Ajde osim sto smo pametni da budemo malo i humani

• Začetnik teme Začetnik teme Mirka šizika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre dve-tri godine otišla sam u Zvečansku s nekoliko kesa punih stvari. Čim se uđe kroz kapiju, ima jedan kao kiosk, stakleni, veliki, prepun odeće. Gledala sam gde ima nekog, ali nije bilo nikoga. Onda sam došla do zgrade, ušla unutra i tražila nekog kome bih dala stvari. Posle desetak minuta jedva sam navatala osobu koju sam pitala gde da ostavim kese, a ona mi je vrlo neljubazno odgovorila da mogu da ostavim u onom kiosku i otprilike mi sugerisala da im odeća ne treba, nego pare, i ne sećam se šta još beše, uglavnom, kao, odeća ne treba. Bilo mi je vrlo neprijatno. Posle sam čula priče da žene koje tamo rade prvo proberu bolju garderobu i odnesu, a deci šta ostane. Ne znam kakva je sad situacija, ali to me je baš odbilo od daljih pokušaja. Možda bi trebalo prvo proveriti kojoj ustanovi je potrebna dečja odeća. U tom slučaju bih se pridružila akciji.

Ja sam odvojila , i rado cu dati bilo kojoj deci , uopste ne pravim pitanje , gde se nalaze ...

Danas sam cula iygovora i izgovora zasto se ne moze dati, od onog da mora na hemisko, preko nemam bas nista ...do necu biti tu taj vikend ...mislim se ...dajte bre , jel moguce da smo toliki skotovi.

Sta da vam kazem , toliko smo razocarani, ovim i onim , ispravljati krive drine ne mozemo...ako ce da proberu radice , sta da se radi, vec sam rekla to ide njima na cast, a ja sam odlucila i odnecu gde se dogovrimo, pa makar isla i sama sa svojih pet dzakova ...i to peske ...

Dom za decu ometenu u razvoju, Sremčica IX nova 1, 11250 Sremčica tel: 011-801-30-93

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Dragutin Filipović-Jusa" Božidara Adžije 17, 11000 Beograd tel: 011-454-973

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Moša Pijade" Ustanička ulica 19, 11000 Beograd tel: 011-444-00-66
faks: 011-450-257

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" Braće Jerković 119, 11000 Beograd tel: 011-461-867
faks: 011-492-184

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović" Koste Glavinića 14, 11000 Beograd tel: 011-650-761

www.sremcicadom.org.yu

Ne znam za druge domove ali sam vam ovaj predložila iz prostog razloga što sam tamo povremeno odlazila, provodila vreme sa tom decom i videla kakvi ljudi tamo rade.
Definitivno je svim domovima potrebna neka pomoć, a da bi izbegli razne neprijatnosti bolje prvo da okrenemo telefonom i pitamo da li su zainteresovani za garderobu....
BTW, sva moja stara garderoba je u CK i skoro sam je odnela, a i tamo nosim s razlogom jer znam gde ide.

e a znate sta se meni desilo
pricam jednoj komsinici za ovaj nas dogovor, akciju
i pricam joj ne bi li ona sama rekla da ce da se pridruzi
i kazem kako garderobe nemam puno jer vec prosledjujem, ali da imam igracke, skoro nove, ima neki usisivac, nina ako ga je dvaput uzela u ruke
i ona mi kaze "e daj meni taj usisivac, bas mi cerka trazi da joj kupim"

e do moyega, rekoh, propustila si poentu ...

Uvek sam davala onima kojima znam da ce roba dobro doci, garderoba ili paket hemije, svejedno.
Kada sam rodila Anu, dobila sam 3 paketa neodgovarajucih pelena, komsinica rodila sitno dete i njoj su odgovarale.
Prikljucujem se akciji, nemam bas uslova da idem do Sremcice ali cu rado dobaciti svari za bebu nekome sa Nbgd, ko moze da donese na lokaciju koju dogovrimo za skupljanje stvari. Na kesama inace pisem za koji je uzrast (mada su sve nase decije stvari za do 18 meseci).

Ajd cure dajte samo gde i kada, a ja posto nemam mnogo stvari za decu osim devojcice ( mislim moje stvari neodrane) spakovala sam to Strahinjino sto imam i Pavloviceve,maramice,stapice za usi i nos,i slatkise.....

Pa valjda ima jos neko alo sto kaze sanja nema decu ali moze da priusti malo slatkisa ineku kremicu??/
Stvarno me nekada strah kakvi smo to ljudi?

Mogu da kazem da me je odusevila vasa tema:lol:....pogotovo sto nisam ni ja u bog zna kakvoj situaciji a trudna sam...muz mi samo radi....evo mog primera a i iz moje okoline...
Skoro sve sto mi treba sam dobila...krevetac od kume,onaj ormaric za povijanje od druge kume,odelca,benkice,shtramplice...skoro svu odecu do godine dana sam dobila od snajke i sestre....setalicu od drugarice...ostalo nam je samo da se pobrinemo za pelene i kozmetiku za bebu...a kolica dobijam od tate....HVALA SVIM HUMANIM MAJKAMA (necemo zaboraviti i tate ali njih pisemo malim slovima;)) I SVIMA VAMA STO POSTOJITE I MISLITE O TOME KAKO IMA NEKOGA KOME JE SVE TO POTREBNO A NEMA MOGUCNOSTI DA SVE TO KUPI ILI DOBIJE:!::!::!: :lol::lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back