Старо Браничево
Ističe se
- Poruka
- 2.188
Па разумем, није било Турака.Поставио си мапу тренутног стања распоређености хаплогрупа по мушком кромозому , а разговарали смо о неком, отприлике, десетом вијеку.
Надам се да сада разумијеш.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па разумем, није било Турака.Поставио си мапу тренутног стања распоређености хаплогрупа по мушком кромозому , а разговарали смо о неком, отприлике, десетом вијеку.
Арапи су ти више Ј1 подграна.Поставио си мапу тренутног стања распоређености хаплогрупа по мушком кромозому , а разговарали смо о неком, отприлике, десетом вијеку.
Па шта мислиш да ли је било на кавказу Ј онда?Па разумем, није било Турака.
Ј1 је старија од Ј2.Арапи су ти више Ј1 подграна.
Слажем сеПа шта мислиш да ли је било на кавказу Ј онда?
А знамо да је примарна на Кавказу ,Г' и ,Р'?
У неолиту негде, али не у 10 векуЈ1 је старија од Ј2.
Те подијеле касније настају.
Али то је одатле, што треба правити разлику између изворних Селџука турсанско-алтајске гране и савремене турске нације. Турци као нација настају доста касно, државним пројектом Младо-Турака, да су сви држављани Турске муслимани-Турци. У генетским смислу, Турци су ти “босански лонац”, не зна се ни ко пије, ни ко плаћа.Па шта мислиш да ли је било на кавказу Ј онда?
А знамо да је примарна на Кавказу ,Г' и ,Р'?
У неолиту негде, али не у 10 веку
налик разговору уживо није допуштена и било би добро да форумаши макар овај птф поштеде таквих објава.Šta je zabranjeno?
- postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
- banalna komunikacija (kratka, površna svakodnevna komunikacija nalik na razgovor uživo, tzv. chat) osim u za to predviđenim temama (tzv. virtuelnim kafanama)
- skretanje sa teme diskusije
- podsticanje svađe
- slanje komentara reč po reč ili chat-ovanje
- odgovaranje reda radi, tj. pisanje jednoličnih komentara, npr. „slažem se“
Не знам шта није тачно? И јасно?!
Вратите се на тему а то је Александар Митић и његови ставови.Хвала.
Не знам шта није тачно? И јасно?!
Imaš li pri ruci neko svedočanstvo da se taj prostor naziva Rabno, a da nije Šargićev video?... Срба из Рабна (Арбаније)...
To je od Julija Cezara.Нова година је почињала 1 (14). септембра. Тако су барем Ромеји рачунали Нову годину, а мислим да је то било и у српској држави за време Милутина и Душана. Не знам испаде да смо били у раскораку са Ромејима. То вам је данас црквена Нова година (начало индикта).
У бре Мркаље, па зар и ти таква питања да постављаш? Да су клонови па ме не би изненадило.Imaš li pri ruci neko svedočanstvo da se taj prostor naziva Rabno, a da nije Šargićev video?
Јеси ли сигуран? Мислим да то има везе са хришћанством?!To je od Julija Cezara.
Tako je. Lepo je Mitić objasnio da je besmisleno to što su na bazi takve istorije Zapadnjaci ubili 15 miliona Slovena u Velikom ratu i 35 miliona Slovena u Drugom svetskom ratu.
Али то је одатле, што треба правити разлику између изворних Селџука турсанско-алтајске гране и савремене турске нације. Турци као нација настају доста касно, државним пројектом Младо-Турака, да су сви држављани Турске муслимани-Турци. У генетским смислу, Турци су ти “босански лонац”, не зна се ни ко пије, ни ко плаћа.
Морам да купим једно од оних издања Огњила. Знате због које ствари: интересују ме аргументи зашто Аца Митић сматра да је по српском календару у Средњем веку Нова година почињала на Ђурђевдан? То ме збуњује, јер колико ја знам по тзв. византијском рачунању времена, Нова година је почињала 1 (14). септембра. Тако су барем Ромеји рачунали Нову годину, а мислим да је то било и у српској држави за време Милутина и Душана. Не знам испаде да смо били у раскораку са Ромејима. То вам је данас црквена Нова година (начало индикта).
Starting in the last half of the fifth century (probably ad 462), the Byzantine Empire designated September 1 as the first day of the New Year. The Byzantine liturgical year was arranged according to that calendar and September 1 remains the first day of our liturgical year.Јеси ли сигуран? Мислим да то има везе са хришћанством?!
прво имаш код Житија Светог Симеона од Светога Саве. Оно се заправо позива на Хиландарску хрисовуљу Стефана Немање из 1195/98 чији оригинал није сачуван, јер су нам мазнули Аустро-Угари 1917. из Народног музеја.
https://hramsvetogsave.rs/dela-svetog-save/zitije-svetog-simeona-nemanje/
Трећи пасус.
Житије Светог Симеона од Светог Саве није посебно дело, већ је саставни део Студеничког типика. Типик је писан 1208. а ово о чему говоримо је препис из 1617. мислим. Чува се у Народном музеју у Прагу. Немају опцију digital edition. покушавамDa li možeš Žitije. sv. Simeona od sv. Save negde da nađeš na starosrpskom?
Житије Светог Симеона од Светог Саве није посебно дело, већ је саставни део Студеничког типика. Типик је писан 1208. а ово о чему говоримо је препис из 1617. мислим. Чува се у Народном музеју у Прагу. Немају опцију digital edition. покушавам