ALBANAC ILI SHIPTAR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I

Posle drugog svetskog rata postojao je trend kod Siptara sa Kosova da osim imenima koje ce kasnije da im neko kaze da sebi namecu, menjaju i prezimena tako da nose prezimena slicnim toponima u srpskim krajevima....., tako da su sebi davali prezimena, cisto srpskih sela, delova gradova, po neki i manastira, (imao sam jednog poznanika prezivao se Rakovica, ) a sve u cilju kako bi sutra rekli kako nose prezimena po tim delovima gde su ranije ziveli i sto ih veze , jos kada dodaju ime koje ima u sebi nesto "ilirskoga" onda svako onaj koji ih ne zna poveruje u njihovo "poreklo"

A ko ih zna , zna ko su u stvari Siptari....

Posle ovog rata, najcesca imena su Medljin, Hiljari, Bilji, Veslji, Djejmi (djeki),...a ko to zna, mozda ce za par godina da budu moderna: Yin, Tin, Li (odnosno Lji), Tong, Kvong ili nesto slicno...da li ima kraja svemu tome?:sad2:

ja uvek govorim albanac/albanci...
nervira me to opravdanje ako oni zovu tako sebe mozemo i mi...
pa i crnci se medjusobno dozivaju crnje-nigga
ali je za njih uvreda da ih belac tako dozove...
jednostavno nikada necu vredjati nekoga bez ikakvog razloga...a pogotovo ne na nacionalnoj verskoj i/ili rasnoj osnovi

e moj grofe... stari poznanice... znam te od najmanje tri ostala foruma i vidim da se jos nisi odlucio da li mrzis albance ili ne :) ove tvoje teorije su me ubedile isto koliko i one da su srbi na kosovu svi kolonisti i da ih pre 19 veka nije bilo nikada... "isto g**o, samo drugo pakovanje" sto bi rekli negde sredinom 80ih kada je ta izreka bila cool :)

kao kod svih naroda, i kod albanca imas dobre i lose ljude. tebi niko ne brani da dobre postujes i volis, a da lose mrzis i prezires, ali nemoj boga ti da delis sada jednu citavu naciju samo zato sto te grize savest da priznas, sebi pre svega, da ne mrzis koliko bi hteo - ipak si ti aristokrata.

Stari poznanice reci mi nik "tamosnji" ili ovde nekadasnji nik da vidim koliko se znamo....

U pravu si da kod svakog naroda ima losih i zlih a pogotovu kod vas, u to sam se licno uverio. Ponekad se pitam odakle mi stvarno zivaca i tolerancije da postujem u umerenom tonu s obzirom sta sam doziveo dole a nikome se nisam zamerio cak sta vise i pomagao sam koliko sam mogao svakome ko me je zamolio....

A ipak kada se cujem sa starim prijateljem kao pre sat vremena onda dugo posle toga razmisljam o tome koliki smo mi Balkanci misteriozni, cudni. Kakve smo naravi, ko nas je i kada i zbog cega, podelio. Zar to nismo mogli da vidimo na vreme, prekinemo te nase krvave obicaje, mrznju, osvete............, ali .....zbog svega:

niti mrzim tvoj narod, niti volim.

A ponekad i sto je sve vise ovakva situacija kod nas i kod nasih politicara, tako se veruj mi ponasam i prema sopstvenom narodu.

Citajuci i analizirajuci, cesto dolazim do mnogih stvari koje mrzim kod mog naroda ali i nalazim na osobine sa kojima mogu da se malo naroda pohvali..

Ja sam ti ko "Sikter - efendija" iz "Noza" Vuka Draskovica......

Znam da etiketiram druge narode ali i moj Bogami i to mozda vise nego druge....

I to samo zato sto vise volim srpski narod nego sto mrzim druge.

Eto toliko o mojoj "mrznji"............., poznanice!!!

Albanka ili Shiptarka

Kazi mi, kazi,
Kako da te zovem;
Kazi mi, kakvo
Ime da ti dam, -
Hocu li reci:
"Albanko", ili "Siptarko",
Ili cu "lane",
Ili "moje blago";
Hocu li "duso",
Ili "moje drago" -
Kazi mi, kakvo
Ime da ti dam!
Sve su to mila
Imena i lepa
Kojima Srbin
Svome zlatu tepa;
Al' ja bih proveo
Citav jedan vek,
Trazeci lepse,
Dicnije i sladje,
Milije ime,
Sto jos ne cu svet,
Da njim nazovem
Moj rumeni cvet.

Conte, Beograd, 09.06.2008.godine

Ime ti je Fljora,
nocna si mi mora,
zhudim da te ljubim
pa glavu izgubim...
Da se zoves Hysnije
nema nista milije,
od te tvoje ruke,
sto stavi me na muke,
kad' smo mladji bili
pa ljubav otkrili...
Draga mi Teuta
eeee koliko smo puta...
u Grmiji, sami
i u mrkloj tami,
kao da smo znali,
probali da l' pali,
ona fora stara
gazde (ti) i odzacara (ja)...
(ybg malo sam joj cistio odzak...)

he he, znate kako je bilo kod nas pre u pristini, kada nemas nista da ispricas drugovima i poznanicima o romanticno-seksualnom zivotu, uvek si imao izgovor da kreses "neku od onih drugih" tj. albanci bi rekli "jednu srpkinju" a srbi "jednu albanku"... mislim, najlakse je bilo tako, jer su se svi poznavali u svojoj etnickoj grupi, a za ove "druge" si samo trebao da izmislis ime... tako i vas dvoje...

(inace, ako se pitate sta lazovi izmisljaju sada - kazu "jednu studentkinju" iz x grada. ista fora, samo malo drugacije pakovanje)

Onaj koji nema sa cime da se hvali - ne hvali se, to ti je kao kada ti je "hard" pun svega i svacega, pa da mu olaksas ti ga defragmentujes i stavis stvari na "pravo" mesto...tako i ja...ne valja da zadrzavas bas sve u sebi, moras da se malo ispraznis, a hvala bogu ima dosta njih ovde na forumu koji me znaju da mogu da posvedoce ovo moje hvalisanje...bilo je cak i onoga: "Ma kako mozes sa siptarkom, cigankom...a ja brate mogu, sto da ne svi smo mi ljudi i imamo svoje potrebe, a pogotovo ako potrebe spojis sa zadovoljstvom...eeee to je pun pogodak

ja mislim da bi ovde trebao da reagira administrator da se ovaj forum ne bi pretvorio u forum ulicara i ulicarskih prici.ako ne onda cemo biti primorani da odgovaramo na odgovarajuci nacin istina morace da spadnemo na nivo ulice ali sta ces ponekad se mora.

Pa sta kome smeta to, bre, stvarno ne razumem:neutral: Koga vredjamo? A po cemu je to jezik ulice?:roll: Na kraju krajeva neka se zatvori tema ako nesto nije u redu!!! Cim nesto ispricam iz svoga zivota odmah ovi ljaperi reaguju kao da su oni ziveli moj zivot:eek:Ko vas bre yyebe sto niste znali da zivite u najlepsem gradu na svetu. Postujete na temama (izmedju ostalih i "...tolerancija...") a nikada se niste druzili sa Srbima, kome bre kenjjate te gluposti? Ja imam vise prijatelja siptara nego sto ih vi sami imate medju sobom!!! Djuturumi bre jedni ljubomorni, izlazio sam sa siptarkama dok su nas pljuvali i vasi i nasi, pa smo sacuvali i drugarstvo, a bogami i ljubav...Sta mislite odakle mi podaci o pojedinim stvarima? Pa ako zelim i vas mogu da nadjem i ko ste i odakle i ko su vam bili baba i deda i strina i ujna i deveto koleno...Sedite tu gde jeste i postujte normalno ako mozete, a ako ne - idite na forum za decu ispod 8 godina (ako postoji) pa njima pricajte te price - tipa jeste - nije...:eek::eek::eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back