Vidi Slavena kako mi pod nos tura kako Albanci zovu svoja mesta a da sigurno nogom na Kosovo nije krocio. Albanci bi rekli " I marri s'ka skej" hahaha.
Nema nikakvog ignorisa. Prvi oblik jeste "Ferizović". Nakon toga je -ić izbačeno, potom mijenjano više puta, itd. U svakom slučaju - dokazala si opet neznanje jer si napisala da je dobio ime po čovjeku koji ga je osnovao (!), a taj čovjek živio stoljećima prije osnivanja, a niti mu ime nisi pogodila.

Nije tačno. Suva reka je srpsko polu-monaško naselje, osnovano od strane Srba, a ne od strane Albanaca.
Theranda je naziv za ilirsku iskopinu ispod Prištine.
Injorantu-ilirska iskopina ispod Pristine je Ulpiana!
Idi saznaj, gledaj mapu, gde je Theranda. Jaoj ljudi, s kim ja to pricam bre 

Ako je vrlo jednostavno, hoćeš li mi onda odgovoriti kakve veze ima arheološko nalazište kod Prištine sa Suvom Rekom?
Zašto je Suva Reka preimenovana po jednom istorijskom naselju koje se ne nalazi nigdje blizu nje? Mislim što, da li je to očaj - ponestalo predloga, pa se sada sve i svašta koristi?
[/QUOTE]
Vidi gore oj sramoto, Theranda nije Ulpiana, crni Slavene, sramota sramota.
Lapsus, Prizrena, a ne Prištine.
U svakom slučaju - veze sa Suvom Rekom
nema, a to je i poenta. U pitanju je jedno udaljeno nalazište, koje baš nikakve veze nema sa današnjom "Terandom".
Ajde malo prouči neke stvari prije nego što pričaš.
Još uvijek čekam da mi dokažeš ono što si onda pisala na sve strane, da ne ispadne da si lažov, jer još uvijek se nisi razjasnila:
1. Koju si to istorijsku knjigu pročitala
2. Gdje to piše Noel Malcolm da Srbi i Hrvati dolaze na Balkan u 14. stoljeću?
-------------------------------------------------
Sigurna sam da kompleksi su kod vas. Zato se i bavite Albancima. Naravno tesko je za ljude koji do 1918 nisu ni drzavu imali da imaju za komsije najstariji indo europski narod.
Dodaj jos sramotu slavenskog porekla koju nosite, tesko, tesko vam je.
Ja mislim da je očiglednije tko je, na ovoj temi barem,
iskompleksiran, a ko nije.