Ajmo o objektivnosti

Imam samo jedno pitanje. Zasto svi oni koji misle da B92 nije objektivna, da je placenicka i antisrpska gledaju istu? Cemu mazohizam? Ja 90ih nisam gledala TV, samo video, tako da sam jednog leta 120 puta odgledala Mi nismo andjeli. Nismo imali izbor, osim ponekih emisija na STB ( leti su imale pauzu ). Savet za vas - daljinski u ruke, prebacite kanal i nema sekiracije. Postizete visestruki efekat, smanjujete rejting i gledanost, a cuvate i svoje zivce.

pa vrlo lako objasnjenje..gledam vecinu televizija i informativnih porgrama pa izmedju ostalih i b92..volim da cujem kako jedna vest moze biti plasirana ...na razlicite nacine...nisam mazohista..samo na taj nacin stvaram siru sliku o nekoj temi..mislim da na taj nacin objektivnije sagledavam stvari nego na primer daca koji se drogira iskljucivo sa b 92..pa otud i te njegove izjave da je b 92 dusebrizna televizija koja na pipetu dozira drugu stranu medalje..kakva zabluda...klasnicna..jer ne radi se o piptei vec utovaru i to teskom

Ајде бре Осечанине, сада пљујемо по Шиптарима, прикључи се да не би било оно к`о у Новом Саду јуче, знаш ли шта су викали?

"Убиј Хрвата да Шиптар нема брата"

svaka novina [TV] koja ne velica samo svoje a kudi druge, vec se osvrce i na svoje "djubre u dvoristu" je objektivna. isto mislim i o tom novinaru-tekstu.
izuzetak je ako to radi zato sto neko to placa

Problem je samo u tome sto je po njima sve u njihovom dvoristu djubre, osim ako nije iz tudjeg dvorista.

Sto se placenickog novinarstva tice, B92 su zahebali i Radio Free Europe.

Hvala, ali nisam jauzo Fixin coment za ozbiljno...

Treba da postoji određena cenzura i to je na urednicima...

Intervjui sa albanskim prvacima, ne bi trebalo nikome da smetaju... Ja sam juče saznao u jednom intervju sa albanskim poslanikom u parlamentu Kosova, da Albanci doživljavaju kao svoj veliki neuspeh to što nemaju kvantitet zemalja koje su ih priznale, takođe im je veliki neuspeh što ih skoro ni jedna zemlja iz muslimanske konferencije nije priznala itd...

Ponoviću, mislim da naši ljudi nisu spremni da čuju i drugu stranu... Ja to ne smatram za nešto loše..

Većina ostalih komentara ti nije prikladna..Pa neću ni da komentarišem..

Pazi .. radi se ontervjuima sa onima koji su svojom rukom klali Srbe . Ne radi se tu o nekim , satro , politickim protivnicima . Imaj to u vidu ... Nisu oni nekqaq regularna neprijateljska drzava , koja je pokusala da nas okupitra . To se moze reci za NATO . Oni su okupatori . Radi sue o teroristickom delovanju .

Imam samo jedno pitanje. Zasto svi oni koji misle da B92 nije objektivna, da je placenicka i antisrpska gledaju istu? Cemu mazohizam? Ja 90ih nisam gledala TV, samo video, tako da sam jednog leta 120 puta odgledala Mi nismo andjeli. Nismo imali izbor, osim ponekih emisija na STB ( leti su imale pauzu ). Savet za vas - daljinski u ruke, prebacite kanal i nema sekiracije. Postizete visestruki efekat, smanjujete rejting i gledanost, a cuvate i svoje zivce.

Gledam da bih znao kako da ne mislim.

Gledanost se menjanjem kanala smanjuje samo ako ti je ugradjen piplometar ;)

Hvala, ali nisam jauzo Fixin coment za ozbiljno...

Treba da postoji određena cenzura i to je na urednicima...

Intervjui sa albanskim prvacima, ne bi trebalo nikome da smetaju... Ja sam juče saznao u jednom intervju sa albanskim poslanikom u parlamentu Kosova, da Albanci doživljavaju kao svoj veliki neuspeh to što nemaju kvantitet zemalja koje su ih priznale, takođe im je veliki neuspeh što ih skoro ni jedna zemlja iz muslimanske konferencije nije priznala itd...

Ponoviću, mislim da naši ljudi nisu spremni da čuju i drugu stranu... Ja to ne smatram za nešto loše..

Većina ostalih komentara ti nije prikladna..Pa neću ni da komentarišem..

Prvo, intervjui sa albanskim prvacima sa Kosova treba da budu onoliko zastupljeni koliko su zastupljeni intervjui sa srpskim prvacima na Kosovu. Medjutim, ako je tacno to da za Hasimom Tacijem pored ovdasnje, postoji i Interpolova poternica, a isti gospodin slobodno dodje u Beograd i daje intervjue za B92, e, onda stvarno imamo ozbiljan problem.

Ja mislim da su Srbi daleko otvoreniji da cuju drugu stranu od svih drugih.

Problem je u tome sto je mnogo tih prica s druge strane godinama potkrepljivano propagandom i lazima od kojih se mnoge i dalje proturaju iako su odavno javno raskrinkane.

Ako me neko bezocno laze i bude uhvacen u lazi, onda nisam ja kriv sto mu ne verujem.

Prvo, intervjui sa albanskim prvacima sa Kosova treba da budu onoliko zastupljeni koliko su zastupljeni intervjui sa srpskim prvacima na Kosovu. Medjutim, ako je tacno to da za Hasimom Tacijem pored ovdasnje, postoji i Interpolova poternica, a isti gospodin slobodno dodje u Beograd i daje intervjue za B92, e, onda stvarno imamo ozbiljan problem.

Problem je u tome sto je mnogo tih prica s druge strane godinama potkrepljivano propagandom i lazima od kojih se mnoge i dalje proturaju iako su odavno javno raskrinkane.

Ako me neko bezocno laze i bude uhvacen u lazi, onda nisam ja kriv sto mu ne verujem.

Ako za gore nevedenim gospodinom postoji interpolova i srpska poternica, a on dođe u Srbiju iz bilo kog razloga, onda to svakako nije problem B92, nego državni...

Ali ćemo nakon toga onog ko toj info prezentuje da ispljujemo, kao antissrbina...:lol:

Ponoviću, mislim da naši ljudi nisu spremni da čuju i drugu stranu... Ja to ne smatram za nešto loše...

možda je ovo tačno. ali, ne radi se o tome. bili mi spremni ili ne, na toj drugoj istini se insistira pomenutim emisijama, dokumentarcima, gostovanjima kandićeve i ostalih; što o5 ne bi bio problem da se u bar istoj meri insistira i na strani stradanja srba. iz takve situacije proizilazi jedna potpuno nezdrava atmosfera u narodu po tom pitanju.
dalje, međusobna borba političara za vlast, potpomognuti medijima stvorili su u najmanju ruku veoma bolesnu atmosferu...u kojoj čovek kada izjavi nešto, to se odma da etiketirati, kao demokratski veleizdajnik ili patriotski fašista. eksplicitno se mediji i političari orjentišu na nekakve dve srbije. odakle bilo kome pravo na to.

Stanje nacije je objektivna emisija, u kojoj gledaoci imaju priliku da vidi potpuno dijametralne stavove i sudar razlicitih koncepcija. Kada bi promenili voditelje, bila bi mi u top 3 emisije.

sučeljavanje dva gosta i njihvih stavova/koncepta nije suština te emisije.

Imam samo jedno pitanje. Zasto svi oni koji misle da B92 nije objektivna, da je placenicka i antisrpska gledaju istu? Cemu mazohizam? .

ne banalizuj stvari. da se radi o televiziji koja u svom programu ima samo filmove, crtaće i zabavne emisije pa i da ova tvoja izjava ima nekog smisla, ovako ne.

Jedan period nisam bio zadovoljan sa programom B92 jer je prešao u komercijalu i počeo sa šou emisijama.Nije zadržao simpatičnu emisiju "kulturni nokaut" koja je propala posle par meseci emitovanja na RTS-u.Pravi potez im je otvaranje info kanala ali se mnogo repriziraju brojne emisije.Po najavama vidim da vraćaju pojedine emisije kao npr.replika.
Nisu više oštri kao nekada a i voditelji ne postavljaju "zanimljiva pitanja".
Što se tiče zastupljenosti stranaka,sve se kako-ko pojavljuje i zastupljeni su svi političari,a što se tiče tema o kojima izveštava B92 ukusi su različiti.Ko neće ne mora da ih gleda.

ma milance mislim danekima ne vredi objasnjavati

Ja nekako kapiram sve to kao da ljudi kontriraju iz politickih razloga ili iz zahebancije.

Tesko mi je da poverujem da ljudi stvarno veruju u sve sto im se servira.

Jedno je da Albanac, Hrvat ili Bosanac podrzavaju antisrpsku propagandu, Njih razumem. Ne slazem se s snjima, ali su mi jasni njihovi motivi, ali ovi nasi su... :sad2:

Tesko mi je da poverujem da ljudi stvarno veruju u sve sto im se servira.

ne verujem ni ja, a verujem da ne veruje niko. samo nije problem u tome da li je neko poverovao nečemu ili ne, već u konstantnom aktivnom suptilnom delovanju u nekorist srba, iz čega proizilazi bolesna atmosfera u narodu, kolektivna depresija i sl. s tim što ja mislim sve vreme i na druge televizije, ne samo na b92.

Ako za gore nevedenim gospodinom postoji interpolova i srpska poternica, a on dođe u Srbiju iz bilo kog razloga, onda to svakako nije problem B92, nego državni...

Ali poruka koju B92 time salje javnosti svakako jeste problem. Ako se drzavni organi prave coravi pred poternicom, zasto onda B92 u svom krstaskom maniru ne bi krenula da istrazuje zasto i ko to u Srbiji i po cijem nalogu ignorise poternicu za Hasimom Tacijem.

Ali ćemo nakon toga onog ko toj info prezentuje da ispljujemo, kao antissrbina...:lol:

Ne radi se tu o ,,onome" i ,,tamo nekome". B92 nije NTV ili Belle Amie, vec medijska kuca koju su prakticno stvorile zapadne ,,prodemokratske" institucije i Dzordz Soros.

Mozes ti da se kreveljis do mile volje, ali ja stvarno ne mogu da progutam taj njihov paket globalizma, iskljucivo i univerzalno srpske krivice i vecitog ulizivanja americkoj spoljnoj politici.

S obzirom da imas iskustva u novinarstvu, sumnjam da nisi svestan razlike izmedju propagande i informisanja.

ne verujem ni ja, a verujem da ne veruje niko. samo nije problem u tome da li je neko poverovao nečemu ili ne, već u konstantnom aktivnom suptilnom delovanju u nekorist srba, iz čega proizilazi bolesna atmosfera u narodu, kolektivna depresija i sl. s tim što ja mislim sve vreme i na druge televizije, ne samo na b92.

Postoji to jedno glediste koje namece sadasnja vlast, a koja proistice iz beskompromisnog evroatlantskog ulizivanja i to se projektuje na sve medije.

B92 je, medjutim, direktno kopile belosvetskih mesetara i jedna od najvaznijih propagandnih investicija posle Hladnog rata. Drugi manje-vise, ali B92 to ne radi ni malo suptilno i uopste ne krije svoje delovanje, jer ima punu podrsku vlasti i najuticajnijih NVO-a, ciji je uzgred i instrument.

Kad osete da narod pocne da kipi, onda malo popuste ventil, kao B92 sa ,,Zutom kucom" (EJ, posle koliko godina da im je uopste palo na pamet da okrenu medalju :eek: ).

Uzgred da napomenem i forum B92, gde je potpuno dozvoljena pljuvacina po Srbima i SPC, ali sam ja zato posle jedne debate sa albanskim clanovima foruma dobio opomenu od izvesne moderatorke Vesne, jer sam Albanca koji je lomio krst sa crkve kod Podujeva nazvao majmunom, a na forumu ,,nije dozvoljeno nazivati ljude pogrdnim imenima".

I sta vise tu ima da se prica? :(

RTS je daleko vece zlo od B92. Pocetne pozicije B92 su sasvim jasne i tu nema foliranja. RTS je sluzbeno glasilo rezima, indoktrinacijska matrica iz 90-ih i sada se prenela, sa tim da sada i placamo ustavu pretplatu.
I da uzasno me nervira onaj debeli Gebels sa RTS-a.

Ne samo što je plaćamo nego nam je to plaćanje nametnuto kroz račun za struju što je također Miloševićeva tekovina,pa ispada da na jednom računu imamo čak 6 poreza i to
1.taksa na merno mesto
2.taksa na snagu
3.pdv na te dve stavke + pdv na struju
4.pdv na tv pretplatu

Na jednom jedinom računu 6 poreza

Uzgred da napomenem i forum B92, gde je potpuno dozvoljena pljuvacina po Srbima i SPC, ali sam ja zato posle jedne debate sa albanskim clanovima foruma dobio opomenu od izvesne moderatorke Vesne, jer sam Albanca koji je lomio krst sa crkve kod Podujeva nazvao majmunom, a na forumu ,,nije dozvoljeno nazivati ljude pogrdnim imenima".

I sta vise tu ima da se prica? :(

Zar je moguće da nisi doskočio Vesni upotrebom svoje palete trikova:manikir:

Poslednja izmena:
Postoji to jedno glediste koje namece sadasnja vlast, a koja proistice iz beskompromisnog evroatlantskog ulizivanja i to se projektuje na sve medije.

B92 je, medjutim, direktno kopile belosvetskih mesetara i jedna od najvaznijih propagandnih investicija posle Hladnog rata. Drugi manje-vise, ali B92 to ne radi ni malo suptilno i uopste ne krije svoje delovanje, jer ima punu podrsku vlasti i najuticajnijih NVO-a, ciji je uzgred i instrument.

Kad osete da narod pocne da kipi, onda malo popuste ventil, kao B92 sa ,,Zutom kucom" (EJ, posle koliko godina da im je uopste palo na pamet da okrenu medalju :eek: ).

Slažem se ja da je B92 vrludava informativna kuća ali imaju oni i dobrih projekata poput Insajdera,sigurnih kuća kao i stalnih poziva na humane akcije.
Ne pokušavam da ih pravdam,pokušavam uneti malo objektivnosti.:manikir:

pa vrlo lako objasnjenje..gledam vecinu televizija i informativnih porgrama pa izmedju ostalih i b92..volim da cujem kako jedna vest moze biti plasirana ...na razlicite nacine...nisam mazohista..samo na taj nacin stvaram siru sliku o nekoj temi..mislim da na taj nacin objektivnije sagledavam stvari nego na primer daca koji se drogira iskljucivo sa b 92..pa otud i te njegove izjave da je b 92 dusebrizna televizija koja na pipetu dozira drugu stranu medalje..kakva zabluda...klasnicna..jer ne radi se o piptei vec utovaru i to teskom
Pa hajde mi objasni samo kako i na osnovu cega si dosla do zakljucka da je ta TV - sve pobrojano u uvodnom postu? Koje su emisije neobjektivne, ostrascene, placenicke i antisrpske? I ja gledam siru sliku, primera radi povraca mi se na TV Pink, koji bih zabranila, ali oni imaju solidan info program. RTS info i politika nema neobjektivnosti, ali nema ni sadrzine koja bi bila vredna komentara. I tako mogu da redjam do besvesti sve nacionalne frekvencije.

[/QUOTE]sučeljavanje dva gosta i njihvih stavova/koncepta nije suština te emisije.[/QUOTE]

Mozda iz tvog ugla gledano. Vidis kako citas izmedju redova kada ti odgovara. ;)

[/QUOTE]ne banalizuj stvari. da se radi o televiziji koja u svom programu ima samo filmove, crtaće i zabavne emisije pa i da ova tvoja izjava ima nekog smisla, ovako ne.[/QUOTE]
ne banalizujem. Stvar je jednostavna, ne gledaj, nece uticati na tebe. Prosto je, ukoliko svoje misljenje kreiras na osnovu izvestavanja medija. Mali tip - pametnije je ne raditi to.;)

Poslednja izmena:

Back