Па шта мислиш да ли је било на кавказу Ј онда?

А знамо да је примарна на Кавказу ,Г' и ,Р'?
Али то је одатле, што треба правити разлику између изворних Селџука турсанско-алтајске гране и савремене турске нације. Турци као нација настају доста касно, државним пројектом Младо-Турака, да су сви држављани Турске муслимани-Турци. У генетским смислу, Турци су ти “босански лонац”, не зна се ни ко пије, ни ко плаћа.

Правилником форума банална комуникација
Šta je zabranjeno?
  • postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
  • banalna komunikacija (kratka, površna svakodnevna komunikacija nalik na razgovor uživo, tzv. chat) osim u za to predviđenim temama (tzv. virtuelnim kafanama)
  • skretanje sa teme diskusije
  • podsticanje svađe
  • slanje komentara reč po reč ili chat-ovanje
  • odgovaranje reda radi, tj. pisanje jednoličnih komentara, npr. „slažem se
налик разговору уживо није допуштена и било би добро да форумаши макар овај птф поштеде таквих објава.
Такође ником се неће рука осушитуи ако седам, осам објава од пар ријечи обједини у једну која би била макар малчице садржајна.
Затрпавањем теме серијским штанцањем објава се иста и обесмишљује.

Морам да купим једно од оних издања Огњила. Знате због које ствари: интересују ме аргументи зашто Аца Митић сматра да је по српском календару у Средњем веку Нова година почињала на Ђурђевдан? То ме збуњује, јер колико ја знам по тзв. византијском рачунању времена, Нова година је почињала 1 (14). септембра. Тако су барем Ромеји рачунали Нову годину, а мислим да је то било и у српској држави за време Милутина и Душана. Не знам испаде да смо били у раскораку са Ромејима. То вам је данас црквена Нова година (начало индикта).

Вратите се на тему а то је Александар Митић и његови ставови.Хвала.

О томе и причамо... Дечко је поставио видео из Панчева а ја сам се на Митића надовезао. Нећемо ваљда причати о њему шта је доручковао.

Почела је тема од тога да он гледа на Шиптаре као један скуп племена, а исто тако зна тачан долазак њих.

Не знам шта није тачно? И јасно?!

Nije tacna pretpostavka Miticevog argumenta protiv DAI odmah na 2:40. I to je problem i kod Deretica, kao i kod korisnika Koleta i Mrklja i ostalih. Pretpostavka na kojoj im se zasniva argument protiv DAI, ta pretpostavka njihovog argumenta nije sam spis nego tumacenje spisa od strane banditske BB skole. A oni usvajaju to pogresno citanje, tumacenje kao tacno i onda radi toga negiraju citav spis kao falsifikat. I obe strane se dakle bave falsifikovanjem spisa, izvrtanjem onoga sto Car kaze u spisu.

Нова година је почињала 1 (14). септембра. Тако су барем Ромеји рачунали Нову годину, а мислим да је то било и у српској држави за време Милутина и Душана. Не знам испаде да смо били у раскораку са Ромејима. То вам је данас црквена Нова година (начало индикта).
To je od Julija Cezara.

Imaš li pri ruci neko svedočanstvo da se taj prostor naziva Rabno, a da nije Šargićev video?
У бре Мркаље, па зар и ти таква питања да постављаш? Да су клонови па ме не би изненадило.

Пази, прво имаш код Житија Светог Симеона од Светога Саве. Оно се заправо позива на Хиландарску хрисовуљу Стефана Немање из 1195/98 чији оригинал није сачуван, јер су нам мазнули Аустро-Угари 1917. из Народног музеја.

https://hramsvetogsave.rs/dela-svetog-save/zitije-svetog-simeona-nemanje/

Трећи пасус.

У препису Фрање Миклошића, има термин Арбанаси уместо Рабно, а Миклошић је познат по томе што је (намерно или ненамерно) правио грешке.

Даље, имаш инскрипцију на цркви Светог Јована Владимира код Елбасана, коју је сазидао Карло Теопија и 1381. исписао: “Сиу светују цркву створи Карл Теопија, господар рабански...” ово је најбољи доказ да Арбанаси ни у 14. веку нису знали за друго име за Арбанију, сем српскога. Шипци склонили ту таблу у Народни музеј у Тирани 2006. године.

Али то је одатле, што треба правити разлику између изворних Селџука турсанско-алтајске гране и савремене турске нације. Турци као нација настају доста касно, државним пројектом Младо-Турака, да су сви држављани Турске муслимани-Турци. У генетским смислу, Турци су ти “босански лонац”, не зна се ни ко пије, ни ко плаћа.

Po tvrdnjama autohtonističke škole, Turci su najstariji narod na svetu; turski jezik je pramajka svih jezika, uključujući i svih indoevropskih, a značajni su doprinos dali i antičkoj civilizaciji (kao Trojanci, ali ne samo tako).

Морам да купим једно од оних издања Огњила. Знате због које ствари: интересују ме аргументи зашто Аца Митић сматра да је по српском календару у Средњем веку Нова година почињала на Ђурђевдан? То ме збуњује, јер колико ја знам по тзв. византијском рачунању времена, Нова година је почињала 1 (14). септембра. Тако су барем Ромеји рачунали Нову годину, а мислим да је то било и у српској држави за време Милутина и Душана. Не знам испаде да смо били у раскораку са Ромејима. То вам је данас црквена Нова година (начало индикта).

Koristilo se i martovsko i septembarsko računanje nove godine. Nakon što je car Dušan proglasio Carstvo 1345. godine septembarsko će postati definitivno (po uzoru na vizantijske carske standarde), iako će potrajati još neko vreme posle Dušana tj. biti pojedinih slučajeva zastarele datacije (martovske).

Јеси ли сигуран? Мислим да то има везе са хришћанством?!
Starting in the last half of the fifth century (probably ad 462), the Byzantine Empire designated September 1 as the first day of the New Year. The Byzantine liturgical year was arranged according to that calendar and September 1 remains the first day of our liturgical year.

прво имаш код Житија Светог Симеона од Светога Саве. Оно се заправо позива на Хиландарску хрисовуљу Стефана Немање из 1195/98 чији оригинал није сачуван, јер су нам мазнули Аустро-Угари 1917. из Народног музеја.

https://hramsvetogsave.rs/dela-svetog-save/zitije-svetog-simeona-nemanje/

Трећи пасус.

Da li možeš Žitije. sv. Simeona od sv. Save negde da nađeš na starosrpskom?

Da li možeš Žitije. sv. Simeona od sv. Save negde da nađeš na starosrpskom?
Житије Светог Симеона од Светог Саве није посебно дело, већ је саставни део Студеничког типика. Типик је писан 1208. а ово о чему говоримо је препис из 1617. мислим. Чува се у Народном музеју у Прагу. Немају опцију digital edition. покушавам

Житије Светог Симеона од Светог Саве није посебно дело, већ је саставни део Студеничког типика. Типик је писан 1208. а ово о чему говоримо је препис из 1617. мислим. Чува се у Народном музеју у Прагу. Немају опцију digital edition. покушавам

Iz 1617. godine?

Znači, jezuitski falsifikat?

Back