Албанци нису Илири

Do kasnije , mogu produziti i za Kalbaraju i Siciliju ili Tosk .. Hvala Lesander,Armanj .
Gospodine, Arberi, nadam se da ćemo ovim da "skinemo" Siciliju, Kalabriju i Toskanu:

Knjiga je pisana 1964, kao strateška , od strane Američke vojske, odeljenja za mornarička istraživanja, Albanci su tamo već 500 godina, vojvoda od Napulja ih je doveo kao plaćenike:
books

Dakle, Američka vojska je tada znala da Albanci nisu Mesapi.

http://books.google.com/books?id=VjArAAAAYAAJ&pg

Book overview
Since ancient times, various peoples have settled in southern Italy: ancient Greeks, Byzantine Greeks, Arabs, Waldenses, and Albanians. Of hese, only the Albanians have survived as an ethnic group. Aside from minor troubles and suspicions, they have lived rather peacefully in southern Italy for nearly 500 years. Some ItaloAlbanian villages have lost their Albanian characteristics; others, while considerably Italianized, still retain recognizable Albanian traits. The villages retaining Albanian characteristics are situated in Calabria, Lucania and northwestern Sicily, in remote, mountainous regions which are just beginning to be reached through modern means of transportation and communication. To a large extent the Italo-Albanian of southern Italy follows the Italian way of life. There has been some intermingling and even intermarriage. His towns, dwellings, agricultural practices, food, clothing, and economy resemble those of the Italians. Within his village, however, he has been able to speak Albanian, maintain the Greek religious rite, glorify his own heroes, hold his own festivals, retain some customs, and perpetuate the folklore of his ancestors. (Author).

Poslednja izmena:
Lesandar; Gospodine, Arberi, nadam se da ćemo ovim da "skinemo" Siciliju, Kalabriju i Toskanu:
Knjiga je pisana 1964, kao strateška , od strane Američke vojske, odeljenja za mornarička istraživanja, Albanci su tamo već 500 godina, vojvoda od Napulja ih je doveo kao plaćenike:
books

Dakle, Američka vojska je tada znala da Albanci nisu Mesapi.

http://books.google.com/books?id=VjArAAAAYAAJ&pg
Albanci su tamo pobegli od Turaka , nisu hteli da promenu veru i da padnu na rukama Turaka , zato su i napustili svoja ognista :
Jedna pesma stara 500 godina od Albanaca tamo , pjesma za Skenderbega
2zxqqvk.png

Nema logike , da pjevaju pjesmu za Skenderbega nakon njegove smrti a da ih je neko donjeo :)
Imas ime authora isto tamo .

Ovo ti je dobro sta si sam postovao , sta vidis lose ovde ? :)
Book overview
Since ancient times, various peoples have settled in southern Italy: ancient Greeks, Byzantine Greeks, Arabs, Waldenses, and Albanians. Of hese, only the Albanians have survived as an ethnic group. Aside from minor troubles and suspicions, they have lived rather peacefully in southern Italy for nearly 500 years. Some ItaloAlbanian villages have lost their Albanian characteristics; others, while considerably Italianized, still retain recognizable Albanian traits. The villages retaining Albanian characteristics are situated in Calabria, Lucania and northwestern Sicily, in remote, mountainous regions which are just beginning to be reached through modern means of transportation and communication. To a large extent the Italo-Albanian of southern Italy follows the Italian way of life. There has been some intermingling and even intermarriage. His towns, dwellings, agricultural practices, food, clothing, and economy resemble those of the Italians. Within his village, however, he has been able to speak Albanian, maintain the Greek religious rite, glorify his own heroes, hold his own festivals, retain some customs, and perpetuate the folklore of his ancestors.

Poslednja izmena:
Albanci su tamo pobegli od Turaka , nisu hteli da promenu veru i da padnu na rukama Turaka , zato su i napustili svoja ognista :
Jedna pesma stara 500 godina od Albanaca tamo , pjesma za Skenderbega
2zxqqvk.png

Nema logike , da pjevaju pjesmu za Skenderbega nakon njegove smrti a da ih je neko donjeo :)
Imas ime authora isto tamo .

Ovo ti je dobro sta si sam postovao , sta vidis lose ovde ? :)
Gospodine Arberi,
Neki tvoji zemljaci kažu da su Albanci Ilri - Mesapi i da su oni živeli u Italiji pre Rimljana, dobro je da priznaješ realnost. :snesko5: 1964 - 500 = 1464, naravno da mogu da pevaju o Skenderbegu, to je iz istog vremena. U psmi se ne pominje da je ni Arber ni Arvanit ni Škipetar nego Epirot, to valjda treba da ti znači nešto, da nisu imali albansku nacionalnu svest nego geografsku epirotsku.

Postoji i jedan izvor koji bi mogao da poveže Toske sa Toskanom, ali moraš da shvatiš da Toske nisu imali albansku nacionalnu svest nego je to zajednički albansko-cincarski narod.

A evo ti i za tvoj nickname:

books

Poslednja izmena:
Gospodine Arberi,
Neki tvoji zemljaci kažu da su Albanci Ilri - Mesapi i da su oni živeli u Italiji pre Rimljana, dobro je da priznaješ realnost. :snesko5: 1964 - 500 = 1464, naravno da mogu da pevaju o Skenderbegu, to je iz istog vremena. U psmi se ne pominje da je ni Arber ni Arvanit ni Škipetar nego Epirot, to valjda treba da ti znači nešto, da nisu imali albansku nacionalnu svest nego geografsku epirotsku.

Postoji i jedan izvor koji bi mogao da poveže Toske sa Toskanom, ali moraš da shvatiš da Toske nisu imali albansku nacionalnu svest nego je to zajednički albansko-cincarski narod.

A evo ti i za tvoj nickname:

books

Koliko gog postujem argumente od istoricara , cak i pred 500 godina sve je uzalud , neke stvari moras stvarno uzimati ozbilnije jer u to vreme da se pise toliko za jedan narod nije malo .
Vi gospodine postujete mene neke dve recenice , koji prvo fali autor toga linka , pa posle godina ,,, Neka , misli kako hoces ..
Mrkalj
Šumski ljudi.
Cestitam moderaciju , jer pre par dana zaboravio sam z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Lesandar
U psmi se ne pominje da je ni Arber ni Arvanit ni Škipetar nego Epirot, to valjda treba da ti znači nešto, da nisu imali albansku nacionalnu svest nego geografsku epirotsku
.
U pesmi se pominje Skenderbeg , koji se zvao Car Eipra u to vreme ali to nije bitno , bitno je da si rekao u prosle stranicu ukrali smo jezik nakon dolaska Turaka , sta dovoljan dokaz su ove dve moje zadnje postove sta nije tako .. A drzi se toga kad si obecavao da smo sve promenili nakon dolaska Turaka jezik i td. , a ne sada preskaces ne drugu temu , ili znaci priznajes da sam te opet pobedio ?
Mislim ko i uvek :)

.
U pesmi se pominje Skenderbeg , koji se zvao Car Eipra u to vreme ali to nije bitno , bitno je da si rekao u prosle stranicu ukrali smo jezik nakon dolaska Turaka , sta dovoljan dokaz su ove dve moje zadnje postove sta nije tako .. A drzi se toga kad si obecavao da smo sve promenili nakon dolaska Turaka jezik i td. , a ne sada preskaces ne drugu temu , ili znaci priznajes da sam te opet pobedio ?
Mislim ko i uvek :)

Vreme dolaska Turaka je veoma neodređen termin na Balkanu, oni dolaze i naseljavaju se još od Bugara pa nadalje, a Vizantija ih koristi kao svoju najamničku vojsku. Vreme turske vlasti je već sigurniji pojam, ali učvršćivanjem turske vlasti se desio i rascep u albanskom narodu, tako da je deo koji je primio islam ostao a deo pravoslavnih i katolika pobegao zajedno sa Srbima.
Najsigurnije povezivanje Kavkaskih i ovdašnjih Albanaca je kroz Hetaireje, ili najamničku vojsku koja je delimično skupljana sa Kavkaza i Male Azije još od 9. veka n.e. a kasnije je dobila i elitne jedinice Pharangiane ( Varjage),. Vizantija nije mogla da se odupre Slovenima bez plaćenika i stoga ih je naseljavala na granicama.

Link za Arber ( Arbre) sam ti dao, to je ona ista knjiga od ranije.

Poslednja izmena:
Vreme dolaska Turaka je veoma neodređen termin na Balkanu, oni dolaze i naseljavaju se još od Bugara pa nadalje, a Vizantija ih koristi kao svoju najamničku vojsku. Vreme turske vlasti je već sigurniji pojam, ali učvršćivanjem turske vlasti se desio i rascep u albanskom narodu, tako da je deo koji je primio islam ostao a deo pravoslavnih i katolika pobegao zajedno sa Srbima.
Najsigurnije povezivanje Kavkaskih i ovdašnjih Albanaca je kroz Hetaireje, ili najamničku vojsku koja je delimično skupljana sa Kavkaza i Male Azije još od 9. veka n.e. a kasnije je dobila i elitne jedinice Pharangiane ( Varjage),. Vizantija nije mogla da se odupre Slovenima bez plaćenika i stoga ih je naseljavala na granicama.

A dali znas kako izgledaju tih ljudi u Kavkaz , mada hoces silom tamo nas naterati ?
Iz male Azije nismo dosli ..
Zasto ne spominjete GRka koji se pozivaju na starih Grka ili Pellazga , koji ima dosta dokaza da su bas oni dosli sa male Azije ??
Zasto se hvatas negde koja stvar je potvrdjena u svim svetskim institucijama ovako ALBANCI-= ILIRI.

Poslednja izmena:
A dali znas kako izgledaju tih ljudi u Kavkaz , mada hoces silom tamo nas naterati ?
Zasto ne spominjete GRka koji se pozivaju na starih Grka ili Pellazga , koji ima dosta dokaza da su bas oni dosli sa male Azije ??
Zasto se hvatas negde koja stvar je potvrdjena u svim svetskim institucijama ovako ALBANCI-= ILIRI.

new_chechens300.jpg

Jel ih prepoznaješ? možda neki dalji rođaci?

A što ti uopšte diskutuješ o tome ako je tako? :kafa:

Diskutovati o poreklu Albanaca , da je tako to je vec zarvsena stvar .. Jer pogledaj svaka misljenja forumisama koliko porekla imamo .
Inace , ako hoces mi dati BAN gospdine moderatore to i ucini , a mi se ne mesaj sta ja diskutujem za moju nacionalnost dok nijednu drugu naciju ne ponizavam prema drugima na nas .Toliko tebi .

Iz Male Azije na Balkan je doslo preko 90% predaka danasnjih Evropljana..

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Neolithic_expansion.svg

Aman ljudi Grci su došli iz Azije Evropa je najkasnije naseljena i to pokazuju vede mitologija istorija i sve ostalo,
Svi smo došli iz Azije Afrike samo je pitanje kada.
Za vreme potopa centralna i obalska Evropa nije postojala.
Istorija govori da su Sloveni nastanili Rusiju posle potopa.
Ja znam da ovo nije precizno tačno ali neki orijentir.
Ko je došao iz pećina?A ko iz svemirskog broda?

Gosn Pinokio

books

, moraš već jednom da se odlučiš: Da li ste Epiroti ili Iliri? Dakle Epiroti i Iliri su govorili različitim jezicima, a Strabon ih nije razumeo.
Naravno, neću ni da pominjem da bi bar za neke od njih napisao da govore armnj-latinskim da su govorili.

Poslednja izmena:
Pozz Lesandru i ako me preskače i Arberijuz:lol::zskace:
pozz ljudi,mora se naći 0 tačka doseljavanja,ja obećavam da ću početi čim budem imao malo više vremena pa da temeljno razmotrimo,ali Porfirogenit u seobi ostavlja rupu na Albansku teritoriju i kaže da je naseljena nepoznatim plemenima.
Ako pogledamo istorijski koncept i ako je tačan!
Svi smo tu sa veka dva razlike u Evropi.....pozz

Gosn Pinokio

books

, moraš već jednom da se odlučiš: Da li ste Epiroti ili Iliri? Dakle Epiroti i Iliri su govorili različitim jezicima, a Strabon ih nije razumeo.
Naravno, neću ni da pominjem da bi bar za neke od njih napisao da govore armnj-latinskim da su govorili.

Pise ti u tvoj link najbolje za Epirotes i Iliri :) Za STRABO imam i originalu , ali necu da postujem jer vidim da poceo sam da smetam ovde nekome ..

колико има шиптара на овој крстарици
4-5 svega ih ima .
Od tih 4-5 su trojica iz kavkaza , jedan iz egipta, i ja iz anatolije z:mrgreen:

Back