Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
Saznaj prvo šta je Vikipedija i kako radi, pa je onda uzimaj kao izvor znanja. Ja iza sebe imam pročitano nešto mnogo ozbiljnije.
ti ne mozes da raspoznas salu...oprosti nisam stavila smajlice ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Saznaj prvo šta je Vikipedija i kako radi, pa je onda uzimaj kao izvor znanja. Ja iza sebe imam pročitano nešto mnogo ozbiljnije.
Jednostavno. Kada teleport bude napravljen, pričaćemo o tome. Jer ako ja navedem dokaz Vremenske mašine, koja ne bi mogla da postoji ako ne postoji vreme, svi će se ovde sa pravom smejati.
pretpostavimo da postoji vremenska masina...ja mislim da ako bi vremenska masina postojala bilo bi moguce samo putovanje u proslost.
a zasto? ja pricam sa filozofske strane....Zlatna.... ne možeš da čitaš knjige iz filozofije i da ti to bude osnova, a da kažeš Hoking me ne privlači.
Njutn, Ajnštaj i Hoking su nešto što ako ne pročitaš, ne možeš ni da počneš rečenicu na ovu temu.

Vidiš, ja sam siguran da vremenska mašina nikada neće biti napravljena. I mnogi drugi su, ozbiljniji od mene, ali nije dobar marketinški potez to priznati javno.
a zasto? ja pricam sa filozofske strane....
inace klasicni filozofi mi nisu osnova, niti bilo ko ko se oslanja na nekoga moze biti validan da razgovara dublje i sire na bilo koju temu.
elem ovo je pdf npim a za to donekle mogu da imam osnovu i u stivu![]()
mozda....a zasto si tako siguran da su tvoji zakljucci ispravni a moji pogresni?Pa ono ova tema ne bi ni trebalo da je na ovom pdf-u.
A tvoje štivo je za filozofiranje sasvim dovoljno.
Tvoje dve greške su:
1. Ne poznaješ dovoljno materiju, pa donosiš loše zaključke. Tebi se nepostojanje vremena zasniva na dokazanoj tvrdnji da vreme nije isto za sve. Nije, ali to ne znači da ne postoji.
2. Tu tvoju tvrdnju primenjuješ samo na vremenu. Daj ti meni bilo koju drugu pojavu, a ja ću upotrebiti tvoje teorije da ti dokažem da ne postoji.
kakpo mozes biti siguran u bilo sta?
mozda....a zasto si tako siguran da su tvoji zakljucci ispravni a moji pogresni?
Zato što sam mnogo toga video, pročitao i shvatio. A u početku sam i ja imao neke stavove kao što su sad tvoji.
Ako malo bolje zagledaš ono što pišem, videćeš logiku koja ne prekraja nijedan zakon fizike.

a ja opet za nista ne mogu da kazem da sam 100% sigurna. i tu je problem, posto ja svoje misljenje mogu da promenim, a ti svoje ne znam da li mozes.Naravno da mogu. Neke stvari neće dozvoliti promene. Kad budeš rešila da pročitaš nešto ozbiljnije, biće ti jasno. Ja ovde vremensku mašinu mogu da probam da ti uprotim ako hoćeš. Da ti bude jasnije. Ali bojim se da ne odlutamo od naslova, pa da nas opominju.
a ja opet za nista ne mogu da kazem da sam 100% sigurna. i tu je problem, posto ja svoje misljenje mogu da promenim, a ti svoje ne znam da li mozes.
inace da li si i pre kada si imao stavove slicne mojima mislio da si 100 % u pravu?
vreme i jeste samo to - mera.
Slozili smo se da je mjera. Samo jos da se slozimo jeli mjeri nesto sto postoji ili nesto sto ne postoji. Koju svrhu ima mjeriti nesto sto ne postoji
jea.Mera je sekund. Vreme nije mera.
To je kao da kažeš da je prostor mera. Nije prostor mera, nego metar.
A vreme se meri iz istor razloga iz kog se meri i prostor. Radi orijentacije u svetu u kojem živimo.
jea.
prostor mozemod a vidimom, opipamo, vreme ne mozemo cak stavise dozivljaj vremena je jako, jako subjektivan.
pa moze.....sa ruke.....sa noge..... sa neki drugi deo telaA izvini. Kako to možemo da opipamo prostor????

Jedinicom ne, već dimenzijom.naravno da ne zavisi kada vreme ne postojiok ja nisam neki rocket scientist ali to vreme poluraspada za koje ti kazes da je dokaz postojanja vremena, uopste ga ne dokazuje jer je to opet kretanje, a vreme raspada (npr neutron za 10 min) je samo trajanje te promene. i mi - ljudi zemljani
to trtajanje merimo jedinicom koja se zove vreme.
Mera je sekund. Vreme nije mera.
To je kao da kažeš da je prostor mera. Nije prostor mera, nego metar.
A vreme se meri iz istor razloga iz kog se meri i prostor. Radi orijentacije u svetu u kojem živimo.
opusteno. Slazem se ja sa tom tvojom teorijom, ali razumijem i drugu stranu.Branimire. Muka mi je bilo da citam sve postove ali kako mozes biti siguran da ljudi NIKAD nece napraviti teleport? ili Vremeplov?
aj ok ubila sam se. trajanje neke promene oznacavamo vremenom kako bi se lakse organizovali u prostoru gde je ta promena nastalaJedinicom ne, već dimenzijom.
Ali ipak si se, bez obzira na terminologiju ubila boldovanom rečenicom.
Filozofija, kojom se obrušavaš na fizičku veličinu ne daje rezultat, vreme jednostavno egzistira ma kako ga neko doživljavao..
Poluraspad postoji čak i kada nema ni molekularnog kretanja, tj kada materijal ohladimo na apsolutnu nulu.

)pa moze.....sa ruke.....sa noge..... sa neki drugi deo tela
zavisi od velicine... prostora.