Frederick_
Elita
- Poruka
- 18.646
Ja nisam emigrant.Nebuloze..
Pravdanje jednog emigranta
I nisu nebuloze.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nisam emigrant.Nebuloze..
Pravdanje jednog emigranta
Zato sto sam nezadovoljan. Ali svet nije moguce menjati, a sto bih se onda ja menjao jer sam beznacajan.Zato sto si zadovoljan? Ili?
A ignoriras onaj vec opsti uspostavljeni...a u svome unutarnjem pravis mikrokosmos
Ja to vise mimo sveta....sto kaze keva ne mozes mimo sveta...a ja nekako mogaoNe živi se od sveta, ali se živi sa svetom.
Ali svet nije moguce menjati, a sto bih se onda ja menjao jer sam beznacajan.
Pa da arbajt,nagoni sve to stojiSvakog dana si primoran da izadjes mnogo puta iz svog mikrokosmosa.
Ili uspevas nekako da pobedis svet oko sebe?
Skota Peka ?Citala nesto malo, raznih knjiga.
Sve sto mi doslo “pod ruku” jesam procitala kad god sam imala vremena…
Nesto i od njega.Skota Peka ?
Uvek se nesto “odvija” unutar tebe…Pa da arbajt,nagoni sve to stoji
Ali to znas da si biolosko socioloski odredjen zatecenim stanjem...I ne tangira me mnogo to prolazno ne pridajem znacaja....
Bitna stvar se odvija unutar tebe ako se uopce odvija
A koga si više uvažavala iz te oblasti (psihologije) ?Nesto i od njega.
Nije ostavio na mene neki utisak.
Citala kao tinejdzerka…
Kao jedinka beznacajan?
I, sta bi prvo i najbitnije promenio u tom svetu?
Pa ako si opsednut karijerom,parama,pozicijama,moci,kolima....ne odvija seUvek se nesto “odvija” unutar tebe…
A koga si više uvažavala iz te oblasti (psihologije) ?
Iz iskustva ?Pa ako si opsednut karijerom,parama,pozicijama,moci,kolima....ne odvija se
Da, kao jedinka.
Sveprisnutnu nepravdu i nered.
A čime bi trebalo biti opsednut ?Pa ako si opsednut karijerom,parama,pozicijama,moci,kolima....ne odvija se
Pa ako si opsednut karijerom,parama,pozicijama,moci,kolima....ne odvija se
Pa nicim zapravo..samo pokusati biti svestan stanja stvari...opsednutost vodi u duboka razocarenja kad se shvati da nismo mi ti Koji se za ista pitajuA čime bi trebalo biti opsednut ?
Religijom ?
Biljkama ?
Pravom i pravdom ?
Čovek svaki dan želi da se menja. Onog dana kad prestane to da želi, to je otprilike kraj.Postavlja se pitanje da li zelimo sebe da menjamo?
Ii kako ti ide ?Iskreno, te psiholoske knjige nisam ni citala mnogo.
Ne verujem im. Pokusavam sama da zakljucim nesto.
Da li ćeš tako uticati da se ljudi oko tebe menjaju ?Čovek svaki dan želi da se menja. Onog dana kad prestane to da želi, to je otprilike kraj.
Načina ima mnogo. Učiš nešto novo, radiš na sebi, popravljaš se u svakom pogledu do kog ti je stalo, učiš na greškama, trudiš se da poboljšaš odnose sa ljudima oko sebe, pokušavaš da bolje razumeš neke stvari, radiš na odricanju od stvari za koje znaš da ti štete, pokušavaš da rešiš neke svoje probleme, sve su to razni načini na koje zapravo menjaš sebe.
Ii kako ti ide ?
Ja sam krenuo od Frojda, pa me se nije dojmio, ali Pek jeste,.. kao i mnogi drugi. Dostojevski na primer.
Kako ne možemo. Pa ja se uvek preispitujem.Da, ali hteli mi to ili ne-mi se menjamo.
Ne mozemo da uticemo na to.
Nikada nisam zadovoljan mnomePostavlja se pitanje da li zelimo sebe da menjamo?