Alatke iz kuhinje

Ja mislim da su ti skroz plitki plehovi praktičniji za rad nego ovi dublji. Po mom mišljenju, ti duboki su samo za beze kore. Ovo govorim sa svoje tačke gledišta, kao neko ko pravi ultra tanke kore, tako da su za to plitki plehovi prava stvar.

Hej, sinoc si mi ti bila na pameti. Pekla sam malu lud-lab tortu u obliku srca i naravno, nema sanse da pecem u tom malom kalupu, jer to je onaj klasican patispanj sa kakaom, pa u receptima svuda pise da se pece u kalupu i presjece na 3 dijela. E nema sanse, nego ja to lijepo u onu veliku tepsiju od rerne i kasnije sjekla preko tog kalupa na 3 kore i gotovo. Onako dok sacekas da se ona velika kolicina lijepo ispece u tom malenom kalupu, peklo bi se preko 1h, pa hoce li lijepo narasti, onda sjecenje...
Tako stalno radim i kad su okrugle torte u pitanju sa tim debljim korama, a nekad i kod ovih tankih korica, kad imam puno istih oblika i vrsta, pa mi zafali plehica

Kod mene nema veze da li su plehovi tako skroz plitki ili ne da bi kore bile tanke.Ja isto imam i te wilton setove i super tanke kore ispecem u njima...bas mi je pre 10ak dana zena nahvalila reformu i bas naglasila da joj se jako svidja sto su kore tako tanke a pekla sam u onom plehu sa obrucem....Ne razumem sto ne bih mogla da tanku koru razmazem isto i u plitkom i u malo dubljem plehu....meni to nije problem...

Kod mene nema veze da li su plehovi tako skroz plitki ili ne da bi kore bile tanke.Ja isto imam i te wilton setove i super tanke kore ispecem u njima...bas mi je pre 10ak dana zena nahvalila reformu i bas naglasila da joj se jako svidja sto su kore tako tanke a pekla sam u onom plehu sa obrucem....Ne razumem sto ne bih mogla da tanku koru razmazem isto i u plitkom i u malo dubljem plehu....meni to nije problem...

Nisam rekla da ne mogu da se peku tanke kore u dubokim plehovima, nego da je mnogo jednostavnije i lakše kada su plitki plehovi. Kada sam se učlanila na ovaj forum, daca_011 mi je preporučila da kupim te plitke plehove, ona sama ih ima različitih oblika i dimenzija. Kasnije ću baš naći to gde mi je pisala, pa ću zalepiti ovde, jer je to jedan od najdragocenijih saveta koji sam dobila na Krstarici. Ja samo koru za kinder i puslu pečem u plehu, inače sve ostale kore pečem u plitkim plehovima, ili na prevrnutom plehu, za npr. doboš okruglu, jer su mi svi okrugli plehovi duboki.

mislim da je sve samo stvar navike i rutine,ja prosto ne bih mogla nista napraviti u bilo cemu sto ima bilo kakav obruc pa neka je i 1 cm visine jer od pocetka radim sa plehicima,ali sam isto tako gledala drugaricu kojoj su torte ravne do perfekcije a koru npr pece u obicnoj tepsiji bez papira,mozda bih jos i mogla da je poravnam i ispecem ali ne znam kako bih je izvadila:)

Devojke videla sam da ste komentarisale na temu rucnih miksera, ja zaista od srca mogu da vam preporucim BOSCH 450W fantastican je. Imam ga jedno 4 godine i mnogooooo je posla odradio. Moze se naci po vrlo pristupacnoj ceni 3000,00 - 3500,00 dinara ....razmisljam da kupim jos jedan neka stoji da se nadje, a inace koristim kao i mnoge od vas BOSCH MUM 4600 i prezadovoljna sam.

Ja ga ne bih preporučila ni najgorem neprijatelju. :evil: Ja sporiji mikser nisam videla u životu, sa njim ne mogu da umutim 6 belanaca kako treba. :(

Ja samo sto nisam plakala od muke kad sam prvi put ukljucila moj novi Bosch sa postoljem i posudom i kad sam shvatila da ne moze da mi umuti belanca kako treba. A birala sam, birala i birala pre nego sto sam se odlucila sta da kupim. Mislila sam da je neispravan, isla da ga zamenim medjutim nista. Posle sam kupila na nekom snizenju onaj veliki crveni stoni Kenwood sa metalno cinijom i preporodila se.

mislim da je sve samo stvar navike i rutine,ja prosto ne bih mogla nista napraviti u bilo cemu sto ima bilo kakav obruc pa neka je i 1 cm visine jer od pocetka radim sa plehicima,ali sam isto tako gledala drugaricu kojoj su torte ravne do perfekcije a koru npr pece u obicnoj tepsiji bez papira,mozda bih jos i mogla da je poravnam i ispecem ali ne znam kako bih je izvadila:)

Pa da, na to sam i ja mislila sto se tice dubljih plehova, NE ZNAM KAKO DA JE IZVADIM VAN ako nema papira a pleh dubok, a tek obicna tepsija, ne bih se usudila.

Drage drugarice...
posto sam u poslednje vreme napravila hiljadu mafina mama je odlucila da me obraduje i kupila mi nove silikonske kalupe, slikacu i stavicu ih da vidite...
Ranije sam uvek pravila u papirnim korpicama ili silikonskim kalupima obicnim.
E ovi novi imaju vise reljefa i nisu mi dobri...naime kada hocu da izvadim ispecene mafine ovde nece da izadju lepo iz kalupa vec se cepaju i pola ostane u kalupima...mislim strasno vec sam nekoliko tura upropastila pokusavajuci sa raznim receptima misleci da nije mozda do toga kakvo je testo...

Ne znam sta da ti kazem, ja sa silikonskim nemam bas nikakvo iskustvo, imas tamo na temi maffins svakakva iskustva pa mozes pogledati. Ja jos uvijek pecem u obicnom kalupu sa buvljaka za projice, kad je za ukucane samo namazem i pospem brasnom, a za musterije sa korpicama pa u kalupe.
E sto se tice tog pecenja u samo korpicama, to nisam mogla nikako, ali nikako da izvedem, pokusavala i pokusavala, ali dzaba, cim stavim tijesto ono se lijepo razlije, nisu mogle to da drze, mislim naravno an one AVIS-ove papirne korpice. Tako da nema druge, kupila limene kalupe i sad je sve OK

drage moje evo da podelim sa vama moj novi alat, inace nikad koriscen u svrhe za koje je namenjen a u pokusaju da ustedim parice probala sam ovu spravu koja se inace koristi za sitnjenje belog luka da koristim u svrhu izrade trave fondanom.... akcija uspesna a mozda jos nekome moze pomoci....;)

attachment.php

Back