Albanija na korak od EU!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Тугица.
Албанија иде у ЕУ, ми се са СНС и Вучићем налазимо у средњем веку. Да несрећа буде већа, са другом, иако непостојећем алтернативом, BRIKS-ом и Русијом, имамо односе на најнижем могућем историјском нивоу.
Прво ће ови са Запада исисати из нас сав живот, онда ће доћи Руси и шутнути нас као празну конзерву.

A Srbija ne ulazi zato što ju je Oskar učinio suviše suverenom i prejakom za EU:hahaha:
Ми се рекламирамо да смо много важнији него што јесмо, мада и наш положај без изласка на море диктира неке ствари.

Ко је добронамеран не мора да искористи наш положај против нас... Али, добронамерних великих сила нема, тако да је, барем за мене, практично свеједно која нас велика сила "туче", јер је то грозота у сваком случају.

ЕУ пуца себи у ногу јер хоће да купује много скупљи амерички гас уместо руског.

Ако хоћеш нешто да производиш, требају ти колико је изводљиво јефтиније сировине и енергија, не најскупљи могући.

Тугица.
Албанија иде у ЕУ, ми се са СНС и Вучићем налазимо у средњем веку. Да несрећа буде већа, са другом, иако непостојећем алтернативом, BRIKS-ом и Русијом, имамо односе на најнижем могућем историјском нивоу.
Прво ће ови са Запада исисати из нас сав живот, онда ће доћи Руси и шутнути нас као празну конзерву.
Па зар то није "средњи век" и на западу?

Покори, очерупај и одбаци.

Да ли би Шкода била сила да није продата?
Што ми практично више немамо домаћих банака? Нисмо знали како се то ради?

И то ће ЕУ да начини привлачном организацијом? Неће.

To je zato što Albanci iskreno žele u EU, a mi još ne znamo šta ćemo.
Ово не одговара истини. Негде 2005. године, 75% грађана Србије је у потпуности било окренуто европским интеграцијама и уласку Србије у ЕУ.
Чак смо 2008. године на изборима практично изабрали ЕУ, уместо Косова.
Онда смо од те исте добили пар шамара, па када они нису уродили плодом, инсталирали су нам овог тиранина и окупатора 2012. године, само са задатком да испуни пред њега постављене задатке.
Сасвим је природно да таквим приступом ЕУ Србији, проценат грађана у Србији који и даље прижељкују европске интеграције, у константном паду.
Данас ваљда износи тричавих тридесетак процената.

Retardu, nisam bio u centru Sofije ali ono što sam vidio je sasvim dovoljno. Ništa spektakularno nema na tim videu. Sofija liči na ozbiljan grad samo u poređenju sa Sarajevom. Bukurešt, Atina, Beograd itd. su nedostižni.

Мени је лично Пловдив љепши град од Софије. Реално не знам од ког града у бившој Југославији је Софија љепша? Једино, ето од Скопља. Бити бољи од њих и није толико тешко. Метро им јесте добар, то не спорим. Све остало... По чему је је град љепши од Београда, Загреба?

Poslednja izmena:
Па зар то није "средњи век" и на западу?

Покори, очерупај и одбаци.

Да ли би Шкода била сила да није продата?
Што ми практично више немамо домаћих банака? Нисмо знали како се то ради?

И то ће ЕУ да начини привлачном организацијом? Неће.
Волео бих и ја да јесте, али није. Западна друштва су изузетно уређена и изграђена, са дугом традиције грађанског друштва, развијених институција и демократије.
Они средњи век гурају и промовишу на својим колонијалним поседима, без обзира што у последње време гурају којекакве идиоте као фронтмене својих држава, управо да би овим урођеницима били пријемчивији. Види овог несретног Трампа или се само присетимо Бориса Џонсона. Међутим, без обзира на ове две будале, Америка и Велика Британија задржали су на унутрашњем плану у потпуности своју инерцију и ова двојица нису ни најмања претња по њихов систем.

I to par meseci nakon sto su oni velikodusno i formalno priznali "Kosovu" kao drzavu...
Ali to dovoljno govori o politickoj svesti i zrelosti ovog naroda.
Медији.
Ако не одузети право гласа, просечном српском тутумраку који верују у Сутјеску и Неретву, барем би се требала одузети могућност да гледа телевизије са националном фреквенцијом. Заштитити их.
Тада су рецимо ДС медији, агресивно просипали наратив да свако ко претпоставља ЕУ некаквим Косовом, жели Србију да врати у деведесете и да је одведе у рат. Тај свако је наравно био ДСС.

Ja sam blizu Sofije vidio sasušena polja koja izgledaju kao španska Mezeta, otalen puca pogled na Sofiju koja je izgledala smješno (nije imala vibe velegrada/metropole, nego nekog provincijalnog balkanoidnog grada).
Ljepša je Sofija od Beograda, Beograd je umjetan, usiljeno glumi nešto što nije.
Narastao na novcu bogatijih dijelova SFRJ i sad se jako vidi na gradu da tog izvora novca više nema.

Back