Alatke iz kuhinje

A kako se sa ovim napravi dugacka kosa za figurice, to mi nikad nije bilo jasno kad tu moze stati samo kratki dijelovi fondana?
drage moje evo da podelim sa vama moj novi alat, inace nikad koriscen u svrhe za koje je namenjen a u pokusaju da ustedim parice probala sam ovu spravu koja se inace koristi za sitnjenje belog luka da koristim u svrhu izrade trave fondanom.... akcija uspesna a mozda jos nekome moze pomoci....;)

attachment.php

Eeee pa ja pravim i kosu,,, jos je moja manja, sto kaze ZD nije markirana,,, obicna, kineska :D I krenem da stiskam santim, dva ne znam zaista otprilike i ne do kraja, i onda dodajem parce po parce i stiskam,,, ali ne do kraja, samo pomalo pa podignem, stavim parce i nastavim!!!!

Znaci, da bi se mogla praviti frizura i za nekog djevojcurka, a ne samo za klovna :rotf: treba podrgrijati fondan pa malo po malo dodavati, bez pritiskanja do kraja?! E sad sto se tice toga markirana ili ne, cini mi se da je to vec sreca hoce li se kineska polomiti ili ce izdrzati

Drage drugarice...
posto sam u poslednje vreme napravila hiljadu mafina mama je odlucila da me obraduje i kupila mi nove silikonske kalupe, slikacu i stavicu ih da vidite...
Ranije sam uvek pravila u papirnim korpicama ili silikonskim kalupima obicnim.
E ovi novi imaju vise reljefa i nisu mi dobri...naime kada hocu da izvadim ispecene mafine ovde nece da izadju lepo iz kalupa vec se cepaju i pola ostane u kalupima...mislim strasno vec sam nekoliko tura upropastila pokusavajuci sa raznim receptima misleci da nije mozda do toga kakvo je testo...
Pokusaj da udubljenja namazes margarinom, dno i sa strane, onda izadju bez problema.

I ja radim travu sa ovom presom za beli luk ali kao sto kazete mora se podgrijati u mikrovalnoj da bi lagano islo inace svaki ce osim mozda metalnog da pukne, kosu jos nisam probala ali dobro je znati kako i to izvesti ja sam dosad radila tako sto razvaljam fondan u niti pa obmotam oko rostiljskih stapica i bude kosa ki rezanci :hahaha:

Samo da se pohvalim da sam uzela podloge za tortice od Macediv-a, pored okruglih i kvadratnih sa cipkom koje sam uvijek uzimala od njih, sad sam uzela i one u obliku srca i bas sam srecna :zskace: imaju samo jednu dimenziju takvu da moze da fino stane u kutiju od kvadrata i kruga 33cm. Super izgledaju, bas su onako elegantni, pam vidjecemo u nedelju kakav ce biti ukupan utisak sa torticom na njemu

Evo i obecanih slika iz jedne becke radnje kojoj je glavna ponuda namestaj ali u okviru sitnih stvari za kuhinju imaju vrlo interesantnu ponudu modli i kalupa. Nesto sam usilkala pa da podelim sa vama:

ne mogu da se stim za koliko pralina je ovaj kalup, ali uz njega se dobije i knjiga sa receptima
attachment.php

ovo su kalupi za 15 pralina

attachment.php

a ovo su modle za kekse i kolace, uglavnom je cena 50-70 centi po komadu. Ali ne znam cenu za ove pojednacne male plehcice-modle

attachment.php

A u pozadini se vidi i neki set za dobos tortu

attachment.php

Na zalost, nisam imala punoo vremena da proucavam jer nisam bila sama i vec smo imali dogovvor da idemo negde dalje... i posle nisam stigla da se vratim. Ali eto ako mislite da je ovo povoljno i imate nekoga ko ovih dana ide u Bec iskoristite

oni kalupi za 15 pralina su 7.99 eura.
oni od dr.oetker su 9.90eura.
ovo sto se vidi u pozadini je pomagalo za secenje tankih kora ja ga imam ali ga nekoristim jer je od jako mekanog pleha pa se uvija...pozdrav

Drage moje ja danas bila sa mojim dragim u shopingu i naletim sasvim slucajno na sekace za slova i brojeve(plasticne) znaci abeceda i brojevi...platila ih neverovatnih 5 eura jer videla sam da ste vi placale po 1200-1400 dinara,zato drage moje koja hoce nek se javi do cetvrtka i ja cu vam uzeti kad budem dolazila za Srbiju krajem decembra donosim vam i mozete preuzeti ili vam posaljem postom ako nemozete doci kod mene na kaficu...slova su 4 cm.
cim mi stigne cerkica stavicu sliku jer moj tel neda bas lepe slike....KO HOCE NEK MI JAVI JA VAM UZIMAM I DONOSIM

Lindt kad vidim ove slike bas se rastuzim kod nas se jedva nalazi po prodavnicama nesto ovog tipa a kad nadjes onda je to udaranje po usima kakve su cene...mislim ovde ti je ko koga zajebe i nema nikakve logike oko formiranja cena....bilo cime da se bave ljudi, citaj trguju ugradjuju se od 10 pa do 50 puta! pravi divlji zapad!

Sto se toga tice ovde je sve sredjeno cene su takve kakve jesu pa ko hoce nek kupi,mnogi se zale na rad u inostranstvu al eto meni je ovde lepse sve uredjeno kako treba itd....da i jos nesto ja sa 100 evrica mogu vise ovde da uzmem nego dole...

Back