Албанци нису Илири

Шта ти хоћеш да кажеш да су Словени испали из Вавилонске куле, да су најстарији народ на сивјету! Да су Срби дали име Канади, јер су збиља пловили Ка Нади?! И те и сличне глупости. Словени јесу индо-европска скупина народа, али говорити о индо-еврпоским народим не значи говорити о Словеним, постојe многи народи који припадају овој скупини народа. Неолитски људи који су живјели на обалам Дунава немају никакве везе са Словеним, јер су изумрли прије настака Словена! Одеш фино у Винчу па тамо има један чика који је стручњак за неолитске цивилизације па ће ти он све фино о њима да објасни! Ево још једне теоријe о индо-европским народима http://ru.wikipedia.org/wiki/Курганная_гипотеза

Postoji Kurganova hipoteza-ali u poslednje vreme gubi na popularnosti..
Kurganova hipoteza se ne bavi Seobom Slovena u 7 Veku..
Koliko je stanovnika imala Rusija-Ukrajina -Poljska u 5 Veku..
Zbog lose klime-to je bio retko naseljen prostor-dok je na Balkanu vec zivelo 10 miliona Ilira-Tracana-Antickih Makedonaca..
Rus Safronov je protivnik Kurganove hipoteze i pise da je Balkan kolevka Indo-Evropljana..

Владимир Александрович Сафронов — российский историк и археолог, председатель Совета Русского исторического общества, специалист по археологическим культурам Кавказа, исследователь проблемы индоевропейской прародины. Критиковал курганную гипотезу М. Гимбутас, сторонник гипотезы о балканской прародине индоевропейцев. В свою очередь, концепцию Сафронова неоднократно критиковал Дж. Мэллори

Postoji Kurganova hipoteza-ali u poslednje vreme gubi na popularnosti..
Kurganova hipoteza se ne bavi Seobom Slovena u 7 Veku..
Koliko je stanovnika imala Rusija-Ukrajina -Poljska u 5 Veku..
Zbog lose klime-to je bio retko naseljen prostor-dok je na Balkanu vec zivelo 10 miliona Ilira-Tracana-Antickih Makedonaca..
Rus Safronov je protivnik Kurganove hipoteze i pise da je Balkan kolevka Indo-Evropljana..

Владимир Александрович Сафронов — российский историк и археолог, председатель Совета Русского исторического общества, специалист по археологическим культурам Кавказа, исследователь проблемы индоевропейской прародины. Критиковал курганную гипотезу М. Гимбутас, сторонник гипотезы о балканской прародине индоевропейцев. В свою очередь, концепцию Сафронова неоднократно критиковал Дж. Мэллори

Човјече раздвоји историји Словена од историје индо-еврпоских народа, то је повезано али није исто!

Човјече раздвоји историји Словена од историје индо-еврпоских народа, то је повезано али није исто!

Srblji su stari naziv za sve Slovene..
Ime Serb je starije od imena Sloven..
To su pisali slavisti 18 Veka..
To je pisao i anonimni Bavarski geograf..

In the manuscript of the anonymous Bavarian geographer was written: „...Zeruiani (the Serbs), whose kingdom is so great, that from them all the Slav peoples came into being and are said to originate from them.”

Srblji su stari naziv za sve Slovene..
Ime Serb je starije od imena Sloven..
To su pisali slavisti 18 Veka..
To je pisao i anonimni Bavarski geograf..

In the manuscript of the anonymous Bavarian geographer was written: „...Zeruiani (the Serbs), whose kingdom is so great, that from them all the Slav peoples came into being and are said to originate from them.”

Претпоставља се да су именом Срби Словени сами себе називали, то знам! Али се то претпоставља...

Претпоставља се да су именом Срби Словени сами себе називали, то знам! Али се то претпоставља...

Ime Srbin je starije od imena Sloven, odnosno da su Proto-Sloveni sebe zvali Srbima, a da su današnji Srbi i Lužički Srbi sačuvali to staro ime, kao nekadašnju oznaku svih Slovena.

Ovu teoriju zastupali su istoričari, lingvisti i slavisti: Konstantin Jiriček, Jozef Domaševski i Pavel Jozef Šafarik.

О самом називу Срби Вук каже да он не потиче од назива државе Србија, како би неки помислили, већ назив Србија потиче од назива народа Срби, јер Срби не живе само у Србији. Он се такође позива на велике слависте свога времена Добровског и Шафарика, када каже да је назив Срби чак старији од назива Словени и да су се некад сви Словени звали Србима:

Ко посла овога не разумије, могао би рећи да је и име Срби од данашње Србије, као нпр. Славонац од Славоније, Херцеговац од Херцеговине, Црногорац од Црне Горе итд.; али који штогод од славенске историје управо познаје онај мора знати да су Срби с тијем именом у наше земље дошли, и земља се од њих тако прозвала. Гдје је данашње Србије јужни крај (Косово и Метохија) ондје је старе била сриједа, а крајеви су јој допирали од Дунава до Архипелага, и од Адријатичкога мора до у Маћедонију. И ја мислим да је ово име Србија постало у новија времена, пошто је српско царство пропало; јер не знам би ли се гдје могло наћи да се који од нашијех краљева или царева звао краљ или цар од Србије, него Србљем. Добровски и Шафарик доказали су да су се Срби негда звали сви славенски народи, и да је име Срби старије него и Славени или Словени.

Poslednja izmena:
Ime Srbin je starije od imena Sloven, odnosno da su Proto-Sloveni sebe zvali Srbima, a da su današnji Srbi i Lužički Srbi sačuvali to staro ime, kao nekadašnju oznaku svih Slovena.

Ovu teoriju zastupali su istoričari, lingvisti i slavisti: Konstantin Jiriček, Jozef Domaševski i Pavel Jozef Šafarik.

Знам и нема ништ против ове теориј и ја се слажем са тим!

Čoveče razdvoji istoriju Južnih od Istočnih Slovena, to je povezano ali nije isto. Čitaj Nestora, i videćeš kako je povezano.

Ок, не спорим ја да ми сви водимо поријекло од Адама и Еве или од мајумуна или боље речено примата...

О самом називу Срби Вук каже да он не потиче од назива државе Србија, како би неки помислили, већ назив Србија потиче од назива народа Срби, јер Срби не живе само у Србији. Он се такође позива на велике слависте свога времена Добровског и Шафарика, када каже да је назив Срби чак старији од назива Словени и да су се некад сви Словени звали Србима:

Ко посла овога не разумије, могао би рећи да је и име Срби од данашње Србије, као нпр. Славонац од Славоније, Херцеговац од Херцеговине, Црногорац од Црне Горе итд.; али који штогод од славенске историје управо познаје онај мора знати да су Срби с тијем именом у наше земље дошли, и земља се од њих тако прозвала. Гдје је данашње Србије јужни крај (Косово и Метохија) ондје је старе била сриједа, а крајеви су јој допирали од Дунава до Архипелага, и од Адријатичкога мора до у Маћедонију. И ја мислим да је ово име Србија постало у новија времена, пошто је српско царство пропало; јер не знам би ли се гдје могло наћи да се који од нашијех краљева или царева звао краљ или цар од Србије, него Србљем. Добровски и Шафарик доказали су да су се Срби негда звали сви славенски народи, и да је име Срби старије него и Славени или Словени.

Апсолутно се слажем са овим! Исто тако Босна није добила назив по народу који је наељавао него људи који су добили назив по територији каоју су населили, а управо та данашњи тзв. Бошњаци не схватају!

Poslednja izmena od moderatora:
Знам и нема ништ против ове теориј и ја се слажем са тим!

Ок, не спорим ја да ми сви водимо поријекло од Адама и Еве или од мајумуна или боље речено примата...

Апсолутно се слажем са овим! Исто тако Босна није добила назив по народу који је наељавао него људи који су добили назив по територији каоју су населили, а управо та данашњи тзв. Бошњаци не схватају!

Ime Srbi ( Sarbi) je staro hiljadama godina..
Na SeveroIstoku Kine postoji pecina gde su preci Sarba ziveli hiljadama godina..
To su najverovatnije potomci Sarba-Tohara koji su sa Balkana odselili pre 7000 godina po Renfew-u..

Gaxian Cave: Located in northwest of Jiagedaqi District, it is an ancient cave where the ancestors of Sarbi people lived thousands of years ago. It is now under the first level state protection.

http://www.travelchinaguide.com/cityguides/heilongjiang/daxinganling/

Vladimire-to je blizu tvog mesta boravka-mozes da posetis Sarbsku pecinu..

Ime Srbi ( Sarbi) je staro hiljadama godina..
Na SeveroIstoku Kine postoji pecina gde su preci Sarba ziveli hiljadama godina..
To su najverovatnije potomci Sarba-Tohara koji su sa Balkana odselili pre 7000 godina po Renfew-u..

Gaxian Cave: Located in northwest of Jiagedaqi District, it is an ancient cave where the ancestors of Sarbi people lived thousands of years ago. It is now under the first level state protection.

http://www.travelchinaguide.com/cityguides/heilongjiang/daxinganling/

Vladimire-to je blizu tvog mesta boravka-mozes da posetis Sarbsku pecinu..

Чим будем имао времена, *ебу ме ови терористи на Кавказуz:lol:

Možda su iz Kočana pa jeli rižu svaki dan?

Naravno, potomci Turaka mongoloidnog fenotipa. Ali , budimo realni, mongoloidna crta je minorna.

Mislis na kavkzce z:mrgreen:
2jb892.jpg

Takve dvokomponentne varijacije postoje i kod Vlaha,Italijana,Španaca,Portugalaca,Francuza.
Postoje i kod nas i kod Rusa manje izraženo dosta kod Bugara više.

Nemoj samo da mi odgovoriš ono što mislim da hoćešz:lol:

Nema veze to , ali slike nise u redu odgovoram Lesandru .... Adoba foto player je iskoristenta , nego moj cilj bese da razlika izmedju kavkazaca i albanaca je ogromna .

Zato što jeste tu vekovima ali je postojala kavkaska Albanija.
Ili Bela Srbija i balkanska Srbija.
Kod Arman Makedona vidiš Amania(Jermenija) i Antička Makedonija.
Ta kavkaska Albanija se graničila i sa Armaniom i sa Sarmatijom.

Po zvaničnoj istoriji uglavnom ste tu pre nas veliko je pitanje koliko.
Inače antropološki što sam ponavljao papagajski svi beli ljudi su došli sa ili okoline Kavkaza
pa se otud zovu "Kavkazoidi".

Zato što jeste tu vekovima ali je postojala kavkaska Albanija.
Ili Bela Srbija i balkanska Srbija.
Kod Arman Makedona vidiš Amania(Jermenija) i Antička Makedonija.
Ta kavkaska Albanija se graničila i sa Armaniom i sa Sarmatijom.

Po zvaničnoj istoriji uglavnom ste tu pre nas veliko je pitanje koliko.
Inače antropološki što sam ponavljao papagajski svi beli ljudi su došli sa ili okoline Kavkaza
pa se otud zovu "Kavkazoidi".

Jedna razlika izmedju vas ili nas sa kavkazscima je ogroma dovljno govori farba , izgled itd, taj narod je dan-danas tamo koji se zove UDI , sta ne pase sa nijednim narodom ex-juga .. Mislim ja tako , a valla i strucnjaci .

Poslednja izmena:

Back