Активно антиполитичарство

To nisam sada procitao pa nemogu tacno da kazem gde .Neko je prosli put isto pokrenuo temu pa sam citao ,ono sto mi je zapalo za oko je to sto drzava moze da se mesa u rad privatnih firmi .Inace ideja mi je jako interesntna i svidja mi se..

Koliko sam ih ja razumeo, drzava je tu da spreci monopolsko ponasanje ili bilo kakvo drugo divljanje privatnih firmi, kao sto se upravo sada desava pred nasim nosem (Salford npr.).
Ako mislis da se Amerika npr. (off the record) ne mesa u rad privatnih firmi, u zabludi si.
Kad je ljudima sve teze i teze, drzava treba da ima puno pravo da im pomogne svim raspolozivim sredstvima.

Sve je to lepo ali suvise vucete na komunizam i cemu te nove podele u srbiji na nove neke regione...

Ми на комунизам гледамо као на будаласту, а завдољиву идеју, нетачну као и многе друге политичке идеје, и најдиректније се противимо сваком покушају увођења тако нечега.

Ми смо за оно што је реално и нормално и што једном систему омогућава да буде стабилан и функционалан, а друштву да буде квалитетно.
А основи стандард квалитетног друштва је :

" социјална уравнотеженост, што значи да у квалитетном друштву постоје логичне статусне, односно социјалне разлике, али се у њему не угрожава демоекономски лимит, у њему нема сиромашних, а камоли да сиромашни или и они иза ивице сиромаштва, као што је сада случај у Србији, чине већину"
http://ustanak.rs/alternativa.html

Шта је ту комунистичко?
Не морају да постоје само сиромашни и богати, могу да постоје и богати и они који, премда нису богати, пристојно живе, а не овако како сада живе милиони људи у Србији.

Регионализација није подела, него олакшавање и побољшавање функционисања једног друштва, а онда и државе.
У регионима ће, према нашој замисли, владати непосредна демократија, преко Сталних већа грађана и извршних органа власти, које поставља "централна власт", наравно уз сагласност људи који живе у регионима.

Лажна регионализација је када регионализацију врше политичари, који би да "царују" у свом крају.

"Великаши, проклете им душе,
на комаде изделише царство!"

Осим тога, да би се имао статус региона, покрајине итд. мораће да се испуне многи услови, а предвиђамо и укидање тих статуса, уколико се "региони" почну понашати антидржавно.

Просто речено:

Будете ли и даље својим гласовима на власт доводили ове властољубиве дилетанте, политичаре разних идеолошких опредељења, а не оне који на ствари гледају реално, логично ће се дешавати две ствари:

1. наставак тенденције политичког и административног цепкања и цепања Србије или
2. "производња" разноразних Чанака и Зукорлића, који ће имати упориште у томе што ће централна власт бити или килава, као што је сада, или крута, као што је била у доба Милошевића, а у оба случаја је била неспособна.

DUPE, skraćeno.

Evo ti odgovor koji je dobio i onaj koga citiraš:

"Sve je dozvoljeno, Azatote. Kao što i piše:Sve vam je slobodno činiti, samo nije sve na korist.

Akronim od Dobro Upućene Patriotske Elite me je, verovao ili ne, zasmejao.
Iako i sam pripadam toj grupi.

Nadam se samo da ne pripadaš Dobro Ugnježđenoj Političarskoj Eliti, pa otuda, iz tog "akronima" šalješ komentare.

Nismo mi ekipa koja se srdi na mangupluke i doskočice. Naprotiv.
Međutim, Azatote, od nas u Srbiji momentalno NEMA ni ozbiljnijih, ni spremnijih za rešavanje problema u koje su nas, doduše pomoću glasova zavedenih birača, doveli svi političari Srbije koji se vucaraju po sceni već dvadeset godina.

I to ćeš i ti, i onoliki, u najskorije vreme uvideti.

Do tada puno uspeha u pravljenju akronima itd;)"

Sad ako nisi pametan...:roll:

IMA DA RADITE I DA KOPATE NA NJIVI AKO TREBA, A NE DA SE ZADUZUJE DRZAVA KOD NEKIH TAMO DRUGIH LJUDI, NASIH NEPRIAJTELJA BRE!!! I TOMA CE RADITI ISTO

EEEE LENCUGE JEDNE

Ma većina ljudi u Srbiji ne spada u lenje. Jednostavno, nemaju posla. A kada i imaju, slabo su plaćeni.

SREDIĆEMO SVE TO: TEMELJNO, REALNO I TRAJNO.

Čim dobijemo zeleno svetlo od većine.;)

Poslednja izmena:
U sustini si htjela reci da treba ignorisati ovaj politicki sistem,
dje lopovski narod transformise politicku partiju u najogoljeniju interesnu grupu,
koja legitimitetom vlasti krece u pljacku svih koji nisu u hijerarhiji te grupe!

Tvoj predlog zasluzuje svaku pohvalu,
ali naravno, ne mozes to ocekivati u jednoj mudroserskoj forumskoj atmosferi!

Политичари су кловнови чије представе не могу да нас насмеју, јер их изводе на погрешном месту.

Уместо у циркусу, они своје представе изводе уживо, на челу држава.

Зато су политичари опасни кловнови.

Чињеница да су опасни не укида чињеницу да су кловнови.

Чињеница да су кловнови не укида чињеницу да су опасни.

http://ustanak.rs/politicki_zabavnik.html

Back