ALBANAC ILI SHIPTAR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sad da se vratimo na temu:Albanac ili Siptar?Sta bi pisalo na drzavljanstvu,samoproklamovane "drzave Kosovo", ciji je npr.xheki drzavljanin?Albanije ili Kosova?Ako je albanac onda u Albaniju za drzavljanstvo,ako je kosovac(ne verujem da je,zato sto su kosovci srbi starosedeoci)a on nece u srbe nikako.Zakljucak:siptari.

...@djeki...ti si zemljoradnik koji hoqe po svaku cenu da postane akademik...
...muchno je gledati te kako se naprezhesh...
BTW...sve te slabije razumem...pocheo si da kucash Hrvatski...gubish se...
...ajd' da se chujemo posle setve...
...da komedija jeste...to si u pravu...
ali to na dramskom PDF-u, ovde Al/Sh/Ar ili skraqeno ALSHAR

Glasanje molim...da nas ne splituje @nesha t. The Magnificent...:worth::worth::worth:

sta zuris sa glasanjem potrebna je terapija pod hitno a.

Ti bas imas dobro pamcenje, ili su ti umesto bajki citali separatisticku propagandu, ili si mozda u jaslicama poceo da se bavis statistikom i prilikama na Kosovu 1974.Cudo jedno, ti si za enciklopediju! A to sto je 50-60 ljudi moralo da koristi jezik drzave u kojoj zivi ,to je sasvim ok.Koristi li se u Albaniji srpski jezik ili mozda hrvatski,slovenacki,madjarski,rumunski...?Znamo mi pravu istinu,neces ti da nam drzis predavanja o tome, tvoju istinu unovci tamo gde ima zainteresovanih.

to su samo cinjenice a ako nisi znala na kosovu je albanski bio sluzbeni jezik ali privilegovani nisu hteli da ga uce.sto se tice albanije,hrvatske ili ostalih ovih zemalja koje pominjes tu nema nikakve slicnost jer kosovo je specifican slucaj(sui generis) gde se uvek pokusavalo da se unisti albansko bice kao u ovom poslednjem pokusaju milosevica.

to su samo cinjenice a ako nisi znala na kosovu je albanski bio sluzbeni jezik ali privilegovani nisu hteli da ga uce.sto se tice albanije,hrvatske ili ostalih ovih zemalja koje pominjes tu nema nikakve slicnost jer kosovo je specifican slucaj(sui generis) gde se uvek pokusavalo da se unisti albansko bice kao u ovom poslednjem pokusaju milosevica.

Crni Milosevic kosti mu se u grobu prevrcu od stucanja koliko ga spominjes,vise ti nego iko ,pomislicu da ti je idol.Albanski sluzbeni jezik u Jugoslaviji,da se prekrstim,koliko ja znam srpsko-hrvatski,no dobro vi i inace sve prepravljate pa i ovo nije za cudjenje.Kosovo -specifican slucaj!? evo predloga za novu temu na forumu: Kosovo-specifican slucaj na Balkanu-zasto?

Boze Gospode,kako ovom coveku objasniti da ja imam sve privilegije i da mi nisu potrebne "izgubljene privilegije sa Kosova"?!Ja i sad dominiram nad tobom kako toga nisi svestan.A to da se nece desiti jos jedna seoba sa Kosova,to nemoj da si siguran.To je Usud Kosovske zemlje.Uostalom imali bi ste jako mukotrpan i fizicki naporan rad da izbrisete tragove postojanjaSrpskog i Crnogorskog naroda na Kosovu.

da bogda ti potrajale te privilegije i dominacija nadamnom.posto sam ja zadovoljan trebalo bi da si i ti pa prema tome neka potraje ovako pa da zivimo u sreci.:heart::heart::heart:

..@Ethana...
...Bravo...Divan doprinos modernoj istoriografiji i lexici...
...Rech Shiptar dolazi od rechi Ship, shto znachi brod... znachi da su doshli brodovima k'o svi normalni Iliri...i dozhiveli brodolom, kako kazhu neki ljudi...stari dodushe...

-------------------------------------
E sad, jel vidis doktore Lazicu, kakav si injoranta! Mislis da se stvari i ljudi nazivaju kako ti ih zovnes. Znam ja da Srbi ne mogu da ispravno kazu puno toga, ali bato, rec Ship kao ni Shiptar nama ne znaci nista. Probaj nesto s Amerikancima-valjda ti se prodaje.:whistling:

A sad da se vratimo na temu:Albanac ili Siptar?Sta bi pisalo na drzavljanstvu,samoproklamovane "drzave Kosovo", ciji je npr.xheki drzavljanin?Albanije ili Kosova?Ako je albanac onda u Albaniju za drzavljanstvo,ako je kosovac(ne verujem da je,zato sto su kosovci srbi starosedeoci)a on nece u srbe nikako.Zakljucak:siptari.

---------------------------------------------------
Resenje postoji i na snazi je:
Srbi su drzavljani Srbije!
Albanci su drzavljani Albanije!
Kosovari su drzavljani Kosova!

A, volim vic o starosedeocima! :hahaha:

Kosovari su pripadnici KOS-a ...jel to neka KontraObaveshtajnaSluzhba...
A ako su Djkovajljije Kosovarrrri...
ako je Kosovo...onda Kosovori...valjda...ako je Kosova, onda Kosovajljije, Kosovxhije, Kosovaci...to je gramatichki ispravno...
Pitaj mog druga Midjena Keljmendija shta misli o tome...i pozdravi ga...

@Ethana...kako turizam...na KiM...poshalji nam slike...
Direktor Turistichkog Saveza Kosova i Metohije bio je Shkelzen Riza, brat od Ilirijane Riza, jedne divne devojke i pevachice...ja sam joj snimao plochu...koja se zove "Valla Bravo..."...multietnichki projekat...
ne zna se ko koga ****
Kompozitor Visar Reka...
Vocal Ilirijana Riza...
Bass Ljuan Osmani...
Keyboard&Arr Mikan Zlatkovic
Drum's Hati Madjar
rec&mix Dragan Lazic

Poslednja izmena:

Pa sta ste vi:Srbi,Albanci,Kosovari,Siptari,Zuge.Ne znate na koju cete stranu,ma sta vas briga ko da vise i onako ste prodane duse od pamtiveka ni istorije ni kulture ni porekla, ne zna se ko ste u stvari. Da niste mozda ninje kornjace, americki mutanti i za to mozete da dobijete americko drzavljanstvo, potrudite se .

zasto je nisi pustio da vezba malo mozak jer od silnih doktoratura ne moze da shvati najprostije stvari.steta propade lesson one.

Tvoj mozak je bas izvezban, reaguje samo na odredjene zapovedi, to ti valjda ostalo od uqk, dobro su vas istrenirali, otuda verovatno i xheki,veran ko ...,poslusan ko....I ne kaze se doktoratura nego doktorat jed.,doktorati mnoz..lesson two.

Levat... Slusaj vamo: KOSOVARI NE POSTOJE. Nit su ikad postojali. KOSOVCI, to je vec drugo.Oni su postojali i postoje i to je naziv za SRBE sa Kosova i Metohije. Za vas sto se naziva tice,imate izbor; ARNAUTI ili ARBANASI. To su vam bili nazivi kad ste sa Kavkaza kao osmanlijske sluge stigli na srpske zemlje na balkanu.

Da.. I jos nesto: Kosovo NIJE drzava. Nit ce biti. A drzavljani Srbije su Srbijanci a Srbi su NAROD.

Pa sta ste vi:Srbi,Albanci,Kosovari,Siptari,Zuge.Ne znate na koju cete stranu,ma sta vas briga ko da vise i onako ste prodane duse od pamtiveka ni istorije ni kulture ni porekla, ne zna se ko ste u stvari. Da niste mozda ninje kornjace, americki mutanti i za to mozete da dobijete americko drzavljanstvo, potrudite se .

--------------------------
Pa sad, ako ti znas samo o svojoj kulturi, ne znaci da druge ne postoje. Poznato je da srbi ne znaju puno o drugima, zato ti prastam neznanje! Ucices!

A ono o mutantima-sve mi se cini da vi ste neka ostavstina ili mesavina rusa, cecena, tadjikistanaca i slicnih.

Levat... Slusaj vamo: KOSOVARI NE POSTOJE. Nit su ikad postojali. KOSOVCI, to je vec drugo.Oni su postojali i postoje i to je naziv za SRBE sa Kosova i Metohije. Za vas sto se naziva tice,imate izbor; ARNAUTI ili ARBANASI. To su vam bili nazivi kad ste sa Kavkaza kao osmanlijske sluge stigli na srpske zemlje na balkanu.

Da.. I jos nesto: Kosovo NIJE drzava. Nit ce biti. A drzavljani Srbije su Srbijanci a Srbi su NAROD.

-------------------
E moj Mihajlo, znam ja zasto srbi vole ovo Arnauti. To je turski naziv a vi kao poturceni narod, ne mozete a da ne upotrebite turske nazive. Genetski je to!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back