Možeš da blebećeš koliko hoćeš ali istorija tvog jezika počinje sa "torna torna fratre".
losa ti je "procena";
https://www.facebook.com/l/7AQHojGD...g/vlahofonoi.blogspot.com.au/2012/11/800.html
ides na "transalte", i naucis nesto.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možeš da blebećeš koliko hoćeš ali istorija tvog jezika počinje sa "torna torna fratre".
Romanska zajednica nije nastala postankom Rima, vec postoji od kad postoje Tracani (Armani) od kojih nastaje ta romanska grupa naroda.
A sta su uradili Rimljani?
Koga su "romanizovali" na Balkanu?
Korektna konstatacija. I ja imam slicno misljenje, glupo je govoriti da su svi Albanci potomci starih Ilira i drugih starosedioca na Balkanu ali u znacajnoj mjeri jesu potomci starosedelackih balkanskih plemena.
Nemam snage više.
Previše je mitomana ovdje koji su zaluđeni u nekakve gluposti, vođeni nacionalističkim predrasudama i velikim emotivnim apetitima...
vrlo se lako predajes,
pitanje je bilo sasvim jednostavno;" "A sta su uradili Rimljani?
Koga su "romanizovali" na Balkanu?" "
pitanje je sasvim realno.
vrlo se lako predajes,
pitanje je bilo sasvim jednostavno;" "A sta su uradili Rimljani?
Koga su "romanizovali" na Balkanu?" "
pitanje je sasvim realno.
Rimljani su na Balkanu Romanizovali Ilire i Tracane. U VII veku dolaze Sloveni koji su slovenizirali te starosedeoce (izuzev Vlaha, Cincara i naravno Grka). Kasnije u XI veku, tacnije 1043. godine nase ere siptari (koji nemaju nikakve veze sa Ilirima) se sa Kavkaza naseljavaju na Balkan.
Otprilike,
S tim što ne znamo u kakvom su odnosu protosloveni i(ili) Srbi sa Ilirima, Tračanima i, naročito, Dako-mezijcima.
Nisam usamljen u razmišjanju da je reč o povratku populacije koja je potisnuta od strane Rimljana.
Da si me vidio u raspravama sa DUKLJANIN-om, supertruper-om, BOSSnjom i drugima, ne bi tako kazao.
Osim toga, dosta smo se i ti i ja prepirali oko stvari oko kojih se ne slažemo.
Takođe jedan od razloga zbog kojih se predajem je taj što imam neko elementarno poznavanje književnog latinskog jezika i to je sve. Ne bih da previše pametujem ovdje o takvim temama dok vlaške govore ne savladam i bliže upoznam stručnjake iz redova vlaških zajednica.
Slazem se sa iznesenim, sem u pogledu napisanog: "Rimljani su na Balkanu Romanizovali Ilire i Tracane.". Jednostavno romanizacije nije ni bilo, a Iliri = Tracani, imaju isti jezik koji se dijalekticki razlikuje od dackog = geto/skitskog jezika. Postoje inegralni, autenticni tekstovi napisani na narecjima vecih trackih plemena. Zapisani jezik 99% je identican sa "cincarskim" jezikom.
Tako vredni dokumenti na Fejsbuku, nažalost nisam član.losa ti je "procena";
https://www.facebook.com/l/7AQHojGD...g/vlahofonoi.blogspot.com.au/2012/11/800.html
ides na "transalte", i naucis nesto.
Pa cincarski jezik spada u romansku grupu jezika, dakle derivata latinskog.
Tako vredni dokumenti na Fejsbuku, nažalost nisam član.
Odakle poticu Rimljani?Ko je formirao Rim, i kada?
Nestrpljivo čekam tačan odgovor, da li su veslali ili išli nasumice naokolo?
suprotno; latinski jezik je derivat trackog (arnanskog), "cincarskog" jezika.
Odakle poticu Rimljani?
Ko je formirao Rim, i kada?
užasnuo sam se kad sam ovo pročitao. Zaista nijesam znao te stvari
Ratni dnevnik Koste Novakovića
http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/75004-Ratni-dnevnik-Koste-Novakovia.html
Смеће.
Господин Дамјан не зна елементарне ствари али је текст зато расуо по свим порталима овако непромењеног.
Довољно је само знати да Албанија тада није постојала тако да нико није ни могао да је окупира што довољно говори о намерама аутора.
Lekizane, to i nije smeće, već citiranje izvora - mahom je tekst preuzet iz originalnog dokumenta iz 1914. godine. Pa autor je upravo vojnik Kosta Novaković. Naravno, i u tom svjetlu treba imati u vidu njegovu perspektivu - čovjek, socijalistički revolucionar, bori se protiv volje za državu, koja je u njegovim očima elitističko-imperijalistička, te da je pohod u arnautske zemlje rezultat beogradskog imperijalizma.
Njegovi izvještaji nisu nikakvo smeće, ali ih zato treba i gledati u istom kontekstu kao i pisanija Dimitrija Tucovića.
То је смеће у контексу у ком је интерпретирано на то сам мислио.
За додатне коментаре морао бих да прочитам цео његов дневник незамазан писањем неке редакције или рецензије која је повадила шта треба из њега.
Као да ми не знамо да је злочина било и над Албанцима, и могу да ти кажем да је то после масовног убијања србског цивилног становништва од стране Албанаца, а које је било и повод за рат, то било сасвим и очекивано, изненадио бих се да до тога није дошло, ипак на Балкану влада старо правило крв за крв.
Са овим подебљаним се слажем, нисам знао да је и дотични Новаковић био социјалиста.
Има ли неко да је негативно писао о том походу а да није био социјалиста?(не рачунам Аустроугарске пропагандне текстове)