Alatke iz kuhinje

U ovom mikseru mutim samo šlag,i od to malo napora je već 4-ti put na servisu za godinu dana...može da muti i mimo stalka,ali je jako loš........moje iskustvo.........

Hvala puno Maji. Imam jedan Gorenje mikser nekih 7-8 godina i evo sada je na izdisaju. Jedva radi na drugoj brzini. Bio je dva puta na servisu ali ocito mu nema spasa. Moj muz je svracao u jednu prodavnicu da pogleda ovaj sa stalkom i djevojka koja tu radi mu rece da je bolji ovaj Bosch. http://www.tehnomanija.rs/katalog/bosch-mikser-rucni-mfq-3560s.html
Sada uopste ne znam da li da uzmem ovaj ili mozda neki bez stalka. Ako neko ima mikser kojim je zadovoljan molim da mi preporuci.

Poslednja izmena:
bosko je super..ja sam ga kupila kad se pojavio i bas bas sam zadovoljna.10 belanaca muti bez problema mozda moze 12 da nagura kad su sitnija, ali za ss klasu 10ak. orahe, lesnke itd melje savrseno - oko 200g u cugu.i bas sam zadovoljna.sad ima i sa metalnom cinijom, tad nije bilo

E vidis ti to, ja obicno pravim tih 10 velikih jaja odjednom za dvije kore i onda opet mutim za sljedece dvije, znaci to bi rijesila sa tim mikserom, SUPER! Jedino kod Zoje i slicnih torti mutim sve odjednom, onako kako nalaze i recept, znaci to ne bi mogla sa njim da radim jer ja malo povecam recept na 12 jaja za kore.
A filovi, margarin, puter, pa onda spajanje, kako to u njemu funkcionise???

filove mutim rucno - nekako sam navikla da osetim fil pod rukom hahah :)
posto u zoju ne ide secer u belanca nego se ona muta solo, mozda bi i mogao da izgura 12 kom...nisam sigurna....bio bi duuuupke pun to svakako hihihi

a rucne mi ne pominjite..imam kuci trenutno 3 mixera i jedan koristim zbog glupavih mutilica...poslednji gorenje sam uzela u eurosalonu ali su mu naravno crkle tj puklle mutilice..onda sam imala neke mutilice od tamo nekog mixera koje su dobre, bas cvrste (mixer ocigledno nije bio tako dobar hahahah) i njih nakacila na neki tefalov cini mi se. u pocetku radilo super - posle se razljebila ona plastika u koju idu mutilice pa onda spadaju..sa drugim nekim no name mixerom ista prica...i sad sam ih nakacila na ovaj novi gorenje koji ima taj ulaz metalni - i tu ferceraju..ali svakako moram taj gorenje poslednji da odnesem u eurosalon da vidim hoce li da menjaju njega - mada sto rece @lady elanor ove ne idu u garnaciju... ili da negde narucim mutilice.gde si ti narucila?

Ili jos bolje odnesi negdje kod varioca da ti to ZALEMI, pazi znaci ne da zavari nego da ZALEMI sa mesinganom plocicom, znaju to oni, meni je to uradio majstor iovdje kod mene u firmi i tako to fino sredio da nemam sad brige. Drugi su mi varili, samo progore zice jer su to celicne zice, to treba znati variti, zato je najbolje lemljenje jer je manja temperatura i manja jacina struje u tom procesu, pa jos sa mesingom koji je meksi i kad se on istopi i taj materijal obidje oko tih zica nema da mrdnu!!! Toliko mi je bilo stalo da sredim te mutilice jer jedino taj rucni GORENJE mikser ima toliko izdrzljiv motor, svaki mi je crkavao motor, a ostale mutilice, Philips, Tefal, mutilice su tu ali taj zljeb za ubacivanje unutra odgovara samo odredejenom tipu miksera, tako da tesko da moze mutilica Gorenje staviti u mikser Tehal ili neka druga kombinacija, zato ti je najvjerovatnije i pukla ta plastika.

Inace, u NS u Gorneje servisu su rekli da oni naruce te mutilice i da su 1200din, ovdje kod nas u Su nema njihov servis, samo prodavnice...
A kod mog majstora me lemljenje doslo jedna milka sa ljesnicima :rotf: :rotf:

ovde bih teze nasla malo majstora da mi to zalemi - tako da mi ne gine narucivanj novih...a nije meni plastika pukla nego posle nekog vremena ona malo oslabi, posto je krs naravno i onda moze recimo da muti belanca ali kod filova spadaju bilo da su mutilice bas od tog mixera bilo da su od drugog..kineska prozivodnja :) gorenje mi je nekako najbolji samo ima bezvezne mutilice to je istina.

Ja sam se tih miksera namenjala stvarno i puno bacila para,posebno posle onog elektroluksa koga vise ne proizvode,imala ga je i daca.Poslednji koji sam kupila je onaj preko nekermana i stvarno je super za te pare.A ono na sta nemojte da bacate pare to je klatronik onaj veliki sivi kao planetarni izgleda,platila sam ga 16000 i eno ga stoji u kutiji,em je spor em nista ne umuti kako treba,pa da znate ako sam se ja zeznula da ne mora jos neko.Sto se malih tice kupovala sam i gorenje koji je pre bio dobar,mulineks,tefal,svi oni imaju snagu ali onaj ulaz za mutilice bas brzo se razglavi i mutilice ispadaju,tako da sam poslednji put kupila neki od hiljadu dinara,neznam ni koja je marka nikad cula i on mi sluzi sigurno vise od pola godine,naravno za nesto manje kad treba da se umuti.

evo da se i ja nadovezem na tu pricu,i ja sam kupila pre godinu dana mikser GRENJE bila odusevljena kolike mutilice ima, ali...nisam obratila paznju koliko te mutilice cvrsto stoje i eto ti problema, nije ni tri meseca mutio i nije nestopuno izmutio jer ja nemam posla kao vi i mutilice su pocele da ispadaju u toku mucenja,... odnela sam ga u servis i odmah mi zamenili za drugi evo i taj drugi je zreo za zamenu, tako da ne znam sta da radim volim ga jer je stvarno jak, na prvoj brzini muti extra brzo i bez problema muti 10 belanaca, ali te mutilice me izludjuju sto ispadaju, na jacu brzinu ako je nesto redje ne smem da ih pustim, jer odmah ispadaju, dok u filove dobro mute i fil bude super umucen jer su one velike a mikser je dosta jak ali se desi i da u fil hoce da ispadne i ako je gust
ja stvarno ne znam sta da radim :(

samo ga nosaj u servis dok je pod garancijom, a kad ti dosadi ta solucija, taži da ti vrate novac ili da uzmeš neki drugi model umesto njega. Gorenje je nekad bio jako dobar što se miksera tiče ali se već nekoliko godina unazad prave u kini pa svaki model ima neku falinku :( Ja sam u Novelu uzela onaj sa staklenom posudom pa sam ga u tri meseca dva puta vraćala, treći put sam otišla i rekla da ga neću više. Malo su se kao izvačili da to ne može, međutim po novom zakonu za zaštitu kupaca moraju da ti vrate pare. ;)

Ja miksere servisiram kao sto neko menja carape :zcepanje::zcepanje: najcesci kvar mi je da mi se metlice polome a ja ti onda stavim druge i preforsiram mikser koji naravno rikne i ode on na servis dobijem i nove metlice i nov mikser:zper: od svih koje sam do sam probala tefal i gorenje su mi najbolji od rucnih miksera ali naravno ne smem ni zucka da zaboravim koji je savrsen jos kad bi imao posudu od 20 l mojoj sreci ne bi bilo kraja:lol:

Back