Albanija na korak od EU!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bugarska je pojam jedino za vas lojavce iz trokutistana. Zapravo se radi o najsiromašnijoj zemlji u EU i jednom od najkorumpiranijih na svjetu.
Ajoj

Screenshot_20251117_134132.jpg

Ово не одговара истини. Негде 2005. године, 75% грађана Србије је у потпуности било окренуто европским интеграцијама и уласку Србије у ЕУ.
Чак смо 2008. године на изборима практично изабрали ЕУ, уместо Косова.
Онда смо од те исте добили пар шамара, па када они нису уродили плодом, инсталирали су нам овог тиранина и окупатора 2012. године, само са задатком да испуни пред њега постављене задатке.
Сасвим је природно да таквим приступом ЕУ Србији, проценат грађана у Србији који и даље прижељкују европске интеграције, у константном паду.
Данас ваљда износи тричавих тридесетак процената.
Колико је мени познато, све релевантне опције у Србији су тих година биле за ЕУ, осим СРС. ДСС је исто био, док су били на власти. Сјећам се њихових плаката "Све смо ближи ЕУ", из 2005. Цијели Београд је био излијепљен.

2005. се чак причало да ће Србија 2019. постати пуноправни члан ЕУ.

Ово не одговара истини. Негде 2005. године, 75% грађана Србије је у потпуности било окренуто европским интеграцијама и уласку Србије у ЕУ.
Чак смо 2008. године на изборима практично изабрали ЕУ, уместо Косова.
Онда смо од те исте добили пар шамара, па када они нису уродили плодом, инсталирали су нам овог тиранина и окупатора 2012. године, само са задатком да испуни пред њега постављене задатке.
Сасвим је природно да таквим приступом ЕУ Србији, проценат грађана у Србији који и даље прижељкују европске интеграције, у константном паду.
Данас ваљда износи тричавих тридесетак процената.
Opet su drugi krivi, a ne mi. Klasika.
Nećeš da pomeneš prostu činjenicu da Vučić zapravo ne želi u EU jer tamo ne bi mogao da vlada na ovakav način.

Колико је мени познато, све релевантне опције у Србији су тих година биле за ЕУ, осим СРС. ДСС је исто био, док су били на власти. Сјећам се њихових плаката "Све смо ближи ЕУ", из 2005. Цијели Београд је био излијепљен.

2005. се чак причало да ће Србија 2019. постати пуноправни члан ЕУ.
Били су, све до 2007. године и проглашења косовске независности. Мада је то све имало корене у расколу између ДС и ДСС баш управо по питању Косова. Све је кулминирало преговорима у Бечу, где је Коштуница у присуству западних дипломата мртав-ладан изјавио да са Приштином може да се преговора о степену аутономије коју ће добити.
Онда су ови из ЕУ почели да нас шиканирају, ДС се одлучио да европски пут нема алтернативу, док је ДСС свој став условио слоганом да европски пута није споран, све док не подразумева да његова цена не буде одрицање од једног дела своје територије.
Тако да је све то 2007. године било преведено да је ДСС против ЕУ, а ДС за ЕУ.
Негде у то време су Тома и Вучић ишли на молитвени доручак у Вашингтон, а наивни Тадић поверовао да ће његова помоћ у јачању СНС имати једини циљ уклањање ДСС са политичке сцене Србије. Што би се рекло, на крају и сам упао у рупу коју је другима копао. Меркелица нашла јефтинију и једноставнију опцију издајника.

Valjda tako sto je uza Srbija, u koju spada i Beograd, iako je po svim statistickim kriterijumima spadala u republike ispod jugoslovenskog ekonomskog proseka, bila tretirana kao razvijena i morala da placa za razvoj nerazvijenih.
Da je tzv. uža Srbija bila posebna republika, bez tada razvijene (sada devastirane) Vojvodine ali i bez nerazvijenog Kosova (sada države koja napreduje koracima od sedam milja!), daleko bi bolje prošli. Ali, i kod komunista je u nekoj meri bio zastupljen san o "većoj" Srbiji nego što jeste prava, organska Srbija, a to je samo ova tzv. uža Srbija; to je jedina Srbija i nikada neće bude neke druge Srbije osim te.

Kostunica je naprosto predugo bio naivan/zatvarao oci prema stvarnim namerama EU, ali onda kada se sve ogolilio 2007. jasno je rekao da je protiv.
Za razliku od radikala koji su verbalno kobajagi bili za, a u stvari su uvek bili protiv.
Колико ја знам, они су увек били против ЕУ (радикали). Добро, можда су Николић и Вучић касније мало ублажили реторику по том питању. Формално. ДСС јесте био за улазак у ЕУ. Они су тих година били нешто попут Санадеровог ХДЗ-а у Хрватској.

Opet su drugi krivi, a ne mi. Klasika.
Nećeš da pomeneš prostu činjenicu da Vučić zapravo ne želi u EU jer tamo ne bi mogao da vlada na ovakav način.
Што би је помињао када су то твоје шпекулације?
Србија се јасно определила за ЕУ, још пре двадесет година. Међутим, та ЕУ нас не жели у њој и како би за то имала алиби инсталирала нам је овог идиота.

Добро, можда су Николић и Вучић касније мало ублажили реторику по том питању.
Ti si mozda mladji, pa se slabije secas, ali jesu radikali po Seseljevom odlasku 2004. pa do 2008. bili ublazili tu retoriku, stavise, promovisali su tezu "kako ce oni pre uvesti Srbiju u EU jer ce se obracunati sa korupcijom"

Били су, све до 2007. године и проглашења косовске независности. Мада је то све имало корене у расколу између ДС и ДСС баш управо по питању Косова. Све је кулминирало преговорима у Бечу, где је Коштуница у присуству западних дипломата мртав-ладан изјавио да са Приштином може да се преговора о степену аутономије коју ће добити.
Онда су ови из ЕУ почели да нас шиканирају, ДС се одлучио да европски пут нема алтернативу, док је ДСС свој став условио слоганом да европски пута није споран, све док не подразумева да његова цена не буде одрицање од једног дела своје територије.
Тако да је све то 2007. године било преведено да је ДСС против ЕУ, а ДС за ЕУ.
Негде у то време су Тома и Вучић ишли на молитвени доручак у Вашингтон, а наивни Тадић поверовао да ће његова помоћ у јачању СНС имати једини циљ уклањање ДСС са политичке сцене Србије. Што би се рекло, на крају и сам упао у рупу коју је другима копао. Меркелица нашла јефтинију и једноставнију опцију издајника.
Да будемо искрени, Влада је те 2007. једва формирана. Већ тада су постојала трвења између ДС-а и ДСС-а. ДСС је тражио местро премијера, министра полиције. ДС је у почетку био категорично против. Међутим, када су видјели да могу отићи са радикалима, нису имали куд, дали су им то што су тражили.

Србија то није могла потписати.
Ne lupaj. Briselski sporazum je praktično isto šta je bio i Išingerov plan i plan Mahtija Ahtisarija koji je Priština prihvatila (i sadašnji ustav Republike Kosovo je izveden iz tog plana), a Beograd odbio i ostao van EU, šta je zapravo i bila stvarna želja rusofila i srpskog nacionaliste Borisa Tadića koji je proglasio politiku "na četiri stuba", NIS dao Rusima za tepsiju ribe, Medvedeva dočekivao kao faraona, a diktatoru Alijevu otkrivao spomenik na Tašmajdanu.

Ne lupaj. Briselski sporazum je praktično isto šta je bio plan Mahtija Ahtisarija koji je Priština prihvatila (i sadašnji ustav Republike Kosovo je izveden iz tog plana), a Beograd odbio i ostao van EU, šta je zapravo i bila stvarna želja rusofila i srpskog nacionaliste Borisa Tadića koji je proglasio politiku "na četiri stuba", NIS dao Rusima za tepsiju ribe, Medvedeva dočekivao kao faraona, a diktatoru Alijevu otkrivao spomenik na Tašmajdanu.
Мени то немој писати. Ја нијесам никада био за улазак у ЕУ. чак ни тад! Категорично сам био против. Шта је било добро у том плану, да чујем?! Рекох, најмање зло је била подјела Косова, да Срби задрже сјевер. То се и могло прихватити. Потпуна независност, не!

Што би је помињао када су то твоје шпекулације?
Србија се јасно определила за ЕУ, још пре двадесет година. Међутим, та ЕУ нас не жели у њој и како би за то имала алиби инсталирала нам је овог идиота.
Moje špekulacije? Ako ti ne vidiš da su za manje muljaže od naših tamo ministri završavali u zatvoru ja ti stvarno ne mogu ništa. A Vučića smo izabrali mi i to više puta tako da mani se priča o nekakvim instalacijama.

Мени то немој писати. Ја нијесам никада био за улазак у ЕУ. чак ни тад! Категорично сам био против. Шта је било добро у том плану, да чујем?! Рекох, најмање зло је била подјела Косова, да Срби задрже сјевер. То се и могло прихватити. Потпуна независност, не!
pa zadržali smo sever a onda ga Musliju dao Albancima!

Back