Daca_Su
Ističe se
- Poruka
- 2.734
Ja mislim da su ti skroz plitki plehovi praktičniji za rad nego ovi dublji. Po mom mišljenju, ti duboki su samo za beze kore. Ovo govorim sa svoje tačke gledišta, kao neko ko pravi ultra tanke kore, tako da su za to plitki plehovi prava stvar.
Hej, sinoc si mi ti bila na pameti. Pekla sam malu lud-lab tortu u obliku srca i naravno, nema sanse da pecem u tom malom kalupu, jer to je onaj klasican patispanj sa kakaom, pa u receptima svuda pise da se pece u kalupu i presjece na 3 dijela. E nema sanse, nego ja to lijepo u onu veliku tepsiju od rerne i kasnije sjekla preko tog kalupa na 3 kore i gotovo. Onako dok sacekas da se ona velika kolicina lijepo ispece u tom malenom kalupu, peklo bi se preko 1h, pa hoce li lijepo narasti, onda sjecenje...
Tako stalno radim i kad su okrugle torte u pitanju sa tim debljim korama, a nekad i kod ovih tankih korica, kad imam puno istih oblika i vrsta, pa mi zafali plehica

Ja sporiji mikser nisam videla u životu, sa njim ne mogu da umutim 6 belanaca kako treba.