"Albanci i Hrvati su braća po oružju"

NEMIRI NA KOSOVU

Srbi su pucali na hrvatski helikopter iz sastava KFOR-a



27. 07. 2011. U 21:40
Riječ je o dva transportna helikoptera Mi 171 Sh, koje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo već tri godine raspoređuje u misiji na Kosovu.

Pogledaj originalni članak
Na sjeveru Kosova pješačkim oružjem sa zemlje pucano je na dva hrvatska helikoptera u sklopu međunarodnih snaga KFOR-a koji su prevozili kosovsku policiju prema graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak, gdje je došlo do oružanog sukoba kosovskih policajaca s naoružanim pripadnicima srpske manjine.
Riječ je o dva transportna helikoptera Mi 171 Sh, koje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo već tri godine raspoređuje u misiji na Kosovu.

Nakon što je ministar policije Srbije i zamjenik premijera Ivica Dačić izjavio “da postoje indicije da je prebacivanje kosovskih specijalaca obavljeno hrvatskim helikopterima iz sastava KFOR-a”, potvrda stiže i iz MORH-a.
Najvažnija je vijest da hrvatski piloti i osoblje tijekom leta nisu primijetili da je na njih otvorena vatra nego su to dojavile zemaljske snage KFOR-a, koje su uočile vatru iz pješačkog oružja u zoni leta naših dvaju helikoptera, kao i prilikom njihova slijetanja na sjeveru Kosova. Premda beogradski izvori tvrde da su hrvatski helikopteri prevozili specijalce albanske nacionalnosti (tzv. ROSE), iz zapovjedništva KFOR-a to demantiraju, a njihov njemački zapovjednik general Erhardt Biller tvrdi da su helikopteri KFOR-a prevozili kosovsku policiju, dakle obične policajce i to albanske i srpske nacionalnosti, te da za njih postoji jedna, a ne albanska policija.
Nakon što su upozoreni da su bili gađani, osoblje HRZ-a i PZO-a pregledalo je helikoptere, no nisu pronađena nikakva oštećenja.


Pa jel ovo moguće Srbi nisu uspjeli pogoditi ogroman helikopter tik iznad njihovih glava???
hehehe
 
Hrvatska obećala pomoć kosovskim oružanim snagama.
general_sundov_kosovo_11062019_01.jpg

Do sada 60 kosovskih vojnika prošlo obuku u hrvatskim vojnim školama.
 

Back
Top