Alatke iz kuhinje

Sada sam videla sajt Davidov koji je postavila Bela Rada , a naletela sam na njega i kada sam trazila nesto u vezi kompresora.E sad , posto ja o izradi figurica ne znam bas nista , hoce li mi neko ko je isprobao njegove kalupe ili boje reci kakvi su...... Ovako na gledanje su primamljivi.....i ako neko zna cene ....
Zaboravite Davidova, kod njega su sve cene u odnosu na normalne x3. Ako hoćete baš detalje mogu da vam ispričam svoje iskustvo sa likom.

Pre neki dan odem ja u onu slikarsku radnju po sekače.Pa ko velim dok ne kupim kompresor, da kupim neku veću četkicu.i nameračim se ja na jednu, lepezastog oblika.Rekoh ta je moja.Kad sam pitala za cenu, malo nisam pala u nesvest 5600.00 din.:dash::dash::dash:
Znate to je Da Vinčijeva.Ma života ti, pa neću kupim slikara, oću samo četkicu.A meni kao kompresor skup, a četkica nije.Ej ljudi 5600.00 din.Ma da li crta sama za te pare?I sad se setih da imam meke, široke četkice od nekih dobrih rumenila, tipa Lankom i Debore, koje nikad nisam koristila, jer su mi kratke drškice.

Znam na koju četkicu misliš, i sa njom ne bi ama baš ništa uradila u poslastičarstvu..Predpostavljam da je lepezasta i tanka oko 1 mm.Ako je ta, onda sam u pravu...U slikarstvu sa njom praviš mala čuda i neizvodljive stvari na platnu, recimo u 5 poteza sa njom nacrtam drvo (jelku) kao sa fotografije...Imam je ja, ali sa fondanom joj još nisam našla primenu...
Sve što budem iskoristila od slikarskog alata u ove naše svrhe, javljam...Ne bacajte pare uzalud!!:bye::bye::bye:

I dalje cekamo.......:rtfm:
Dobro, tu sam! Pritisle razne obaveze + Sosa, a tu nema zezanja! :hahaha:
Evo priče. Pre nešto više od godinu dana naletim na sajt dotičnog Davidova, prepun ponuda i bajki. Ništa me od toga nije interesovalo, ali između ostalog prodaje dvokomponentni silikon. Pošto sam od malih nogu u modelarstvu i imam bogatu praksu u izradi modela i kalupa svih vrsta, pošaljem ljubazni e- mail sa željom da saznam više detalja o materijalu. Prošlo je poprilično dok sam dobio neki škrti odgovor. Vidim, ovaj je poslovan do (Stojka, Đoke, patke, Plajvaza...) ne znam šta bi bilo najprikladnije. Najzad se čujemo telefonom jedne večeri i da ne dužim saznam:
- Da rasprodaje silikon kome je rok trajanja na isteku pa krčmi zalihe
- Da taj silikon prodaje samo u nekim kantama od 5 ili 10 kila, ne sećam se više...( od kojih bi napravio kalupe za pola Srbije, a ne za dragu mi i ekipu odavde)
- Na kraju me je oborio cenom koja je bila bez preterivanja x 3 u odnosu na najkvalitetnije evropske silikone, sa sve carinom i PDV- om...
Usput mi je napričao silne bajke o svojim poslovima. Lepo sam mu zahvalio jer mi je bilo jasno da imam posla sa običnim *ebivetrom i prevarantom koji može da laže i maže samo naivne početnice neupućene u cene...To što on uvozi i prodaje po višestrukim cenama može i svaka od vas. Lepo sedite i napravite popis potreba, za veća pakovanja se dogovorite i izdelite koliko kojoj treba i vozi Miško!

Posto sam bila odusevljena kosom sto zlatna koka napravi barbikama i sl. (ja sam imala presicu za luk al su bile vece rupice),a manje nigde nisam mogla naci....NAPOKON SAM PRONASLA PRAVU STVAR.
43-2500.jpg
(naravno dosta jeftiniju nego u eurowiltu)

Poslednja izmena:
pistolj za fondan,imas razne nastavke i pravis razne "glistice",a meni je za kosu idealno.Prilicno je mali (13-14cm),zamisljala sam da je veci,uskoro cu ga isprobati,pa kacim slike...Ja sam ga platila 17 funti(otprilike oko 18,50evra) a u eurowiltu ga prodaju za 55:think:

Bela Rado gde si bila preeee:dash:
Jos ja sad sva happy prosla kao povoljno a u stvari moglo je i jeftinije biti:dash:Čak je i Daca rekla kako se na masinicu za rezance pravi tanka kosa .....Nisam slusala na casu:roll:,al sta sad ,ipak sam i dalje odusevljena sa pistoljem

Bela Rado gde si bila preeee:dash:
Jos ja sad sva happy prosla kao povoljno a u stvari moglo je i jeftinije biti:dash:Čak je i Daca rekla kako se na masinicu za rezance pravi tanka kosa .....Nisam slusala na casu:roll:,al sta sad ,ipak sam i dalje odusevljena sa pistoljem

A preko koje firme u Engleskoj si porucila? MM putuje tamo, mozda, pa da porucim.. Koliko sam shvatila to kod nih funkcionise on-line.. Porucis pa ti isporuce za par dana, ali ako znas gde postoji i radnja sa tim stvarima, bilo bi super..
P.s. i nemoj da se kajes sto si ga kupila jer sam gledala na Y.T-u sta sve on moze i bas je korisna stvarcica, a ja sam probala i presu za beli luk-polomila se odma' i imam masinu za rezance i na njoj moze kosa ali dok je namontiras, pa napravis, pa je ocistis i sve to za 20g fondana..

Posto sam bila odusevljena kosom sto zlatna koka napravi barbikama i sl. (ja sam imala presicu za luk al su bile vece rupice),a manje nigde nisam mogla naci....NAPOKON SAM PRONASLA PRAVU STVAR.
43-2500.jpg
(naravno dosta jeftiniju nego u eurowiltu)
Hvatajte muževe, momke ili majstore, pa neka vam naprave ovakve dodatke sa sitnijim otvorima. Onda u špric za tulumbe i košta 10 puta jeftinije a radi isto! ;)

Back