Alatke iz kuhinje

Ma, moje figurice uvek ispadnu dzinovske koliko god se trudila da budu male, tako da mi uopste nije preveliko :lol:

U kratkim certama, mozda ce jos nekome biti od pomoci - ubacis fondan u jednu polovinu ali onako, da bude dosta vise, onda stavis drugu polovinu sacekas malo i odvojis. Super se odvaja, onaj visak koji ti bude strcao po plastici samo iseces skalpelom i gotovo. Posle malo sacekas da se prosusi i radis vec onako kako inace radis. Ovaj kalup je po mom misljenju dobar za sedece figurice, za stojece bi zaista izgledalo ogromno.

Ma, moje figurice uvek ispadnu dzinovske koliko god se trudila da budu male, tako da mi uopste nije preveliko :lol:

U kratkim certama, mozda ce jos nekome biti od pomoci - ubacis fondan u jednu polovinu ali onako, da bude dosta vise, onda stavis drugu polovinu sacekas malo i odvojis. Super se odvaja, onaj visak koji ti bude strcao po plastici samo iseces skalpelom i gotovo. Posle malo sacekas da se prosusi i radis vec onako kako inace radis. Ovaj kalup je po mom misljenju dobar za sedece figurice, za stojece bi zaista izgledalo ogromno.
A OK...
To mi vec neko objasnio ranije ovde:ok: a ima i one slikice sa uputstvom..nego reko mozda si mu nasla novu caku :zper:
a meni su figurice oko 10 cm cele zato mi ovo izgleda ogromnooo :pljus:
nista skraticemo joj nogice..:z;:
Hvala na objasnjenju..:ljub:

e Gorice draga, meni bas nista ne treba kad razmisljam sad, ali kad vidim onda mi svasta treba, ko malom majmunu.....:zcepanje: i svasta bih narucila samo kad bih znala kako.....:zcepanje:
a muz verujem da Boga moli da nikad i ne ukapiram.....
kad bi to nekako moglo da ja kazem e to i to i to....neko sve odradi, ja platim lepo i gotovo....:rotf:
sta cu, bivsa plavusa, a u dusi izgleda jos uvek :zcepanje:

Poslednja izmena:
I ja bih kao ladyns. :rumenka: Ja da odaberem, dam pare, i ono stigne do mene. A ono da naručujem, da tražim, da mozgam....to bih da izbegnem...

Meni nije problem kupovina preko interneta. Već sam pisala da sam ja more stvari kupila iz fotelje. Oba laptopa, štampač, usisivač, peglu, slušalica i miševa - ne zna se broj, mobilne telefone, memorijske kartice, ručne satove, miksere...Ma ne mogu svega ni da se setim. I to mi nije problem, kada naručujem na srpskom, i kada plaćam kada mi stigne. A ovo sa karticom i tim paypalom mi deluje mnogo komplikovano, a inače mnogo volEm da kupujem preko interneta.

Sto se tice te kupovine preko neta ja sam svu mogucu tehniku za stav kupila preko interneta, sto domacica rece iz fotelje, ali skoro me zovu iz brze poste doneli mi paket iz Tehnomanije isporuka u vrednosti od oko 6000 din, a ja nista zivo nisam porucila, kako, zasto i odakle to pojma nemam, ali mi je bilo bas cudno, nikada ranije mi se nije desilo nestoslicno....

http://www.kupujemprodajem.com/Rashladna-vitrina-Podrum-Palic-6874459-oglas.htm?filter_id=33322358
drage moje, ja tražim da kupim ili frižider ili vitrinu i nađem onu koja je kod mene na terasi bila. Znači ta, baš ta bila kod mene jer sma je nekim kanalićima nabavila iz Podrum Palića, za 30E, znala sam da je to izuzetno jeftino, ali pojma nisam imala koliko inače koštaju. Prije godinu dana je to bilo, ljeto, 100C, ja radila i na redovnom poslu i kući torte, kako je brzinski organizovano da dođe, tako je brzinski otišla. Sjećate se da sam vas gnjavila šta mslite o rashladnim vitrinama... a sada evo je, to je baš baš ta, i broj telefona i sve imam zapisano od čovjeka koji ju je kupio, jer je mm stavio u oglase i došao čovjek isti dan i dao ju je za 70E. Nazvao me na posao a ja baš bila u nekoj frci, što kaže Nele iz Zabranjenog pušenja, PAMTIM TO KAO DA JE BILO DANAS, kaže onako si rekla da ti ne odgovara, da topi fondan i da mnogo vlaži i evo, čovjek je zvao, dolazi smao ako ti daš zeleno svjetlo!!! Joj, šta da vam pričam...
E ta je topila fondan, ali dođe mi da poludim kada vidim koliko su im cijene :dash: a sada 100x pomislim i suze mi krenu na oči kako bi mi dobro došla barem kada su torte nafilovane, ma barem da u njoj stoje margarini, puteri, pavlake, mlijeko, jaja... sve drugo što smeta u mom frižideru dok su torte unutra. Mada, ja sam ipak ubjeđena da se to moglo srediti da ona meni bude dobra

Evo ih plehovi koji su naruceni od PERFOM iz Pozege, odakle je i Kaca narucivala. Nakon dugih razgovora sa njom u toku njenog narucivanja pa i kasnije kada su joj stigli plehovi, odlucila sma se da i ja narucim kod njih prvenstveno zbog KVALITETA izrade i tacnosti mjera. Ali njihova neozbiljnost, neposlovnost i sve u kompletu stav prema nama malima u njihovim vecim poslovima... e nece Danijela vise sigurno od njih nista uzimati. Trebali su plehovi biti u srijedu kod mene pred epcenje one mladenacke torte, ali hajde nisma htjela da dosadjujem jer nisam kupila sporet sa multifunkcionalnom rernom pa sam pekla na svoj nacin kao i uvijek do sad. ALi ovaj veliki obruc 32 mi je trebao PODHITNO u cetvrtak za filovanje. Vidim ja 13.30, nema paketa. Nazovem i tako izruzim tog Dragana koji je i primio moju narudzbu. tada je odmah bilo sa Vi da predjemo na Ti, kao znamo se ovako ili onako, moje kolege sa faxa su iz njegovog kraja, moja cimerka se udala u mjesto odakle je i njegova zena, ma sta ja znam koja prica i tema se tu nije sve dotakla... Dzaba ti sve to, kazem ja njemu da ja razumijem da se kod njih radi u 3 smjene, da su preoptereceni,da je sef rekao da je 800T lima najhitnije za Split, sve drugo da se stavi sa strane, on je moju narudzbu primio i ima obavezu da me nazove i kaze:"Slusaj, zbog toga i toga ne mozemo to sve stici jer su tvoje mjere malo razlicite u odnosu na nase standarde, reci sta je hitno pa da to odradimo do tog datuma!?" Da je bilo tako, ja bih svoje rekla i bilo bi OK, oni odradili, ja dobila na vrijeme potrebna i hitna sredstva za rad i to je to.
Sada ovo sto je poslao nije ni pola od trazenog, ali hajde, barem sam ove pravougaone dobila od prokrona za cijenu AlMg3 i postarinu su oni platili, sta reci...

Ja ne znam gde da postavim ovo,ako nekog zanima.Danas sam bila do kineza i videla da imaju u jednoj radnji cirkonske trake i one kugle od stiropora,znate ono sto je stana.r pravila i cene kugli su od20-150din.ako nekog zanima,imaju i one tuckove za cvetove.50 din oko 100kom.od sekaca danas nisu imali nista.mislim nista novo-leptirici,margarete,srca sa natpisom love i zvezde sa natpisom congrats.ja sam uzela sekace metalne 3 kruga i 3 cveta po 100 din.ako je nekom korisna informacija

311kg1d.jpg

Ovo je moj boško. :) Družimo se malo više od mesec dana. Pomoć je, kako da nije. Ali, kao i svako muško, ima svoje mane. :(

Posuda mu je premala. Maksimalno može da umuti 9 belanaca, i sve što uz njih pripada (šećer, orasi, lešnici, brašno).

Prilično je spor. Ima 4 brzine, mada ne znam za šta mu i služe prve tri, sem da se u njih prebaci kada meša dodatke.

Teško mu se pere mutilica za belanca, jer su žice isprepletane, pa se u samom vrhu uvek zadrži poneko vlakno od belanaca, koje sunđer ne opere, nego mora detaljno rukom. Takođe, na gornjem delu ostane mase od belanaca, ili sl. pavlake /šlaga, koja neće da ispadne treskanjem mutilice, nego može da se skine samo zavlačenjem prsta. Za nas, sa punačkijim prstima, nemoguća misija.

E sada, sa njim takvim nesavršenim, ja sam juče, za 2,5 h uključujući i mućenje i pranje posude, ispekla 17 kora. Deset pravougaonih 23 x 33 cm i 7 srce, fi 25 cm. Od ukupno 44 belanceta, mutila sam 5 x. S tim da kore pečem po dve istovremeno. Moglo bi i brže, da imam bar još jednu posudu. I kupiću je, naravno, samo im je malo komplikovan sistem kupovine, pa moram da sačekam da mi se dete odseli u BG.

Inače, model je MUM 4600, i platila sam ga u Tehnomaniji na akciji 10 990 dinara. Ni jednog sekunda se nisam pokajala što sam ga kupila, samo mogu da zamislim šta i kako rade oni od 50 - 60000 dinara.

P.S. Kore za kidi mi uopšte ne umuti lepo, imam i dokumentovano. :( Njih i dalje mutim ručnim.

Zd hvala na tako detaljnom opisu svih mana i vrlina tvog Boska...:) Vidim sad u tehnomaniji da je Boskov kapacitet posude 3.9 l, a kad otvorim i neke skuplje isto je...uglavnom ni jedan ne videh da ima vise od toga...ali ja nisam naletela....uh kad bi bar bio neki sto muti 12 belanaca......sutra cu malo detaljnije traziti ako uhvatim vremena
e ja danas otvorim neki sajt i gledam....reko sta je ovo tako jeftino, 8500....kad ja malo bolje a ono 8500 Evra....aaaaa kad se slogirala nisam :zcepanje:

Uglavnom svi imaju tolike posude, oni sa većim posudama su već profi, ili bar polu - profi. Mislim da za neke pristojne pare nećeš naći sa većom posudom, mada ni ne znam koliko si rešila da odvojiš za mikser.

Olakšava posao, jer dok ja razbijam filove ručnim, on recimo muti sl. pavlaku. Ili, ako ja mutim žumanca i ostalo, on muti belanca, i bude istovremeno gotovo.

Kažem, nisam se pokajala što sam ga kupila, umnogome mi je pomogao, samo - nije savršen.

Imam i ja taj. Sasvim lepo umuti maximalno 12 belanaca, ali moraš da mu staviš poklopac (koji dobiješ uz njega) da ne izadju :) Onda lepo ta belanca prebaciš u drugu činiju pa dodaješ ostale sastojke a ovde možeš dalje da mutiš belanca :)

I ja sam imala gorenje 170w koji je mislim stariji od mene (doduše pre mene je bio u "penziji" a ja ga aktivirala-nasledila ga) a mutio je kao zmaj. E proletos jedan vikend ja 5 torti a mikser na izdisaju.... otišla i kupila Moulinex koji je takođe zmaj ali mu metlice tj.one plastike na metlici pukle 2 puta. Sad će moj majstor to da napravi od prohroma:zper:

Evo ovaj sam kupila:

Mikser-Moulinex-HM-4101_slika_O_5480961.jpg

Ja imam ovaj Bosch, od milja ga mi u kući zovemo Boškić, a imam i drugi koji je neka šlj marka, kupila mi ga drugarica moje drugarice sa fb, virtualno druženje samo tako funkcionise, onomad mi crko jer sam ja kreten mješala fondan sa njim, onako komplet duplu mjeru od 1,8kg prah šećera, pisala sam već o tome tad kada se desilo. E njega od milja zovemo Drekavac, 1000W snage, čitava se zgrada trese kad on muti. U njemu umutim max 1l sl. pavlake i 14 bjelanjaka, u Boškiću uvijek mutim 10 bj, kad treba više muti Drekavac. Kupila sam ga za 100E, takvih ima koliko voliš u Nejmačkoj.

Trebalo bi da je ova treća, tj. donja, ali ja uopšte nisam zadovoljna kako razbije filove. :( Imam neki ručni Kaufmaks koji to uradi savršeno. Napravi penu od fila, dok bošku to ne pada na pamet.

hvala na odgovoru. probacu pa javljam
imam jos jedno pitanje jel znate gde mogu nastavci(dodaci) da se kupe?
edit: umesio sam testo od 1kg brasna i ekstra je ispalo cak mislim bolje nego rucno... narasta ko ludoooooo

Poslednja izmena:

Back