlazi u javnost sa tvrdnjama koje je, navodno, 10 godina pripremao i proveravao, a mogu se prilično lako opovrgnuti samo ako se ode na internet za manje od 10 minuta?
Mislim, ako je tačno da voli da kopa, kao što si izjavio u ovo objavi?
Где да изађе на РТС? Или да узме мегафон као Симо Спасић?
Нема приступ ниједном медију, а и нико неће да дође од ових званичних. Зашто Радић не жели да укрсти ставове са некима од њих? Он је изјавио да су они сувише прости за њега и да праве халабуку, а он је забога недодирљив. Ако би Радић желео да одржи неко предавање у Удружењу “Милош С. Милојевић”, шта као не би му дозволили? Знаш ли колико су они професора са историјске катедре звали, ниједан није хтео да се одазове.Ne razumem o čemu pričaš. Kakav RTS i kakvi megafoni? Pročitaj ponovo objavu koju si citirao.
Ako je tačno da voli da kopa, kako je to moguće? Zašto nije barem otišao na internet i/ili pogledao neke knjige, pre nego što je izašao sa tim tvrdnjama? On kaže da 10 godina to proučava, navodno. Kako je moguće da neko 10 godina proučava i izjavi nešto za šta mu treba 10 minuta jedno jutro, na WC šoljin, bukvalno, dok vrši veliku nuždu, da opovrgne?
Jedini logičan odgovor koji se može izvući jeste da Mitić uopšte ne voli da kopa, odnosno da tvoja opservacija nije bila na mestu.
Нема приступ ниједном медију, а и нико неће да дође од ових званичних. Зашто Радић не жели да укрсти ставове са некима од њих? Он је изјавио да су они сувише прости за њега и да праве халабуку, а он је забога недодирљив. Ако би Радић желео да одржи неко предавање у Удружењу “Милош С. Милојевић”, шта као не би му дозволили? Знаш ли колико су они професора са историјске катедре звали, ниједан није хтео да се одазове.
Мислио сам ако то хоћеш да га питаш рецимо или да било ко са њим укрсти аргументе, где би то било могуће урадити? У том смислу сам поменуо Радића. Свима су врата отворена, па им идите реците ви лажете због тога, тога и тога.Zašto mi ne odgovoriš na pitanje? Kakve ima veze da li ima pristup svim, nekim ili ijednom mediju i kakve ima veze Radivoj Radić i sa čim što sam izgovorio?
Мислио сам ако то хоћеш да га питаш рецимо или да било ко са њим укрсти аргументе, где би то било могуће урадити? У том смислу сам поменуо Радића. Свима су врата отворена, па им идите реците ви лажете због тога, тога и тога.
@Q. in perpetuum hibernum нека неко узме и нека напише књигу којом лепо оповргава аргументима две Митићеве назови “лажи” ја ћу први ту књигу да купим! Али не, лакше је давати штуре пљувачке изјаве из кабинета или писати апеле јавности које потписује мучни Ћирко из Шојићеве Беле лађе.
Добро онда не треба да се пише књига! Нека се скупи тим свих ових учених историчара и нека направе посебну емисију, па да кажу Ајде део по део да разобличимо овог лажова Митића. Па нека изнесу аргументе. А не уопштено они воле да причају појавили се неки псеудоисторичари, који пишу књиге и зарађују паре, то је стање нације, криза итд. Реци конкретно Александар Митић лаже у погледу тога, тога и тога, не мислим на овај форум него на јавни простор. У његовим књигама изнете су неистине јер то није валидан податак, фалсификовао, односно погрешно интерпретирао то, то, то и то.Znači, neko mora da objavi neku knjigu koja opovrgava nečije tvrdnje da bi ti uvažio? Pretpostavljam da to znači da ti ne čitaš niti uvažavaš ništa što se piše na ovom forumu? Ako je to tačno i ako sam te dobro razumeo da te ne zanima ništa šta drugi forumaši pišu, iz kog razloga uopšte učestvuješ u diskusiji ovde?
Zašto bi neko morao da napiše, potraži izdavača i objavi knjigu za svaku najmanju glupost koju neko izjavi? Evo npr. da ja sad izjavim da u vazduhu nema kiseonika i da je on izmišljen tek nakon katastrofe u Černobilju. I sad, zamisli da se neko ovde pojavi i kaže da treba neko da napiše i objavi knjigu da me demantuje, samo zato što sam ja izjavio dotično.
I zašto je tebi potrebna bilo kakva knjiga za nešto što možeš i sam da proveriš, bez gotovo imalo uloženog truda i potrošenog vremena, za svega nekoliko minuta, ako imaš pametni telefon ili kompjuter i pristup internetu (a što očigledno imaš, inače ne bi ovde pisao)? Zbog čega ne pokažeš neku samostalnu želju za istinom, da se potrudiš da i sam proveriš šta je tačno, a šta nije?
Добро онда не треба да се пише књига! Нека се скупи тим свих ових учених историчара и нека направе посебну емисију, па да кажу Ајде део по део да разобличимо овог лажова Митића. Па нека изнесу аргументе. А не уопштено они воле да причају појавили се неки псеудоисторичари, који пишу књиге и зарађују паре, то је стање нације, криза итд. Реци конкретно Александар Митић лаже у погледу тога, тога и тога, не мислим на овај форум него на јавни простор. У његовим књигама изнете су неистине јер то није валидан податак, фалсификовао, односно погрешно интерпретирао то, то, то и то.
А не као онај Хрват, пусти Шаргића једну реченицу, пс онда пљује и извлачи из контекста. И главни аргумент му је DAI признаје цело цивилизирано човечанство и Европа и Америка. У време када је живео Порфирогенит, Америком је ходао Bigfoot.