Ако је било Великог праска

Slikovito:Iz singularne tačke pulsom širenja tačke nastaje prostor na kom od intenziteta sila koje ga šire nastaju poremećaji tog prostora-materija...Širenje prostora je entropijsko kretanje-
od većih sila ka manjim i to od svakog "posmatranog" "početka"širenja mnogoznačno po verovatnoći...Vašno napomenuti da "posmatrači" posmatranjem uspostavljaju korelativno odnos s posmatranim kretanjem...
Ovo odlikuje ne samo živa bića-korelacija je i odnos "neživih" materija-mada razdvajanje na živo i neživo nema naročitog opravdanja...
Ako me onaj Paja pita na čemu sam-na entropiji i nema za pet evrića...Ima đabaka...

Ali opet odkuda znas da je to vrijeme? A ne neka druga pojava? I dan danas se naucnici pitaju da li vrijeme postoji.

Pa ako ćemo tako da gledamo, onda ti meni navedi jednu jedinu pojavu u svemiru za koju ćeš da tvrdiš da je upravo to.

Stvari posmatramo onako kako ih razumemo. Ruža je ruža, belo je belo, prostor je prostor, vreme je vreme. Sve smo definisali onako kako vidimo, merimo i doživljavamo.
A to što bi ti vreme nazvao nekim drugim imenom ne menja stvar, osim leksikološki.

То смо апсолвирали. Сад да видимо да ли смо звездана прашина.

Naravno da smo ZVEZDANA PRASINA....

Milione, milijarde godina....

I onda se, BILO NA KOM MESTU U SVEMIRU, ta prasina SAKUPI U SPOJ koji mi nazivamo ZIVO BICE, ZIVOT....("Zivo je ono sto se radja, razmnozava i umire!")

Nakon smrti opet cemo biti zvezdana prasina, proci kroz milijarde promena i faza, sve dok se opet MATERIJA ne SLOZI U TAKAV SPOJ KOJI SE NAZIVA ZIVOT!

A mnogo vremena (kretanja, promena) ce PROCI U UNIVERZUMU DO TADA....Da bi odredili i znali da li su to godine, vekovi, milenijumi, eoni....SMISLI SMO VREME...

Svaki objekat u svemiru se kreće. Baš svaki. A da bi odredio poziciju objekta, potrebno je odrediti je u prostoru i vremenu.
U prostoru, znači u njegovim dimenzija, (sirina, visina, dubina), onda pošto se kreće, smer i brzinu. Za to je potrebno vreme.
Ako nešto postoji u prostoru mora da postoji i u vremenu.
a ko to kaze da je potrebno? mi ljudi zemljani. a sta mislis srle ako uzmemo da posotiji civilizacija udaljena xy svetlosnih godina. koja je naprednija od nas zemljana, mislis li da racuna po istim principima kao i mi? i pretpostavimo da ta civilizacija moze da preskoci tih xy svetlosnih godina za par sekundi mislis li da im je vreme uopste bitno?

Pa ako ćemo tako da gledamo, onda ti meni navedi jednu jedinu pojavu u svemiru za koju ćeš da tvrdiš da je upravo to.

Stvari posmatramo onako kako ih razumemo. Ruža je ruža, belo je belo, prostor je prostor, vreme je vreme. Sve smo definisali onako kako vidimo, merimo i doživljavamo.
A to što bi ti vreme nazvao nekim drugim imenom ne menja stvar, osim leksikološki.
da upravo, to su nasi dozivljajui i vidjenja,a ko ti garantuje da svi vide i dozivljavaju kao i mi i na kraju ko garantuje da je sve to tako kako mi dozivljavamo i vidimo? pa i ovde na zemlji se ta vidjenja i dozivljaji razlikuju od zivog bica do zivog bica, a kamoli da govorimo o necemu sirem.

Kretanje je oscilovanje struna...Kao na tepihu od struna prenose se oscilacije ,A MI IH VIDIMO KAO KRETANJE MATERIJE...
U stvari,deo prostora poremećen oscilovanjem,prenosi dalje oscilaciju SUKCESIVNO (ali specifično za taj slučaj način) koja teče
višeznačno i neodređeno.Ovo objašnjava i sinhronizaciju a i efekat kontraspina elektrona na "udaljenim"tačkama svemira-elektrona -blizanca...
Objašnjava "kretanje",gravitaciju,nepostojanje vremena i sl.
Matematički lakše sve prikazati-jezik posustao za naukom...

Kretanje je oscilovanje struna...Kao na tepihu od struna prenose se oscilacije ,A MI IH VIDIMO KAO KRETANJE MATERIJE...
U stvari,deo prostora poremećen oscilovanjem,prenosi dalje oscilaciju SUKCESIVNO (ali specifično za taj slučaj način) koja teče
višeznačno i neodređeno.Ovo objašnjava i sinhronizaciju a i efekat kontraspina elektrona na "udaljenim"tačkama svemira-elektrona -blizanca...
Objašnjava "kretanje",gravitaciju,nepostojanje vremena i sl.
Matematički lakše sve prikazati-jezik posustao za naukom...

Je li neko pokazao te blizance u realnosti konačno.

mozes li da objasnis nekom formulom :lol:
http://sr.wikipedia.org/sr/Време_полураспада.
Баш има формула!
Иначе се сем хемијских елемената распадају и многе елементарне честице, нпр неутрон као самостална честица ван језгра атома за око 10 минута.
А очигледан доказ постојања времена је и нуклеарно оружје, промена зрачења нуклеотида који се користе за погон електронике у космичким сондама, или за лечење карцинома итд...

a ko to kaze da je potrebno? mi ljudi zemljani. a sta mislis srle ako uzmemo da posotiji civilizacija udaljena xy svetlosnih godina. koja je naprednija od nas zemljana, mislis li da racuna po istim principima kao i mi? i pretpostavimo da ta civilizacija moze da preskoci tih xy svetlosnih godina za par sekundi mislis li da im je vreme uopste bitno?

Naravno da je vreme svima bitno. A i da nekome nije bitno, ne može da nestane tek tako. Sama si rekla da xy mou da preskoče za 2 sekunde. Pa i 2 sekunde su vreme.
Neverovatno je glupo zamišljati nekoga ko može da se kreće velikom brzinom i reći da njemu ne treba vreme. Pa da nema vremena on ne bi ni mogao da se kreće. Da bi se prešao određeni put potrebno je neko kretanje. Tj. neka brzina kretanja. koliko god da je velika, ona će uvek biti proizvod vremena i pređenog puta. Bez jednog od ta dva to ne funfcioniše. I mi smo u odnosu na puža munjevita stvorenja, pa opet imamo vreme.

Jedino civilizacija koja je uspela da svoju prošlost, sadašnjost i budućnost smesti u beskonačno kratak vremenski interval (singularnost) nema potrebu za vremenom. Tj kompletna se dogodila u nula vremenu.

Još jedna zabluda ovde je mešanje vremena i merenja protoka vremena. Mnogi se ovde gube. Mi na zemlji koristimo sekundu zato što nam je tako najlakše i to nam je potrebno. Vreme nisu sekunde. To je jedinica za merenje vremena. Mi to jesmo izmislili, ali vreme nismo. Vreme, prostor i materija su proizvod velikog praska. Jedina mana vremena je što se u odnosu na ove ostale dve pojave može razvlačiti i sabijati pa tako neko pomisli da ne postoji. I pokušava i druge da ubedi u to.

Back