ALBANAC ILI SHIPTAR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno! Sudbina Kosova je u mojim i rukama moje brace!Samo sto vi toga jos niste svesni.:klap::klap::klap::klap::klap::klap:

jesi li ti uopste ukapirao sta sam ja rekao.ako jesi ko je vi a ko mi.pa kako ti rece svi smo mi i ne sekiraj se mi smo tu da drzimo kosovo cvrsto i cvrsto da ga niko ne pipne.i veruj mi da cemo ga sacuvati od svih onih koje zele samo da ga iskoriscavaju i pale i da vecito sanjaju o nekim kolonizacijama da bi promenili etnicku sliku kako bi mogli da kazu da to nije ovih koji su vecina nego onih koji su manjina.zato brate ne brini i ako ti nisi ovde imas brata dole koji ce ga cuvati.

Eeeeeee,ima jedan dobar naziv i za vas:kalimero ose keqoshi( kapica-``keqe``),pardon -kece.:hvala::hvala::hvala::hvala:

ma razumem ta covece da nemas drugog nacina da sebe tesis za izgubljene privilegije koje si imao na kosovu sem ovog igranja sa imenima za narod nad kime si navikao da dominiras.ako ti je tako lakse ja te mogu razumeti ali ipak trebas biti svestan da se staro vreme nece vratiti.

ma razumem ta covece da nemas drugog nacina da sebe tesis za izgubljene privilegije koje si imao na kosovu sem ovog igranja sa imenima za narod nad kime si navikao da dominiras.ako ti je tako lakse ja te mogu razumeti ali ipak trebas biti svestan da se staro vreme nece vratiti.

Srbi imali privilegije na Kosovu i Metohiji??? Idi!!! Ozbiljno? Kad? Jer dok sam ja bio tamo nesto se ne secam da sam bio privilegovan.A mozda ti onaj kjuc 3 shiptara 1 ostali pri zaposlavanju, skolovanju, dodeli stanova nazivas privilegijom, jer eto, privilegovano sam svrstan u OSTALE??? Ma otimali ste i niste znali sta je dosta. Za sada, dok amerika definitivno ne pukne (a kako vidim krenulo im po berzama), nek ste tu gde ste. Al da sam ja na tvom mestu, za iducu godinu ne bih gledao gde cu na godisnji nego u koju bezaniju.
1999-te sami prelazili u Makedoniju a nas optuzivali da vas teramo. Ovog puta cete sami da bezite, jer posle svih zlocina tesko da cete smeti da nas sacekate.

To s imenima nije igranje nego tema, a to šta je čije i ko nad kime dominira diskutuje se na drugim mestima. Zašto svaku temu vodite na priču kome pripada Kosovo?

nije igranje nego sta je ime kalimero.na takvo igranje mogu odgovarati samo igranjem.a ova imena koja se pominju nisu nista drugo vec posledica njihove zelje da dominiraju nad albancima i zato zasluzuju odgovor.

Vidim da su se mnogi slozili samnom da je Albanac ili Shiptar sve jedno pa cak ove na Kosmetu mozemo zvati i Arnautima taj termin se pominje u mnogim knjigama.

cekaj pa zar necete da koristite ime koje se zvanicno koristi u srbiji.ako bi trebalo da se menja to ime onda bi to trebalo da uradi skupstina srbije u jednoj maratonskoj raspravi(kao obicno oko svega) gde ce diskutovati patriote i izdajnici a mi koji to posmatramo uzivati kao u komedijama Mr.bean a mozda i vise.

Srbi imali privilegije na Kosovu i Metohiji??? Idi!!! Ozbiljno? Kad? Jer dok sam ja bio tamo nesto se ne secam da sam bio privilegovan.A mozda ti onaj kjuc 3 shiptara 1 ostali pri zaposlavanju, skolovanju, dodeli stanova nazivas privilegijom, jer eto, privilegovano sam svrstan u OSTALE??? Ma otimali ste i niste znali sta je dosta. Za sada, dok amerika definitivno ne pukne (a kako vidim krenulo im po berzama), nek ste tu gde ste. Al da sam ja na tvom mestu, za iducu godinu ne bih gledao gde cu na godisnji nego u koju bezaniju.
1999-te sami prelazili u Makedoniju a nas optuzivali da vas teramo. Ovog puta cete sami da bezite, jer posle svih zlocina tesko da cete smeti da nas sacekate.

ne to 3 prema jedan je ravnopravnost koja je pocela da se sprovodi posle 1974 koju ti vidis drugacije mozda zbog toga sto ti je pre toga odgovarao jedan drugi odnos.
govorim o privilegijama kada je zbog jednog srbina moralo da govore srpski 50-60 ljudi jer on nije znao jezik sredine u kojoj zivi sto su i ovde dokazali neki forumasi sa kosova koji su proveli celi svoj zivot na kosovu a ne znaju ni proste recenice albanskog jezika.pa onda za vrema tiranina Milosevica koje vam je najmilije doba ja mislim ne treba ni da govorim.
sto se tice pretnji koje upucujes a na koje mislim da bi trebao da reagira moderator ja ti mogu reci samo da cu opet sigurno ici na odmor normalno kao do sada a ti mozes samo da me uhvatis za kurblu da upalim.
a za 1999 godinu nema sta da objasnjavam jer cak ni tvoja braca srbi koji su iz srbije znaju pravu istinu i dojadili ste im pa mozda i zbog toga si toliko agresivan i neuracunljiv.

cekaj pa zar necete da koristite ime koje se zvanicno koristi u srbiji.a

...@djeki...mi smo svi u cyberspace-u...
...ovo je virtual reality...
...ti nisi stvaran...ti ne postojish...to morash da shvatish...
...sve je ovo igra...
...zahto bi se ti bunio za Al/Sh/Ar
..sada ti ne smetaju strani izvori...sada trazhish da koristimo ime koje se zvanichno koristi u Srbiji...

BTW...jel si gledao Matrix...to ti je isto...
BTW...menjaj hitno nick...prolajasmo...

Poslednja izmena:
...@djeki...mi smo svi u cyberspace-u...
...ovo je virtual reality...
...ti nisi stvaran...ti ne postojish...to morash da shvatish...
...sve je ovo igra...
...zahto bi se ti bunio za Al/Sh/Ar
..sada ti ne smetaju strani izvori...sada trazhish da koristimo ime koje se zvanichno koristi u Srbiji...

BTW...jel si gledao Matrix...to ti je isto...
BTW...menjaj hitno nick...prolajasmo...

samo zelim da kazem koliko postuju svoje zakone "patriote" a i malo komedije ne bi skodilo.

samo zelim da kazem koliko postuju svoje zakone "patriote" a i malo komedije ne bi skodilo.

...@djeki...ti si zemljoradnik koji hoqe po svaku cenu da postane akademik...
...muchno je gledati te kako se naprezhesh...
BTW...sve te slabije razumem...pocheo si da kucash Hrvatski...gubish se...
...ajd' da se chujemo posle setve...
...da komedija jeste...to si u pravu...
ali to na dramskom PDF-u, ovde Al/Sh/Ar ili skraqeno ALSHAR

Glasanje molim...da nas ne splituje @nesha t. The Magnificent...:worth::worth::worth:

Lazicu, padash u vatu bez potrebe.
U pravu si @prdim glasno...
U principu u mom drushtvu u Prishtini...koje je bilo vrlo veliko i pomeshano do bola, nikada se nismo prozivali po nacionalnoj osnovi, osim kad' smo se zezali...
to je bilo Shiptar/Shkavel i to je bilo toliko normalno da nikom ni na kraj pameti nije padalo da se ljuti...
...to funkcionishe i danas...kada se chujemo i vidimo...
...sa ljudima koje ne znash je malo drukchije...nazivash ih onako kako njima odgovara, po pravilima lepog ponashanja...
...Zharkovci, gde zhivim, su otishli josh dalje... oni nas nazivaju Shiftari sa Kosova, bez obzira shta si...
Ja se ni jednog trenutka nisam bunio shto me @djeki zove Shkavel...naprotiv...bash mi je drago....

Poslednja izmena:
Albanac, Siptar, Arnaut...

Srbin, Srbin, Srbin...

Zaista ne vidim razlog zasto bi se siptari vredjali nek pogledaju malo oko sebe i videce da su Shiptar, Albanac ili Arnaut jedno te isto, te jedno te isto...:bye:
---------------------------------------

Magnus, donekle si u pravu!
Ima jos imena za Albance: Arberesh, Arvanitas, Albanian itd. Arnaut to je na turskom i nema veze sa nama. Ova imena samo potvrdjuju koliko smo mi bogati, mislim imati sva ova imena. A to sto mi zovemo sebe Shqiptar, to je znak koliko je star nas narod. Tako, i Grke vi nazivate tako a oni sebe ipak zovu Ellas, Madjare kako ih vi nazivate su Ugari, Njemci (ovo je dokaz siromastva srpskog jezika hahaha) zove sebe Dojche, znaci niti Germani kako ih svet nazove i tako dalje. Kao sto mozes videti ovo se dogadja samo starim narodima.
I s toga vi mozete sebe nazvati samo te jednim imenom Srbin.
Negde si rekao da si arijevske rase- to je ipak diskutabilno jer da jesi, Hitler ne bi probao da vas cisti iz zemlje. A to se nije desilo s Albancima.

U pravu si @prdim glasno...
UJa se ni jednog trenutka nisam bunio shto me @djeki zove Shkavel...naprotiv...bash mi je drago....

------------------------------------
E vala ne bi trebalo da ti bude drago! Ipak to je pogrdna rec. Shkavell dolazi od reci S'ka, sto znaci Nema, onaj ko nema. To valjda, tako pricaju, je ostalo od stara vremena kad su Slaveni dosli na ovim krajevima i nisu imali nista, pa s toga bih ih Albanci zvali tako.
A znacaj se siri jos dalje, a posto vidim sa Kosova si-treba najbolje da znas.
Ma Siptar u stvari i nije progrdna rec! Srbi su upotrebljavali to ime za Kosovske Albance pokusavajuci da ubedjuju sebe a i KAlbance da su drugaciji od drugih Albanaca. A fora je da se i Albanci sa Albanije zovu sebe isto tako Shqiptari hahahah. Inace, neki su ljudi pravili fazone oko toga u zadnje vreme-odgovorajuci na politicke muke Srba da Albanci ne bi trebali da imaju dve drzave-i rekavsi da smo mi "drugaciji" kao sto je srpski rezim rekao devedesetih. Vraca se, jel?

Zar je uopshte bitno ko kako koga zove? Jel to menja stvari? Zvao ti mene ``care`` a ja tebe ``serdare`` - uopste nije bitno - ko mrzi-mrzi,
kome je svejedno- svejedno je. Ne verujem da iko ikoga voli posle rata. ali to su normalne reakcije. Cak i za stara medjunacionalna
(privatna) prijateljstva treba malo vremena posle ovakvih shokova - tipa ``promena drzhavnih granica``.
Inache. po pitanju ``medjudrzhavnih prijateljstava`` . sem potencijalnih interesa nema nikakve druge spone za `medjudrzavne ljubavi i saradnje``

Poslednja izmena:
------------------------------------
E vala ne bi trebalo da ti bude drago! Ipak to je pogrdna rec. Shkavell dolazi od reci S'ka, sto znaci Nema, onaj ko nema. To valjda, tako pricaju, je ostalo od stara vremena kad su Slaveni dosli na ovim krajevima i nisu imali nista, pa s toga bih ih Albanci zvali tako.
A znacaj se siri jos dalje, a posto vidim sa Kosova si-treba najbolje da znas.
Ma Siptar u stvari i nije progrdna rec! Srbi su upotrebljavali to ime za Kosovske Albance pokusavajuci da ubedjuju sebe a i KAlbance da su drugaciji od drugih Albanaca. A fora je da se i Albanci sa Albanije zovu sebe isto tako Shqiptari hahahah. Inace, neki su ljudi pravili fazone oko toga u zadnje vreme-odgovorajuci na politicke muke Srba da Albanci ne bi trebali da imaju dve drzave-i rekavsi da smo mi "drugaciji" kao sto je srpski rezim rekao devedesetih. Vraca se, jel?

..@Ethana...
...Bravo...Divan doprinos modernoj istoriografiji i lexici...
...Rech Shiptar dolazi od rechi Ship, shto znachi brod... znachi da su doshli brodovima k'o svi normalni Iliri...i dozhiveli brodolom, kako kazhu neki ljudi...stari dodushe...

Poslednja izmena:
jesi li ti uopste ukapirao sta sam ja rekao.ako jesi ko je vi a ko mi.pa kako ti rece svi smo mi i ne sekiraj se mi smo tu da drzimo kosovo cvrsto i cvrsto da ga niko ne pipne.i veruj mi da cemo ga sacuvati od svih onih koje zele samo da ga iskoriscavaju i pale i da vecito sanjaju o nekim kolonizacijama da bi promenili etnicku sliku kako bi mogli da kazu da to nije ovih koji su vecina nego onih koji su manjina.zato brate ne brini i ako ti nisi ovde imas brata dole koji ce ga cuvati.

Ukapirala sam ja sve sto si hteo da kazes.Samo pojasni ko je to vecina a ko je manjina?I jos nesto ti mi nisi brat kao ni ja tebi.Meni moze biti brat *iskander,prf.grof,glupachica,magnus,sv.Mihailo,grof Ostroski,bebeto(izvinjavam se ako sam nekog izostavila nenamerno).Ja ne "prodajem veru za veceru''.

ne to 3 prema jedan je ravnopravnost koja je pocela da se sprovodi posle 1974 koju ti vidis drugacije mozda zbog toga sto ti je pre toga odgovarao jedan drugi odnos.
govorim o privilegijama kada je zbog jednog srbina moralo da govore srpski 50-60 ljudi jer on nije znao jezik sredine u kojoj zivi sto su i ovde dokazali neki forumasi sa kosova koji su proveli celi svoj zivot na kosovu a ne znaju ni proste recenice albanskog jezika.pa onda za vrema tiranina Milosevica koje vam je najmilije doba ja mislim ne treba ni da govorim.
sto se tice pretnji koje upucujes a na koje mislim da bi trebao da reagira moderator ja ti mogu reci samo da cu opet sigurno ici na odmor normalno kao do sada a ti mozes samo da me uhvatis za kurblu da upalim.
a za 1999 godinu nema sta da objasnjavam jer cak ni tvoja braca srbi koji su iz srbije znaju pravu istinu i dojadili ste im pa mozda i zbog toga si toliko agresivan i neuracunljiv.
Ti bas imas dobro pamcenje, ili su ti umesto bajki citali separatisticku propagandu, ili si mozda u jaslicama poceo da se bavis statistikom i prilikama na Kosovu 1974.Cudo jedno, ti si za enciklopediju! A to sto je 50-60 ljudi moralo da koristi jezik drzave u kojoj zivi ,to je sasvim ok.Koristi li se u Albaniji srpski jezik ili mozda hrvatski,slovenacki,madjarski,rumunski...?Znamo mi pravu istinu,neces ti da nam drzis predavanja o tome, tvoju istinu unovci tamo gde ima zainteresovanih.

cekaj pa zar necete da koristite ime koje se zvanicno koristi u srbiji.ako bi trebalo da se menja to ime onda bi to trebalo da uradi skupstina srbije u jednoj maratonskoj raspravi(kao obicno oko svega) gde ce diskutovati patriote i izdajnici a mi koji to posmatramo uzivati kao u komedijama Mr.bean a mozda i vise.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:, toliko vas zanima Skupstina Srbije, pa ste raspisali konkurs za nova radna mesta:HAKERI!!!A da u vasoj skupstini je sve kako tata kaze,vi ne mozete ni da otvorite raspravu niti smete inace:thumbdown::thumbdown::thumbdown:!

Boze Gospode,kako ovom coveku objasniti da ja imam sve privilegije i da mi nisu potrebne "izgubljene privilegije sa Kosova"?!Ja i sad dominiram nad tobom kako toga nisi svestan.A to da se nece desiti jos jedna seoba sa Kosova,to nemoj da si siguran.To je Usud Kosovske zemlje.Uostalom imali bi ste jako mukotrpan i fizicki naporan rad da izbrisete tragove postojanjaSrpskog i Crnogorskog naroda na Kosovu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back