Albanska kapa

:

Raska od ime mesta Ras :hahaha::hahaha: Ej Tandoore, da li znas da Albanci kazu Rras u smislu "Jedi" hahahahah a sa znacajem trpati, stavljati hahahah.

Ovo lepo je sto si kod " pleme Kalash" dodao da "smatraju da su potekli od vojnika Aleksandra Velikog". Srbi smatraju da su nebeski narod.:per: hehehe, sta sve ne smatraju ljudi. Trebaju dokazi, a dokazi za Burria imaju Albanci.

Slobodno zatvori oci i vidi plavooke i zelenooke Albanke i Albance jer ih ima puno.Tandoori prica o Albancima a da nije nikad ijednog vidio :hahaha:

Vidi Tandoor svoje srpkinje koje boje kosu u belo i misli da su prirodne plavuse :hahaha:

I evo da budem milostiva, dragi Tandoore idi citaj nesto da znas vise o ilirskom kao satemskom jeziku. Kupi knjige, sedi i citaj! Necu valjda ja tebe da ucim za dzabe.

Poslednja izmena:
Vidi Slavena kako mi pod nos tura kako Albanci zovu svoja mesta a da sigurno nogom na Kosovo nije krocio. Albanci bi rekli " I marri s'ka skej" hahaha.

Nema nikakvog ignorisa. Prvi oblik jeste "Ferizović". Nakon toga je -ić izbačeno, potom mijenjano više puta, itd. U svakom slučaju - dokazala si opet neznanje jer si napisala da je dobio ime po čovjeku koji ga je osnovao (!), a taj čovjek živio stoljećima prije osnivanja, a niti mu ime nisi pogodila.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Nije tačno. Suva reka je srpsko polu-monaško naselje, osnovano od strane Srba, a ne od strane Albanaca.
Theranda je naziv za ilirsku iskopinu ispod Prištine.

Injorantu-ilirska iskopina ispod Pristine je Ulpiana! Idi saznaj, gledaj mapu, gde je Theranda. Jaoj ljudi, s kim ja to pricam bre :hahaha::hahaha::hahaha:

Ako je vrlo jednostavno, hoćeš li mi onda odgovoriti kakve veze ima arheološko nalazište kod Prištine sa Suvom Rekom? :dontunderstand: Zašto je Suva Reka preimenovana po jednom istorijskom naselju koje se ne nalazi nigdje blizu nje? Mislim što, da li je to očaj - ponestalo predloga, pa se sada sve i svašta koristi? :dontunderstand:[/QUOTE]

Vidi gore oj sramoto, Theranda nije Ulpiana, crni Slavene, sramota sramota.

Poslednja izmena:
Ethana nisi u pravu, moras da prevazidjes prvo komplekse sto si najverovatnije poturcena i sada pripadas najprimitivnijem narodu u evropi itd itd..

Realno Albanski sport, umetnost, istorija, institucije, industrija ...to je sve jad i beda u senci velikog alaha i njegovog proroka muhameda.

-------------------------------------------------

Sigurna sam da kompleksi su kod vas. Zato se i bavite Albancima. Naravno tesko je za ljude koji do 1918 nisu ni drzavu imali da imaju za komsije najstariji indo europski narod. Dodaj jos sramotu slavenskog porekla koju nosite, tesko, tesko vam je.:think:

,,ara” na albanskom nije ,,zemlja”, nego ,,obradiva zemlja” što baš kao i srpsko ,,oranica” vodi poreklo od rumunskog ,,ara” – orati.

Grad Peć ne treba posebno objašnjavati, jer kao i češki grad Peć i mađarski Pécs vodi poreklo od slovenske reči ,,peć”, pa, dakle, nije usamljeni primer.Itd., itd.

----------------------------------------

Oranica mozda vodi poreklo od rumunskog "ara, ali stvar je da je Rumunsko "ara" vodi poreklo od Albanskog "Ara".:ok:

Kao i rumunsko Kopil (dete) sto vodi poreklo od Albanskog Kopil (vanbracno dete). Kao sto i Bukuresht na albanskom znaci : Bukur-lepo; eshte-je!
Jer samo rumunski jezik na strukturu reci ima neke slicnosti s albanskim jezikom. A vecinu reci za zemlju, stocarstvo itd. rumuni imaju na albanskom.

Poslednja izmena:
Kad pomenu linkove, red bi bio da ne ispadnes licemer. :per:
---------------

Misha Glenny
The Balkans

Detaljno sve zapisano kako su Srbi uzeli Albansku zemlju. A za Prokuplje, potpuno albanski grad u pocetku proslog veka, ima neke stranice u toj knjizi. Eh, kad bi ovi ignoranti citali i videli kakve gluposti pricaju, valjda bi shvatili zasto su dobili bombe 1999 i zasto ih se svet zgrozi. Rekao mi je jedan stranac, evo pre dva dana, da ne bi verovao da postoji narod sa svim "istoricarima' I "intelektualcima" koji misli da realnost je ono sto oni vole a ne ono sto jeste. Kaze da ime neka patologija uma ovde. Pise knjigu! Rekao sam mu o dragom Cosi i ono " Laz je....".

Poslednja izmena:
---------------

Misha Glenny
The Balkans

Detaljno sve zapisano kako su Srbi uzeli Albansku zemlju. A za Prokuplje, potpuno albanski grad u pocetku proslog veka, ima neke stranice u toj knjizi. Eh, kad bi ovi ignoranti citali i videli kakve gluposti pricaju, valjda bi shvatili zasto su dobili bombe 1999 i zasto ih se svet zgrozi. Rekao mi je jedan stranac, evo pre dva dana, da ne bi verovao da postoji narod sa svim "istoricarima' I "intelektualcima" koji misli da realnost je ono sto oni vole a ne ono sto jeste. Kaze da ime neka patologija uma ovde. Pise knjigu! Rekao sam mu o dragom Cosi i ono " Laz je....".

Pa ja ne znam šta je Miša Gleni pisao, pa bih te zamolio da ga citiraš, ako se već pozivaš na njega.

Znam da su od njega napravili majmuna kad je javno uživo objavio da su Srbi ubili Fehmija Aganija i na licu mesta bio demantovan, pošto se saznalo da je Agani živ. :)

Inače, dobro se sećam šta je govorio:

https://video.google.com/videoplay?...i=_thJSvu_EZOY2AKKp6GTCA&q=misha+glenny&hl=en

48:44

“Mislim… Srbija je u pravu da Kosovo jeste deo Srbije.”

Kad to kaže Holbrukov lični prijatelj, šta reći... :)

Je li Etano, komšo, da nije Noel Malkolm taj stranac što piše knjigu?

Ako jeste, onda si ga opet nešto pogrešno razumeo/-la. :hahaha1:

http://forum.krstarica.com/threads/292490

Kao i rumunsko Kopil (dete) sto vodi poreklo od Albanskog Kopil (vanbracno dete). Kao sto i Bukuresht na albanskom znaci : Bukur-lepo; eshte-je!
Jer samo rumunski jezik na strukturu reci ima neke slicnosti s albanskim jezikom. A vecinu reci za zemlju, stocarstvo itd. rumuni imaju na albanskom.

Pa, kad ćemo tako da se igramo, onda neka bude, recimo, da ,,kopil” potiče od srpskog ,,kopile” odnosno ,,ko/kao pile”, jer kopile kao i pile ne zna ko mu je tačno otac.

A što bi mene, a još manje nekog rumuna bolelo uvo što je na albanskom ,,bukur’’ - lepo, kad je na rumunskom ,,bucur” – radost.

Da nema to ,,bukur” nešto veze sa srpskim ,,bukarenje”? :eek:

Mislim, šta ja znam šta je kome lepo. O ukusima ne treba raspravljati.

Vidi Slavena kako mi pod nos tura kako Albanci zovu svoja mesta a da sigurno nogom na Kosovo nije krocio. Albanci bi rekli " I marri s'ka skej" hahaha.

Nema nikakvog ignorisa. Prvi oblik jeste "Ferizović". Nakon toga je -ić izbačeno, potom mijenjano više puta, itd. U svakom slučaju - dokazala si opet neznanje jer si napisala da je dobio ime po čovjeku koji ga je osnovao (!), a taj čovjek živio stoljećima prije osnivanja, a niti mu ime nisi pogodila.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Nije tačno. Suva reka je srpsko polu-monaško naselje, osnovano od strane Srba, a ne od strane Albanaca.
Theranda je naziv za ilirsku iskopinu ispod Prištine.

Injorantu-ilirska iskopina ispod Pristine je Ulpiana! Idi saznaj, gledaj mapu, gde je Theranda. Jaoj ljudi, s kim ja to pricam bre :hahaha::hahaha::hahaha:

Ako je vrlo jednostavno, hoćeš li mi onda odgovoriti kakve veze ima arheološko nalazište kod Prištine sa Suvom Rekom? :dontunderstand: Zašto je Suva Reka preimenovana po jednom istorijskom naselju koje se ne nalazi nigdje blizu nje? Mislim što, da li je to očaj - ponestalo predloga, pa se sada sve i svašta koristi? :dontunderstand:[/QUOTE]

Vidi gore oj sramoto, Theranda nije Ulpiana, crni Slavene, sramota sramota.

Lapsus, Prizrena, a ne Prištine.

U svakom slučaju - veze sa Suvom Rekom nema, a to je i poenta. U pitanju je jedno udaljeno nalazište, koje baš nikakve veze nema sa današnjom "Terandom".

Ajde malo prouči neke stvari prije nego što pričaš.

Još uvijek čekam da mi dokažeš ono što si onda pisala na sve strane, da ne ispadne da si lažov, jer još uvijek se nisi razjasnila:

1. Koju si to istorijsku knjigu pročitala

2. Gdje to piše Noel Malcolm da Srbi i Hrvati dolaze na Balkan u 14. stoljeću?

:dash:

-------------------------------------------------

Sigurna sam da kompleksi su kod vas. Zato se i bavite Albancima. Naravno tesko je za ljude koji do 1918 nisu ni drzavu imali da imaju za komsije najstariji indo europski narod. Dodaj jos sramotu slavenskog porekla koju nosite, tesko, tesko vam je.:think:

Ja mislim da je očiglednije tko je, na ovoj temi barem, iskompleksiran, a ko nije. :lol:

Raska od ime mesta Ras :hahaha::hahaha: Ej Tandoore, da li znas da Albanci kazu Rras u smislu "Jedi" hahahahah a sa znacajem trpati, stavljati hahahah.

Stidi se, ovdje dolaze penzioneri, kreposne domacice, skolarci, svestena lica, itd. :mrgreen:

Slobodno zatvori oci i vidi plavooke i zelenooke Albanke i Albance jer ih ima puno.Tandoori prica o Albancima a da nije nikad ijednog vidio :hahaha:

Vidi Tandoor svoje srpkinje koje boje kosu u belo i misli da su prirodne plavuse :hahaha:

Pa sto mi dade ove sponzoruse i transseksualce? Daj neku skromnu i prirodno lijepu zenu, kao onu Artu Dobroshi, ono je vec moj tip. :mrgreen: Ove samo donose glavobolju, ne bi vreca para svaki dan.

Doduse, ova Djesika nije losa...

I evo da budem milostiva, dragi Tandoore idi citaj nesto da znas vise o ilirskom kao satemskom jeziku. Kupi knjige, sedi i citaj! Necu valjda ja tebe da ucim za dzabe.

Cit'o bi', zenska glavo, da imam reference! :rtfm: Nego imam za tebe zestoku literaturu, hocemo zajedno citati? :mrgreen: Sve Ilir do Ilira, ljubi ih majka... :whistling:

001obo.jpg

002jor.jpg

003lzj.jpg

U slucaju ako neko bude kmecio, evo mjesta i ustanove gdje se mogu podnijeti zalbe: Istanbul.

004org.jpg

Itd, itd.

005q.jpg

006ekh.jpg

007bhs.jpg

Ethana, strpi se malo dok sredim dokumentaciju, potrudicu se narednih dana da ti maksimalno utrpam...

:hahaha1:

Recimo to ovako... Koliko Vlaha ima u Albaniji, a koliko Albanaca ima u Rumuniji?

Catch my drift? ;)

-------------------------------------

Vlaha u Albaniji skoro da i nema! A o Albancima u Rumuniji evo gledaj:

Ghica family (Gjika)

The Ghica Palace in Comăneşti
The House of Great Ban Mihai Ghica in Bucharest (early 19th century)The Ghicas were a noble family, ruling Wallachia and Moldavia for much of the period from the 17th century through the 19th century. The Ghicas originated from Albania and came north to Wallachia during the Ottoman period (Ghica is a very common last name in Albania). Princess Elena Gjika (Dora D'istria) wrote about the Albanian origins of her family in "Gli Albanesi in Rumenia" a history of the dukes of Ghica in the 17th to 19th centuries (2. Ed., Florence 1873). The Ghica family in modern Romania originates from the Ghicas of the Ottoman period.

Osnovna skola u centru Pristine se zove Elena Gjika. :whistling: Catch you, man!

Pa ja ne znam šta je Miša Gleni pisao, pa bih te zamolio da ga citiraš, ako se već pozivaš na njega.

Znam da su od njega napravili majmuna kad je javno uživo objavio da su Srbi ubili Fehmija Aganija i na licu mesta bio demantovan, pošto se saznalo da je Agani živ. :)

Inače, dobro se sećam šta je govorio:

https://video.google.com/videoplay?...i=_thJSvu_EZOY2AKKp6GTCA&q=misha+glenny&hl=en

48:44

“Mislim… Srbija je u pravu da Kosovo jeste deo Srbije.”

Kad to kaže Holbrukov lični prijatelj, šta reći... :)

Je li Etano, komšo, da nije Noel Malkolm taj stranac što piše knjigu?

Ako jeste, onda si ga opet nešto pogrešno razumeo/-la. :hahaha1:

http://forum.krstarica.com/threads/292490

---------------------------------------------------

Budi dobar decko, pa citaj sta je Glenny pisao! :per:
Tako, trudili ste se vi da napravite majmune od svakog ne Srba, a onda se cudili sto mesto banana, padaju vam bombe :hahaha:

Agani mozda je ziv bio, ali ubrzo su Srbi demantovali sami sebe, ubivsi ga.

Ah, sad posto ste naucili jedno strano ime (Malkolma) mislite da sem IC-a drugi ne postoje jel? Milane, postoje i drugi stranci! Ma znam, da nisi znao! Gleni nije beton. Niti telefon. Covek je! Stranac! Eto, sad znas! Zove se Misha Glenny. Bilo bi dobro da citas The Balkans. Ucio bi nesto i svoju srpsku istoriju a i nesto oko komsija.
Idi, sreco, citaj nesto!

Poslednja izmena:
Lapsus!
Još uvijek čekam da mi dokažeš ono što si onda pisala na sve strane, da ne ispadne da si lažov, jer još uvijek se nisi razjasnila:

1. Koju si to istorijsku knjigu pročitala

2. Gdje to piše Noel Malcolm da Srbi i Hrvati dolaze na Balkan u 14. stoljeću?

:dash:

Ja mislim da je očiglednije tko je, na ovoj temi barem, iskompleksiran, a ko nije. :lol:

-------------------------------------------

Lepo Bogami! Cekam da citas iznova sve postove i polako ces shvatiti da sve sto si napisao do sad je bilo Lapsus! Hmmmm!

Evo da ti kazem ( ne bas sve knjige jer ima ih puno) ali recimo citala sam Tim Judah knjigu The Serbs, koju verujem retko ko od vas je citao. Jer, ja ne pricam o Srbima napamet, ne pricam o njima naucnu fantastiku kao vi za Albance, vec hocu da znam sta kazu Srbi za sebe ali i sta kazu drugi za njih. Onda sve se to lepo izbalansira!

Kad zavrsis knjigu Malkolma, reci cu ti za ono Srbi i 14 vek! Ima neka tajnu tu! Veruj mi, jedan kompleks manje ces imati kad ti dam odgovor!

U slucaju ako neko bude kmecio, evo mjesta i ustanove gdje se mogu podnijeti zalbe: Istanbul.

Ethana, strpi se malo dok sredim dokumentaciju, potrudicu se narednih dana da ti maksimalno utrpam...

:hahaha1:
-------------------------------

Aaaa, pricas mi sad o kolonijasima sto je Srbija redovno poslala na Kosovu! Hmmm, ima ih jos dole-iz Hrvatske i Bosne!:per:
Posto si spomenuo Istanbul, da ti javim da su arhive otvorene i radi se na njih. Zacudices se, kakva ce biti imena ljudi koji su ziveli u Niski Sandzak. A i kadastre vec pokazuju kome je pripadala zemlja. Jer, znas, kolonijasi nikad nisu kupili zemlju vec je im poklonjeno od drzave ono sto je bilo oduzeto Albancima. Bice fiesta!

@Ethana - naravno ceo Balkan, ma kakav Balkan cela Evropa je Ilirska odnosno Albanska jelte...

ajde molim te ...svi imaju te priče za hrenjenje svog ega ili čega već....
mogu da dovedem sad par Bugara koji će da krenu da pričaju da je njihovo sve do jadrana ...
ili par Makedonaca sa svojim antičkim korenima :D

ako si ovde da vređaš rečenicama tipa "sramotu slavenskog porekla koju nosite"

ja mogu samo reći Shqiptarë Largohu !

-------------------------------

Aaaa, pricas mi sad o kolonijasima sto je Srbija redovno poslala na Kosovu! Hmmm, ima ih jos dole-iz Hrvatske i Bosne!:per:
Posto si spomenuo Istanbul, da ti javim da su arhive otvorene i radi se na njih. Zacudices se, kakva ce biti imena ljudi koji su ziveli u Niski Sandzak. A i kadastre vec pokazuju kome je pripadala zemlja. Jer, znas, kolonijasi nikad nisu kupili zemlju vec je im poklonjeno od drzave ono sto je bilo oduzeto Albancima. Bice fiesta!

Ne pricam o kolonistima, oduzetoj zemlji, a kamoli o Niskom sandzaku nego o turskom katastarskom popisu iz 1455. godine. :mrgreen: Nesto si zbunjena veceras... :per: :mrgreen:

Taj ma'niti Alija, sin Hadzi Jakuba, pocini genocid nad autohtonim ilirskim stanovnicima Kosmeta.... Zaboravio ih popisati... :hahaha:

Citaj, citaj...

NAHIJA VUCITRN

001qbk.jpg

002mge.jpg

003hhh.jpg

004uir.jpg

005aok.jpg

006ptx.jpg

007pkf.jpg

008dkl.jpg

009rok.jpg

010v.jpg

011foz.jpg

012aqj.jpg

013pan.jpg

014x.jpg

-------------------------------------

Vlaha u Albaniji skoro da i nema! A o Albancima u Rumuniji evo gledaj:

Ghica family (Gjika)

The Ghica Palace in Comăneşti
The House of Great Ban Mihai Ghica in Bucharest (early 19th century)The Ghicas were a noble family, ruling Wallachia and Moldavia for much of the period from the 17th century through the 19th century. The Ghicas originated from Albania and came north to Wallachia during the Ottoman period (Ghica is a very common last name in Albania). Princess Elena Gjika (Dora D'istria) wrote about the Albanian origins of her family in "Gli Albanesi in Rumenia" a history of the dukes of Ghica in the 17th to 19th centuries (2. Ed., Florence 1873). The Ghica family in modern Romania originates from the Ghicas of the Ottoman period.

Osnovna skola u centru Pristine se zove Elena Gjika. :whistling: Catch you, man!

Влаха у Албанији скоро нема зато што су их Албанци већином побили и протерали,иако су скоро до средине 19 века чинили већину становништва јужне и делова централне Албаније,скоро до Тиране.
Они који су се разбежали,побегли су у Грчку,Румунију,Србију,Македонију и Мађарску...
Право име тих Влаха су Арумуни или Цинцари,и језик им је око 80% сличан Румунском.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aromanians

Ево шта су уствари Гице по националности(погледати одељак о политичарима):

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_prominent_Aromanians

То што су родом са територије данашње Албаније,не значи да имају икакве везе са Шиптарима.

Цинцари су први народ који је етнички очишћен од стране Албанаца:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moscopole

Although located in a rather isolated place in the mountains of southern Albania, the city rose to become the most important center of the Aromanians. In its glory days (1760s), it is said that it had a population surpassing 60,000 and was the second most important city of the Balkans in regard to population and prosperity, surpassed only by Constantinople; but this is questioned by Peyfuss.

The city is said to have been mostly populated by Vlachs/Aromanians. A 1935 analysis of the family names shows that the majority of the population were indeed Vlachs. There were also Greek merchants. According to the German historian Johann Thunmann who visited Moscopole and wrote a history of the Aromanians in 1774, everyone in the city spoke Aromanian; many also spoke Greek (the language of the Byzantine Empire), which was used for writing contracts.

The 1769 sacking and pillaging by the Ottomans was just the first of a series of attacks, which culminated with the razing of 1788 by the troops of Ali Pasha. The survivors were thus forced to flee, most of them emigrating mainly to Thessaly and Macedonia (where they returned to their ancestral occupation of animal husbandry). Some of the commercial elite moved to Austria-Hungary, especially to the two capitals Vienna and Budapest, but also in Transylvania, where they had an important role in the early National awakening of Romania.

The city never rose to its earlier status. It was destroyed again in 1916 during World War I by marauding Albanian bands

Ово је занимљиво (личи на Косовски сценарио):

Population

* 1750: 45,000
* 1788: 60,000
* 2000: 700

Прво се један народ етнички очисти и побије,а онда се њихове знамените личности прогласе Албанцима,јер су живели на областима које су Албанци етнички очистили...

Ево где су све живели Цинцари:

he08.gif

За више података о том старом Балканском становништву,правим потомцима Илира,прочитајте од Густава Вајганда "Арумуни",која је објављена на нашем језику.
Вајганд је путовао кроз области Албаније и Македоније у 19 веку,и био је лично сведок етничког потискивања Арумунског и Словенског живља у Албанији.Такође се може видети како је започела Албанска колонизација Македоније,којој је он био сведок,и како су Отоманске власти то отворено подстицале.

ako si ovde da vređaš rečenicama tipa "sramotu slavenskog porekla koju nosite"

Тоталне глупости. Словенским пореклом се може само поносити.

Рећи ћу о чему се овде ради и због чега је овакав став прилично великог броја корисника Интернета са подручја Албаније. Реч је о комплексу тамошње образоване јавности због тога на који начин Словени Балкана посматрају Албанију, Албанце и албанско друштво и ставу "Не можете ви нас толико да сматрате примитивцима колико ми можемо да убедимо сопствену јавност да сте ви ти који су примитивни".

Веровали или не, невероватно велик број Албанаца има такав поглед на средњовековну историју Балкана да су овде живели мирољубиви и цивилизацијски напредни Албанци, а да су се онда на ту територију населили крвожедни и некултурни дивљаци Словени, који од своје културе и немају ништа осим онога што су видели од Албанаца, од хришћанства, па до музике, фолклора и обичаја. А за Србе верују да су дошљаци из Русије (!).

Ne pricam o kolonistima, oduzetoj zemlji, a kamoli o Niskom sandzaku nego o turskom katastarskom popisu iz 1455. godine. :mrgreen: Nesto si zbunjena veceras... :per: :mrgreen:

Taj ma'niti Alija, sin Hadzi Jakuba, pocini genocid nad autohtonim ilirskim stanovnicima Kosmeta.... Zaboravio ih popisati... :hahaha:

Citaj, citaj...

Па да. На територији КиМ пре доласка Турака није било Албанаца и то се зна свугде осим у данашњој јавности те исте области. Као у Ножу, на питање "Како иде даље од Алије?", следи бесан одговор: "Нема даље!"

Шта рећи кад гро њих ни не зна да имена попут "Илир", "Бардил", "Теута" и сл. нису ни постојала међу Албанцима пре позног 19. века, а данас их користе као доказ за албанство Илира. :confused:

Тоталне глупости. Словенским пореклом се може само поносити.

Рећи ћу о чему се овде ради и због чега је овакав став прилично великог броја корисника Интернета са подручја Албаније. Реч је о комплексу тамошње образоване јавности због тога на који начин Словени Балкана посматрају Албанију, Албанце и албанско друштво и ставу "Не можете ви нас толико да сматрате примитивцима колико ми можемо да убедимо сопствену јавност да сте ви ти који су примитивни".

Веровали или не, невероватно велик број Албанаца има такав поглед на средњовековну историју Балкана да су овде живели мирољубиви и цивилизацијски напредни Албанци, а да су се онда на ту територију населили крвожедни и некултурни дивљаци Словени, који од своје културе и немају ништа осим онога што су видели од Албанаца, од хришћанства, па до музике, фолклора и обичаја. А за Србе верују да су дошљаци из Русије (!).

Konkretno "Cigani iz Rusije"

Citaj, citaj...

NAHIJA VUCITRN

001qbk.jpg

002mge.jpg

003hhh.jpg

004uir.jpg

005aok.jpg

006ptx.jpg

007pkf.jpg

008dkl.jpg

009rok.jpg

010v.jpg

011foz.jpg

012aqj.jpg

013pan.jpg

014x.jpg

U jednoj knjizi, mislim da se zove "Srbi i Albanci kroz vekove", autor Petrit Timami, tako nekako, tvrdi da je većina tih starih imena koja se navode u poveljama, koja mi prisvajamo u stvari imena balkanskih starosedelaca, tj Albanaca. Ali nemoj me držati za reč, nisam siguran da sam naveo pravu knjigu, ali to mi se mota pio glavi

Back