Quantcast

Aleksandar Mitić

Aranko

Primećen član
Poruka
684
Moram te razočarati jer, pošto Sami narod ima 300 naziva za sneg, a Eskimi danas nemaju 52 naziva za sneg, potpuno je prirodno da primorski narod kao Šiptari nemaju niti jednu reč pomorske terminologije, do toga da za veslo kažu "lopata". :hahaha:
Чак и ми имамо двадесетак назива за снег, па колико мора имати народ који живи у клими где је снега далеко више.

sneg narodni.jpg
 

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
25.998
Чак и ми имамо двадесетак назива за снег, па колико мора имати народ који живи у клими где је снега далеко више.

Pogledajte prilog 659129
Da, a ovo je striktno za sneg (i nisu svi nazivi pomenuti, npr. pršić), a gde su pojmovi kao inje, mraz, sumrazica, slana i sl.
 

Lesandar

Buduća legenda
Poruka
27.932
Човек јасно и недвосмислено каже да је тим научника више од две године анализирао кости са локалитета у Лепенском виру затим их упоређивао са костима у Винчи па преко тзв. Илира и Сармата све до данашњих дана, цитирам : "постоји непрекидна нит од најраније праисторије пре 12.000 година па до дан данас.... У нашим жилама тече крв оних који су ту живели пре више од 10.000 година..."
То не вреди, кад Константин каже да нам је цар без земље Ираклије дозволио да се населимо, онда смо се населили.
 

savasavanovic

Veoma poznat
Poruka
12.248
Чудинов је много јачи од ових наших романтичара.Док се они још баве Порфирогенитом, Чудинов се винуо у свемир и доказао да су Марс, Венера и Сунце древне руске планете.
 

savasavanovic

Veoma poznat
Poruka
12.248
Чудинов vs српски аутохтонисти=5:0

Треба ови наши аутохтонисти да измоле код Чудинова да нам Руси признају суверенитет над Јупитеровим или Сатурновим сателитима, да и ми имамо нешто наше у свемиру.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.