Албанци нису Илири

na sliku vide se albanci obucene tipicno za kavkazke narode
hunters2011-1.jpg

Ti si samo jedan ignorant koji pukusavas samo manipulisati tamo gde ti dolazi po rukama ,
KAD POSTUJES , BAR KOMPLETNO , OVAKO :
http://theo48.wordpress.com/reisen-in-albanien-um-1910/siebertz-albanien-1910-1/

i CITAJ DOBRO STA PISE , KOME PRIPADA FUSTNELLA U ISTOM TVOM POSTU .

jos poznatije je da enver hoxha je forsirao tu tezu i je podrzavao da na albancima se daju imena kao Iliri,Teuta,Agron - ilirskog porekla...

ta teorija o albancima ilirda nije postojala pre 100 godina nit pre 70 godina
ona je pocela u komunizam

samo hocu da potenciram neke stvari
mrzim kad albanci sami su manipilirani i neko laze o njihovo poreklo

a jos smesnije je kad albanci tu u skopje kazu-vi ste sloveni mars kod karpate

samo hocu da potenciram neke stvari
mrzim kad albanci sami su manipilirani i neko laze o njihovo poreklo

a jos smesnije je kad albanci tu u skopje kazu-vi ste sloveni mars kod karpate
Ovo je Istorija a ne pojedinicno ko kako slusa .
Drugo , vise ste nama rekli MRS kos karpata ( enciklopdeija) , koji si ti isto bio protiv , po tvojim postovima do juce :)
inace svaka slovenska drzava je bar 3 puta bogatija i razvijenija od albaniju
da ne pricam fakt sto albanci vecinu se bave kriminala
jel to su naslednike anticke civilizacije?

da ne pricam u neke velike momente koje su postigli
i da ne pricam o fakt da albanci prvu drzavu dobili u 1912

Bezi bre decko nemas veze (namjerno) , od Skopje si ?
Kako se zove kandidat od DUI za pretsednika Makedoniju ?
Nije dovoljno star ?
Ne zove se Agron ?

Nije nista interasantno sta ti i tvoj Deretic kazu , pardon Stojanavski :mrgreen:
citaj moj potpis :)

Na tu temu, poreklo Albanaca, postoji gomila naucnih radova i studija, koje sve to lepo opisuju i objasnjavaju... Jedna studija instituta za albanalogiju iz Svajcarske, vrlo lepo opisuje stvaranje albanske nacije i identiteta, tj. potrebom za stvaranje kvazi ilirskog porekla...
Fakat je da TEORIJA/HIPOTEZA o ilirskom poreklu Albanaca, datira iz 19. veka. Prvi put 1774. god. pominje Thumann ilirko poreklo Albanaca, gde iznosi svoje PRETPOSTAVKE.
Usled formiranja albanske nacije i identiteta, inspirisane nacionalizmom, ilirsko poreklo postaje ideologija, kao posledica propasti osmanlijskog carstva.Kasnije raspadom SFRJ, pojacava se ta zelja za trazenjem identiteta.
Ako se zna kada je prva albanska drzava formirana, shodno tome je i logicno stvaranje jedne nacije i identiteta, koja se igrom slucaja doselila na prostore gde su ziveli nekadasnji Iliri, tako da Albanci uzimaju ime ilirkog plemena o kome govori Ptolemej.
Iz ideoloskih razloga potkovanim politickim ciljevima, Albanci pokusavaju da opravdaju svoje apetite i zelju za ujedinjenjem i sirenjem, na tudjim teriorijama, kvazi ilirkim poreklom, mitove i kroz pokusaj dokazivanja nemoguceg, falsifikovanjem spisa, knjiga, laznom propagandom i lobiranjem.
Sve u svemu ako se logicno razmisli, pitanje je da li su uopste isti narod Gegi, Toski i tkz. "Kovari"...

Bezi bre decko nemas veze (namjerno) , od Skopje si ?
Kako se zove kandidat od DUI za pretsednika Makedoniju ?
Nije dovoljno star ?
Ne zove se Agron ?

Agron Bugaku ima 50 godina
ne da nemam veze
imam veze
albanija je postala drzava u 1912 i to zbog velike sile koje su se plasili da srbija bice prevelika i imace 400 km izlaz na dve mora !

velecine jedne nacije vidi i se po to sto je postigla!

da ne pricam o fakt sto albanci su presli na islam u vreme turaka dok nijedan drugi narod na balkanu nije to uradio

Govorili smo u tome , prelistaj malo : http://forum.krstarica.com/threads/254619&page=20

Znaci i tebi sam pobjedio kao i ostale :mrgreen:

mene nemozes da pobedis jel imam na moj kompjuter 1282 slike od albanaca
mrzi me svih da ih postiram ...
ali mozda postiracu neke
inace te slike nisu namerno selektirane kako sto rade albance gde uzmu neke slike specialno selektirane gde vide se albanci sa plavu kosu u plave oci -mislis Svegani su:hahaha:

mene nemozes da pobedis jel imam na moj kompjuter 1282 slike od albanaca
mrzi me svih da ih postiram ...
ali mozda postiracu neke
inace te slike nisu namerno selektirane kako sto rade albance gde uzmu neke slike specialno selektirane gde vide se albanci sa plavu kosu u plave oci -mislis Svegani su:hahaha:

Nemoj samo slike kao u vasem topiku molim te sada .
Govorimo ozbiljno .

p.s. Ja imam plavu kosu :mrgreen:

Nemoj samo slike kao u vasem topiku molim te sada .
Govorimo ozbiljno .

p.s. Ja imam plavu kosu :mrgreen:

vidi ovako
gde sad zivim u skopje pozadi zgradu imam albance
zavrsio sam srednu skolu u Tetovo
u Skopje sam bio u kontaktu sa albancima nonstop
bio sam u Sarandu i na kosovo i u Crnu Goru

sve su to GEGE i sve su iste
albanac na primer mogu da poznajem svugde i to po fizicki izgled
i poznajem vas dobro
mozda imas plavu kosu ali opet imas neke crte koju ce da pokaze da si albanac

.Prvi put 1774. god. pominje Thumann ilirko poreklo Albanaca, gde iznosi svoje PRETPOSTAVKE.

JESI PRELISTAO ONAJ POST NA ENGLESKOM STO SAM KACIO DVA PUTA ?

Vi ste nacija bez do nedavno odredjene nacionalne svesti (kao i Makedonci nesto pre vas),pa ste se nasli medju Ilirima i to skembali u svojevrsnu vama - ideologiju.

To su romanticarske ideologije koje sluze da bi se postenom narodu ispirao mozak i direktno ih "prosvetljujuci" da podrze neke ideologije i teritorijalne pretenzije.

Dobro bre Arberi,pominjes vasu "Kalimero kapicu" - imas li neki dokaz da su istu nosili Iliri ?

Da li si upoznat da je samo nekoliko plemena (3 veca) zivelo na teritoriji danasnje Albanije ?
Da li si upoznat da su Iliri nosili nekoliko vrsta kapa i da su nosili opanke ?
Da li si upoznat koliko je bilo Ilirskih plemena a koliko ih je zivelo na teritoriji danasnje Albanije ?
Da li si upoznat da je skadar bio srpska prestonica pre nego sto ste vi imali svoju prvu drzavicu ?

Poslednja izmena:
vidi ovako

i poznajem vas dobro
i da imas plavu kosu opet imas neke crte koju ce da pokaze da si albanac

Толку од мене Бугараш , инаку драго ми е што си имал во твојот живот добри контакти со Албанците :mrgreen:

vidi ovako

i poznajem vas dobro

Arberi predlazem ti da platis 200E za onaj test.

Poslednja izmena:
.Prvi put 1774. god. pominje Thumann ilirko poreklo Albanaca, gde iznosi svoje PRETPOSTAVKE.

Vi ste nacija bez do nedavno odredjene nacionalne svesti (kao i Makedonci nesto pre vas),pa ste se nasli medju Ilirima i to skembali u svojevrsnu vama - ideologiju.

To su romanticarske ideologije koje sluze da bi se postenom narodu ispirao mozak i direktno ih "prosvetljujuci" da podrze neke ideologije i teritorijalne pretenzije.

Dobro bre Arberi,pominjes vasu "Kalimero kapicu" - imas li neki dokaz da su istu nosili Iliri ?

Da li si upoznat da je samo nekoliko plemena (3 veca) zivelo na teritoriji danasnje Albanije ?
Da li si upoznat koliko je bilo Ilirskih plemena a koliko ih je zivelo na teritoriji danasnje Albanije ?
Da li si upoznat da je skadar bio srpska prestonica pre nego sto ste vi imali svoju prvu drzavicu ?
Prvi put pominje :
Arnold von Harff (* 1471 auf Schloss Harff, Bedburg; † Januar 1505 ebenda)
http://www.scribd.com/doc/87039/Earlies-Reference-to-the-Existance-of-the-Albanian-Language
I sve ostala pitanja su politicke koji me ne zanimaju .
Arberi predlazem ti da platis 200E da ti istraze poreklo geneticari,pa da posle zajedno uzivamo kako se ruse snovi.
hocu :)

Poslednja izmena od moderatora:
vidi ovako

i poznajem vas dobro

Pa ofarbao se coek, pa sad ima plavu kosu.:mrgreen:

Koliko je kolega Arberi tup a i njegovi sugradjani,govori samo njegov potpis na forumu a i izjave raznih Albanca sa KiM,tipa - odkad sunce sija mi smo ovde....

Dodajem jos uz ovo i:
Albanci se prvi put pominju u vizantijskim istorijskim izvorima u 11. veku, kada su već u potpunosti primili hrišćanstvo.Pre toga Ptolomej pominje grad Albanopolis na teritoriji današnje Kruje, u čijoj okolini živi pleme Albani. Međutim, iako postoji kontinuitet albanskog etnonima, ne postoje pouzdani dokazi o etničkom kontinuitetu.
...sama rasprava o poreklu Albanaca često izlazi izvan okvira nauke, prelazeći u domen politike."
Cak ni od Albanaca veoma cenjen albanolog von Hahn, kao i ni jedan drugi albanolog NIJE NIKADA MOGAO DA OTKRIJE I LOKALIZUJE ALANOPOLIS! Tako da von Hahn dovodi u pitanje tu tvrdnju Ptolomeja ili autenticnost tog dokumenta gde Ptolomej pominje Albanopolis...
Kalimero kapicu, kao sto rekoh nose i Indijanci u Kolumbiji, tako da..

Daj tacan citat gde on to pominje,a ne ovako....

Sve ostalo politicka pitanja.... :dash:

imas link , ja govorim sa argumentima ako nisi znao , pored njega ima jos :
Konrad Gesner Schweizer “Buch: Mithridas sive de differentiis linguarum” 1555
Andrea de Poza Spanierin 1587 , “Albaner nannte man früher Epiroten”
G. Skaliger Franzose(1540 - 1600) 1599 Buch: Langues europeennes, “die epirotische Sprache von früher ist die albanische Sprache von heute”
Gottfried Wilhelm Leibniz Deutscher Philosoph (1646 - 1716) “albanische Sprache ist die alte illyrische:mrgreen:

standardni albanski jezik i njegova modernizacija

Standard Albanian
In 1970s the publications in Tirana, followed by republication in Pristina of a book of orthographical rules, Drejtëshkrimi i gjuhës shqipe followed by a widely distributed authoritative dictionary in 1976 "Fjalori drejtshkrimor i gjuhës shqipe", created a considerable degree of phonological normalization as well as spelling reform.

Arberi;13602498 [COLOR="Blue":
Gottfried Wilhelm Leibniz Deutscher Philosoph (1646 - 1716) “albanische Sprache ist die alte illyrische[/COLOR]:mrgreen:

Ovo u prevodu znaci - albanski jezik je anticki Ilirski.

Ja se slazem da je stari Ilirski jezik u najvecoj meri sacuvan u danasnjem Albanskom,koji je inace mix mnogo jezika - latinski,slovenski,grcki + izvorne reci sa Kavkaza + Ilirske...

Mislim da on nije rekao da je neko Ilir,receno je da je jezik Ilirski,sto ne mora da znaci prvo..
Ti pricas srpski,ali ne znaci da si Srbin,kapis ? :rtfm:

Poslednja izmena:

Back