Alatke iz kuhinje

Heheehe, posle planetarnog miksera, moja najnovija alatka iz kuhinje. :D

v5wcj4.jpg

Što bi se reklo, spram sveca i tropar. :)

Ja, koja sam se klela u mlevenje električnom napravom, ipak sam kupila praistorijsku mašinu za mlevenje oraha. Odjednom, više mi se ne dopadaju orasi samleveni na struju. :( Nekako su mi svi zbijeni, a na ručni pogon fini, vazdušasti. I tako sam ja sebe danas častila novom mašinicom. :D

javi utiske, ja sam skoro dobila slicnu ali nicemu ne sluzi.... bilo je puno prostora izmedju ovog metalnog dela koji treba da melje orahe pa su vise ispadali komadi oraha nego sto je nesto moglo da se samelje:zroll:

Moja svekrva ima neku staru masinicu rucnu za orahe i isto tako je bveliki prostor izmedju pa komadine ispadaju, ali ovaj od ZD mi se cini OK, da nije to toliko veliki prostor nego taman. Ja kostunjavo voce meljem isto rucno samo je masinica na vakuum pricvrscivanje za sto i veliki prostor za stavljanje jezgre, taman 100gr oraha je mjera za jednu turu i bas mi izmenje fino vazdusasto, nisu zbijeni.

Ja sam imala istu takvu i super mi je bila sto se tice oraha ali mi je brzo stradao navoj na ruckici sada imam nekakvu rusku ali i ona ima nekakvu plastiku umesto navoja pa mi proklizava tako da ce verovatno i ona brzo da se menja z:hm: nikako da se nameracim na nekakvu dobru

Moja svekrva ima neku staru masinicu rucnu za orahe i isto tako je bveliki prostor izmedju pa komadine ispadaju, ali ovaj od ZD mi se cini OK, da nije to toliko veliki prostor nego taman. Ja kostunjavo voce meljem isto rucno samo je masinica na vakuum pricvrscivanje za sto i veliki prostor za stavljanje jezgre, taman 100gr oraha je mjera za jednu turu i bas mi izmenje fino vazdusasto, nisu zbijeni.

Imala sam naizgled istu takvu( kutija je bila drugačija), i slomila se baš zato što je bilo prostora iza pa su zapinjali komadi oraha i lešnika. Posle nje dobijem od prijatelja naizgled istu mašnicu samo je kutija drugačija i mogu reći na ovoj nema tako veliki prostor. Nadam se da će tvoja potrajati ZD. Ne vidim po slici koliki je razmak,al ako melješ veću količinu, nije na odmet napraviti pauzu pa odvrnuti ručku i povaditi ono što se zalepi unutra jer mi je pukla baš tu kod ručke na varu :(

javi utiske, ja sam skoro dobila slicnu ali nicemu ne sluzi.... bilo je puno prostora izmedju ovog metalnog dela koji treba da melje orahe pa su vise ispadali komadi oraha nego sto je nesto moglo da se samelje:zroll:

Da javim utiske. Mašinica je savršena. Dopada mi se krupnoća samlevenih oraha, a tih krupnije samlevenih komada ima zanemarljivo malo. Jedina mana joj je, po mom mišljenju, to što nema veći ovaj deo gde se stavljaju jezgra oraha, inače sam baš zadovoljna.

E pa evo i ja da se nadovezem na ovu temu masinice za orahe. Ja sam do juce bila zadovoljna istom takvom kao sto ima domacica, juce uzmem da sameljem orahe i ona pukne bas tu kod rucke, tacnije ta cev na koju se navija rucka .....

Za tu masinicu ne znam. Ali sam se jaaako iznervirala, jer nikako nova seckalica bosch-ova da mi lepo samelje secer. I jaka je i velika, a melje losije od neke stare, ne secam se ni marke. Naravno da ne ocekujem da bude kao kupovni, ali ovo jedva da se moze nazvati mlevenim secerom.

Za tu masinicu ne znam. Ali sam se jaaako iznervirala, jer nikako nova seckalica bosch-ova da mi lepo samelje secer. I jaka je i velika, a melje losije od neke stare, ne secam se ni marke. Naravno da ne ocekujem da bude kao kupovni, ali ovo jedva da se moze nazvati mlevenim secerom.

Koju Boschovu imas, ja nedavno kupih njihov mlinac za kafu i ODLICAN je, cak mi neku noc ponestalo secera za fondan i sa njim sam samljela oko 400gr i super je sitan, pravi prah, kao C prah secer

MMRO8R1 je ta kojom ne mogu secer samleti. Do skoro sam mlela na nekoj kojoj se ne secam ni koje je marke, ali je mnogo bolje mlela. U stvari to je bio blender koji je imao dodatk za mlevenje kafe pa sam ja u njemu mlela secer. Znaci sada moram kupiti mlin za kafu.

Skoro je neko pitao (mislim jedno musko) da li postoji masinica za uvijanje sarmica i ja sam obecala da cu staviti slicicu te masinice. Nisam sigurna da je to bilo na ovoj temi (krecana radi :zstidljivko:) ...nadam se da sc zainteresovani to videti i da nece biti kao u narodnoj "Kasno Marko na Kosovo stize".

IMG_3307.JPG
IMG_3308.JPG

posto se pricalo o raznom stvarcicama za pravljenja kose evo da vam pokazem nesto sto sam kupila u Novom Sadu u jednoj radnji sa plastikom pladila sam je nevjerovatnih 35 dinara i fenomenalno funkcionise,samo se fondan razmeksa i super ide
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Back