Quantcast

"Albanci i Hrvati su braća po oružju"

Mej bregami

Veoma poznat
Poruka
14.749
NEMIRI NA KOSOVU

Srbi su pucali na hrvatski helikopter iz sastava KFOR-a27. 07. 2011. U 21:40
Riječ je o dva transportna helikoptera Mi 171 Sh, koje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo već tri godine raspoređuje u misiji na Kosovu.

Pogledaj originalni članak
Na sjeveru Kosova pješačkim oružjem sa zemlje pucano je na dva hrvatska helikoptera u sklopu međunarodnih snaga KFOR-a koji su prevozili kosovsku policiju prema graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak, gdje je došlo do oružanog sukoba kosovskih policajaca s naoružanim pripadnicima srpske manjine.
Riječ je o dva transportna helikoptera Mi 171 Sh, koje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo već tri godine raspoređuje u misiji na Kosovu.

Nakon što je ministar policije Srbije i zamjenik premijera Ivica Dačić izjavio “da postoje indicije da je prebacivanje kosovskih specijalaca obavljeno hrvatskim helikopterima iz sastava KFOR-a”, potvrda stiže i iz MORH-a.
Najvažnija je vijest da hrvatski piloti i osoblje tijekom leta nisu primijetili da je na njih otvorena vatra nego su to dojavile zemaljske snage KFOR-a, koje su uočile vatru iz pješačkog oružja u zoni leta naših dvaju helikoptera, kao i prilikom njihova slijetanja na sjeveru Kosova. Premda beogradski izvori tvrde da su hrvatski helikopteri prevozili specijalce albanske nacionalnosti (tzv. ROSE), iz zapovjedništva KFOR-a to demantiraju, a njihov njemački zapovjednik general Erhardt Biller tvrdi da su helikopteri KFOR-a prevozili kosovsku policiju, dakle obične policajce i to albanske i srpske nacionalnosti, te da za njih postoji jedna, a ne albanska policija.
Nakon što su upozoreni da su bili gađani, osoblje HRZ-a i PZO-a pregledalo je helikoptere, no nisu pronađena nikakva oštećenja.


Pa jel ovo moguće Srbi nisu uspjeli pogoditi ogroman helikopter tik iznad njihovih glava???
hehehe
 

Mej bregami

Veoma poznat
Poruka
14.749
Hrvatska obećala pomoć kosovskim oružanim snagama.
general_sundov_kosovo_11062019_01.jpg

Do sada 60 kosovskih vojnika prošlo obuku u hrvatskim vojnim školama.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.