ALBANAC ILI SHIPTAR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da slazem se i samo si zaboravio da kazes da su i Adam i Eva bili srbi.
za ilire nemam sta da kazem jer si sam rekao da svi strani izvori tvrde jedno a srpski nesto drugo za sta me zabole d...
po tvojoj teoriji srbe u republici srpskoj ili i hrvatskoj ili sada na kosovu bi trebali zvati marsovci.

dzeki dzeki... ajd da manemo i domace i strane izvore... nego ajde ti daj JEDAN JEDINI dokaz (u vidu knjige, papirusa, carshafa, kuce, bilo cega) a da je Ilirsko i da je na Kosovu i Metohiji. Odmah da ti kazem da se dzamije ne racunaju jer su one tamo tek posle okupacije od strane turaka (a to je koliko se secam bilo negde oko 1400 i neke - da te podsetim, posle boja na Kosovu polju 1389-te, turci su se povukli i tek za jedno 50-tak godina se vratili). Nema dzeki na Kosovu i Metohija NISTA sto dokazuje da Iliri nisu samo drugo ime za Srbe. A i samo ime Albanija se koristilo za vise regiona po Evropi jer ALBA znaci BELA, a rimljani ko rimljani, uvale ime koje im naidje na pamet. Tako da vi, siptari, ipak ste potomci nekih iz Azerbejdzana il ko zna kojih regiona oko Kaspijskog mora koji su sa turcima dosli na Balkan, koji je bio postojbina Srba. Posle se sve to izmesalo prelaskom mnogih Srba u islam. Ali to da ste od Ilira moze, pod jednim uslovom: da se setite imema pretka koji se poturcio. Lako moze da bude da se tvoj predak zvao Nikola, Radoman, Radovan ili nekako drugacije, al SRPSKI.

dobro znas da je za nas uvek bilo kosovo i albanci a to sto ste vi pkusavali i jos pokusavate da proturate neka druga imena to je nesto drugo sto vise govori o vama i o vasoj potrebi da i istoriju menjate u kojoj ste sve zasrali...

Nema problema, ja cu da se slozim sa tobom ako mi navedes makar jedan dokaz za tu tvrdnju. Evo prostog pitanja: Kako se zvalo, nazivalo, Kosovo i Metohija pre nego sto su Srbi izmenili ime? Vrlo prosto...

Nema problema, ja cu da se slozim sa tobom ako mi navedes makar jedan dokaz za tu tvrdnju. Evo prostog pitanja: Kako se zvalo, nazivalo, Kosovo i Metohija pre nego sto su Srbi izmenili ime? Vrlo prosto...

e pa "branioce"(ne znam cega), to je bar lako. Taj se deo od postanka zove Stara Srbija. I bila je sastavljena od dve oblasti: Kosovo i Metohija. Kosovo vec znamo odakle vuce koren, a Metohija je dobila ime po velikom broju PRAVOSLAVNIH crkava i manastira podignutim u tom delu. Metoh inace oznacave crkveni posed:-). Naziv Stara Srbija je i koriscen do kraja II sv. rata, a onda se komunistima ucinilo da je previse da u Jugoslaviji imaju i Srbiju i Staru Srbiju, pa su onda taj deo nazvali "pokrajinom" Kosovo izbegavajuci da u naziv ubace i Metohija. Obrni okreni, kad god da je ime menjano, menjano iz jednog srpskog (Stara Srbija) u drugo srpsko ime: Kosovo i Metohija.

Eto ja ti odgovori. Sad si ti na redu da mi das primer shiptarsko-ilirske povezanosti. SAMO JEDAN... Ajde, sta je to za tebe i tvoje... arnaute...

e pa "branioce"(ne znam cega), to je bar lako. Taj se deo od postanka zove Stara Srbija. I bila je sastavljena od dve oblasti: Kosovo i Metohija. Kosovo vec znamo odakle vuce koren, a Metohija je dobila ime po velikom broju PRAVOSLAVNIH crkava i manastira podignutim u tom delu. Metoh inace oznacave crkveni posed:-). Naziv Stara Srbija je i koriscen do kraja II sv. rata, a onda se komunistima ucinilo da je previse da u Jugoslaviji imaju i Srbiju i Staru Srbiju, pa su onda taj deo nazvali "pokrajinom" Kosovo izbegavajuci da u naziv ubace i Metohija. Obrni okreni, kad god da je ime menjano, menjano iz jednog srpskog (Stara Srbija) u drugo srpsko ime: Kosovo i Metohija.

Eto ja ti odgovori. Sad si ti na redu da mi das primer shiptarsko-ilirske povezanosti. SAMO JEDAN... Ajde, sta je to za tebe i tvoje... arnaute...

Malo si pomesao likove, prijatelju, pogledaj kome saljes poruke...

Jes` valla tako mi boga jes`...

lol... po ovakvim forumima i grupama sam od '91-ve. Iako na prvi pogled izgleda uzaludno, ipak po neko po nesto i nauci. Najvaznije je da ne damo svoje. A to sto je puna kapa onih koji pisu novu "istoriju", izmisljaju jezike i nekakvu svoju proslost, uopste nije vazno. Mi znamo i moramo to da prenosimo dokle god nas sluzi tastatura:-)

Mene, hvala bogu, sluzi sve, jos uvek sam u dobroj kondiciji i fizickoj i mentalnoj, tako da na mene mogu racunati i Boki i Toki i Sheki i Zdraki i Shuki (mada mislim za njega da je totalno nesposoban) i Iki-Daki...i svi oni kojima je Srbija u srcu...

Predlazhem sluzhbeni naziv Al/Sh/Ar...nastao od Albanski/Shiptarski/Arbanashki...
Da se ne bi smo sporili vechno...
Kad mogu za jezik u bosni BHS...

Srbin, to je sudbina...
Hrvat, to je zanimanje...
Bosanac, to je dijagnoza...

Predlazhem sluzhbeni naziv Al/Sh/Ar...nastao od Albanski/Shiptarski/Arbanashki...
Da se ne bi smo sporili vechno...
Kad mogu za jezik u bosni BHS...

Srbin, to je sudbina...
Hrvat, to je zanimanje...
Bosanac, to je dijagnoza...

pa posto je rec o nazivanju na srpsko-hrvatsko-crnogorskom jeziku mislim da treba da se pitaju i oni pa ako se slozite onda nema problema i upotrebljavace se taj naziv Al/Sh/Ar.a mozda i oni imaju neki predlog za sluzbeni naziv srba na srpsko-hrvatsko-crnogorskom jeziku.kao moj doprinos predlazem naziv Shkaveli.

pa posto je rec o nazivanju na srpsko-hrvatsko-crnogorskom jeziku mislim da treba da se pitaju i oni pa ako se slozite onda nema problema i upotrebljavace se taj naziv Al/Sh/Ar.a mozda i oni imaju neki predlog za sluzbeni naziv srba na srpsko-hrvatsko-crnogorskom jeziku.kao moj doprinos predlazem naziv Shkaveli.

slazhem se ...to u prevodu znachi Sloveni... Sclavus...prihvaqeno....
a ono je Bosansko/Hrvatsko /Srpski...
prochitaj ime PDF-a
ko pomenu CG...zamrchila ti je svijest...

Poslednja izmena:
@xheki....ne mogu da se ne nasmejem...
nisi josh prochitao ime PDF-a...Albanac ili Shiptar...
Ja predlazhem kompromisno reshenje...i ti prihvatash...shta sad' hoqesh...aman...

qitaj, qitaj...
http://p104.ezboard.com/fistorijabalkanafrm15.showMessageRange?topicID=227.topic&start=41&stop=60

Još početkom ovog vijeka Erdeljanović je primijetio da kučki Albanci "Srbina", u stvari Crnogorca zovu Skja, Škja (od Sclavus) "i nikako drukče". Navodeći zatim neke arhaične slovenske riječi koje su albanski Kuči primili od starog slovenskog stanovništva, Erdeljanović je zaključio da su "preci kučkih Arbanasa morali najpre doći u dodir sa plemenima drukčeg slovenskog govora i drulčijeg imena... A ta su plemena mogla biti od onih Slovena koji su pre Srba prodrli na Balkan pa i u zetske krajeve". Prema svemu tome, na osnovi podataka koje pružaju istorijski izvori ranog srednjeg vijeka, može se zaključiti da je u Duklji XI i XII vijeka živjela jedna skupina Hrvata, pored osnovne mase Dukljana koji su u to vrijeme predstavljali stariji sloj slovenskog stanovništva, izmiješan sa ostacima više ili manje poromanjenih balkanskih starinaca.

Poslednja izmena:
dzeki dzeki... ajd da manemo i domace i strane izvore... nego ajde ti daj JEDAN JEDINI dokaz (u vidu knjige, papirusa, carshafa, kuce, bilo cega) a da je Ilirsko i da je na Kosovu i Metohiji. Odmah da ti kazem da se dzamije ne racunaju jer su one tamo tek posle okupacije od strane turaka (a to je koliko se secam bilo negde oko 1400 i neke - da te podsetim, posle boja na Kosovu polju 1389-te, turci su se povukli i tek za jedno 50-tak godina se vratili). Nema dzeki na Kosovu i Metohija NISTA sto dokazuje da Iliri nisu samo drugo ime za Srbe. A i samo ime Albanija se koristilo za vise regiona po Evropi jer ALBA znaci BELA, a rimljani ko rimljani, uvale ime koje im naidje na pamet. Tako da vi, siptari, ipak ste potomci nekih iz Azerbejdzana il ko zna kojih regiona oko Kaspijskog mora koji su sa turcima dosli na Balkan, koji je bio postojbina Srba. Posle se sve to izmesalo prelaskom mnogih Srba u islam. Ali to da ste od Ilira moze, pod jednim uslovom: da se setite imema pretka koji se poturcio. Lako moze da bude da se tvoj predak zvao Nikola, Radoman, Radovan ili nekako drugacije, al SRPSKI.

pa dobro bre onda nemoj da se brines vise za sudbinu kosova jer je u rukama onih kojih i treba da bude znaci tvoje brace.

Poslednja izmena:

Eeeeeee,ima jedan dobar naziv i za vas:kalimero ose keqoshi( kapica-``keqe``),pardon -kece.:hvala::hvala::hvala::hvala:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back